Skriv ut  

Mars rekordmånad för SAS

Notiser, Redaktionen, den 11 april 2022
En passagerarökning på närmare en halv miljon från en månad till en annan. Det kan SAS visa när siffrorna för mars presenterades.

Trenden fortsätter. Beläggningen ombord på de nordiska flygbolagen blir allt bättre. Efter Norwegian, Finnair och Flyr, som alla kan visa på ett ökat antal passagerare ombord, sällar sig nu SAS till gruppen. Medan februari var strax under miljonen passagerare innebar februari ett rejält kliv uppåt: 1,398 000 resenärer, upp 48 procent. Även kabinfaktorn börjar likna hur det såg ut innan pandemin, 67,7 procents beläggning. Fortfarande fattas mycket, jämfört med mars 2019 då SAS hade 2,4 miljoner passagerare men allt går alltså åt rätt håll.

- Antalet passagerare under månaden var det högsta sedan pandemin slog till i mars 2020. Vi fortsätter att skala upp verksamheten och ökar vår kapacitet till sommarens högsäsong, också på grund av en ökande försäljningstrend. Vi har lagt till fler linjer och destinationer till Medelhavet samt Nordamerika, som kommer att trafikeras av våra nya, bränsleeffektiva A321LR-flygplan. Samtidigt finns förändringsbehovet på företaget kvar och vi fortsätter med SAS FORWARD-planen, för att säkra ett konkurrenskraftigt och finansiellt starkt SAS för framtiden”, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev