Skriv ut  

Ny terminal på Landvetter flygplats invigd

Notiser, Redaktionen, den 6 februari 2023
Den nya direktlinjen till New York blir kronan på verket i den nya terminaldelen på Landvetter som nu är officiellt invigd.

Den togs i bruk redan sommaren 2020 men har inte fått en officiell invigning – förrän nu. Terminaldelen är 200 meter lång och tillför Landvetter nya ytor på hela 18 500 kvadratmeter.
- Vi kan åter se positivt på framtiden och den nya terminalen har möjliggjort den ökade flygtrafik och destinationsutveckling som vi sett, och ser framför oss. Den nya terminaldelen, med separation av ankommande och avgående Non-Schengen-resenärer, har varit en förutsättning för att locka fler internationella flygbolag och linjer till vår flygplats, fortsätter Anna Strömwall, flygplatschef Göteborg Landvetter Airport.
 
Ansträngningarna har gett resultat. Den 28 april startar SAS en ny och mycket efterlängtad direktlinje till New York, ett viktigt tillskott för regionens näringsliv och turism.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Lycka till
Skrivet av Häcken är inte framsidan, 2023-02-09 11:59:09
Jag hoppas att sillstryparna tar den här möjligheten, och visar att den nya linjen till New York är rätt satsning, och även får SAS att öka frekvensen från Landvetter.
Anmäl inlägget
GOT sömnigt
Skrivet av Kalle, 2023-02-06 14:22:42
Hoppas att flygplatsen vaknar ur sin dvala nu när det fått en flyglinje till Äpplet i väster.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev