Skriv ut  

Nu kan du köpa biobiljetter med BRA

Notiser, Redaktionen, den 29 april 2022
Flygbolaget BRA lanserar som ett av de första flygbolagen i världen möjligheten att välja biljett där biobränsle ingår i samma flöde som ordinarie flygbiljetter.

- Det har länge varit möjligt att välja till biobränsle både hos oss och andra flygbolag så det är inget nytt. Det vi lanserar idag innebär att biobränsle hos oss inte längre är ett tillval utan du väljer i stället biljett - ordinarie flygbiljett som går på vanligt flygbränsle eller Bioflygbiljett som innehåller 50 procent biobränsle, säger Maria Fiskerud, hållbarhetschef på BRA.
Redan 2018 lanserade BRA möjligheten att välja biobränsle som en tillvalsprodukt till den ordinarie flygbiljetten. Många flygbolag har sedan följt efter och erbjuder den möjligheten idag. Strax därefter lanserade BRA även möjligheten att köpa årskort och klippkort med biobränsle. Med det nya upplägget som BRA presenterar nu så väljer kunden redan i första bokningssteget ordinarie flygbiljett eller bioflygbiljett och därefter biljettyp.

- Det ska vara lika enkelt på hemsidan, i appen och hos en resebyrå. Det gäller både för privatresande, och för företag som vill möjliggöra ett snabbt resealternativ med lägre klimatavtryck i sin resepolicy.
Det är 150 kronor som skiljer mellan flygbiljetten och bioflygbiljetten och det går oavkortat till inköp av biobränsle. Detta är en del i BRA:s strategi att nå netto-noll utsläpp 2030. Tekniken för biobränsle för flyget finns redan, liksom tillverkningsprocesser. Ändå tillverkas det för lite bränsle och till för hög kostnad.

– Det är viktigt att tillgången till bränslet ökar och att priset sjunker för att både vi och branschen ska klara omställningen. Därför tror vi på att tillsammans med våra kunder visa på en ökad efterfrågan av fossilfria flygbiljetter som i sin tur driver på en ökad produktion av biobränsle i Sverige, säger Maria Fiskerud.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

dra in pengar
Skrivet av thomas, 2022-04-30 10:13:11
Varför inte även sälja bio biljetter flygtaxi hotell etc etc
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev