Skriv ut  

Thai Airways tar upp konkurrensen med Finnair

Flygnyheter, Redaktionen, den 18 oktober 2021
Thai Airways är tillbaka på Arlanda med trafik till både Bangkok och Phuket. Där möter de Finnair som redan denna vecka startar flygningar till – Bangkok och Phuket.

Thai Airways har varit borta från Arlanda i närmare ett och ett halvt år, sedan i mars förra året. Ett antal ”coronaflygningar” har rullat på med ojämna mellanrum och under oktober månad ska fyra flygningar från Arlanda till Bangkok genomföras. Allt enligt den egna bokningssajten. 

Samtidigt har funnits oro för att Thai, som brottas med stora ekonomiska problem och fortsatt genomgår en hårdhänt ekonomisk restaurering, helt ska stryka Stockholm från linjekartan. 

Men nu återgår flygtrafiken mellan Stockholm och Bangkok till en mer regelbunden tidtabell, två dagar i veckan, tisdagar och torsdagar. Dessutom återkommer Phuket som destination från Arlanda. Den försvann redan innan pandemin bröt ut, i september 2019 medan TG961/960 till Bangkok alltså höll ut fram till mars 2020.

Det blir en försiktig start till Phuket, en avgång i veckan, på lördagar med trafikstart den 6 november. Thai sätter in en Airbus A350-900 på den cirka 12 timmar långa flygningen. 

I och med att Thai Airways nu på allvar återstartar de klassiska långlinjerna till Arlanda, uppstår en helt ny konkurrenssituation. I slutet av veckan drar Finnair igång satsningen på trafik från Arlanda till både Bangkok och Phuket. Det finska flygbolaget satsar också betydligt hårdare på antalet frekvenser kommande vintersäsong: Från och med 22 oktober går direktflyg från Arlanda till Bangkok fem gånger i veckan på måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar. Det ökar den 28 november dagliga avgångar vilket gäller till och med 22 april 2022, med sista flyget från Bangkok 23 april. Till Phuket blir det från och med 24 oktober direktflyg från Arlanda till Phuket på söndagar. Den 4 november läggs en torsdagsavgång till och från 30 december även en tredje tisdagsavgång. Detta gäller till och med 21 april 2022, med sista flyget från Phuket 22 april. Även Finnair sätter in en A350-900 på de två sträckorna.

Vid sidan av de nya linjerna från Arlanda flyger Finnair även till Bangkok och Phuket från hemmabasen i Helsingfors.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Mer lämplig t
Skrivet av Aiu, 2021-10-18 13:32:06
Finnair kommer inte att flyga mer än 2x i veckan till BKK.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev