Skriv ut  

Delta återvänder till Kastrup

Flygnyheter, Redaktionen, den 18 oktober 2021
Efterfrågan på resor över Atlanten ökar igen. Både Delta och Air Canada återupptar flygningarna till Kastrup som legat ner på grund av pandemin.

Delta Airlines
Delta Airlines
 
United Airlines valde att återvända till Stockholm med en säsongslinje under nästa sommar, fram till mitten av september. Delta Air Lines, har vid olika tillfällen flugit på Arlanda men lämnade Stockholm för ett par år sedan och fokuserade på Köpenhamn. Nu väljer Delta att återvända dit nästa år, även det med en sommarlinje. Trafiken ska flygas med Boeing 767-300 ER som numera år utrustade med helt nya kabiner, där bland annat prermium-economy fått stor plats. Trafiken till Kastrup ingår i ett stort sommarpaket där en rad destinationer nu åter plockats in i flygprogrammet, bland annat Prag, Berlin, Dublin och Dakar.
 
Delta har också meddelat att de anställer dansktalande kabinpersonal för flygningarna till Köpenhamn, något som kan tala för att det amerikanska flygbolaget planerar att stanna kvar också sedan sommartrafiken tagit slut. 
 
Även Air Canada, som länge varit trogna Köpenhamn, återkommer till nästa sommar med linjen från Toronto.



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Destination?
Skrivet av Flitig Användare, 2021-10-20 14:59:06
Senast Delta använde sig av Boing 767 så flög de från Atlanta till Köpenhamn… Gissar att det forfarande är från New York till Köpenhamn som gäller, men hade varit kanon om det fortsätter året runt….
Anmäl inlägget
DL
Skrivet av Mläm, 2021-10-19 08:55:02
Vad roligt att de ville delta.
Anmäl inlägget
Dansktalande kabinpersonal
Skrivet av DW, 2021-10-18 13:45:55
Att Delta anställer kabinpersonal som talar flytande danska är ingenting nytt utan detta har de gjort sedan många är tillbaka.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev