Skriv ut  

Flygbolag med linje till Arlanda i konkurs

Notiser, Redaktionen, den 9 september 2022
Flottan står på marken och framtiden är oviss. Rumänska Blue Air, som bland annat flyger till Arlanda är på väg mot konkurs. Det har fått Wizz Air att reagera.

Det rumänska flygbolaget Blue Air har ställt flottan på marken, avbrutit alla flygningar och är av allt att döma på väg mot konkurs. Flygbolaget har varit de senaste åren flugit på Arlanda, bland annat till Bukarest och Turin. De flygningarna är nu stoppade. Orsaken är att den rumänska regeringen, som hittills hållit flygbolaget under armarna nu tröttnat och inte längre garanterar de löpande betalningarna.

Wizz Air reagerade omedelbart på att Blue Air står på marken och förde över ytterligare fem flygplan till basen i Bukarest för att fylla de luckor som uppstått.



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Sunt
Skrivet av Marknaden, 2022-09-10 17:19:14
Med tanke på att marknaden är avreglerad är det här ju effekterna. Inte en enda krona (eller valfri valuta) bör gå till flygbolag. Vill ni ha marknadsfundamentalism får ni löpa linan ut.
Anmäl inlägget
snabbkoll
Skrivet av En Roffe, 2022-09-10 10:12:51
Romanian Environment Ministry har enligt uppgift tinat upp de låsta bankkontona, och strukturerat om skuldbetalningarna. Blue Air säger att de förlänger flygstoppet till tionde oktober.
/källa: nasdaq.com/

Jag håller med om bedömningen att det är stor risk att bolaget kånkar.
Anmäl inlägget
realitet
Skrivet av thomas, 2022-09-10 09:28:53
hösten 2022 och 2023 blir många flygbolags undergång
Regeringar kan i detta läge med stigande inflation energikris skenande elpriser, lågkonjunktur Ukrainakriget etc stötta flygbolag med mångmiljardbelopp, det blir en utslagning av historiska mått.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev