Skriv ut  

SUN Air återstartar linje till LCY

Flygnyheter, Redaktionen, den 18 augusti 2022
Danska SUN-AIR återvänder nu efter att trafiken varit stoppad under pandemin. Första linje ut är från basen i Billund till London City Airport.

SAS har flugit dit. BA likaså från Stockholm. Nextjet var på väg. Nu drar ett skandinaviskt flygbolag igång trafik på ”Londons Bromma”. Det är danska Sun Air som nu börjar flyga mellan Billund i Danmark och London City Airport. Trafikstarten är den 5 september och innebär samtidigt återstart för Sun Air vars trafik till stora delar legat nere under pandemin. Fortsatt är också linjerna från Billund till Bryssel, Düsseldorf, Oslo och Manchester inställda.

- Vi är så glada över att åter kunna erbjuda en direktlinje mellan Billund och London City, skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.
Sun Air flyger den något ovanliga flygplanstypen Dornier 328 med 32 stolar ombord. Halva flygplansflottan är målad i British Airways färger eftersom det danska flygbolaget har ett franchiseavtal med BA och flyger trafik under benämningen British Airways - operated by SUN-AIR.

Flygbolaget tillhör inte de vanligaste besökarna på svenska flygplatser men har genom åren bland annat trafikerat sträckorna Bromma – Aarhus och Göteborg – Aarhus.



Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

LCY
Skrivet av Akktu Stakki , 2022-08-21 17:37:35
Fly BRA hade väl en linje till LCY.
Engelsmännen tyckte namnet på bolaget var ytterst kul!
Anmäl inlägget
Malmö Aviation
Skrivet av Erik, 2022-08-18 21:09:14
Malmö Aviation flyg en tid till LCY med sin HS146.
Anmäl inlägget
BMA eller ARN
Skrivet av Saltkammargutten, 2022-08-18 13:19:29
Det vore guld att få en linje till LCY från Stockholm också. Tar så mycket tid i anspråk om man ska till östra delarna att åka via LHR med två byten på tuben.
Anmäl inlägget
Cambridge
Skrivet av Göte, 2022-08-18 07:41:28
De flyger Landvetter- Cambridge redan.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev