Skriv ut  

Stark ökning av Norwegian under april

Flygnyheter, Redaktionen, den 6 maj 2022
Fjärde månaden i rad med passagerarökning. Norwegian har presenterat den bästa månaden hittills sedan pandemin slog till. Även Finnair ökar men på en betydligt lägre nivå än Norwegian.

I mars 2020 slog pandemin till och botten gick ur flygbranschen. Sedan dess har det varit en enda lång återhämtning för flygbolagen. Norwegian kan nu visa upp den bästa månaden under den perioden när siffrorna för april är klara: 1 400 396 passagerare. Jämfört med samma månad förra året, alltså april 2021, är det en rejäl förbättring, då flög blott 59 431 passagerare med Norwegian. Men siffrorna för april visar också att uppgången under året fortsätter:

Januari: 637 736
Februari: 643 089
Mars: 940 149
April: 1 400 396

- Den senaste månaden har 1,4 miljoner passagerare valt att flyga med Norwegian. Det är mer än en fördubbling på två månader och jag är glad att reslusten fortsätter att stiga. Vi har ökat utbudet på kort och har samtidigt stärkt intjäningen, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen i en kommentar. 

Det ökade utbudet, den aktiva flygplansflottan växte från 48 flygplan i mars till 60 i april, har gjort att kabinfaktorn minskat något under april: ner från 80,3 procent till 78,7 procent. Att Norwegian nu sätter allt fler flygplan i trafik innebär att upprullningen inför sommar är igång. Enligt de planer som ligger omfattar linjenätet 270 rutter varav 55 utgår från Arlanda.

- Bokningstalen för sommaren är mycket positiva och vi ser också att allt fler företagskunder vill flyga med oss, skriver flygbolaget i en pressrelease. 
Finnair har även de presenterat siffrorna för april och kan visa på en ökning, från 614 500 till 680 300. Det finska flygbolaget är fortsatt tungt påverkat av de nya pandemiutbrotten i Asien och det faktum att flygkorridoren över Sibirien är stängd till följd av kriget. Bara 41 000 passagerare flög med Finnair till Asien som annars är ryggraden i flygverksamheten. Även trafiken västerut till väntar fortfarande på att lyfta, 42 000 resenärer flög med Finnair till USA och då ingår de som rest mellan Arlanda och New York, Miami och Los Angeles. Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn