Skriv ut  

BRA tar upp konkurrensen på Arlanda

Flygnyheter, Redaktionen, den 23 oktober 2021
Arlanda – Visby blir BRA:s nya satsning. Bolaget flyger sedan många år till Visby från Bromma, men nu är det alltså dags att ta upp konkurrensen med SAS på Arlanda.

Visbydestinationen fortsätter att vara under hård konkurrens. I somras var det fyra flygbolag som trafikerade Visby från Stockholm: BRA, Air Gotland/Air Leap från Bromma och SAS, Norwegian från Arlanda.

I december börjar BRA flyga Arlanda – Visby med två avgångar per dag. Detta medför en tuff konkurrens då SAS flyger till Visby dagligen under hösten.

BRA flyger också fortsättningsvis Bromma – Visby, och där har de konkurrens av Air Leap, som slogs samman med Air Gotland tidigare i år.

- Flyglinjen Visby-Arlanda kommer mestadels, precis som Visby-Bromma, att flygas av våra gotländska kollegor. Om den starka passagerarutvecklingen håller i sig kommer vi inom kort att behöva utöka vår besättningsbas på Visby flygplats vilket känns väldigt BRA, säger gotlänningen Sakarias Ronquist, Produkt- och intäktschef på BRA.

- Vår marknadsandel ökade med 12 % under september jämfört med augusti och vi flyger nu nästan två tredjedelar av alla passagerare till och från Gotland, säger Sakarias och fortsätter med att kommentera den nya Arlandatrafiken:
- Delvis är det kunder som reser till och från Uppsalaområdet och delvis är det kunder som skall resa vidare från Arlanda.

BRA:s ägare Per G. Braathen har tidigare meddelat att man önskar flytta sin verksamhet till Arlanda, men först nu blir det alltså verklighet.

- Ska Sverige få det optimala nätverket efter krisen, är Arlanda svaret, sa Per G. Braathen till Dagens Industri i januari i år.

Trafikstarten Arlanda – Visby blir den 13 december och linjen kommer att flygas med propellerflygplanet ATR 72–600. BRA kommer att flyga denna linje två gånger per dag till Terminal 5 på Arlanda med en morgonavgång och en eftermiddagsavgång samt en kvällsavgång på söndagar.



Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Man vet väl att Bromma har ingen framtid.
Skrivet av KF, 2021-10-24 18:42:51
Det är smart och klokt av BRA att satsa på Arlanda med tanke på att man vet väl att Bromma har ingen långsiktig framtid.
Anmäl inlägget
Spännande
Skrivet av Arild, 2021-10-24 16:18:04
Kul att de börjar men som kund rätt ointressant vem som handlar. Varför skulle BRA flyga med CRJ när de inte ens har den i flottan och den dessutom är för stor för de flesta avgångarna utom på sommaren.
Anmäl inlägget
Aviator
Skrivet av Info, 2021-10-24 05:11:15
Aviator sköter handlingen i Arlanda men Bromma är ju inte deras de Swedavias
Anmäl inlägget
@Not Bra
Skrivet av Perra, 2021-10-23 23:43:18
På Landvetter använder de Aviator, troligen blir det samma på Arlanda.
Anmäl inlägget
ATR72600?
Skrivet av Urban, 2021-10-23 22:15:09
Hade hoppats att det skulle bli mindre jet typ CRJ,
Anmäl inlägget
Tror inte det
Skrivet av Not Bra, 2021-10-23 16:04:30
Vem ska sköta handlingen? Deras egen på Bromma är ju inte den bästa..
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev