Tråden startades av: Oscar  2013-09-28 01:44:52
Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane headache. 
Senast jag flög long haul drabbades jag av en så grav huvudvärk att var en hårsmån från att be flygvärdinnorna om att se till så att sjukvårdspersonal kunde hämta upp mig vid landning. Jag är dock ganska säker på att det inte var frågan om den välkända Aerosinusitis eller "Airplane headache" då denna ger sig tillkänna under landningen och går över på ett par minuter efter man landat.

Min huvudverk å andra sidan började redan med 5 timmar kvar av flygningen och vid 2 timmar kvar kallsvettades jag, mådde illa och hade så pass ont att jag knappt kunde hålla mig från att skrika. När vi hade landat kände jag mig något bättre så jag beslutade mig för att avvakta med att uppsöka läkare. Efter tre timmar hade värken lagt sig helt men jag var då så pass utmattat att jag knappt klarade av att stå på benen.

Jag lider inte av migrän och har i princip aldrig huvudvärk annars. Jag var väl utvilad inför flygningen och hade dessutom druckit tillräckligt med vatten så detta är inte en del av förklaringen.

Min teori är att det rör sig om syrebrist/höjdsjuka, kan detta stämma? Jag satt längst bak i en A330-200 där luften som jag har förstått det är som sämst?

Eftersom detta var bland det värsta jag varit med om är jag orolig för att flyga långt igen och undrar om jag kan få syrgas om detta skulle drabba mig igen? Jag vet att det finns ombord men enligt vad jag läst mig till delas det inte ut hursomhelst och jag är inte personen som ställer till med en scen. Om jag förklarar min situation vid liknande symtom, tror ni att flygvärdinnorna ger mig syrgas?

Tack på förhand!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Jervejint
2019-06-16 20:17:48
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Det trådskaparen drabbades utav var/är en TIA. Det är kortfattat en guldpeng som int duger till ett nå...
sv Jag
2019-06-13 15:34:10
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Var finns TS i inlägget?
Jag
2019-06-13 15:03:27
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Det är väldigt otacksamt att ge förslag vå vad det kan vara för något som TS råkat ut för när hen bara förkastar allt och upprepar sitt mantra "höjdsjuka" som om hen redan bestämt sig. Inget som sägs här kommer att godtas eller kollas upp hos läkare, utan TS kommer att fortsätta att trolla med sin höjdsjuka.

Det är nästan som man undrar om det har hänt överhuvudtaget?
Droppen
2019-06-12 08:01:30
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Har du testat näsdroppar?
Björn
2019-06-11 12:17:43
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Hej alla, lite sent att hoppa in i tråden men det passar i mina problem, jag har flygit sen barnsben och efter ett långt uppehåll mellan åren 12-20 så har jag satt mig i flygplan igen, Men jag får en sprängande huvudvärk som påminner om migrän, dock mer placerad, ibland vid ögonbrynet och ibland över hela pannan. Då jag flög till Sankt Petersburg så upptäckte jag detta problem år 2010-2012, Ryssarna gav mig sprit för att må bättre, när jag flög till Monte Negro 2014 så höll denna huvudvärk i sig i ca 3 dygn efter ankomst, Senast i år när jag flög till Holland så fick jag samma huvudvärk, dock i ögonbrynet. I.o.m. att jag alltid får detta när jag flyger så hatar jag att flygga och kommer aldrig klara av en resa som är mer än 2 timmar. (Detta anträffar på exakt alla resor jag gjort senaste 10 åren). Vet ni vad det är och vart man kan söka hjälp för detta? Jag vill nämligen kunna resa och utforska jorden jag med..

2017-09-11 08:41:47
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Camilla, du kan ha drabbats av CAD Constant Air Head, vilket du borde följa upp med en flygläkare.
Camilla
2017-09-11 04:27:04
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Hejsan!! Jag landade den 8/9 flög från Budapest hem till Stockholm somnade på flygresan sen jag kom hem har jag ständigt huvudvärk
Svenne
2016-07-18 16:30:07
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Hej, anledningen till att du fick ont var att du inte kunde tryckutjämna därför att sekret i dina bihålor, som normalt skall vara luftförande, blockerade processen.

Sannolikt har du alltså haft en sekretgivande övre luftvägsinfektione eller en allergisk reaktion som givit en sekretreaktion. Inför nästa flygresa skulle du kunna gå till vårdcentralen och be att få dina bihålor röntgade. Finns fortfarande sekret där kan det hjälpa med näsdroppar och tabletter, helst ordinerade av öronläkare.
Anders
2014-09-06 21:49:58
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Det kan vara syrebrist som du skriver även om det inte är så troligt för det kan lika gärna vara bihålorna. Vanlig spänningshuvudvärk kan inte heller uteslutas för den kan komma och gå plötsligt.
50-50 bedömer jag.
edvard
2014-09-06 19:40:39
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Ta dig en jävel innan boarding. Och köp en grogg ombord när du börjar känna dig orolig.
Jag dricker enbart vid flygning och det lugnar nerverna.
Petra
2014-09-05 17:20:29
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Tänk att vad ni än skriver låter ni alltid lite otrevliga. Det har det varit genom hela denna tråd. varför inte bara hjälpa och vara stödjande? Varför peka ner och klappa lite lätt på huvudet på personer som är oroliga och mår dåligt?
Hoppas på allvar att sådana som ni inte finns i vården.
Lotten
2014-09-05 11:56:56
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Saken är glasklar, psykiskt relaterat som mynnar ut fysiskt.
@Lina
2014-09-05 11:48:16
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Låt bli att googla... Snart tror du att du har allt. Bihålorna kondition ser inte lika ut ens timme för timme. Såvida du inte får läkare och röntgen med dig på nästa flygning kan du inte få diagnosen. Ta t.ex. Renexin och fyll handväskan med värktabletter och nässpray. Eller åk tåg.
Lina
2014-09-05 10:30:13
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Tack för svar.
Bihålor är röntgade och ser toppen ut. Någon panikångest finns inte. Det hade jag en gång för 15 år sedan och det vet jag hur det är. Dock har jag en nackskada sedan en bilolycka och jag har hört att det går en nerv vid bihålorna som kan ge symtom som strul med bihålor. Ska till öron-näsa hals läkare igen och kolla. Funderar på om det kan vara barotrauma/sinusbarotrauma …?
@Lina
2014-09-05 07:50:30
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Med över 20 år i kabinen och en skjuksköterskebakgrund stämmer dina symptom till 99% på bihåleproblem. Att smärtan helt släpper när kabintrycket gör det är väldigt tydligt. Bihålorna ger ofta en sprängande värk i pannan men kan upplevas så intensiv att personen tror att "huvudet ska explodera". Hjärnan har däremot ingen känsel. Är det inte bihålorna ligger ett psykiskt problem såsom panikångest kanske närmast till hands.
Lina
2014-09-04 17:02:27
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Jag vet att detta är en gammal tråd, men jag har varit med om samma sak. Efter en timmes flygning var det som att huvudet skulle sprängas. Kräktes vid landning. Det lättade när vi landade, men kräktes efteråt en gång också.
var med om det i förra sommaren på väg hem från spanien (dock ej long haulsäte, satt långt fram båda gånger). Flög sedan endast en gång (en-timmes flygning) utan symtom. Sedan fläg jag ner till Spanien igen i somras, och då hände det igen. Oj vad jag sydde. Det där med TIA tror jag inte det minsta på. Det är ngt med trycket.
jag har inte heller orkat söka läkare eftersom jag blir bra några timmar efter landning, förutom att jag är helt matt och slut sen.
Har du fått ngt svar på vad det är som är knas, TS?
Jonny Rutten
2013-10-02 20:36:36
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Uttorkning kan ofta ge hemsk huvudvärk. Drick minst 1 dl per timme. Helst mer!

Ta inte acetylsalicylsyra eller Ibuprofen eftersom dessa verkar blodfötunnande. Ta paracetamol istället!

Flygstolar är ett bland det oskönaste som finns. Huvudvärk kan även uppstå av spända nack- och ryggmuskler.

För det senare finns hjälp att få, förebyggande, av en naprapat eller kiropraktor.
Mildred
2013-10-02 19:55:15
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Vad vill du då? Vill du bara att någon här skall skriva: Ja, det låter som syrebrist/höjdsjuka - efter som du satt långt bak i en A330-200. Ok, då sägar jag det! Finns bara en sak att göra då: Låt bli att sitta långt bak i en A330-200 under långflygningar, eller låt bli att flyga långflygningar. Personligen så tror jag att du har fått något som numera kallas "Google-migrän". Googla på det, och kolla om det kan vara det du drabbades av? Vill du ha en diagnos - gå till en läkare. Vill du bara ordbajsa - fortsätt att skriva i din trolltråd!
Oscar
2013-10-02 19:16:42
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
NEJ: Som jag skrev har detta hänt en gång av ca 120-130. Jag är frisk i övrigt och det har inte hänt sedan dess (ca 6 månader sedan, flugit ett par gånger sedan dess).

Jag kommer såklart inte belasta flygvärdinnor med sådant här om det inte blir absolut nödvändigt. Alltså, om det mot förmodan skulle hända igen undrade jag om det kunde bli aktuellt med syrgas om det skulle bli riktigt illa.

Anledningen till att jag inte känner för att uppsöka läkare är därför att det är slöseri med både min men framförallt deras tid. Jag genomgick en grundlig läkarundersökning för mindre än ett år sedan och alla mina värden är mycket bra, har inga sjukdomar eller problem etc. Har själv sommarjobbat inom sjukvården och en remiss för en sådan här sak ges inte ut i första taget med de köer som finns inom sjukvården idag. Det är inget akut eller något som hänt nyligen och eftersom en grundlig läkarundersökning redan gjorts är nästa steg ganska drastiskt. En CAT-Scan eller andra dyra tester med lång väntetid kommer jag inte få ens om jag skulle tjata för en sådan här sak.

Skulle det mot förmodan hända igen kommer jag däremot såklart få detta utrett innan jag flyger igen.
Host host
2013-10-02 08:58:01
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
www.aerotoxic.org
Nej
2013-10-01 14:45:14
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Rent generellt kan jag säga att vi är väldigt restrektiva med att ge syrgas till någon som själv ber om det. Utan vetenskaplig grund vill jag nämligen hävda att personer som kräver våra sjukvårdsresurser till sig själva har gett sig själva en diagnos och absolut inte kollat upp med läkare vad det kan vara. De passagerarna vill vi egentligen inte ha ombord.

En konversation vid boarding kan se ut såhär:
PAX: -Förra gången jag flög fick jag så ont i huvudet så att jag nästan svimmade. Om det händer igen, skulle jag kunna få lite syrgas?
CREW(jag): - Har du varit hos läkaren och fått något svar på vad det var?
P: -Nej
C: Det borde du gjort så hade vi kunnat ge dig eventuell vård för det du faktiskt drabbas av alternativt kanske du inte skulle vara uppe i luften!

Okej lite tillspetsat kanske då vi inte skulle förvägra någon sjukvård om de blev sjuka på riktigt men vi vill heller inte att våra begränsade resurser ska upptas av sådant som kunnat undvikas om passageraren tagit lite personligt ansvar. Kan jämföras med pax som meddelar oss att de är dödligt allergiska mot nötter när de kommer ombord men de har inte med sig medicin som kan rädda deras liv. Det är inte trovärdigt och lite egocentrerat.
eko
2013-09-30 07:34:38
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
@Oscar, jag tror inte att någon här försöker vara otrevlig men det blir lite otacksamt att komma med förslag eller info till dig när du redan har bestämt dig för vad du drabbats av. Lite "pärlor för svin" om du förstår vad jag menar. Hoppas du tar till dig rådet att gå till en läkare.
Oscar
2013-09-30 03:36:04
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Gå och lägg dig Anders. Av alla de 20-tal symptom och riskfaktorer på vårdguiden nämner uppfyller jag endast EN. Nämligen den om att man får huvudverk utan självklar orsak.

Du tänker dig alltså hundratusentals svenskar bör söka akutsjukvård varje dag för potentiell stroke? Eller var det kanske bara något du skrev för att slippa bemöta det faktum att du bevisligen var ute och cyklade i din första kommentar?
Oscar
2013-09-30 02:19:35
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Ytterligare en sak som kan tyda på höjdsjuka: Viagra kan användas mot höjdsjuka då det höjer blodtrycket. Mitt blodtryck var senast något lägre än genomsnittet och jag tog dessutom som sagt en aspirin mitt i flygningen vilket nästan har motsatt effekt till Viagra. Ska undvika detta i framtiden.

En studie Boeing utfört:

http://www.news-medical.net/news/2007/07/05/27213.aspx

"In experiments carried out by aircraft manufacturer Boeing, the symptoms most people experience at altitudes of more than 10,000ft (3,000m) such as headache, nausea and dizziness, fatigue and a general feeling of malaise, are the symptoms of acute mountain sickness (annat begrepp för höjdsjuka).

A team of doctors led by Michael Muhm of Boeing, recruited 500 healthy volunteers and asked them to spend several hours in a low-pressure chamber designed to simulate the pressure at various altitudes up to 8,000ft. "
Oscar
2013-09-30 01:13:52
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Anders1, Varför vara så otrevlig? Jag läste hela sidan och det var uppenbarligen inte det som drabbade mig. Är det någon här som vill välja vad som drabbat mig är det du som verkar ha svårt att acceptera att du hade fel om höjdsjuka på flygplan.

Vad som drabbade mig kan vi kalla en annan fråga men förstår inte varför du så aggressivt ska hävda dig när höjdsjuka uppenbarligen är en rimlig diagnos. Läs min senaste länk, jag har mer förtroende för "Google" om det levererar medicinska nyheter från forskning samt FAA-citat än en anonym användare på flygtorget som inte kommer med några riktiga argument eller insiktsfulla kommentarer.

Har du något vettigt argument för att av något annat än höjdsjuka så sjung ut.
Oscar
2013-09-30 01:04:41
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Här har jag äntligen hittat lite matnyttigt om höjdsjuka under kommersiella flygningar, verkar inte vara helt ovanligt: http://www.healthline.com/health/fitness-exercise/altitude-sickness-flights"Susceptibility to altitude sickness does not seem to be affected by better or lesser physical conditioning, or any kind of fitness or physical training" Står bland annat...
Anders1
2013-09-30 01:02:17
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Oscar du såg att det stod "till exempel" innan de symptom du listar? Du kanske skall läsa hela sidan du citerar från? Tyvärr tycks du vilja välja vilken sjukdom du drabbats av. Jag tror att 99% skulle klassa dina problem som mer psykiska än fysiska vilket är jättetråkigt om det är en hjärntumör du drabbats av. Lycka till med ditt googlande!
Pilutta
2013-09-30 00:46:03
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Ja men vad bra, då vet du ju det, och får helt enkelt avstå långa flygresor om du vill slippa dessa obehag. Alternativt så kan du "höghöjdsträna" några veckor innan du skall iväg. Case closed, end of discussion. Diagnos ställd via Google. Perfekt:-)
Oscar
2013-09-30 00:45:52
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Helt rätt Pilutta, dålig info där jag tittade. Dock stödjer enda ett citat från FAA min teori:

"Keeping the cabin altitude below 8,000 ft (2,400 m) GENERALLY avoids SIGNIFICANT hypoxia, altitude sickness, decompression sickness, and barotrauma, and Federal Aviation Administration (FAA)"

Skrev det intressanta i versaler.
Oscar
2013-09-30 00:38:29
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Anders, har läst på en hel del om höjdsjuka nu och det bör utan tvekan kunna drabba någon på ett flygplan. Hittat massor berättelser om folk som drabbas av precis det jag upplevde efter att bara ha landat och spenderat ett par timmar på hotellet i La Paz. Andra skriver att detta tom drabbar dem varje gång de åker till Denver när de kommer från havsnivå.

Såhär skriver vårdguiden om TIA: "Symtom på TIA

Typiskt för TIA är att symtomen är kortvariga. De kan pågå från ett par minuter till flera timmar. Symtomen kan till exempel vara:

"plötslig domning eller svaghet i ansikte, armar och ben, oftast bara i den ena kroppshalvan
plötslig förvirring eller svårigheter att tala och förstå
plötslig synstörning på det ena eller båda ögonen
plötsliga svårigheter att gå, plötslig yrsel, svindel, dubbelseende eller försämrad balans och koordination."

Inget av detta stämmer med vad jag upplevde. Mot slutet blev jag orolig att det kanske kunde vara en stroke men gjorde de klassiska testen utan problem (Lyft armarna över huvudet, le, gör grimaser, uttala svåra ord etc..)

Att du aldrig träffat någon med höjdsjuka på ett flygplan skulle kunna förklaras av att ingen diagnostiserar det som höjdsjuka. Sedan gäller det att du jobbar med Long Haul om du ska kunna stöta på passagerare som upplevt detta. Höjdsjuka på den höjden och den relativt korta perioden är inte heller farligt och går över när man landat så att någon blir diagnostiserad av en läkare händer säkert sällan/aldrig (man skyller nog på annat i den mån tillståndet existerar). Enligt det som finns att hitta på internet verkar alla vara överens om att höjdsjuka kan inträffa på flygplan men det konstateras också att det inte finns varken forskning eller litteratur på det.
Pilutta
2013-09-30 00:29:04
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Njaeee, motsvarande 300-3500 meter över havet stämmer inte, vid den höjden har de flesta syresättningsproblem redan vid mycket lätt ansträngning. Kabintrycket motsvarar ungefär 1800-2300 meter över havet. Har du åkt skidor på glaciär någon gång, högt uppe? Det är MKT jobbigt att ens svänga med skidorna på över 2500 meter, när du kommer ner på ungefär 2000 så börjar det mesta kännas normalt. Kanske kan det vara en "tia" du råkat ut för, och borde nog gå till en läkare och förklara det hela!
Anders1
2013-09-30 00:14:32
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Hej Oscar!

Har jobbat 19 år i luften och aldrig träffat en passagerare med normal syreupptagningsförmåga som fått höjdsjuka. Visst blir vissa sjuka i La Paz när de vandrat gata upp och gata ned i ett par timmar men den anstängningen är närmast omöjlig att utsätta sig för i ett flygplan.

Jag tror du drabbades av en TIA-attack. Du bör tala med en läkare även om det gått en tid.

Syrgas ges sällan till passagerare som själva ber om det såvida de inte uppvisar riktiga symptom på syrebrist.
Oscar
2013-09-30 00:00:14
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Som sagt detta var ett tag sedan och jag har inte haft några som helst problem med hälsan vare sig när jag flyger eller inte sedan dess. KOL lär jag inte ha, röker inte och har inga av de symptom som förknippas med KOL.

Enligt samtliga källor jag har hittat är en vanlig kabin trycksatt till mellan 3000 och 3500 meter över havet, inte 2000 som du skriver. Dreamliner ska vara väsentlig lägre men den flög jag ju inte.

Hur känslig man är för höjdsjuka är väldigt individuellt och vissa kan vara väldigt känsliga. La Paz ligger ungefär på den höjden en kabin är trycksatt till och där är det vanligt att turister drabbas av höjdsjuka redan första dagen när de flugit in från marknivå (utan fysisk ansträngning).

Flygrädsla kan du också släppa, älskar att flyga och har gjort det en bit över 100 gånger (dock sällan Long Haul).
Änglatrumpeten
2013-09-29 23:28:20
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Nä, det delas inte ut syrgas "hursomhelst". Jag tycker nog också att du skall prata med din läkare, kanske har du fått KOL i tidigt skede, då är det ju svårt att tillgodogöra sig syre. Dessutom så sitter du ned och anstränger dig inte - och ändå får du "höjdsjuka". Inte normalt. Tänk på kabinpersonalen som flänger omkring i den tunna luften - och ändå inte får höjdsjuka. Kabintrycket på den höjden motsvarar ungefär att befinna sig på Kebnekajse - lite drygt 2000 meter m.a.o. Att sitta still uppe på Kebnekajse skall inte vara ansträngande, men om du knatar på, och anstränger dig lite, så skall du se att det är lite jobbigt. Det klarar de flesta utan problem, men kan bli jobbigt om man har en infektion eller annan sjukdom. Går ju inte ställa en diagnos, det måste en läkare göra. Skulle du tuppa av så får du ju syrgas ombord, men så långt vill man ju inte komma om man slipper. Du kanske är latent flygrädd? Män brukar generellt vara sämre att berätta det, de spänner sig istället.
Sv Oscar
2013-09-28 18:58:42
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Albyl minor är lämplig som blodförtunnande dela en tablett i fyra delar. Tag första tabletten dagen innan + flygdagen och dagen efter. Gäller långflygningar för äldre (över 50).
Oscar
2013-09-28 18:17:53
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Och innan någon börjar spekulera fel kan jag passa på att berätta att aspirin är något jag brukar ta när jag är sjuk så jag vet om att jag inte är allergisk/överkänslig mot det. Det var också svenskinköpt original-aspirin det var frågan om så det var ingen fuffens med tabletterna.
Oscar
2013-09-28 18:11:17
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Kom precis på att inför denna flight övertygade en medpassagerare mig att ta en aspirin vid start då detta ska minska risken för blodproppar (något jag aldrig gjort varken innan eller efter). När huvudverken precis började tog jag en till. Detta kanske spelat in då aspirin är blodförtunnande?
Oscar
2013-09-28 18:07:06
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Vätskebrist har jag som sagt svårt att se. Hade inte druckit alkohol eller koffein på 48 timmar och var dessutom väl utvilad samtidigt som jag hade ätit och druckit tillräckligt både innan och under flighten.

Bihålorna kan vi räkna bort, eftersom jag för det första inte var förkyld och för det andra kände jag ingenting under start och under landning kände jag inte heller en förändring av tillståndet. Symptomen började mitt i 12timmars-flygningen.

psykosomatiskt kan jag också avslå. Som sagt har jag i princip aldrig haft huvudverk tidigare, jag är också en van flygare som aldrig varit nervös för något innan detta.

Jag har flugit ett antal kort och medeldistans flighter sedan denna incident utan några som helst problem men detta är ju helt förenligt med om det skulle röra sig om höjdsjuka som slår in efter minst 6-7 timmar i luften.Snart så
2013-09-28 12:12:56
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Låter som vätskebrist för mig.
Då jag både dyker och flyger så har jag upplevt det under både dyk och under flygning.

Bara för att man dricker massa vätska så betyder det inte att kroppen tar upp den (binder vätskan och kan utnyttja vätskan).

Ta ett glas med resorb eller sportdryck dagen innan och sedan ett glas resorb eller sportdryck på morgonen dagen du skall åka och drick vatten så blir det troligen bättre.

@oscar
2013-09-28 12:02:08
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Du kan ha haft bihåleinflammation, vilket innebär att man blir mer känslig för ändrat tryck.. brukar hjälpa med vanlig nässpray!
Sexbomb i toppluva
2013-09-28 10:32:57
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Det låter psykosomatiskt, anspänningen och nojan för att få ont iunder flygningen gör att du får det pga anspänningen, prova något lugnande några timmar för flygningen tex stesolid eller liknande. Men först ska du söka kontakt med din läkare
Tekniker
2013-09-28 10:23:57
SV: Grav huvudvärk vid flyg, inte Airplane hea ...
Kanske borde du tala med en flygläkare om ditt problem.

Ta inte mitt svar på fel sätt, men kanske fanns det någon annan bidragande orsak som förvärrades vid flygningen.
 

Tillbaka

Air BP
BAM
Volflight
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn