Skriv ut  

Två flygplan träffades av skott under nyårsfirandet

Notiser, Redaktionen, den 2 januari 2023
Vapen avfyrades traditionsenligt som en del av nyårsfirandet, trots varningar från myndigheterna.

Två MEA Airbus A321neo från Middle East Airlines skadades av kulor när vapen avfyrades i luften under nyår. Det är inte första gången ett MEA-flygplan är inblandat i en sådan incident.
 
Flygplanen var parkerade på Beiruts internationella flygplats och träffades av kulorna sent på lördagen. Flygplanen fick mindre skador, men inga personskador rapporterades.
 
En liknande incident inträffade i november när en kula träffade ett MEA-plan under dess landning i Beirut. Inga personskador registrerades vid tillfället.
 
Att skjuta i luften är vanligt i Libanon och andra arabländer under firanden och högtidliga tillfällen. Under årens lopp har många rapporter om att flygplan träffats av kulor i Libanon rapporterats.
 
Libanons inrikesminister Bassam Mawlawi utfärdade en sträng varning till medborgarna inför nyårsfirandet och uppmanade dem att avstå från att skjuta sina vapen under kvällen.
 
Middle East Airlines vd Mohamad El-Hout har krävt att traditionen att skjuta i luften i Libanon måste stooppas. El Hout berättade för Reuters att sju till åtta flygplan från Middle East Airlines varje år träffas av kulor i Libanon. Incidenten som inträffade i november var dock första gången ett flygplan träffades i luften.
 
Även förra året träffades flygplan av kulor under nyårsfirandet, denna gång var det tre flygplan som träffades, alla helt nya Airbus A321neo.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev