Skriv ut   Tipsa en vän  

Nu är Nya Transair i luften, 5 flygplan i sommar

Flygnyheter, Harald Rosén, den 3 juni 2002
Det nya svenska charterbolaget Transair har fått sina tillstånd och startade planenligt sina operationer den 1 juni. Bolaget - med kontor i Märsta och baserat på Arlanda - opererar nu en Boeing 757 med plats för 210 passagerare och kommer redan nästa helg att utöka tillståndet och ta in Airbus A320 för 180 passagerare. Under juni månad kommer Transair att ta in fyra Airbus A320 och totalt operera fem flygplan.
Ägare till Transair är två brittiska flygleasingföretag - Avtrac (Tino Berry)och XS-Aviation.(Stephen Rimmer) och tillgången på flygplan till goda leasingvillkor är stor. Bolagets chef Joakim Andersson är optimistisk och tror på lågprissaktören Goodjets satsning, men har flera andra kunder och räknar med att växa rejält till nästa sommar.
(Bilden: Transairs Boeing 757 första flygning för Goodjet 1 juni)

Transairs första kund är lågprisaktören Goodjet som säljer resor från  Skandinavien till Paris och Nice.  Trafiken är redan igång från Göteborg och startar den 14 juni från Malmö-Sturup och 15 juni från Stockholm/Skavsta,Oslo/Torp. Bokningarna sägs strömma in men Goodjet har skruvat ner ambitionerna något och flyger endast en daglig tur till Paris mot planerat två.

Transairs Boeing 757 kommer att flyga delvis för Traffic Europa från Arlanda till Costa del Sol och en  Airbus A320 kommer att flyga i England. Kapacitet finns för fler flygningar. Transair har cirka 70 anställda - i stort sett alla erfaret charterfolk från Britannia och Nova Airlines men även från SAS och Malmö Aviation.  På AirbusA320 har Goodjet egen kabinpersonal.

-Vi har noga värderat Goodjet innan vi gick in i detta avtal och det ser bra ut, säger Transairs General Manager  Joakim Andersson till @irmail
   Skriv ut   Tipsa en vän
BAM
MCC-kurs
Air BP
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev