Skriv ut  

Fler flygresenärer när USA lättar på reglerna

Flygnyheter, Redaktionen, den 7 februari 2023
USA kan skrota sina regler för covid-vaccin för utländska resenärer. Samtidigt vill den amerikanska folkhälsomyndigheten börja testa avloppsvattnet från utrikesflyget på jakt efter covid-virus.

USA:s representanthus ska senare i veckan rösta om huruvida kravet på att utländska resenärer ska vara vaccinerade mot covid-19 ska tas bort. Bara förra månaden förlängdes kravet till 10 april, men om lagförslaget godkänns kan det nu hävas mycket tidigare.
 
Resebegränsningar i USA påverkar naturligtvis amerikanska flygbolag mest, men de påverkar också internationella flygbolag som SAS, Norse, British Airways och Air France. Om lagförslaget antas och vaccinkravet tas bort, kommer flygbolag över hela världen sannolikt att välkomna nyheterna och se en ökning av bokningar till USA.
 
Med den värsta pandemin bakom oss, är USA ett av få länder i världen som fortfarande kräver att internationella resenärer är vaccinerade. Länder som nyligen slopat sitt vaccinkrav är Indien och Thailand.   
 
Samtidigt rapporterar CNN att den amerikanska motsvarigheten till folkhälsomyndigheten vill testa avloppsvatten från flygplan för att hitta varianter av coronavirus och influensavarianter bland internationella resenärer.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev