Skriv ut  

Norse ökar antalet destinationer i USA

Flygnyheter, Redaktionen, den 1 juli 2022
Tre destinationer i USA blir sju redan i slutet av året. Norse Atlantic går nu på offensiven och satsar stort på trafik från Gatwick.

Det är bara två veckor sedan Norse Atlantic drog igång långlinjetrafiken från Oslo till USA, först New York och sedan Fort Lauderdale. De ska sedan i augusti följas av ytterligare linjer till Los Angeles och Orlando från Gardermoen och sedan också linjer från Gatwick.

Så var de ursprungliga planerna

Men redan nu så förändras och växer flygprogrammet. Berlin blir nästa europeiska storstad som Norse vill trafikera till och från New York och Los Angeles och förra veckan blev det klart med slots i Dublin och Dubai. 

Nu fortsätter också satsningen på Gatwick där premiärflygningen ska gå i mitten av augusti till New York. Nu finns en ansökan om ett brittiskt AOC inlämnad till myndigheterna i Storbritannien där det bland annat står att Norse ska basera upp till åtta B787 på den engelska flygplatsen, alltså hälften av den nuvarande Dreamlinerflottan. Samtidigt söker de norska flygbolaget trafikrättigheter på ytterligare flygplatser i USA. Vid sidan av de tidigare kända New York, Fort Lauderdale och Orlando har nu också Los Angeles, San Francisco, Chicago och Washington tillkommit. Går planerna i lås ska Norse alltså flyga från Gatwick till sju destinationer i USA redan i slutet av året. 

Även denna gång siktar Norse i första hand på mindre flygplatser i närheten av de stora städerna: I Chicago är valet Rockford, I Los Angeles är det Ontario och i Washington har valet fallit på Washington-Baltimore. Inledningsvis gällde samma upplägg för trafiken till New York som skulle landa på Stewart International men infrastrukturen där kunde inte hantera den frakt som är en del av affären, så flygningarna flyttades till JFK.

I och med satsningen på Gatwick, Norse räknar med en marknad på närmare 600 000 passagerare per år, följer flygbolaget tydligt i spåren efter Norwegian som även de hade Gatwick som den stora långlinjebasen i Europa. 



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Sv ABC
Skrivet av Erik, 2022-07-02 14:49:42
Nok en success for et norsk flygbolag. Mens SAS, kansellerer og streiker, går Norse som klokker fram og tilbake til USA.
Anmäl inlägget
Förvåning?
Skrivet av ABC, 2022-07-02 02:25:05
Är någon förvånad över att Norse karbonkopierar Norwegian? Tyvärr kommer resultatet även det bli en karbonkopia..
Anmäl inlägget
svårt nu för flygbranschen
Skrivet av frans otto sjöbuse, 2022-07-01 13:20:50
LGW var det väl den enda flygplatsen som gick bra för Norwegian
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev