Skriv ut  

Hett om öronen för Boeing

Flygnyheter, Lotta Isacsson, den 11 februari 2009
Flygplanstillverkarna kommer att minska sin produktion kraftigt; och Boeing-mekanikernas strejk var en katastrof.
Det var de budskap två av Boeings största kunder förmedlade till bolaget vid ett möte i Seattle i dagarna, enligt The Seattle Times.

Steven Udvar-Hazy är vd för International Lease Finance Corporation (ILFC), Boeings största kund. För närvarande har ILFC en order hos Boeing omfattande 74 Boeing 787 Dreamliners.

Udvar-Hazy anses ha en unik position för att kunna bedöma flygbranschen, och vid mötet sa han att flygbolagen just nu är mer inriktade på att överleva än att investera i nya flygplan. Han förutspådde att såväl Boeing som Airbus kraftigt kommer att få minska sin produktion framledes. Förmodligen med cirka en tredjedel under de närmaste 18 månaderna, och givetvis med ett stort antal uppsägningar som följd.

Richard Branson, vd för Virgin Blue, fanns också på plats, bland annat för att ta emot en ny 777 från Boeing. Den skulle ursprungligen ha levererats före jul, men har blivit försenad på grund av Boeing-mekanikernas strejk. Något han var mycket kritisk mot. Branson sade att om det finns en risk för ytterligare strejker i framtiden, kan han inte köpa Boeing igen.

Udvar-Hazy skrädde inte orden han heller: "Man kan inte göra affärer med företag som är opålitliga".

 


Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev