Tråden startades av: Bee  2010-03-16 09:18:30
Vi som söker jobb som cc på TUI 
Hej,

Först och främst vill jag säga att ni som har negativa åsikter om TUI och är bittra behöver inte yttra er. Ni andra är mer än välkomna att skriva!!

Jag anökte om jobbet den 14 mars. Dagen efter fick jag ett mail där man skulle göra personlighets testet för att se om man matchar deras krav. Nu väntar jag på svar. (Jag har sökt till MMX)

Hur har det gått för er andra?? Någon som jobbat som vinter eller sommarfågel för TUI och kan dela med sig erfarenhet?? Vet någon om utbildningen kommer hållas i STO eller även i MMA??

//
Bee

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Ulf
2018-10-08 15:59:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kan inte låta bli att läsa inledningsinlägget med viss ironi. Hur många på TUI är idag glada när också andra baser riskerar att dras med i fallet. Tror ni att MMX, OSL och HEL är den enda förändring som kommer? Tänk igen!
CC
2010-08-26 20:14:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Svar till "Nästa rekrytering":
Du får nog räkna med minst 1 år tills de rekryterar igen...om inte längre. Generellt sätt så rekryterar charterbolagen (NVR, BLX,DK) till vinterproduktionen då man kör med större kärror som kräver fler i besättningen plus att besättningen ligger över mer på stoppen. Under sommaren gör man mest turnaround.

Men jag vet inte när och om Norwegian ska anställa? Hört rykten också att SAS ska börja anställa sommarfåglar...ett rykte en så länge...
Nästa rekrytering?
2010-08-26 19:04:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Någon som vet om det är någon rekrytering på gång snart?
sof
2010-08-17 20:46:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Oj oj oj vilket tjatter och balade..varför kan inte flygande respektera varandras jobb och se positivt på tillvaron. Alla gör sina val av jobb och är förhoppningsvis nöjda med det ! varför denna klagan på varandra..Är ny på kurs med TIU,hoppas verkligen att jag inte får arbeta med alla negativa människor som avslöjar sig nedan i inläggen!! positive thinking and respekt -det kommer man mycket längre med än gnäll! ;-)
Cathrine
2010-08-11 10:57:36
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Fy vad ni är fjantiga! Hur gamla är ni egentligen?! Mogna personer låter varje person vara och låter den välja vad den vill jobba med! 90% av dem som skriver här verkar inte alls brinna för yrket och verkar inte förstå vad det innebär! Jag är säkerligen yngre än er och dessutom mognare. Verkar som att en hel del av er är osäkra och borde byta bransch helt. Jag valde jobbet för jag brinner för service och människor! Framförallt älskar jag flyga, charter och reg. Och ni som säger läderlapp, söndersolad... Oroa er inte, det finns säkert sol till er med;) hellre läderlapp än en tråkig och blek ost...
flygvärdinna
2010-08-11 10:55:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag flyger longhaul charter alla solar inte sönder sin hud, varför ska man dra alla över en kant och om man gör det vem bryr sig, vad spelar det för roll?

Jag personligen är en av dem som aldrig solar , är jag på stranden så ligger jag med hög soldkyddsfaktor under parasollet, super inte heller på stoppen jag väljer gymet istället.
Sluta med pajkastningen barnsligt! är det vuxna som skriver man skulle kunna tro det är 5:åringar.
Tina
2010-08-11 09:52:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Charter kommer ALLTID att vara charter. Söndersolade på "glassiga" stop. Läderhud är inget än just läderhud. Sola försiktigt.
Frekvent resenär
2010-08-11 09:13:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
OMG
Ifall du, som du beskriver flyger på 747 så kan jag nog finansiera en biljett även på ditt bolag... Guldkort eller ej, sa ej att jag var EB medlem...guldkort som guldkort...du fattar vinkeln...jag kommer inte gå ut med vilka bolag jag är medlem hos... First Class finns t ex. hos BA, LX, LH etc etc. Även om de bolagen inte har First på sina ARN destinationer så flyger de med de serviceklasserna ifrån sina huvudflygplatser.
.....och intressant att du vet hur mycket jag tjänar...vet iaf. hur mkt du tjänar vilket tydligt framgår.... Jag ska inte avslöja vad jag tjänar....kan vara 10 000 eller 100 000....
sol
2010-08-11 04:19:35
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är livsstilen som skiljer charter och reguljär. Har oxå gjort båda. Började reguljär, över till charter, fick barn och då var charter inte för mig för jag ville inte vara borta från mina barn, en del klarar det men inte jag. Då blev det reguljär igen. Pengar? Jag gjorde av med mycket mer pengar när jag flög charter så jag har bättre ekonomi på reguljärt! :) Varför tjafsa om vilket som är bäst? Lika kul bägge, fast det ena kanske passar just dig bättre!
Bejjby
2010-08-10 21:23:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Man kanske söker till ett CHARTERFLYGBOLAG för att man, med största sannolikhet, har roligare på jobbet, tjänar mer pengar, jobbar färre timmar, får "glassigare" och längre stop. Lägg därtill att du oftast har lättsamma och nöjda passagerare. Vet inte, vad tror ni? Jag har gjort både charter och reguljär, och utan tvekan så har tiden inom chartern varit både den trevligaste och bäst betalda.
Mental istid
2010-08-10 20:09:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Läser denna långa tråd och fascineras över det faktum att vissa tydligen skulle kunna döda för att få jobba hos ett charterbolag, ETT CHARTERFLYGBOLAG. Har folk inte större krav i tillvaron än så? Är det för att det är så svårt att komma in i ett riktigt flygbolag som man väljer att bli charterflygvärdinna?

Pinsamt!

flygvärdinnan
2010-08-10 12:02:43
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till OMG: du verkar ha problem rent nedvärderande inlägg, du skriver som att du tror att du kan och är bättre än alla andra.

Jag som även läst psykologi och beteendevetenskap tolkar det som att en människa med dåligt självförtroende kan vara benägen att se ner på andra för att öka sin egna självkänsla.

Är helt klar på att jag kommer få svar från dig med tveksamma inlägg, det gör mig ingenting men om detta är din inställning kanske serviceyrken inte är för dig längre med den inställning du har.
Flygfolk ska hålla ihop och vi ska alla vara tacksamma mot alla passagerare oavsett bolag för fanns inte dom hadde ingen av oss jobb.

OMG
2010-08-10 10:03:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Finns inga avgångar från Sverige med first class,endast business ;-)
Du har guld kort på många bolag,heter guld kort endast på SAS ;-)
Det är inte pax som betalar min lön ;-)
Du är ingen business resenär,det ser man hur du skriver ;-)
Du har aldrig flugit med mig och du kommer aldrig att göra det,
det är för dyrt för dig ;-)


Frekvent resenär
2010-08-10 08:12:38
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till OMG
Jag förvånas över din negativa syn på passagerare och andra kollegor på charterbolag i synnerlighet...Är man finare ifall man flyger reguljärt? Vad för fel på charter?
Personligen flyger jag i tjänsten...har guldkort på flera flygbolag..mitt jobb betalar alltid First biljetter för mig...i undantag bokar de in mig i J-klass.... Med andra ord så är jag en sådan kund som din arbetsgivare håller hårt om!! Därför blir jag förvånad över den syn du har på passagerare som du har....jag kanske har flugit med dig...du kanske har serverat mig champagne...vad vet jag- Jag hoppas innerligt att jag inte behöver flyga med någon som DU.

Vi reser utav olika anledningar...jag flyger mycket i jobbet...ibland med familjen åker jag på charter...bara för att det kanske passar mig bäst....det finns mindre ovana resenärer...som föredrar charter...och de har i all rätt, rätt att få resa och utan att få bli kallad White trash...eller vad du nu sa....

...tänk på att den passagerare som betalar din lön..kanske även den flyger charter
charly harper
2010-08-10 07:27:42
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
tjejer som hejar på varandra??? sätt 10 tjejer på en öde ö å du har paradise hotel bråk efter en timme, sätt 10 straighta killar på en öde å du har efter en timme 5 st som jagar mat å 5 st som bygger tak över huvudet! därav kaoset på vissa flygningar!
OMG
2010-08-10 02:22:28
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jobbar inte på SAS. Bor och flyger utomlands.
40-60 tjänstgöring timmar/månad (inklusive stand by)
Nettolön på 3500-4500 €,EURO.
Max paxantal på B 747-400 är 420 (business+economy)
B 747-400 med 3 klasser,first,business,economy, max 360 pax.
Crew på 27 personer, flight deck 2xkapten och 2x styrman.
I kabinen purser+ 22 flight attendants.
Ordentliga crew rest areas med sängar+pyjamas+dusch.
Jobbet är smidigt,allt är gratis också i economy.
Ingen försäljning av snacks,,pre-order,inga dumma charter pax.
Ordentliga förmåner,ID-biljetter,hoteller,you just name it.
Allting mycket bättre organiserat än på charter bolag.

Bellami
2010-08-09 22:54:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
OMG: Reguljärvärdinna - 40 till 60 timmar i VECKAN, eller 100 blocktimmar i månaden - nettolön 22.000 kr! Inga mysiga middagar på stranden - kanske en å annan hamburgare på Mc. Donalds i Luleå.
cc
2010-08-09 15:52:35
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Varför denna pajkastning, sandlådenivå tycker jag. Varför kan folk inte bara få jobba med det dem vill? charter el reguljärt beror ju helt på vad man föredrar och hur man vill leva sitt liv individuellt vad man väljer.

Någonting tjejer borde lära sig är att heja på varandra istället för att stjälpa, handlar inte om att vara bäst eller vad som är bäst, mitt val att jobba charter är bäst för mig medans reguljärt passar någon annan bättre, enkelt.

Ödmjukhet är en viktig egenskap i detta yrke tänk på det:) fly safe.

OMG
2010-08-09 02:46:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är wannabe white trailer trash som will jobba på charter.....och samma gäller med paxen som flyger charter.
Wanna be,never gonna be.
Reguljär värdinna ( 40-50 timmar/månad.Lön 30.000-40.000 netto/månad )
Bellami
2010-08-08 12:45:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja, vem skulle någonsin vilja jobba på charter??? Kanske den som gillar att jobba i snitt 3 dagar/vecka på sommaren, och kan stå ut med 3 dygn i Thailand (på vintern) - efter ett tolvtimmarspass? Kanske den som tycker om att "tjata o ha lite trevligt" med sina passagerare? Vet inte, men jag kan förstå om det är svårt att hitta dessa människor? Förstår att de flesta hellre flyger maxtid på ett reguljärbolag, och känner ynnest över ett par februaristopp i Kiruna. Jag förstår! Jag ska söka mig dit så fort jag någonsin kan....Muuuaahhhhaaahahahaha....:-)
Ny
2010-08-08 12:34:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej LM ! Jag är också ny i Malmö men flyttar ner den 1 september. Ska du gå den första eller andra kursen i malmö ?

Hade Ny
OMG
2010-08-08 10:15:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Fan,det är ju CHARTER !!!!!!!!!!!!! Vem fan vill jobba på charter bolag?????
lm
2010-07-30 22:53:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hej! någon som har fått malmö som bas inför vintersäsongen?
Jag har precis flyttat till malmö pga av detta, någon annon som är ny i stan? hade vart kul att lära känna någon innan kursstart i augusti.
LM
Excellents
2010-07-29 16:14:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är ju så, och kan man inte se det i ansiktet pga botox eller scillycon så titta bara på händerna eller ett litet dekoltage... Charter/reguljär. Vatten/olja. Rädd om mina kollegor? Inte ett dugg, alla sköter sig själva! Och om du trodde nåt annat, vänta till det börjas sparkas folk/konkurs! Då visar man sin rätta sida. En bitch är en bitch, alltid! Se på mig!!!!
Bosse & Berit
2010-07-29 12:42:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
HERREGUD !
Att det kan finnas så mycket "kärringar" i samma branch och det rekryteras ju uppenbarligen nya löpande ..
Tänk om ni kunde lägga all denna energi på att fokusera på säkerhet och vara en god arbetskamrat istället för pajkastning förtal, antaganden spekulationer , intriger och missunsamhet.
Kanske är tur att inte flygbolagen ser vilka som ligger bakom alla alias, skulle bli väldigt många enskilda samtal mellan chef och medarbetare.
Tina
2010-07-28 16:17:18
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
I ett brinnande vrak direkt efter en krasch kan det bli den man tycker minst om som släpar ut ens kropp i friska luften och därmed överlever man! Jag är rädd om mina kollegor oavsett ålder och utseende. Jag samarbetar med mina kollegor och sätter säkerheten främst. Lycka till med era flygjobb.
Lyxlaila
2010-07-28 13:30:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Man kan lätt se vilka som jobbar med charter! Dom har grov brun läderhud över hela kroppen! Nej tack!
Men snälla.....
2010-07-28 13:00:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
"å vägrar du så får du sparken....". Ja, det hoppas jag verkligen att du får. Arbetsvägran brukar generera en uppsägning, som sig bör!
Men snälla....
2010-07-28 12:58:08
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
"å nog fan ska de ha ut dig när du minst vill".....eh, vad du VILL är väl rätt ointressant - en standby är en arbetsdag och inget annat. Om du sen "slipper" att åka iväg på jobb, så är det väl bara en bonus. Sen måste jag också säga att det finns gott om "gamlingar" som varken är bittra eller trötta på sitt jobb, utan tvärtom kan vara både inspirationskällor och läromästare för yngre och mindre erfarna kollegor. Jag arbetar på ett charterbolag, och kan förstå att arbetssituationen ser rätt annorlunda inom reguljärsidan, med fler och kortare flygningar - därför är det ju inte riktigt rättvisst att kategorisera "flygjobbet" si eller så, svart eller vitt.
Anna
2010-07-28 08:52:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är väldigt många unga nya och entusiastiska flygvärdinnor som börjar i dagarna. Det är alltid lika kul att se dom få sin "aha-upplevelse" efter en lång flight. Då är dom ofta inte så "stolta" och allt det där... Och sen finns det tyvärr massa gamla stötar som borde ha lämnat flyget för 20 år sen. Men pengarna är för bra efter så många år. Och tyvärr tar dom gamla bittra ner dom nya... Men slitigt är det även om du ÄLSKAR att flyga!

Flyg jätteförsiktigt och var snälla mot varandra! Puss
J
2010-07-28 08:22:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Alla ni som skriver här och verkar vara så fruktansvärt trötta på att flyga och att vara flygvärdinnor och allt som har med det att göra. SLUTA DÅ!!! och låt oss som älskar den här branschen jobba och göra vårat jobb utan att massa bittra typer ska förstöra det. Tycker det känns väldigt tråkigt att man måste ha en sån dålig attityd, det är ju ingen som tvingar er att jobba inom flyget så vad är problemet? det är aldrig för sent att göra något annat. Det finns så otroligt många unga och äldre serviceinriktade tjejer och killar som skulle göra vad som helst för att jobba och som älskar allt som har med flyg och service att göra, ge plats åt dem istället. En flygvärdinna som är bitter och trött på sitt jobb syns mer än väl när man är passagerare och det är inte speciellt bra verken för flygbolaget passagerarna eller dina kollegor.

Tack för mig!
Stolt flygvärd
2010-07-28 01:10:59
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Svar till Nä du:
Med stand by betyder det att flygbolaget ska kunna ringa ut dig ifall någon utav dina kollegor skulle bli sjuk eller av någon annan anledning inte är fit for flight. Varför man sätter 1 timme som gräns är för att man har en sk. slottid att följa och man vill inte drabbas utav förseningar som i sin tur kostar pengar. Det räcker väl att fråga sig själv när man som privatperson ska ut och resa...det sista man vill göra när man ska ut på sin efterlängtade semester är att drabbas utav förseningar.
Du skulle nog inte passa alls att jobba inom flyget. Man måste ha en flexibel inställning...ibland måste man jobba de dagar man inte vill. Det får du göra även på andra jobb på marken...där kan arbetsgivaren i vissa fall "be" dig vara flexibel att jobba ett annat pass än vad som var tänkt.
...Slutligen, de som valt att jobba inom flyg känner att 9-17 jobb inte passar dem. De trivs med att jobba 3 dagar i veckan och resten ledigt. Och som tidigare inlägget...hur många får ligga på en strand i Thailand på betald arbetstid? Det väger upp än att sitta i en fullproppad t-banevagn en slaskig och kall Februari eftermiddag.
Nä du!
2010-07-27 22:47:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Håller med Tanja! Hur många gånger har du inte blivit om schedulerad och utkallad på din sby? Och nog fan ska dom ha ut dig när du minst vill... Och vägrar du så får du sparken! Hade nog gldeligen sluppit just den biten. Utkallad på 1 timme? Ja flera gånger per år. Och tro mig, jag hade hellre åkt till ikea en lönehelg istället!
Men snälla....
2010-07-27 22:37:23
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vadå ÄGER dig? Det gör väl vilken arbetsgivare som helst, ungefär 40 timmar i veckan! Vad är skillnaden mot att jobba på ett kontor måndag till fredag? Fördelen med mitt flygjobb är bl.a. att jag ALDRIG behöver åka till IKEA på en lördag, eller göra några som helst inköp under helgen när alla andra är ute på stan. Jag har precis som de flesta, minst, två fridagar i veckan HEMMA. De dagar då jag ligger på stranden i Thailand är arbetsdagar, vilket genererar fullt utlandstraktamente - alltså inga fridagar någon annanstans än HEMMA. Har aldrig någonsin kännt mig ÄGD av min arbetsgivare - utan känner att jag får bra betalt för de dagar jag "tvingas" sova borta under vinterhalvåret. Under sommaren arbetar jag långa dagar, men nästan aldrig mer än 3 dagar i veckan - passar mig utmärkt, och då känner jag mig väldigt OÄGD av min arbetsgivare...... Vad tror ni, kan man säga att jag, och många andra, har en helt annan inställning till flygjobbet än vad som andas i en del av dessa insändare?
Tanja
2010-07-27 20:09:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bra skrivet. Vill du leva ditt liv efter ett roaster/schedule så sök flyget. Dom ÄGER dig efter att du skrivit på papprena. Like it or leave it!
Levande
2010-07-27 18:47:00
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Livet är till för de levande och flyget är till för de flygande. Puss & kram på er.
Cash is King
2010-07-27 18:39:29
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Money talks.
Stolt flygvärd
2010-07-27 13:55:42
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja du XFLIGHT...jag vet inte hur gammal du är...kanske lika gammal som jag själv...men jag har varit med sedan Scanair tiden så en gammal räv som jag har varit med om många konkurser genom mina år....o lika stolt flygvärd är jag för det. Att jobba inom flyget blir till en livsstil med allt vad det innebär...och det är en livsstil man inte skapar redan efter sin första säsong.... Men ni som ger er ut i luften...alla jobb har sina för och nackdelar- men efter mina år i luften kan jag bara konstatera att fördelarna väger upp nackdelarna. Oavsett vad som skrivs i detta forum.
XFLIGHT
2010-07-27 13:48:38
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bara för hon inte flyger just nu eller längre betyder väl inte att ett intresse försvinner? Dessutom är det ju ett bra sätt att "påminna" sig om vilken skitindustri flyget är! Hahaha. Så var lite stolt du!, Det försvinner med första konkursen! LYCKA TILL!
Stolt flygvärd
2010-07-27 09:30:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Donna: Om du nu har en sådan negativ syn på flygvärd/flygvärdinnejobbet...varför är du ens inne här och kommenterar?
Alla har rätt till en åsikt...och dina åsikter om varför du valde att inte jobba kvar som flygvärdinna respekteras till fullo. Men vi som jobbar, och kommande vinterfåglar är medvetna om arbetstider, hur mycket de kommer vara borta ifrån nära och kära. Men de ser fram emot att få jobba som flygvärd.

Tråkigt då att efter varje positivt inlägg ska det komma negativ energi...nu syftar jag inte bara på Donnas inlägg utan andra inlägg också.

Varför ska man efter varje positivt inlägg gå in med något negativt?? Helt onödigt enligt min mening
Sofie
2010-07-27 00:47:48
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Just därför går du in här "Donna" o läser om Tui?
Donna
2010-07-26 19:47:51
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vet du vad Over n out betyder?
Sofie
2010-07-26 19:05:49
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vad roligt Miss Pessimist Donna, då är CC inte ditt yrkesval antar jag. (Skitsnack finns överallt förresten, gäller bara att vara STARK & skratta åt dem) Bra att du, som pessimist, inte ska vara på Tui i år då, mer optimister tack ;-)
Donna
2010-07-26 18:58:29
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Avundsjuk som fan på; att aldrig vara hemma, alltid trött, alltid intriger, alltid skitsnack, alltid fulla pax, alltid jetlaged, alltid borta när det händer nåt kul hemma, aldrig ha en fungerande relation, alltid flyga dygnet runt... Been there don(na)e that.. Over n out.
Till D
2010-07-26 17:26:17
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Donna a.k.a primadonna, luktar det avundsjuka?
Donna
2010-07-26 16:33:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja gör det! Ge MAX, nästa år kommer det nya och ersätter er när ni är utslitna! Fly safe.
Blivande TuiV.
2010-07-25 19:04:05
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag är med en av dem som ska börja på Tui, ska bli så roligt att få lära känna en massa nya människor & att få flyga för ett drömcharterbolag som Tui! Service kommer jag ge till max det kan ni lita på- även om jag är "80-talist"!

Blivande TUI värd
2010-07-25 11:26:11
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag är både glad och stolt att jag gick ända fram i rekryteringsprocessen och glad att få stifta bekantskap med er TUI personal. Med tanke på hur många som har sökt dessa platser TUI erbjuder har det varit hård konkurrens om jobben.

För mig har TUI fly, och tidigare Britannia, Blue Scandinavia och Transwede varit bolag som funnits länge i chartersvängen...när jag rest privat med dessa bolag har jag upplevt service som man beskriver- utöver mina förväntningar. Glad och positiv kabinpersonal med RMI (Rätt mental inställning)...därför ska det bli riktigt roligt att få jobba med er denna vinter.

Fram tills dess önskar jag blivande kollegor en fortsatt trevlig sommar och semester

Airbag
2010-07-25 05:47:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Flugit i 12 år o trivs där jag är men skulle älska att göra en vinter på TUI, enda nackdelen dock är alla korkade och obildade människor som skriver här!! Varför vill ni ha jobbet? Fråga er själva det! Är det stoppen, kollegorna eller paxen? Själv älskar jag att ge service - ja, kalla mig blåst o naiv! En annan sak - 80-talister har ofta en väldigt taskig attityd gentemot paxen!!
Flygfjollan
2010-07-25 03:42:35
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till alla er som sökt och fått jobbet: Grattis! Ni kommer få en superfin säsong och om ni inte flugit förut, WOW! Ni kommer aldrig vilja ha ett annat jobb!
Av de som söker (runt 3000 när jag sökte 2007) som får jobbet och som inte vill fortsätta är ca 1%, vilket säger mycket om både bolaget och flybranchen i helhet.
Jag har läst delar av tråden (det är ju en ganska lång tråd), och blir otroligt glad över att det är så många som vill arbeta hos oss!:)

Välkommen!

... och till alla bitterfittor därute: vi får äta bättre, se mer, träffa fler underbara människor, shoppa bättre och ligga mer än vad ni någonsin kan drömma om!;)

Happy Landing!
mintu
2010-07-22 00:14:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
å e man inte välkommen/välkommen tillbaka/får sparken, så får man jobb hos en av konkurenterna!! inga konstigheter!
till alla..
2010-07-21 23:57:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
tänk att det kan bli sådana massa inlägg angående ett ansökande till ett jobb.. för detta är ett jobb och inget annat. har jobbar i bolaget i en längre tid nu och trivs bra. vi levererar högklassig service ombord om du ser till vad flygbiljetten kostar i hela paketpriset. något som jag och mina kollegor är väldigt stolta över. hur rekryteringen sett ut kan jag inte svara för. men jag kan säga att de som fått jobbet är mer än välkomna. hoppas vi får en bra vinter ihop!

kram tuivärdinna
Flygvärdinna
2010-07-06 08:48:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Orkar inte ens svara på det, detta är ju löjligt.....
snadlåde nivå
2010-07-05 23:21:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
TERRAIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lull Lundfors
2010-07-05 21:33:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
"Sandlåda", "Svensklärare". Jag kan både stava, räkna och servera kaffe. Är jag överkvalificerad som kabinpersonal?
flygvärdinna
2010-07-05 18:04:59
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Svarar då med att jag ville få fram ett budskap med mitt inlägg, tydligen missade du det och tycker det är roligare att gå ner på snadlådenivå och klaga på en felskrivning, har aldrig påstått att jag är en svenskalärare.
Gud vad här gnälls...
2010-07-05 17:19:49
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
men om ni tycker att alla inlägg i detta forum är så värdelöst...låt bli att läsa dem då...det är ingen som varken tvingar er att läsa eller tvingar er att lämna kommentarer
524
2010-07-05 16:34:48
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag kan inte heller hålla mig! 524 VÄRDELÖSA inlägg!
CC
2010-07-05 16:21:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kan inte hålla mig.

Flygvärdinna:
Det stavas SÄSONG
inte sesång

kram
Flygvärdinna
2010-07-02 21:10:39
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Inte så komplicerat! pluggar man så klarar man kurserna, jobbar man på bra klarar man fam flighten utan problem.

Ligger man på latsidan och tar det för oseriöst klarar man det ej då blir man inte godkänd och får ej komma tillbaka och jobba en annan sesång. Detta gäller även hur man sköter sig på stoppen. Gäller även om man inte visar gamla kollegor respekt och har en stor portion ödmjukhet.

Jag själv har jobbat tidigare sesånger på Tui och ska även jobba denna vinter , har även jobbat på andra bolag:)
Ny
2010-07-02 20:51:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
En som vet: Tack så mycket !
En som vet
2010-07-01 17:24:28
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tomas: Föreslår att du läser frågan innan du ger dig in med ett svar.

Som svar på din fråga ber jag dig kontakta kontaktperson på Tuifly gällande detta jobb. Beror på när du har kurs. Efter kursen (4 veckor) har du dina Fam.flights som du också måste klara.
Vad jag förstår börjar man flyga på heltid from December. Men som skrivet, fråga kontaktperson på Tuifly som garanterat ger dig svar på din fråga.

Mvh En som vet
Ny
2010-07-01 15:19:11
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nu förstår jag givetvis att man måste klara utbildningen! Det var ju inte min fråga. Jag undrade OM OM OM OM man klarar utbildningen när börjar man arbeta då?

Tacksam för svar !
Tomas
2010-07-01 12:16:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vänta med att se om du klarar utbildningen. Den är skit tuff! Dom ska tydligen bli ännu hårdare än tidigare. Klarar du inte testerna får du göra om allt igen en gång. Klarar du inte testerna 2a gången får du gå om hela kursen. Mindre kul. Men lycka till och trevlig resa!
Ny
2010-07-01 11:27:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Är det någon som vet när man börjar arbeta efter utbildningen ?
Sommerlat
2010-06-30 00:29:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Så är det. Man ska flyga med dom inte jobba, DET är en jävla skillnad!
Gud vad här gnälls...
2010-06-29 18:12:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det viktiga är inte hur många pax en viss kärra tar. Av självklara skäl tar en TUI jumbo fler pax än vad t ex. Thaian gör..men som skrevs tidigare på tråden- Thaian har både F och C class....Faktum är väl den (rätta mig om jag har fel) att TUI:s jumbo erbjuder bättre pitch än vad motsvarande hos t ex. NVR och DK gör? Ca 30 i pitch på de flesta säten...vissa platser i kärran erbjuder ännu bättre pitch. Gämför då med vissa reguljära bolag t ex. American Airline som erbjuder 31 i pitch på vissa longhaul kärror.

Själv föredrar jag att flyga reguljärt men det är mer pga flexibiliteten...servicen jag får på TUI är oslagbar...och då har jag provat många bolag vill jag säga...

...ja just det...ska väl tilläggas att jag får nöjet att jobba med dessa serviceproffs i vinter...=))
CC
2010-06-29 16:31:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Sommarängen:

Jaså flög du nyligen med jumbon? Då måste du varit nere och flugit med Corsair då eftersom TUI jumbon inte varit i Sverige på över ett år
100%
2010-06-29 10:42:15
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mamma:

Klaga går alltid bra, men när det är dags att betala resan så blev plötsligt den "prisvärda" charter resan inte så dum ändå.
Kurt
2010-06-29 09:35:57
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Men Thai har ju first class och business class som tar upp en stor del av flygplanets rymd och är dessutom ett reguljärt flygbolag! Jag finner inte din jämnförelse rättvis.
mamma
2010-06-28 20:04:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja titta på deras 747 - i den får dom in 580 pers!!

Thai får in 380 i deras 747!!!

Gissa vilka jag väljer....
Sommarängen
2010-06-28 19:16:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Flög nyligen med jumbon och den var riktigt risig, jag förstår vad han menar.
Kerstin
2010-06-28 16:50:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla och det ska bli trevligt att flyga med er som fått anställning. Några fakta så som jag ser det och själv upplevt. Visst har kollegor till mig varit ute och haft kul men jag har aldrig fått lida för det vare sig på hotell eller i luften. Alla jag flugit med har gjort sitt jobb så som förväntats av dom. Självfallet vet jag inte allt om vad som händer i världen men ta det försiktigt med era anklagelser.

Huruvida ett flygplan är slitet är knappast relevant. Alla flygplan i världen checkas enligt respektive lands protokoll. Ingen charter operatör vill flyga runt med slitna maskiner. Alla operatörers maskiner är slitna i takt med hur dom används. Detta är helt normalt. Skulle maskinerna hela tiden vara skinande nya skulle alla priser tre dubblas. Väl mött.
Maria
2010-06-28 05:11:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Svar till Tegners :

Visst är det intressant läsning, särskilt för oss som faktiskt arbetar på TUI.
Kul att du hört hur mycket de "nya" ska flyga, kan du delge oss andra vad du vet?
Jag tror att de som är antagna vet om att det är en visstidsanställning då det framgick väldigt tydligt i ansökningshandlingarna.

Önskar er alla en fortsatt skön sommar!
Tegners
2010-06-27 20:35:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är klart dom vet! Nästan uteslutande TUI crew och ex TUI crew som sitter och kastar skit på varandra. Inget fel med det då det mesta faktiskt stämmer. Det är intressant läsning;-))) Hörde att att man inte ska flyga så mycket som det var tänkt från början = mindre betalt och det blir ingen förlängning av kontrakt . Men sådant kan livet vara. Glad sommar
Anna
2010-06-27 12:03:37
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Herregud, undrar om någon på tui fly sett detta forum?? Detta är ju verkligen pinsamt och inget som man vill bli jämförd med när man arbetat på tui fly.
CC
2010-06-25 19:02:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Man blir så trött, så fort någon skriver något glatt och positivt här så kommer den en bitterf*tta som försöker trycka ner det.
Vad har hänt er som gör att ni verkar se allt från den negativa sidan?
lider med er och era vänner
XIIIXI
2010-06-25 11:35:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Stämmer att den tar flest passagerare men den är ju långt i från störst!! Dessutom är den ordentligt nersliten sen förra året, trist.
123
2010-06-25 11:02:15
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Stackars dig då! Du slipper så gärna åka den igen, ingen kommer tvinga dig !
Anders
2010-06-24 18:34:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag vet att det är trängre i den 747an än på en 737 i chartertrafik! Japp, jag har själv åkt med den och ALDRIG mer! Tyckte mest synd om personalen som såg så trötta ut.
Mel
2010-06-24 04:16:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag vill verkligen hälsa alla nya varmt välkomna till oss på TUifly Nordic kommande vinter!

Ge gärnet och strunta i alla dumma kommentarer!
Ni kommer få en riktigt rolig vinter, det kan jag lova.

Att dessutom få flyga det största flygplanet som trafikerar Sverige är helt fantastiskt om ni frågar mig. 747:an är en otroligt rolig maskin att jobba på och det är ett stort gäng som jobbar på den varje gång! NJUT!

Tänk på att det bara är Tuifly Nordic som har den i Sverige, ja förutom utländska bolag såsom Thai tex.... ;-)

Stor är den och fort går det till Thailand. ;-)

Vi ser fram emot att lära känna er.
Ännu en gång varmt välkomna!!

Mvh Mel
sambuca
2010-06-14 14:38:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hade man betett sej som de nya gör idag, för tio år sedan, hade man fått sparken asap, kraven har sakta men säkert sänkts på nyanställda i kabin i Sverige. Det är den krassa sanningen! Sad but true. Man blir vuxen senare i livet idag, å nej, jag sitter inte på htl rummet hela tiden, önskar stopen vore längre med allt som finns att göra på respektive destination! Har dock inget gemensamt med tjejer i 20 års åldern som tycker Blondin Bella och Linda Rosing är genier och förebilder!
http://www.youtube.com/watch?v=4Nflrhdsc6M&feature=related
Bitter
2010-06-14 12:41:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag kan hålla med om att jag är något bitter, men ryktet verkar visst stämma om att alla super och härjar i thailand så det hade verkligen inte passat mig ändå.
Memphis-Belle
2010-06-13 21:01:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tycker nog inte att Sambuca låter speciellt bitter, han och jag talar bara om hur det kan/brukar se ut när (alltför) många och (ibland alltför) unga kollegor samtidigt anstormar de fantastiska vinterdestinationerna du hamnar på som charterbolagsanställd vintertid. Är man helt ny så är det en helt fantastisk värld som plötsligt öppnar sig, och som man dessutom får betalt för att deltaga i. Alla kan inte hantera detta på ett föredömligt sätt. Det handlar inte alls om att sitta inne på sitt hotellrum hela veckan. Man kan utan problem både sola, äte och dricka gott - det gäller bara att sköta det snyggt, tänka på att man "är på jobbet", och därmed undvika att fläka ut både sig själv och sitt företag där det antagligen finns kunder/passagerare i närheten. De kan gott slippa få se, som Sambuca skriver, flygvärdar/värdinnor/piloter som släpas hem dyngraka i en tuk-tuk från t.ex "Starbar". Tyvärr har jag alltför ofta råkat ut för kollegor som på hemresan varit så utslitna att de med nöd och näppe klarat av sina arbetsuppgifter i kabinen. Att då försöka skylla på förkylning/matförgiftning hjälper föga. I ärlighetens namn skall jag också säga att detta inte enbart gäller nya, och unga, kollegor. Låter bra, som någon skrev, att man även kommer att anställa "lite äldre" kollegor i vinter. Tror att det bästa på ett flygbolag är en bra mix av personal vad gäller både kön och ålder. Till er nya och unga som skall börja flyga i vinter: Njut ordentligt, det är fantastiskt, men glöm aldrig att ni är på jobb. Gör inte bort er, ni får antagligen inte mer än 1 chans - sen är ni ute på gatan igen....
Till såkallade Sambuca
2010-06-13 20:41:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
"Tänk å bli LOBAD i patong, vilken merit..... star bar stammis!! Eller Lunar......
Gästerna känner igen kabinpersonalen när man minst anar det, ha det i åtanke!"

Herregud vad bitter du låter, förstår din ilska men ingen har skrivit det här att de ska bli fulla? Det är ju ingen semester när man är på stopp?! Trist att dra folk över en kant.
Så du menar att du sitter på ditt rum en vecka i Thailand? Oj... kanske därför du låter så arg...
tkr knappast det är heller snyggt att se kabinpersonalen gotta sig i solen heller om man nu ska prata vad gäster tycker o tänker...eller sitta här och snacka skit om gamla kollegor... du ska vara inlåst i ditt rum hela tiden menar du... trist att Tui har personal som sitter här och skriver sånt istället för att snyggt säga det på kurserna o 'förvarna'. Tycker du är mer feg som sitter anonym bakom en skärm och spyr galla på yngre personer som inte ens börjat där och visat vad de går för ÄN. Ser du dem som ett hot? Men vi är vana vid äldre och bittra, ingen nyhet, trodde bara TUI var lite gladare än de andra bolagen... Undrar vad detta flygtorget.se har tagit vägen, bara oseriöst skvallercenter... och förresten Sambuca, vad ger du för intryck egentligen som TUI anställd & rykte? TRIST!!!
p
2010-06-13 20:06:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
är det någon som fortfarande inte fått svar?
Vill bli Flygvärd
2010-06-13 16:37:49
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Sambuca: Nu kommer jag helt byta tråd och komma med en annan fråga..bara av rent intresse...när man ligger på stopp i t ex. Thailand..hur länge är man då borta? Till vissa destinationer flyger man väl bara 1 gång i veckan? Mexico tror jag är en sådan destination...ligger man borta där då hela den veckan eller flyger man t ex. passivt till en annan destination för att flyga tillbaka till sin bas därifrån??

Ha de bra o ses i luften...
sambuca
2010-06-13 16:21:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
När du är ute på stop så är det jobb, du är i tjänst tom till det du checkat ut på hemma bas! Du är alltså inte ledig när du har ett 4 dagars stop, Du är i tjänst från check in till check ut. Under den tiden ska du bete dej enligt ditt bolags code of conduct, och det innebär inte att bli lastad på en tuk tuk, buren till sitt rum, för att man är för full för att ta hand om sej själv. I Sverigee kallas det en LOB.......
Tänk å bli LOBAD i patong, vilken merit..... star bar stammis!! Eller Lunar......
Gästerna känner igen kabinpersonalen när man minst anar det, ha det i åtanke!
Vill bli Flygvärd
2010-06-13 15:48:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
I alla branscher finns det rötägg...och det tråkiga är att det är de som syns. De som t ex. tidigare jobbat inom flygbolag där de på stoppen festar, ligger etc etc...de syns mer än vad de som ser seriöst på jobbet gör....så är det och så kommer det (tyvärr) alltid att vara. Jag kan hålla med Sambuc om att man kan införa alkoholtest innan man påbörjar sin flygning då man varit på stopp.
Men, jag hoppas också verkligen att detta blir en kanonvinter...där alla..vinterfåglar som fast crew tar hand om varandra...visar respekt...att man inte ser ner på de nya, klankar ner etc etc. Vi är alla ett team och finns på flyget för att ge bästa möjliga service till gästerna.

Jag längtar till kursen börjar...ska gå den i Oktober...och känner mig riktig taggad att göra bra ifrån mig på kurs och sedan på jobbet.

Till Tuicrew: Hoppas att jag kommer få jobba med dig i vinter. Du, liksom alla andra flygvärd-värdinnor jag träffade på rekryteringsdagen verkar mycket positiva och glada...sådan personal som ger ett bra intryck på sin blivande arbetsgivare

Vi ses allihoppa glada och positiva i vinter

?!
2010-06-13 15:39:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
... ska få testa på Tui nu & kommer ge jobbet allt! Service till max! Dra inte en kant över alla "unga", finns dem som brinner för service & säkerhet till 100%... klart det slinker in en och annan som inte är seriös när man jobbar ombord, men ledig tid är ledig tid och inte är det jobbtid om man nu väljer att ha roligt ute, men är du frisk o kry o NYKTER tills du börjar flyga igen så what's the problem?

Är det ännu en bitter äldre som ser konkurrans nu igen...
Om det är något varför går ni inte till era chefer & säger till om det är nu någon som kommer onykter till planet, istället för att säga allt här... vilket seriöst intryck man får av er nu... mycket snack bakom ryggen: oseriöst!!!
tui-crew
2010-06-13 14:02:47
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till er som kan "see it coming"
Visst slinker det alltid igenom några oseriösa som är ute efter festen bara, men till kommande vinter så har det anställts många "äldre" som jobbat för bolaget för flera år sedan, som varit på sas under dem senaste åren.
Kommer bli en kanonvinter med massa taggade, serviceminded och seriösa vinterfåglar, DET är vad jag kan "see coming"
puss
Tingeling
2010-06-13 12:29:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej! Oj, är det så det går till bland det "unga" folket som påbörjar sin karriär inom flyget som vinterfåglar...hmm...!? Vill bara tillägga att här är en 34 årig trebarns mamma som oxå fått chansen att börja flyga för TUI. Har många års erfarenhet inom rese/service/vård, branschen.... Jag ser detta som en fot in i en fantastisk bransch med likasinnade medmänniskor, och tänker ta denna chans på största och mest seriösa allvar, med hopp om att efter vintern få stanna kvar inom flyget!!!
Kram och hälsningar från en som älskar att ge det där lilla extra åt gästerna! Glöm aldrig att det är vi som står för första-och sista intrycket !! :))
sambuc
2010-06-13 06:31:59
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
....see it coming again....... and again..... and again....... men dom e ju billiga i drift, halva arbetsgivaravgiften, låg ingångslön osv.
dom åker på stop, dom åker inte till jobbet, det e den bistra sanningen, inget ansvar tar dom, inget initiativ, sen måste man ifrågasätta hur bolagen kollar upp referenser, får man foten under pågående kurs så ska man inte få jobb nån annanstans inom samma branch....
sen finns det vinterfåglar som e hur bra som helst!! riktigt grymma, som förtjänar ett fast jobb inom flyget!

inför alkotest vid pickup från htl på alla utestationer!
Memphis-Belle
2010-06-13 00:25:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Sambuca, du kan också "see it coming", som ett brev på posten antagligen. Har inte kikat på den här tråden på ett tag, men anar vart åt det barkar. "Tui-Ann" tyckte att jag skulle "festa o ligga" lite mer, för att inte bli bitter. Jag kan upplysa om att jag gör både och - fast anser mig profesionell nog att inte prata om, eller utöva dessa aktiviteter i uniform, eller med passagerare i närheten. Och visst, magsjuka kan man få i utlandet - har fått det själv. Har däremot lite svårt för kollegor som gömmer sig bakom "matförgiftning", när de i själva verket är sönderfestade, söndersolade, uttorkade och i akut behov av sömn. Detta är nog vad personalavdelningen på TUI kommer att få ägna en hel del tid till i vinter. I can see it coming.
sambuca
2010-06-12 22:52:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
ännu ett par kullar med ungt oerfaret folk som kommer å göra bort sej på grabbarna grus i patong i vinter..... kanske skulle anamma en av konkurenternas alkohol policy!!
Ny
2010-06-12 17:48:05
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Någon som ska gå kurs i malmö med start den 6 september ? Vore kul och få veta vilka det är om man kanske kan lära känna varandra lite :D

Ska ju ändå kanske tillbringa en del tid tillsammans på Malmö-basen!

Ciao !
svar
2010-06-11 11:50:34
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hej, jo om du har fått kurs i malmö fattar jag det som att du också har det som bas. är det någon annan som letar boende eller skulle vilja dela lägenhet i malmö?
förvirrad
2010-06-11 01:55:04
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Om kursen är i Malmö, jobbar man härifrån då?
ha ha
2010-06-10 12:40:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Y!! är du bitter för att du inte kom med, du kanske tillhör skaran över 30 som inte fick jobb:)
Hände med Bee?
2010-06-09 18:47:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Vi är säkert flera stycken som är nyfikna på hur det gick för dig?
nervös
2010-06-09 17:24:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
är det någon som fortfarande väntar på svar från rekryteringsgruppen på TUI?
y!!!
2010-06-09 14:00:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till nyfiken--who cares--gosh vilken lekstuga!!!!
Jag
2010-06-09 12:56:29
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hej! fick me kurs i malmö, i mitten av augusti. ngn annan som letar boende i malmö? ser fram emot att träffa alla vinterfåglar :)
Nyfiken
2010-06-09 12:54:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Ny:
Fick du först ett negativt och sen ett positivt svar?
Glader
2010-06-08 18:59:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jippi!!! Jag fick oxå besked idag...antagen och ska gå kursen den 30:e Augusti!! Är det någon mer än jag som inte bor i Stockholm som behöver fixa boende? Såg på Oxford flight academys hemsida att de verkar ha boende, eller om kanske TUI har avtal med ngt hotell? Någon som vet?
Kram till er alla, ser fram emot att träffa er!!! :))
Ny
2010-06-08 16:19:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Yeeeeees ! Jag är välkommen till kurs i Malmö med start 6 september! Ska bli så roligt!

Lycka till alla andra !
Clearskies
2010-06-08 15:31:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jipp! I förmiddag fick jag mailet från TUI att jag var välkommen på kurs! De ska köra två kurser i höst. Jag blev tilldelad den första kursen i augusti men fick ändra till den andra i oktober. Superschysst! Ser fram emot att träffa alla de andra! Alla på A-dagen var så gulliga. HAPPY!
Glad!
2010-06-08 13:45:51
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick svar idag om att jag är välkommen på kurs den 30:e Augusti!!

CC
2010-06-07 21:44:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Herregud!! Under hökens vingar kom...vilken färg??Blå
börjar ju likna en lekskola....alla fick prova uniform på assessmentdagen och vissa utav dem fick ett nej samma dag. Mao så stämmer teorin inte om att man fått jobb om man fick prova uniform.

De som fått jobbet kommer få ett mejl..samma sak för de som inte fått jobbet...
what?
2010-06-07 21:04:39
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
..var på assessment dagen, alla provade uniformer. Av oss 35 skulle ca hälften bort.så det där uniformsnacket stämmer inte så bra. Ett par som provade uniform fick nej direkt innan dagen var slut...och de hade provat ut uniform....jag önskar att det stämde, för då innebär det ju att jag fick jobbet. Det är nog inte så lätt.-)

eller,
2010-06-07 19:27:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
har du inte fått ett ja efter det att du inte prövat uniformen så kan du inte vänta dig ett svar att du inte fått jobbet.

mvh

förvirrad

Targatango
2010-06-07 19:17:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hon menar nog att; har du inte fått prova ut den så har du inget jobb. Och man undrar ju vem som är smart här... Lika korkade båda två!
Annica, ett riktigt geni!
2010-06-07 19:00:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Åfan, brukar det inte vara så att dom som inte får jobbet får prova ut uniformer?

Eller .....................
Annica vet
2010-06-07 18:57:45
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Alla som varit och provat ut uniform har jobb.
CC
2010-06-07 16:33:08
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Svar borde komma i början på denna vecka...de börjar nu skicka ut svar och det verkar som att de först skickar ut de "negativa" svaren först...de som inte fick jobbet.
Därefter så skickar de ut svar på de som gått vidare...dock vild gissning dock...
ledsen att ni inte gick vidare....jag håller tummarna att ni som blir cabin crew hittar något annat...nya utmaningar

trevlig sommar
Ny
2010-06-07 15:23:18
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
På vilket sätt får man svar? Och när fick ni svar, för vad jag förstod så skulle det vara i början på juni, och snart är vi i mitten ?

Är lite orolig ?
Gabriella
2010-06-07 14:56:35
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick också svar om att jag tyvärr inte gick vidare till kursen i höst. Men kul att man ändå klarat sig igenom hela processen. Så stolt känner jag mig!

Lycka till ni andra vinterfåglar. Själv blir jag kvar på mitt jobb (som jag faktikst stormtrivs på) =)

Puss & kram
Ny!
2010-06-07 12:34:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick svar igår om att jag inte fick det men jag är ändå glad och tacksam för att jag kom så långt.
Jag önskar alla som gått vidare och även de som som fick ett nej lycka till! :-D
Ha en fin sommar<3
Ny
2010-06-07 11:19:59
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ingen som fått svar ?
Japps
2010-06-02 10:30:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
iaf.. någon som har fått veta när dom hör av sig om man fått själva jobbet då?
hallåååååååååå
2010-05-23 02:21:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Get a life...........blir ni kallade till intervju...etc etc...big deal !! Gör något av saken, skit i vad alla andra skriver här... do your own thing så kanse du får jobbet. Vi är några som loggar in här och läser era inlägg............. + or - ???????????
CC
2010-05-22 18:38:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Förtydligande...
med A-dagen menar jag självklart assessmentsdagen, sorry..var lite otydlig där. Assessmentdagen är det sista steget innan du går vidare till kurs...eller om du åker ut.

Lycka till alla
Ny
2010-05-22 14:15:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Elle. Det är ungefär 25 st som kommer vara där, dagen börjar med information, sen lite tester precis som det står i ditt kallelse brev. Det håller inte på under 2 dagar, det är bara under dagen. Så du kan nog boka biljett hem samma dag om du inte vill njuta av vackra stockholm.

// Ny
Elle
2010-05-22 12:41:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Okej tack så mycket "ny", men vet du vad det är för tester man ska göra på A-dagen? och hur länge håller den på? Ska själv dit nu den 26e. vill veta om man ska boka resan till den 27e eller längre, om det nu håller på i 2 dagar..

lycka till du me!
Ny
2010-05-22 12:37:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nej alla får svar ungefär första veckan i Juni. Ingen kommer få svar innan de är färdiga med alla Assessment-dagar. De kommer givetvis slå samman alla tänkbara och kolla på resultat och ringa en och annan referens innan de tar ett sista beslut angående vissa som kanske är tveksamma men ändå intressanta.


Lycka Till allihop!
Elle
2010-05-22 12:25:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Okej jag antar att A-dagen är assasmentdagen... men har vissa redan fått ett "ja" då eller??
Elle
2010-05-22 12:21:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vad är A-dagen? något som kommer efter att man varit på assasmentdagen eller? har vissa redan fått ett "ja" medan resten får veta i juni eller?

GO TUI
CC
2010-05-19 23:23:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Som de sa på A-dagen så borde besked komma i början utav Juni månad.
Glad!
2010-05-19 22:34:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag var också på a-dagen måndags och gick vidare till slutintervjuen. Kändes riktigt bra och det var roligt att få träffa alla som deltog!!

Är det någon som vet när man får svar om man blivit antagen till utbildningen?
Förväntansfull
2010-05-18 01:30:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag var på A-dag förra veckan, då föll hälften ifrån och fick inte göra sista intervjun! Tuff gallring! Det känns ju som om vi som fick vara kvar och göra sista intervjun kommer att få gå kursen i höst!! Om man såklart inte sagt något heltokigt under intervjun. :)
Ny
2010-05-17 23:23:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tyckte A-dagen idag var fantastiskt rolig. Jag träffade så trevliga människor idag som jag pratade med, skulle så gärna vilja jobba ihop med er på flera flygningar. Det kändes bra men det var tufft, jag får vänta nu ett tag på besked. Skulle så gärna vilja veta hur det gick för de andra idag.

Men Lycka till allihop och jag hoppas verkligen på att få se er i höst på kursen.

mvh // ny
Gittans tvättservice
2010-05-17 20:45:01
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Förväntansfull:
Hej...visst var A-dagen rolig? Men var det många som failade idag...tyckte att vi var rätt så många som gjorde intervjun.
Tack till alla på TUIfly Nordic för en jätterolig dag.
Förväntansfull!
2010-05-17 18:43:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Oj vad tufft det var på A-dagen! Men vad glad jag är över att ha gjort sista intervjun. Många var det som föll ifrån efter de olika testerna, och inte fick genomföra intervjun!! Nu ser jag ordentligt fram emot en vinter uppe i luften tillsammans med alla er andra härliga, glada och inspirerande kollegor!
Kram till alla nya vinterfåglar!!!!
DEPPIG
2010-05-17 15:17:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
FAN........ Jag skulle vart på a-dagen idag. Jag var så nervös för berlitz att jag missade det. Måste se till att inte va så nervös för det. Det ska gå till nästa gång. Men nu känns det verkloigen sååååå Surt :(
Ari
2010-05-16 01:47:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej..

http://www.ibf.uu.se/PERSON/perg/publi/flygvard.pdf

tänkte kanske ni oxo ville läsa mer om det yrket..Jag är mycket intresserad och försöker läsa mycket om det...Det kan vara lärorikt...Synd att de flesta skriver mest om flygvärdinnor och inte flygvärdar! Man ser inte många som skriver om livet som en flygvärd. kanske jag kommer göra det någon gång:))

lycka till
XIIIXIII
2010-05-14 17:39:38
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja kan inte alla idioter söka Norsken, som sen välter och självsanerar branschen! Jipppppiiii!!!
mrx
2010-05-14 14:43:59
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Fy faen for noen trgiske mennesker dere er!! sitte her og sura over at dere ikke er kvalifiserte til jobben, NEI; da er derer IKKE det. og fortjener det ikke. Søk Norwegian i stedet!! Tui er et fantastisk sted å jobbe! Og vi vil ikke ha små sutrete drittunger......
Annette
2010-05-11 14:02:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Någon som vet hur det går till på a-dagen?
Är det grupptest och sedan allmän-matte- test?
Tips någon?
Mi
2010-05-10 17:56:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI

Om jag inte var tydlig nog:

Jag syftar inte på att min ålder skulle vara ett problem, då hade jag inte kommit till telefonintervjun överhuvudtaget. Det var ett exempel på hennes sätt att bemöta mig och hennes ton som höll i sig under hela samtalet.

Anledningen till att jag skriver det här är helt enkelt för att jag tror att fler har råkat ut för den här kvinnan. Har någon blivit ledsen och tagit åt sig personligen så hoppas jag att det kan hjälpa.

Jag önskar i vilket fall alla som har gått vidare ett stort lycka till och vill bara poängtera att jag inte är bitter, jag söker igen nästa gång och hoppas på det bästa då! ;)


Ny
2010-05-10 15:26:18
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag upplevde intervjun som ett super trevligt samtal med bra frågor. Jag är född 89 och för mig va det inget problem alls, har inte fyllt 21 än men gör under året. Jag är kallad till Assesmentdagen så det kan inte bara bero på ålder, allt spelar in.

Någon som ska på Assesment den 17 Maj ? Jag är inbjuden då hoppas att vi får en rolig dag tillsammans!

Är det någon som vet hur länge dagen håller på?


Lycka Till allihopa!
Till Yoshy
2010-05-10 12:46:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Håller inte med Proffice som drar slutsatser beroende på åldern, men Yoshy... om du pratar som du skriver, förstår jag att du inte gick vidare!
Torgni
2010-05-10 00:48:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Samma med mig, Jette förnedrande!
yoshy
2010-05-10 00:06:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Eksakt det samma hända med mig.
Mi
2010-05-09 21:59:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
PA - Proffice aviation
Jag - Ja, hej jag heter Melinda och jag ringer angående en intervju
för Tuifly Nordic.
PA - Jaha, Namn och personnummer tack
Jag - Melinda ****' och jag är född 891024
PA - Eh okej.. heheh. Har du verkligen någon erfarenhet från service arbeten när du bara är 20 år? Det ÄR faktiskt ett krav om du inte läste annonsen?

Hela intervjun gick under den här otrevliga tonen och när jag la på var jag helt övertygad om att jag inte skulle gå vidare och så blev det också. Tragiskt att det ska behöva gå till såhär och jag antar att jag inte är den enda som råkat ut för det.







DeeDee
2010-05-08 11:43:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är ca 260 st som är kallade till assesmentdagarna och alltså ca 100 som till slut blir de lyckliga!
Lycka till alla, jag har varit på min assesmentdag så nu är det bara att hålla tummarna och vänta till i början av juni!
Ulla - Britt Wing
2010-05-07 20:40:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tråden startades av: Ulla - Britt Wing 2010-05-07 20:38:13
Dränering
Vad lugnt det har blivit i hönsgården! har ni fått avslag hela bunten ? om inte så lär det väl bli ett tack men nej tack på en ev assesmetdagen, om ni mot förmodad tar er igenom igenom alla tester så kommer att bli tufft för er, med allt tjafs ! varför inte bara söka jobbet göra ett bra jobb på interjuven och ställa rätt frågor direkt till dem som interjuvar om vad som gäller eller rent av kanske skicka ett mejl till Tui om det är något man undrar ....
saker blir lite mer lättjobbat för er då .

Tips från coachen

Tui-Ulla


Elle
2010-05-06 01:49:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Okej tackar... vet någon hur många ungefär som har gått vidare till intervjuerna nu då?
M
2010-05-05 13:15:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
ARN bas ca 60st
MMX bas ca 45st
hmmmm
2010-05-05 11:01:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
De ska säsongsanställa ca 120 stycken, de allra flesta till Arlandabas. Tror de ska ha ca 20-30 st till MMX.
Elle
2010-05-05 00:53:00
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hellu jag undrar om någon vet hur många dom söker på Tui och hur många det är som har gått vidare till intervju. Jag läste här att det finns 5 olika kursstarter och att alla kommer vara klara i oktober om man fått jobbet.

Pluspoäng för den som svarar
Till TUIAnn
2010-05-03 12:17:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Du vet väl att det finns "klamydia dagen" numer. Ta en tur dit när det är dax.
Undrande
2010-05-03 07:57:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej Nanami!
Åh, vad roligt! Ser fram emot att få höra hur det var och vad ni fick göra sen. Stort grattis och Lycka Till! :)
Nanami
2010-05-03 07:28:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej:-)
Jag ska på assesmentdag idag i Sthlm. Nervöst men roligt.
Lycka till ni andra och så får vi ses om vi ses idag eller kanske får jobba ihop någon gång.

Ha det bäst i våren!

Nanami
TuiAnn
2010-05-03 01:17:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mempis-Belle !
Jag tycker verkligen du ska kontakta Tui och delge dina upplevelser de här måste totalt ha passerat
Se´n som snål flygvärdinna så måste väl du veta att vi aldrig skulle drömma om att slå på i-phonen när vi landat i thailand ,på tok för dyrt ...

och man blir matförgiftad ibland TRO mig ! vi kan vistas i flera länder i veckan på diverse platser och sömnbrist får man lätt när man ska vända en boeing 747 på 28 timmar efter en 13 timmars arbetsdag ..

Men du verkar ju varken festa eller ligga ens på fritid ..
testa det någon gång tycker jag så ska du få se vilka mirakel det kan göra med bitterheten !

Undrande
2010-05-03 00:28:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Någon som vet hur många assesmentdagar som kommer att hållas, och vad för slags tester blir det då? Hur många tjänster var det som skulle tillsättas?

Lycka till alla ni som gått vidare!!!
yoshy
2010-05-02 22:17:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag ochså. Jaja, nedtur :(

Lycka til er andra!
Mi
2010-05-02 22:11:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har tyvärr fått avslag på ansökan så jag får tacka för mig! Lycka till alla! Kram
Tina
2010-05-01 15:45:43
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Klart att du måste kunna engelska, men du behöver väl inte kunna skriva en bok för det!? Du ska ju bara mingla och servera lite kaffe!
annsofie
2010-05-01 12:30:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej! efter att ha läst igenom lite svar nedan så blir jag förvånad över dem som anser att det inte är så noga med engelskan...??? All kommunikation mellan flygbolag , op , flygplatser, groundoperations & service utomlands etc sker ju på engelska!Jobbet innebär ju också så mycket mer än service ombord...;-)
ann
2010-05-01 12:23:21
till dig som undrade över test innan 5maj
Hej,!
Angående engelsktest....jag ringde till dem i köpenhamn, fick tid för prov dagen efter. Det är ett muntligt test endast, tog 15min.kostade 350dkk.Jag vet att de har tider för prov måndag och tisdag också, så visst ring dem imorgon måndag så kan ni säkert hinna göra det innan onsdag den 5maj. De hade väldig förståelse när jag sa att det var bråttom.lycka till ;-)
Linn
2010-04-30 22:35:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hej! ar det nagon som ska pa intervju den 17e maj i sthlm?? gor ni berliz testet innan dess da? vet ngn vart kontoret ar dar testert ar utfort? jag har sokt bas i malmo men fick internju i sthlm, ar detta vanligt??

lycka till alla!!
Peeeeeeeeelle
2010-04-30 19:19:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Memphis-Belle är väl knappast negativ. Det är väl oftast så det yttrar sig.

För ett par år sedan stod min besättning (jobbar på AF) i samma kö som ett gäng med crew från BLX nere vid immigration i BKK. Unga 20-åringar som höll på med sina mobiltelefoner etc och var ganska så högljudda över vad de skulle hitta på med under sitt stopp. Fest nämndes både här och där. Det var ganska så pinsamt.

Om vi hade uppträtt på det viset så skulle vi fått en ordentlig reprimand utan dess like.
Vill Bli Flygvärd
2010-04-30 16:55:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Frågorna uppfattade jag som de typiska frågorna man får. En fråga jag gillade skarpt vad hur man såg på flygvärdsjobbet. Om man själv får definera flygvärdsjobbet, hur definerar man det då?

Trevlig valborg!
Glader
2010-04-30 16:17:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Den 14:e Maj är en intervjudag uppe i Sthlm. Vet inte om de har fler. I Malmö tror jag att det är 4:e och 5:e Maj. Jag undrar om det betyder att man i så fall blir placerad i sthlm ifall man är kallad till intervju upp dit. Eller om man även kan få Malmö som bas. Jag har sökt till båda. Är det någon som vet hur många som går vidare till det här sista momentet? Det känns i alla fall som om man är väldigt nära nu i alla fall...spännande värre!!!

Trevlig helg!
pam ann
2010-04-30 15:35:01
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har dom skickat ut intervjudagorna for ARN bas?
Mi
2010-04-30 13:25:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jaha, då har alla tider för telefonintervjuer passerat så nu tänkte jag passa på att fråga vad ni tyckte om frågorna?


Vill bli flygvärd
2010-04-29 20:06:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja, gör som de gjorde på BA en gång i tiden...de fick blåsa när de var på stopp..de som visade minsta tecken på fylla var det kicken direkt. Då ska man ju ställa sig den frågan om just den fyllan var värt att de blev av med jobbet.

Dock får man väl hoppas att vinterfåglarna (inkl. mig) tänker annorlunda

sambuca
2010-04-29 17:19:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
det e ju bara att fråga i htl receptionen vilka som kom hem dyngraka ett par timmar innan pickup, dom har stenkoll, det e dom som sen e "magsjuka" på vägen hem! och det e alltid vinterfåglarna..... inför alkotest på utestation vid pickup!
Glader
2010-04-29 15:39:42
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har precis varit o Göteborg och gjort Berlitz språktest. Det var inte helt lätt, fick konversera samt tolka texter om etiska dilemman. Men det gick bra, och papperna skickades direkt till TUI.
Lycka till alla ni andra som ska göra testet!!
Vill Bli Flygvärd
2010-04-29 15:09:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Festa eller inte..var och en får ta sitt eget ansvar och med förhoppning så tar man ett sunt ansvar.

Till S:
Kontakta Berlitz via deras hemsida, www.berlitz.se. Det testet du ska göra kostar 400 svenska kronor (osäker på hur mycket det är i DKK). Det är ett muntligt test. Du ska läsa en text och sedan föra en vanlig konversation. Berlitz vet vilket test det handlar om, säg bara att du ska göra ett språktest för TUI Fly så vet de.

Lycka till.

//Vill Bli Flygvärd
S
2010-04-29 14:50:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej! Är det någon som vet hur man ska göra med Berlitztestet? Ska man göra det muntligt via telefon? Jag gick in på deras hemsida och hittade ett skriftligt samt muntligt för 1400:- Är det så man ska göra? Eller ska man göra det IRL? Jag bor i Malmö så hur ska jag hinna göra det till den 5 maj? Någon som vet? :-)
Mempis-Belle
2010-04-29 12:21:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Och på nattflygningen hem så är de såååååå trötta - tror att de börjar bli sjuka, får lite lätt feber o kanske lite frossa. "Måste vara nåt jag åt innan pick-up!?" Nä, lilla gumman, eller gubben för den delen, det beror nog på att du supit och solat i 3 dagar, och att du legat i solen fram till strax innan pick-up! Du lider antagligen av både sömnbrist, näringsbrist och uttorkning. Kanske möjligtvis vore läge att gå och ta ett klamydiaprov på hemmaplan, innan du packar väskan och åker iväg på nästa partyresa! Lycka till i vinter TUI, se till att förstärka även på personalavdelningen!:-)
Annica
2010-04-29 10:22:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Flighten är bara en transportsträcka till FEEEST! Inga stop, ingen fest!
sambuca
2010-04-29 08:12:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Dessa 80 talister åker på stop, dom åker inte och jobbar, se bara hur dom beter sej på stopen! Stop, shop å partyvärdinnor, BLX piloterna e väl ialla fall glada......
Sazzza
2010-04-28 18:35:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag har inte heller hört något från ARN bas, är det många som redan fått svar därifrån eller??
yoshy
2010-04-28 17:55:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej Alla!

Tror ni att hoppet är ute om man inte har hört något till ARN bas?
tui-crew
2010-04-28 15:58:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Membis-Belle;
Det luktar aaaavundsjuuuka, hahaha
Mi
2010-04-28 14:14:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag kanske ska vänta med att söka tills jag fyller 35 år om det känns bättre för dig, Belle. Sticker det i dina ögon att typ 22åringar har en dröm om att jobba som cc? Och då inte för uniformens skull.
Mempis-Belle
2010-04-28 12:54:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja, tänk i vinter när 747:an landar i Thailand. Innan man ens hunnit komma av landningsbanan, så kommer 2/3 av besättningen (som är typ 22 år), ha slagit på sina I-Phones, kollat mail och twittrat litet. När man så, till sist, parkerat på gate, så kommer ett antal Facebook-sidor redan att vara uppdaterade betr. väder, och vad man skall göra på "stoppet".
Linda S
2010-04-28 11:30:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Haha! Ja vilken nivå! Men efter det här vet ni vad ni har att vänta er på linjerna!...
Också Flygande TUI Nordic
2010-04-28 11:28:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Wake up, smell the coffee!
Bee
2010-04-28 11:10:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tack för er omtanke!!! Tilll er ärliga som bryr er.

När det gäller att jag önskat datum pga begravning så har det löst sig med TUI. Måste även säga att det var inte bara jag som hade ringt och önskat datum, enligt TUI så hade mer än en person gjort det. Att man önskar ett datum pga nuvarande jobb (eller andra anledningar) visar TUI att man är engagerad och inte bara skiter i saker för något bättre dyker upp.

I alla fall, jag kommer inte hinna vara inte på forumet i dagarna.
Jag vill bara önska alla som förtjänar detta stort lycka till. Detta forum, som nämnt, är för positiv anda. Ni som lever på andra och är bittra, det är synd om er.

Jag är säker på att jag får detta jobb och jag kommer säkert träffa en del av er i luften. Sorgligt nog kommer säkert inte ens hälften stå för vem ni är på detta forum. Jag kommer iaf stå för vem jag är! Jag är den jag är och det ändras aldrig.
Elin
2010-04-28 10:54:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
TUI FLY NORDIC cabin crew: Du är allvarligt störd,antagligen arbetar du inte ens som c/c och kommer aldrig att bli så heller för din del. Stackars dig Bee,hoppas allt löser sig när du pratat med Tui vilket jag är övertygad om:( Och alla ni andra som skriver så hemska saker vad är ni för människor? Ni ska ju inte vara inom flygbranschen om ni nu är det?? Empati är ett bra tecken på sundhet,och till alla er som fattas empati kan jag bara beklaga.
Mmm
2010-04-28 09:47:32
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Men hallå!!?? Vad e det för fel på er??? Och varför lägger ni er i så mkt, det är väl Bee:s ensak vad hon gjort/sagt eller inte. Hur kan man sjunka på en sådan nivå att man ger sig på sörjande människor?

En annan fråga, ni som redan är flygande för TUI, har ni verkligen gjort alla dessa tester som vi har gjort? För vissa av er verkar inte ha helt normala värderingar & syn på saker & ting. Känns som att vissa av er borde gå på dagis istället!

Till alla er andra önskar jag ett stort lycka till & hoppas verkligen på att träffa vänliga männikor med både moral & respekt för både sig själv som för andra människor.

Ha en fortsatt trevlig dag för det ska jag!
TUIfly Cabin Crew
2010-04-28 08:25:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Som sagt finns det mång olika typer av kollegor. Vi vill inte ha människor som ska hålla på och stöka runt. Det är vi andra som sköter oss som åker på att styra upp all skit istället. Begravning eller inte, det får man väl ta den dagen (Om) det blir aktuellt med anställning. Självklart är begravning legalt att vara ledig för MEN INTE INNAN du fått anställning hos oss. Det fattar väl vem som helst! Men visst! Du gör ju företaget en "tjänst" för då väljer dom bort Bee som lugnt kan gå på begravning och CCM och scheduling slipper bry sig om att "ta hänsyn". Jag har hört siffror på 5000 sökande. Bara ta in nån annan (kan vi hoppas). Lycka till så ses vi ombord!
Tuinordic flygande
2010-04-28 03:05:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla sökande!
Vill önska er lycka till, hoppas ni får chansen att jobba med oss på tui, underbart bolag och superbra kollegor! Det är kul att se människor som verkligen vill ha jobbet, verkar vara bra motivation hos er:)
Hoppas vi ses i luften när det är dags för vinter, kommer bli en superbra säsong med många roliga flygningar och säkert många trevliga stopp tillsammans!


Till Håkan X och Sandra:
herregud, hon skulle ju på begravning!! Vilket företag som helst med lite självaktning tar såklart hänsyn till en sån sak... Och på tui är vi humana och bryr oss om varandra

Håkan X
2010-04-27 21:33:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Sandra har rätt! Det finns alldeles för många som "håller på" i den här svängen! Dom som har en antydan till sånt beteende räknar ut sig själv! Speciellt om du inte ens fått jobbet än!!!!
Bee
2010-04-27 20:07:29
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Sandra:
tack för din omtanke, men när en nära har gått bort och man ska på begravning så är dom ganska förstående. Människor som inte är förstående, sånna som dig, passar inte in i detta yrke!

Vill bli flygvärd: Håller tummarna för oss både!!!
Sandra
2010-04-27 19:40:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Helt ärligt "Bee", man kan inte ringa och "önska" det ena eller det andra när man inte ens jobbar för företaget. Tyvärr sållade du nog bort dig själv...
Vill Bli Flygvärd
2010-04-27 17:36:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Jag håller verkligen tummarna på att du går vidare. Du har ju varit väldigt engagerad i denna tråd. Så hoppas att få jobba med dig i vinter på någon flygning till Thailand...om nu vi båda går vidare..vilket vi får hoppas.

//Vill Bli Flygvärd

C
2010-04-27 14:54:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Också vidare till den 14e maj =) Vilket känns kanonbra! Någon som vet hur hela dagen kommer gå till? Vilka olika gruppövningar osv som görs på plats? Aningen nervös, så alla tips är välkomna. Om det finns något att träna på!

Ses snart ;)
Bee
2010-04-27 14:27:08
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vill bli flygvärd: Nope, jag har inte fått svar. Jag har dock pratat med Lilian eftersom jag ville "önska" den ena intervjudagen framför den andra. Grattis och lycka till!!!

Mr P: Nope, dom är inte klara med uttagningen. Efter att ha pratat med Lilian fick jag veta att dom har inte kommit till mina papper än. Så dom skickar ff ut mail. Risken är att man inte hinner göra Berlitz innan, men det kan man kompletter med.

Så nu sitter jag och kollar mailen var och varannan minut =) Inte så kul att få ett nej tack när man kommit så långt i processen. Samtidigt kommer det komma fler chanser så vi får se om det var meningen eller inte!
Mr P
2010-04-27 14:12:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Alla som sökt till Malmö och gått vidare borde ju ha fått ett svar nu då det bara är en vecka kvar till dagen "d" dvs 4-5 maj, eller?
Vill Bli Flygvärd
2010-04-27 13:43:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Har du hört något om du gått vidare??

//Vill Bli flygvärd
DeeDee
2010-04-27 13:29:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tack!!

Jag har bara sökt ARN, MMX är tyvärr inget alternativ för mig.

Lycka till alla blivande cc med assesmentdagarna:-)
Bee
2010-04-27 13:05:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
DeeDee:

Oj vad förvirrad jag är... Förra inlägget skrevs av mig =)

Och jag menade: Grattis!!!! inte Grattis?
DeeDee
2010-04-27 13:03:15
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Grattis? Vilken bas har du sökt?

Det är ganska vanligt att de ber om de uppgifter. De vill väl se att passet är gitligt, foton behöver du till visum och arbetslegitimation, kontouppgifter för framtida lön =)

Lycka till!!!
DeeDee
2010-04-27 12:55:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla!
Har gått vidare till assesmentdagen, underbart!!! Undrar om det är vanligt att man ska ta med kontouppgifter, passkopia + passfotografier till en assesmentdag? Om alla ska göra det är det ju helt ok, har inte varit på någon tidigare men det ska bli alldeles vansinnigt spännande:-)

Må gott alla blivande flygfän i solen!!!
Vill Bli Flygvärd
2010-04-27 11:03:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bath:
Det ska komma ett e-post meddelande om du gått vidare
Bath
2010-04-27 10:55:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har ni fått brev eller mail?
Nanami
2010-04-27 10:23:25
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Jag har inte heller fått svar efter telefon intervjun :-(
har sökt till ARN..men det kanske tar några fler dagar :-)

Lycka till alla ni som gått vidare<3
Vill Bli Flygvärd
2010-04-27 10:21:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Linda och andra:
Självklart är det alltid en fördel när man behärskar det engelska språket. Vad jag kan tänka mig så är all kurslitteratur på Engelska. Tidigare i tråden har det nämnts att föreläsningarna hålls på Svenska, ifall man inte har kursdeltagare ifrån Finland. Då hålls det på Engelska. Proven skriver man på Engelska.
När man sedan jobbar i kabinen på en slinga mellan t ex. Arlanda-Lanzarote så kan jag inte tänka mig annat än att man kommunicerar på Svenska mellan kollegorna...alla utrop ombord görs på Svenska då detta är ett charterbolag. Är dock osäker på om man gör Engelska PA:n (PA= passagerarutrop) då man har icke-nordiska PAX ombord. Men kan tänka mig att mertalen utav PAX:en är nordiska som köpt flygresan via t ex. fritte.

Jag håller tummarna för dig Linda att det går vägen. Förklara för dem att du ska gå en kurs i Engelska i sommar varför din Engelska kommer att förbättras innan kursen.

Och till alla så ses vi på intervjudagen//kul att man är en utav dem som gått vidare.

//Vill Bli Flygvärd
Linda
2010-04-27 09:55:32
Engelskan. o antal sökanden
Först kan jag svara på frågan om hur många som sökt o gått vidare.

Antalet sökanden var 1400 st, vidare till assessment dagen går 260 st.

SVAR ANG min ENGELSKA

Nej jag tar inte illa upp, det du skriver är ju sanning det vet även jag. ATt Tui Fly inte reagerat på att jag inte är G i Eng A är inte konstigt. Vi har ju inte visat några betyg ännu. Det är ju så typiskt Min eng A kurs går hela Juni så jag har G eller mer första v i Juli, så tänkte jag när jag sökte. Jag kommer alltså ha kompentensen innan jag flyger så klart. Självklart har jag tänkt på säkertheten, jag har inga större problem med att läsa och skriva engelska förståligt men jag har lite svårare med utal och att "våga". Men måste jag så måste jag och då kommer det väl. Och rutten går ju till Thailand så merparten av resenärerna är ju Nordiska.

I övrigt så har jag verkligen kompetensen, och skulle inte göra någon av Er besvikna om ni flög med mig som :D

Lycka Till Alla!
Mr P
2010-04-26 23:13:05
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nix har inte fått något "nej tack svar" efter telefonintervjun! Dock fick jag ett jobba på Scandic idag så för mig spelar det ingen roll längre. Dock så hoppas jag fortfarande på svar!
ANN
2010-04-26 22:49:20
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Äntligen!!!! Svar att jag gått vidare till intervjudag på malmö airport 5maj! ;-) Lycka till allihopa så ses vi där ;-)
Bee
2010-04-26 21:33:46
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Någon som fått avslag eller ett nej-mail efter telefonintervjun?
L
2010-04-26 21:25:47
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag är vidare till Intervjudagen! Weeho!
Nu får man bara hoppas det går bra resten av vägen också :-)

Lycka till alla!
Vill Bli Flygvärd
2010-04-26 19:34:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick svar idag att jag gått vidare till assessmentdag vilket jag självklart blev jätteglad över. Trodde faktiskt att jag inte skulle gå vidare. Flera jag känner som också sökt till Tui fick avslag efter MINT testet.

Så, nu kämpar vi alla på. Vet inte hur många utav er här på Flygtorget jag kommer träffa men jag hoppas på en rolig och intressant dag som leder till att man i vinter får göra det man drömt om.

//Vill Bli Flygvärd.
Bee
2010-04-26 15:41:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag har iaf inte fått något svar, sökte till MMX. Känns som att jag inte gått vidare =(
Lycka till till er andra iaf!!
Mr P
2010-04-26 15:01:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hur många som sökte till Malmö har fått besked att de gått vidare till den 4-5 maj?
Ny
2010-04-26 14:02:35
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag skulle verkligen vilja påstå att du ska kunna prata engelska obehindrat, uttal och sånt är nog inga problem men du ska kunna vara minst på en engelska B nivå GODKÄND! kunna prata engelska obehindrat är A och O i flygbranschen !

Tyvärr om du nu gått vidare så långt skulle de vara oerhört tråkigt om du kuggade på just de. Träna engelska nu innan !prata hemma med vänner så sitter de ganska fort !
Bath
2010-04-26 12:43:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Om man inte talar engelska har man ingenting i en flykabin att göra.
Engelska är ett krav, och du måste tala engelska ofta båda med gate personal och andra i besättningen. Hur det är i TUI vet jag inte, men jag skulle tro TUI liknar andra företag ... TUI är faktiskt en av de få nordiska företag som kräver Berlitz test.
Glader
2010-04-26 12:42:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej på er allihopa!

Är lite nyfiken på om någon härinne vet mer detaljerat vad som händer under det sista momentet som man nu blivit kallad till! Hur många som gått vidare mm. Är det någon som skall upp till Stockholm den 14:e maj, och som åker dit söderifrån?
TILL LINDA
2010-04-26 10:15:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej!

Hoppas du inte tar illa åt dig nu men tjänsten kräver att man har gymnasiekompetens, alltså att man har klarat gymnasiet. I gymnasiet läser ALLA Engelska A. Det är ju ett grundämne! Märkligt att TUI inte reagerat på det.
Du vet väl även att en del kurslitteratur är på engelska?

Berlitz är inte så svårt, men jag har ju bott i England och läst engelska C. Läs lite i tråden så hittar du svar. Någon har skrivit att det är en konversation man har med en BERLITZ lärare, och på det bedöms man.
Linda
2010-04-26 00:49:39
Hej Alla!!! Berlitz
Jag har lite frågor.

Hur svårt är Berlitz testet? Jag har inte läst Eng A och e sådär på att prata eng men jag förstår. Ska läsa kursen i Juni så det är ju så himla typisk. Jag har gått vidare till Assesment dagen,,,, i maj o då måste ja ju ha testen godkänt med mig.

Hur många är det som har sökt? Nån som vet?
Hur många går vidare till Assesment sthlm?

Ha det gott
DW
2010-04-25 15:38:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Är det som längst två säsonger? Oavsett bolag i Sverige? Jag vet nämligen av en tjej som jobbat flera vintersäsonger på Novair utan fast anställning.
Flygvärdinna
2010-04-25 09:28:46
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag har sökt till arn bas och fick besked vid teleintervjuen att jag går direkt vidare till assesment day.

Tui för mig är lite speciellt mitt första bolag, jobbade på ett annat bolag efter tui och tackade nej till Thomas cook denna vinter men nu är jag redo att flyga igen.

Tror egentligen det spelar ingen roll hur vi alla spekulerar de som går vidare får man säja grattis till och de som får avslag får göra ett nytt försök, många gånger är det kontakter som gör att man får jobb idenna bransch eftersom så många söker.
Vi får vara glada att flyget är igång igen efter vulkanaskan för dom som så gärna vill flyga.
Bee
2010-04-24 23:09:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Flygvärdinna:
Du har rätt när det gäller att man enbart får anställa en person under 2 olika säsonger. Detta är enligt facket, vi har haft denna diskution innan i tråden. Men det finns vissa gråzoner.
Vilken bas söker du till? Har du fått svar? Svar skickas ut nu på löpande band...

En annan anledning till varför man inte får "komma tillbaka" är att man kanske inte blivit godkänd efter säsongens slut. Eller att man inte gjorde ett bra jobb enligt TUI. Det finns faktiskt 1000 olika anledningar.

Enligt facket: När man utannonserar en tjänst så måste alla sökande gå igenom rekryterings processen. Alla ska ha likvärdig chans. Därför måste alla gå igenom samma process, oavsett om man varit flygande innan eller inte. Det finns gråzoner här också, om jag förstår rätt så är en att om man tar alla "gamla" anställa till utannonserade tjänster så är det andra regler.
Flygvärdinna
2010-04-24 22:57:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag jobbade på Tui förra vintern och har gått vidare till teleintervjuen samt en annan kollega som jobbade förra vintern men vi är inte många än vad jag vet av som klarat oss igenom testerna så jag vet inte hur Tui tänker, om jag inte har fel så har jag hört att man får inte sesånganställa hur många gånger som helst max 2 ggr sedan måste man ge en tillsvidareanställning kanske det är därför man vill ha in nya för att kunna komma undan med detta men jag är inte säker.
Det är i alla fall ett av de bästa bolagen i Sverige och bland det bästa flygjobb man kan få lycka tiill alla.
Fiona
2010-04-24 19:39:01
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hahaha ärligt sambuca.. fast man undrar ju ??

Upplevt samma som old crew, jobbat för TUI för några säsonger sedan. Fick också ansöka på nytt och enligt Lilian så skulle man ha en god chans till anställning men fick avslag efter ServiceF testet... Så man undrar ju vad som gick fel ??

Känns som om TUI bara vill ha in nytt folk (och då menar jag ej erfarenhet hos TUI) ! Eller har jag helt fel är det nån som arbetat förr hos TUI...?

Fast lycka till ni som går vidare det är ett kanonjobb :)
sambuca
2010-04-23 14:47:32
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
grattis tuifly, ni har nu samlat hela panelen från lunarstorms forum! grattis! oh oh fjortis...
ann
2010-04-23 13:17:18
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag ringde till HK och frågade....det kommer att vara 2 dagar intervjuer på Sturup 4 o 5 maj.-)
sommar
2010-04-22 22:05:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej! Jag trodde att alla intervjuerna skulle hållas i Stockholm? Även Malmö basen?
Ann
2010-04-22 20:31:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hej alla ni som väntar nervöst på svar om assesmentdag! Jag är en av dom....men nu läste jag att någon fått svar idag...nervöst. Intervjudagarna hålls i Malmö 4-5 Maj...så förr oss som sökt dit borde besked komma snart...eller? Kanon med infon om att språktestet kan göras i Köpenhamn..bara en tågfärd på 30 min bort...närmre än göteborg för oss skåningar o Malmöbor. Lycka till alla ;-))
Sazzza
2010-04-22 18:12:34
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mmm: jag sökte till ARN men vid telefonintervjun sa hon att man sökte som till båda så jag vet inte..? Jag är 23 =)
Bee
2010-04-22 16:29:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Yoshy:
Jag tror vi får vänta lite till, telefon intervjuerna håller på till sista april. Så länge jag inte får ett Nej tack så hoppas jag pådet bästa!
Ny
2010-04-22 12:05:26
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har fått telefontiderna nu :D är laddad för ett super trevligt samtal !
yoshy
2010-04-22 01:16:47
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
jaja, då ser det dårligt ut for oss, Bee :(
Vi får söka igen nästa gång.

Gud hvilkan nedtur...

Men grattis till er som är dom heldiga!
Snubben
2010-04-22 00:04:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nu har jag fått svar om att jag blivit uttagen till deras assessmentdag.
Mmm
2010-04-21 21:57:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nope inget svar än ... =/

Sazzza: Vilken bas har du sökt till?

Någon undrade om ålder: 25+ är jag =)
Bee
2010-04-21 20:13:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ingen som fått svar???

Såg i en annan tråd att någon hade blivit kallad till personlig intervju, men senare fått ett mail där dom tackade nej till personen.
Mr P
2010-04-20 13:23:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tjohoo då var intervjun avklarad! Måste säga att intervjun för Fritidsresor var mycket tuffare än denna! Kanske berodde på att det var PA som hade den, vad vet jag! Nu håller vi tummarna tillsammans att vi ses!
old crew
2010-04-20 11:28:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hihi jag var anställd på blx, och har varit på thomas nu ett tag. sökte tillbaka men fick ett avslag. hihi underligt. Jag hade talat med HK och enligt dom som var man välkommen men att man var tvungen att göra ansökningarna igen.

Kanske ska ringa HK hihi... Man blir ju trots allt lite fundersam.

kram gullebarn :)
Sazzza
2010-04-19 21:03:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Då var telefonintervjun avklarad..var inte så farligt! :) Håller tummarna nu så får man se hur det går.
Bee
2010-04-19 19:13:20
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mr P: Berlitz kan göras i Köpenhamn (ströget), Göteborg eller Sthlm =)
Ny
2010-04-19 18:48:05
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej igen ! Det var ingen som visste när man senast skulle få telefonintervjuerna på mailen eller ?

Återigen mycket tacksam för svar!
cc1
2010-04-19 18:19:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
till Kalas: hej och ho- gick lite genom tråden och sog att du ju redan har fått ett jobb
STORT GRATTIS till dig !! Har en god vän som jobbar där. Toppen - det där blir riktgt bra!!!
cc1
2010-04-19 18:11:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kalas: Oh, vad man saknar tiden på LH-eller hur!!! Same here-avslag efter servicetestet och man undrar ...vilka/vilket svar blev tokigt och vad det är som krävs.---vi får faktiskt aldrig veta.
Vi vet vad vi kan och det väntar ngt. gott på oss snart få du se. Lycka till -
Mr P
2010-04-19 18:02:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Bee:
Har du kolla på om det bara är i Danmark vi kan göra Berlitztest eller går det att göra i Malmö med för jag hittar ingen annan information faktiskt? I övrigt har jag försökt att ringa in till min intervju idag utan lycka, men testar imorgon istället!
Kalas
2010-04-19 17:54:45
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
CC1: Jag har också jobbat på bland annat LH (som cabin crew) men jag fick också avslag på min ansökan efter servicetestet så antagligen var det något däri som de inte tyckte om men jag vet faktiskt inte. :)
CC1
2010-04-19 17:24:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Dc 2 be:
japps man kan tycka att det är märkligt med uttagningen. Har som du jobbat länge inom flyget. Både på marken och i luften-flygit både på LH och SAS men fick ett nej ...

Överkvalificerat...kan man vara det när man kan allt om säkerhet och service....

Tycker med att en mix av både yngre och äldre är bäst-men ibland ska man inte försår saker som händer.

Lycka till alla nya som kommer att få jobbet -gör ert bästa.

Underligt kan man tycka
Mr M
2010-04-19 15:40:05
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag hade min intervju idag. Gick strålande tyckte jag själv... Trevliga människor och bra frågor. Svar skulle komma i slutet av april - början på maj!
Bee
2010-04-19 15:34:51
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vill bli flygvärd:
I mailet om telefon intervjun är sista intervjudagen 30 april. Så du har tid kvar =)
Man får även information om att man blir kallad till assesment/rekryteringsdag början på maj eftersom den dagen ska vara mitten på maj.

Jag är mellan 25-30 och har ingen flygerfarenhet. Men jag har en hel del annan erfarenhet från olika flygbolag, ground op, trafik assistent mm. Och en hel del annan service erfarenhet både från Sverige och utomlands. En del erfarenhet från ården också. Jag pratar 3 språk flytande (modersmål) och kan ytterligare 2 ganska bra.
Jag tror som Ann säger: Blandat är bäst!! Alla har sina bra egenskaper och blandar an ihop det så får man nog en ganska så härlig crew =)
Vill bli Flybvärd
2010-04-19 13:08:57
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej Ann:
Har du haft din telefonintervju? Skulle det komma svar ifrån den redan denna vecka?? Jag förstod det som att vi skulle få vänta til slutet utav April...tidigast nästa vecka???

Ny
2010-04-19 13:05:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har fortfarande inte fått något Mail med Telefontiderna? Behöver man vara orolig eller är det så att det är under denna veckan som det ska komma ?

Tacksam för svar !
ann
2010-04-19 12:51:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Inressant med alla kommentarer ! Jag har passerat 35 och är fortfarande vidare i uttagningarna. Läste nånnstans nedan att nån sa att lång erfarenhet ser de som negativt? jag har 10år i flygbranchen ..groundops , flygbolag och likn. Jag är övertygad om att i de flesta fall är detta bara positivt, Man kan ju tillföra arbetskollegor och knepiga situationer sååå mycket med erfarenhet. Men naturligtvis behövs nytänkande från yngre också-Perfekt mix är receptet tror jag! ...väntar nervöst på besked om intervju...skulle visst få svar denna veckan.Lycka till alla ;-)
pam ann
2010-04-19 08:25:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Anders And: Jag tror inte att det som har händt nu får konsekvänser for vintern.
Kalas
2010-04-18 21:07:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
MA: The Swedish period? Okej! Vi får väl se vad som händer :)

Sazza: Nej, jag åkte till intervju i London men Emirates var i Stockholm i mars, tror jag. De var på ett hotell ute i Älvsjö! De brukar komma till Sverige en till två gånger om året. Till London rekryterar de i snitt två gånger i månaden :)
MA
2010-04-18 18:57:28
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ah, ge mig ett exempel förutom SAS (ground service).

TUI har ju ingen högsäsong nu, så merparten av deras personal är hemma. Men visst tar det på firman, men det finns nog värre månader än denna. T.ex. december med en 747:a fast i Thailand med crew osv.

Anders And
2010-04-18 18:15:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nu blir det nog ingen kurs överhuvudtaget. Det här askmolnet ställer till det mer än ni förstår här. De är många bolag som redan varslar sin personal!
Sazzza
2010-04-18 16:16:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kalas: Grattis till jobbet hos Emirates! Får man fråga var du ner på intervju i Dubai? För dom har väl inte varit och rekryterat i Sverige nyligen?
Bengan
2010-04-18 13:55:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag är 21 år, gjort en JAR certifierad flygvärdskurs och innehar nu såklart cc cert (JAR )
Ingen erfarenhet men jag har prövat på andra tuffa jobb, kanske inte riktigt så tuffa för kroppen som att vara Flygvärd men kolla här,
Alla som söker tjänster och vill bli flygvärd måste ju veta vad som står framför sig, arbetstider,jet lags, vara borta från familj och vänner mycket, alla jobb har ju sina baksidor men för den ena är det ett problem och för den andra inte, man värderar ju själv.
Tror inte det behövs mer predikande om hur jobbet är för jag tror alla här har antingen erfarenhet eller en god vetskap om vad man sätter sig in i iallfall och hade inte sökt jobbet om man tycker det är för mycket uppoffring.

Se det från den possitiva sidan. Går du i tankarna att kanske starta eget företag efteråt (jag menar alla jag känner och träffat har inte jobbat mer än 10 år i luften) så har du grym erfarenhet av att jobba oregelbundna tider, stort kontaktnät m.m. om inte annat kan man ju faktist advancera mycket inom aviation från att vara cabin crew till att möjligen jobba på marken som utbildare efter erfarenhet osv, och vad jag hört så är det absolut inte dåligt betalt heller.

Än så länge har jag inte fått svar efter telefonintervjun men hoppas på tjänsten och att få träffa massa nya inspirerande glada och possitiva människor.

Vad vi uppoffrar oss och ger till andra får man hoppas kommer tillbaka till oss om vi gör vårt bästa :) Karma.
Mi
2010-04-18 12:10:46
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
K*: Väldigt intressant fråga. Jag får känslan av att det är en ganska blandad ålder. I skrivande stund är jag 20 år och har gått vidare.
Cc 2 be
2010-04-18 11:46:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mr m ; grattis till dig, hoppas du får bära uniformen :):)
jag tackade nej till DY då ja känner att lågpris inte riktigt ar det jag ville! Har 1 års erfarenhet med FR o vill helst inte flyga lågpris igen! Resterande tid jag har erfarenhet ifrån är som många andra och det är 8 år nere i gulfen!!!

Kanske anses dumt att tacka nej till ett flygjobb! Men konceptet var inte den enda anledningen till att jag tackade nej! Pendlandet stod också för en del av mitt nej tack!!! Men lycka till, till alla er som
gått vidare, jätte stor kram till alla, även ett lycka till alla som
inte gått vidare,hoppas även på jobb till er någonstans! Kram ;)
Mr M
2010-04-18 11:06:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
CC 2 be, hur kan det komma sig att du tackade nej till Norwegian? Är det charter du vill flyga är det ju såklart trist. Bättre lycka nästa gång!

Jag har gått vidare och jag är 23, med tre års erfarenhet.
Cc 2 be
2010-04-18 10:57:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla, jag fick ett mail igår om att jag inte var av intresss
e för dom!! Känns som om mina 9 år som flygandes sätter stopp för mig, Thomas cook sa att jag var för bra, överkvalificerad, Nova lika så, om att jag kan stöta på problem ifrån andra kollegor!!!
Norwegian tackade ja men jag nej.
Bara för att jag har ett par år på nacken är jag ej omöjlig som
person. .. Gud som flygandes har man väl lärt sig vara anpassningsbar och ödmjuk!!!

Det kändes trist att få detta mail, usch och fy!
Men ett stort grattis till alla er som gått vidare, håller tummarna för er ,stoooor kram hihi
K*
2010-04-18 10:52:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Grattis alla ni som gått vidare!
Jag fick nu mail om avslag efter service-testet. :(

Jag är bara lite nyfiken vad det är för ålder på er som gått vidare, om man får fråga det? :)

Lycka till allihop!
MA
2010-04-17 21:40:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Gratulerar. Men du är hemma efter 6-12 mån igen. "The swedish period" kallar man provanställningen där nere. Så länge orkar du...

Men det är kul! Stora kärror och roliga destinationer. Men glöm att bara flyga Australien och USA, det blir mycket Mellanöstern och Afrika med beväpnad eskort till hotellet.
MA
2010-04-17 21:40:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Gratulerar. Men du är hemma efter 6-12 mån igen. "The swedish period" kallar man provanställningen där nere. Så länge orkar du...

Men det är kul! Stora kärror och roliga destinationer. Men glöm att bara flyga Australien och USA, det blir mycket Mellanöstern och Afrika med beväpnad eskort till hotellet.
Kalas
2010-04-17 21:11:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja, jag fick också ett mail idag om att jag inte gått vidare men fick istället roliga nyheter under helgen att jag fått jobb hos Emirates som cabin crew nere i Dubai så det gör inte så mycket :)

Det är TUIfly Nordics förlust. Inte min. Lycka till ni övriga!
FAE
2010-04-17 19:57:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Fick ett Nej idag efter F-testet :(
lycka till alla som har gått vidare !
Mental istid
2010-04-17 19:24:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Faktum kvarstår; jobbet är välbetalt men efter ett tag förstår du varför. Om du tror att du inte måste försaka mycket i ditt liv som flygbolagsanställd så kan det kanske bero på att du inte har så mycket till liv. Nu låter detta rätt cyniskt men vi låter det stanna därvid.

Du kommer själv att förstå vad jag menar. TUI är ett bra bolag men det handlar inte om det, det handlar om verklig kvalité i livet. Gå ut på nätet och sök efter alla de negativa delar som jobbet medför; du kommer att bli mycket förvånad. Hälsan tar stryk vare sig du älskar att peka ut nödutgångar eller ej och nivån på lönen beror inte på att du är utvald, det beror enbart på att du skall försaka mycket för att behålla jobbet. Inget annat!

Om det är värt det? Ja svaret på den frågan kan bara den enskilde svara på. Men om det verkar för bra för att vara sant så tro mig, det är det också.

Det farliga med denna typ av arbete kommer du snart själv underfund med och då skall du vara vaksam; för din hälsa, för din framtid och för allt som du anser vara viktigt i ditt liv.

Men absolut, vill man så ska man prova på det, det gjorde jag under många år och jag var extremt glad när jag fick jobbet som cabin crew. Jag kan också garantera dig att var extremt glad den dagen då jag förstod att det var dax att gå vidare. När alla de negativa delarna i jobbet försvann fick min livskvalité, såväl i jobb som privat, en boost som jag nog aldrig räknade med. En tacksamhetens tanke skänker jag till min dåvarande flygläkare som förklarade för mig varför jag drabbades av det ena märkliga efter det andra. Efter långa samtal med honom förstod jag att jag inte var ensam. Kroppen tar stryk, mer än vanligt.

Men återigen, vill man ska man ut och prova sina vingar men håll i minnet; glansen är borta och jobbet är tufft. När klockan ringer en söndagsmorgon 02.30 och man har 13 timmar framför sig; då förstår man nog det själv.

Flyg försiktigt och lova att inte bli bittra flyghäxor, ni som gör det för första gången. Till er andra är det kanske försent :-)

P.s. Ett råd; börjar ni er flygkarriär som ta en utbildning vid sidan av om ni inte redan har en. Fastnar ni i branschen pga dålig utbildning så är det rätt tufft för då har man liksom inget val. Många i kabinen gav upp tanken på utbildning och den dag de inte orkar fortsätta... ja vad finns då kvar. Ge upp eller bli bitter på sina kolleger, sitt liv. Precis som i jobbet så är en nödutgång extremt viktig i detta jobb.
Bee
2010-04-17 18:54:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tittar på listan och trodde att flesta av oss skulle söka till ARN. 45 personer går vidare till Malmö =)

MÅNGA flygbolag tar hjälp med telefon intervjuer eller annan del av Proffice. Proffice är väl okej men det är bättre att vara anställd av bolaget själv.

När det gäller tfn intervjuerana på Proffice så var det någon som frågade hur dom bedömmer varje samtal. Jag har ingen aning men hade också gärna velat veta. Hade jag gissat så bestämmer dom sig redan efter samtalet om man gått vidare eller inte. Eller?

Hoppas ni får en trevlig helg.

Jag kommer säkert kolla mitt mail ofta i veckan, fast vi inte ska få svar förrän slutet på månaden
Bee
2010-04-17 18:48:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
MMX:
* Bee
* Mmm
* Mr P
* Yoshy 2:a handsval
* Bengan
* Mr M

ARN:
* CC 2 be?
* Yoshy 1:a handsval
* Vill bli flygvärd
* Mi
* Flygaren


Vet ej:
* Bath
Flygaren
2010-04-17 15:36:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till MR M;

Flygaren: ARN

/Flygaren
värdinna
2010-04-17 15:33:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Lurker: Jovars fint ska det va,proffice aviation är det..
lurker
2010-04-17 14:31:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
haha, är det proffice aviation som gör telefonintervjuerna? ja, tuifly nordic sätter då verkligen ribban högt genom att använda sig av dem. rekryterarna som jobbar på proffice aviations kontor i terminal 2 måste vara de mest inkompetenta personerna som finns.
Mr M
2010-04-17 13:46:57
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
MMX:
* Bee
* Mmm
* Mr P
* Yoshy 2:a handsval
* Bengan
* Mr M

ARN:
* CC 2 be?
* Yoshy 1:a handsval
*Vill bli flygvärd
*Mi


Vet ej:
* Bath
* Flygaren
värdinna
2010-04-17 12:08:48
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ny: Du får ett mejl med datum/tider då du ska ringa till Proofice Aviation,eller meddela dom om att du vill att dom riger dig,tar ca 15min. Trevlig helg
Vill bli flygvärd
2010-04-16 21:22:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vill önska er alla här på forumet en riktig trevlig helg. Och låt oss skänka våra eventuela blivande kollegor på TUI en tanke då de kanske är fast på någon destination...eller väntar på att få flyga igen.
Riktigt märkligt detta som har hänt.

//Vill bli flygvärd
Ny
2010-04-16 14:26:20
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Härligt! Från och med nu bojkottar vi alla negativa pajasar!

Har en fråga, nu när jag har gjort MINT-testet så undrar jag när det här mailet med Telefon-intervju ska komma? Är det ett Mail som ska komma eller ringer de bara upp mig någon dag ?

Väldigt tacksam för svar :D Och hoppas ni alla blivande kabinpersonal får en trevlig helg och jag önskar er alla LYCKA TILL !

It´s a dream coming true :D I HOPE !
Bee
2010-04-16 09:59:48
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
N1: Alla kommer inte ringa =) Jag har lärt mig att det är helt okej att ringa och kolla läget. Först och främst, om dom tycker om dig och du har gått vidare så kommer dom inte ta bort dig från listan eftersom du redan gjort ett avtryck. För det andra så är det alltid bra att visa intresse, antigen genom ett samtal eller telefon. Det kan avgöra att du sätter ditt avtryck eller inte. Jag tror Lilian och de andra är förbereda på att många ringer och frågar massvis med frågor. Jag har själv pratat med Lilian och enligt mig är hon jätte trevlig och hjälpsam.
N1
2010-04-16 09:44:46
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Bee,

håller fullständig med dig-man är ju olika.
Tycker synd om människor som äger all sin tid åt negativa kommentarer.
Ut med er och spring av negativa vibbar istället.

Det ger så mycket mer att vara glad och positiv!!!

Undrar bara över det att du tycker man ska ringa till kontoret och fråga.

Har funderat över det men är det så välkommen.
Om alla gör det så blir det ju onödigt mycket extra jobb för stjärnorna som jobbar där.

yoshy
2010-04-16 09:29:47
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Håller fullständigt med dig Bee, jag är rädd att några av er är mina framtidliga kollegor. Flyg industrin behöver människor som är entusiastiska och professionella i sitt arbete, och faktiskt njuta av de delar av jobbet som inte syns på "utsidan".
Människor som faktiskt trivs på jobbet och ser positivt även i det hektiska tider, och gärna människoer som vill ha cabin crew jobb till karriere.

Jag ska göra mitt bästa för att få ett jobb i TUI.
Jag vet också att det är många positiva på detta forum som kommer att gjöra vintern underbar!

Hoppas ses i vinter i alla. Hoppas speciellt att träffa dig, Bee.
Det verkar som du och jag har samma tankar om jobbet.
Bee
2010-04-16 08:23:57
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla!

Ni som inte fått MINT test borde kanske ringa Lilian och fråga. Infon som jag fick i telefon intervjun är at slutet på månaden ska vi få veta om vi har gåt vidare till assesment/rekryteringsdagen som ska äga rum i början på maj månad.
Lycka till!

Jag tyckerdet är kul att detta forum har många fler inlägg än alla andra, vi har över 300 inlägg! Men allvar män och kvinnor, vi får faktiskt hålla stämmningen och bojkotta alla negativa människor (jag inkluderad).

Sambuca tex. Varför skriver han/hon två negativa inlägg. Bitter?? Kanke...
Tor Hammare: Skojare i mina ögon.

Sen finns de dom som drömmer eller skojar om att de blivit Cabin manager. Jätte kul skämt! Var det ni som skojade om attdet var 8000 sökande?? Troligt... NEJ!

Hade jag kunnat så hade jag slängt ur er ur forumet, men å andra sidan är det kul att det finns två olika sorters människor, dom som önskar en lycka till fast de kanske inte gått vdare och dom som är bittra och vill förstöra! Men hey, alla kan inte vara som mig =)

Till alla mina nya "vänner" och kanske blivande kolleger vill jag bara säga: LYCKA TILL med jobbet!! Jag är så tröt på de negativa inställningarna och tillsammans anser jag att vi ska bojkotta dom fr.o.m. idag!!
sambuca
2010-04-16 01:39:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
vad jag inte kan förstå är att man så gärna vill vara arbetslös större delen av året för att få ut å flyga i 3-4 månader under vintern!!! varför?? stop, fest å shoppingvärdinnor! åker på stop, inte till jobbet!
Mr. Ledig
2010-04-15 23:20:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jaha så fick man bli ofrivilles ledig och scannade av forumet här.
Vill bara säga att Tor Hammare kan snacka för sig själv och hans dubbelmoral, har lika mycket erfarenhet som karln själv säger att han har plus lite till. ALLA jobb är inte kul hela tiden och lika dant är det i flyget, jag har varit i några bolag under de 20 år som jag har varit pilot och kan bara upplysa om att vi har som regel rätt trevligt när vi jobbar. Och ni kommer kanske att träffa typer som Tor Hammare i detta yrke som i vilket yrke som helst, men det fina är att nästa gång ni går och jobbar har ni nya kollegor som ska ut och aviera med er och behöver ej träffa Tor på några månader.
...
2010-04-15 22:42:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej, ni som inte fatt var an ska nog vanta med att bli oroliga tills ni hort nagon, det stod telefontider i mailet anda fram till 30 april sa dom kommer ha intervjuer hela manaden, och dom som haft intervjuer redan fick tid bara ett par dagar efter att mailet skickats. sa det ar antagligen ingen som fatt intervjutid redan nu den 29e-30e april. dom som far tider sent kommer nog alltsa oxa fa veta det sent. ar det nagon som har en aning hur manga som far komma pa riktig intervju sedan?
Marie
2010-04-15 21:57:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till er som gått vidare med telefon intervjuerna så håller jag tummarna för er! Själv väntar jag på svar från service testet.. börjar ju nästan undra om jag glömt fylla i nått på sidan... eftersom jag ej fått svar.. lite mer än en månad sen jag gjorde provet.. någon mer som inte fått svar/fler test?
CC 2 be
2010-04-15 20:20:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
okej vad jag förstår så gör alla telefonintervjuer om man har gått vidare eller?
trodde det var för andra baser bara.. men jag hade tydligen visst fel.
så går det när man sitter och spekulerar!

nu vet jag inte om mitt MINT test slutfördes, minns att jag fick upp en ruta där det stod att jag gjort alla frågor... men blir nu orolig..
detta var ifredags eller lördags, veckan som var.
kanske oroar mig i onödan. kanske inte har gått vidare, men det är väl inte hela världen. Även om det vore kul att gå vidare.
Man går runt och förväntar sig en massa, och det är väl ens egna förväntningar som krossar en.
Men stort grattis till alla er som gått vidare i telefon intervjuer, :)
Mi
2010-04-15 20:12:48
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Usch jag är lite nervös för intervjun! Tycker det är så mycket lättare att prata face-to-face, man får en annan kontakt då..
N1
2010-04-15 18:59:37
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej,

har fått första testet men inte MINT-Grattis till alla som fick gå vidare

Det jag undrar är att man skulle ju få svar även om man inte gick vidare.
Har inte fått varken Mint eller tack och nej.

Vill inte ringa i onödan till kontoret-är man kvar eller?

Tack för svar av dom som vet.
DW
2010-04-15 18:03:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tänk på BA i London! De har närmare 600 dagliga flighter, 13.000 flygvärdinnor och hur många hundratusentals passagerare som är fast både här och där!
Vill bli flygvärd
2010-04-15 17:58:08
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Jag tycker att intervjun gick bra. Vi pratade nog i 10 minuter och jag tycker att jag lämnade rätt så bra svar på frågorna. Jag söker till ARN..

En liten fundering som jag har bara... Dessa som kör telefonintervjuerna kommer ju ha en hel del samtal framför sig. Hur gör det bedömningen om man går vidare eller inte? För efter kanske 5 timmar och man har 2 timmar kvar..måste man ju bli ganska trött i huvudet??!!
Blir ju också lite svårt för dem att göra en helhetsbedömning på alla de pratat med på en dag.

Men jag hoppas fortfarande...trots allt negativt som skrivits här i formumet. Alla jobb har sina för och nackdelar...en gång i tiden så bestämnde sig trafikassistenterna på Arlanda, Landvetter och Sturup att de ville bli det...vi kan väl tänka oss hur de har det idag...när hela Sveriges luftrum är stängt...hu hemska tanke.

Ha de bra alla sökande där ute...må bäste kandidater gå vidare
Mi
2010-04-15 17:33:32
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
MMX:
* Bee
* Mmm
* Mr P
* Yoshy 2:a handsval
* Bengan

ARN:
* CC 2 be?
* Yoshy 1:a handsval
*Vill bli flygvärd
*Mi


Vet ej:
* Bath
* Flygaren
Bee
2010-04-15 16:28:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tor Hammare:

Detta är ett positivt forum! Du verkar vara negativ om branschen som cc, hur kan du då låta ditt barnbarn söka jobbet??? Dubbelmoral???
Sagan om björnen kan du dra i en annan tråd... nämligen den om flygolyckan i Ryssland! Det verakar vara samma ord/historia du drar i varje forum!

Tack fö din åskit men om du hade läst min inledning så ber jag att inga negativa personer ska skriva, så snälla din gamle skojare: BYT TRÅD!
Tor Hammare
2010-04-15 15:18:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag kan som erfaren flygkapten med ca 9000 flygtimmar, mest på tung jet, säga att jag har endel att komma med i den här frågan. Jag vet vilka krav som ställs på kabinen. De flesta tror att det bara handlar om att vara snygg och servera kaffe till oss charmiga piloter, men så är det naturligtvis icke. Den som sköt björnen visste inte vart det träffade alla gånger. Det finns kaptener och styrmän som vill utnyttja sin position, om ni förstår vad jag menar.
Mitt endaste barnbarn som föddes år 1984, råttans år, fick inte jobbet som CC. De tyckte att hon hade för flammigt ansikte. Idag jobbar hon som chef på ett telecombolag med eget kontor i centrala London. Jag tycker att ni ska rycka upp er och skaffa riktiga jobb och inte slava under piloternas hårda styre. Kom ihåg när solen stiger över horisonten att det är inte bara ljus som glimmar.
Bengan
2010-04-15 14:21:20
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
MMX:
* Bee
* Mmm
* Mr P
* Yoshy 2:a handsval
* Bengan

ARN:
* CC 2 be?
* Yoshy 1:a handsval
*Vill bli flygvärd


Vet ej:
* Bath
* Flygaren
Vill bli Flygvärd
2010-04-15 14:07:51
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag ansluter mig till listan som gått vidare och gjort telefonintervjun. Väntar nu med spänning för vidare besked...

Bee
2010-04-15 10:56:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Detta är dom jag vet har gått vidare: Ni andra kan väl skriva in er och "copy & paste"

MMX:
* Bee
* Mmm
* Mr P
* Yoshy 2:a handsval


ARN:
* CC 2 be?
* Yoshy 1:a handsval
*Vill bli flygvärd


Vet ej:
* Bath
* Flygaren
Bee
2010-04-15 10:56:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Detta är dom jag vet har gått vidare: Ni andra kan väl skriva in er och "copy & paste"

MMX:
* Bee
* Mmm
* Mr P
* Yoshy 2:a handsval


ARN:
* CC 2 be?
* Yoshy 1:a handsval


Vet ej:
* Bath
* Flygaren
cc 2 be?
2010-04-15 10:13:57
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Heeej!!

gud jag måste fråga.. alla ni som gör telefonintervjuer, bor ni i sthlm, eller på ngn annan ort?
har ni sökt till andra baser och inte arn?
jag har gjort mint testet i förra veckan men ej fått något svar.... jag har sökt till arn, och bor i sthlm!

är det tui som själva gör dessa intervjuer, eller är det utdelat till något annat företag? proffice? stämmer det? usch och fy,,,

kram på er alla... solen skiner kanske inte lika starkt än, men många varma solstrålar till er :D
Mr P
2010-04-15 02:02:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nu får ni sluta var så negativa! Se det roliga i allt istället. Tänk er när vi som går vidare får stå där i våra mörkblåa uniformer och vara en del av TUI Flynordic istället! Den som inte ser något positivt i en jobbig passagerare, en försenad flygning eller en kabin fylld av skrikande barn ska göra något annat. För det som är negativt kan alltid vändas till att bli något positivt om man bara vill, det är bara du som bestämmer... Hur många har inne har sök till Malmö basen?
Mmm
2010-04-14 21:45:15
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hade också tel.intervju idag. Fick ringa 6ggr innan jag äntligen kom fram. Blev intervjuad av en väldigt trevlig kvinna och själva intervjun varade nog i ca 15minuter. Skönt att ha det avklarat =)

Bee: Jag har också sökt till MMX. Hoppas vi ses!

Åter igen väntan...
Anneli W
2010-04-14 21:33:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Du kan se fram emot några HÄRLIGA och tuffa månader men sen är det inte aktuellt för din del. Jumbon ska ut på nya uppdrag inom koncernen och du får leta nytt flygg jobb igen ( lycka till) Om du har tur så blir du uppringd om ett år från nu ..
AH
2010-04-14 21:27:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Är det någon som vet om det finns möjlighet till fortsatt anställning efter det här kontraktet eller om det endast är 3-6 månader och sen tack och hej? Alt att man tillfrågas om att komma tillbaka nästa vintersäsong?
bengan
2010-04-14 21:27:08
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI

Jag ringde idag och tjejen jag pratade vart väldigt trevlig, frågade nog en 4 frågor.

I stil med, Varför söker du denna tjänsten, vad gör du för att motivera dig och medarbetare , vad har du lärt dig att förbättra dig i tidigare yrken, vad du gör på fritiden osv :)

Kanske kan hjälpa några andra att förbereda sig, Stod tilla i huvet i början men när man svamlat omkring en liten stund hittar man ganska självklara svar :)
Det blir ju kanske så när man ställ mot väggen sådär:)
Nu blir det 2 långa veckor med väntan
C-B
2010-04-14 21:18:35
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick mail idag om telefonintervjuer. :)

Någon som pratat med dom idag? Känner lite folk sen innan på Proffice. Några bra intervjuare eller?
Lil'C
2010-04-14 13:24:51
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee:

Tänkte på en sak du skrev lite längre ner; att Lilian ska ha sagt att man ska ha fått svar senast ikväll. Du måste mena svar med MINT då, eller? eftersom det stod i mitt MINT-test att jag skulle genomföra det senast den 18/4 - alltså kan det inte vara för sent med telefonkallelse förrän efter det datumet. Rätta mig om jag har fel.
Upp i luften
2010-04-14 12:49:32
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag håller helt med Flygaren. Sluta upp att tjafsa här inne, håll god ton, och kom inte med några som helst jobbgarantier eller egna slutsatser innan ni verkligen fått jobbet!

Byt forum om ni inte klarar av detta!
bengan
2010-04-14 12:00:37
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag har också fått telefon tid, bra där med förklaringen av när man kan ringa, mailet var ju lite krångligt med alla frågetecken :)

Skulle någon som gjort denna tele intervjun kunna lista några frågor som ni fick så man kan förbereda sig lite kanske:) Det hade varit omtänksamt så ska jag göra det samma :) Tjo!
Airbag
2010-04-14 11:35:45
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Men hallå! Som en del av er tjafsar här så är jag inte förvånad om ni inte får jobbet! Ni är säkert många bra och proffsiga CA också därute, men tagga ner! En del borde dessutom lära sig att stava! Lycka till alla underbara som älskar jobbet och verkligen bryr sig om paxen, en del är ju bara ute efter stoppen!!
Bee
2010-04-14 11:27:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Glader och Vill bli flygvärd:

Jag har precis gjort min telefon intervju!! När det gäller länken så kan ni bortse från den och ringa på .......16 elller ......46 numret idag, eller dom andra datumen/tiderna som står i mailet.

Kände mig ganska nervös under intervjun och fick en del frågor med logiska svar och en del däe jag var tvungen att tänka efter ordentligt. Nu ska man sitta med fjärilar i magen i ca två veckor. Hur gick det för er?? Jag söker till MMX!
Vill bli flygvärd
2010-04-14 11:05:46
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej Glader!
Jag har gjort telefonintervju. I det mejlet finns det en länk som du klickar på. Jag fick då upp en telefontid och nummer som jag kunde ringa upp på. I ditt mejl finns olika tider angivna. Du väljer helt enkelt en utav dem.
Dock får du nog ringa upp flera gånger..när jag försökte ringa så tutade det upptaget. Intervjun är sedan på ca 10 minuter.
Lycka till...och samtidigt en eloge till de som har telefonintervjuerna. Kan säga att de har ett stort antal samtal de ska hålla idag.

Glader
2010-04-14 10:56:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla som är inne på den här tråden!
Först vill jag uttrycka min förvåning över all "pajkastning" som sker här inne. Jag är oerhört förvånad över den oproffsighet och låga moral som råder här inne!! Jag trode att vi som arbetar med service, ansvar och säkerhet över andra människor hade ngn slags basic grundrespekt över både andra människor och över sitt eget handlande?!
Hur som helst så är jag väldigt glad över att nu ha blivit kallad till telefonintervju. Det som förbryllar mig är att jag inte riktigt förstår om man får välja tid själv eller om det bara är att ringa upp dem under ngn av de angivna tiderna? Tacksam för svar från någon kompetent som vet!!
Önskar er alla här inne en fortsatt underbar dag! :)
M+
2010-04-14 09:57:51
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
anna-det gäller väl mest för dig och alla som är negativa-byt forum
Flygaren
2010-04-14 09:55:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Snälla!

En gång i tiden var flygtorget.se ett seriöst forum!, vilket det inte är längre.
Mycket tack vare oss som använder det dessvärre.

Kan vi inte vänta tills vi vet med säkerhet om vi fått jobbet eller ej.

Det är onödigt att lägga in hundratals oseriösa och intetsägande inlägg!


/Flygaren
anna
2010-04-14 09:23:46
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ok, nu kan ni som INTE fick det starta en ny tråd tillsammans.
laila
2010-04-14 09:07:39
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
cc; har du fått mejl med ett nej?? Jag har inte ens fått det,sitter i samma sits...it sucks... längtar oxå tillbaks upp i luften....
cc
2010-04-14 08:49:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Grattis till alla som har gått vidare!!!

Kollade min mail igen idag---INGET-snacka om att bli ledsen över att inte fått MINT-t.

Jag som längtar tillbaka till luften...

Ledsen cc önskar alla andra lycka till och njut av jobbet som kommer.
yoshy
2010-04-13 23:57:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej Bee.

Ja, gikk vidare. Du ochså?
Bee
2010-04-13 23:07:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mr P: Jag har gjort det för SAS för ett par år sen. Då gjorde jag en muntlig intervju, läste ett styckte och förklarade texten med egna ord och hade en konversation med intervjuaren. Inte så svårt! Det finns ett gratis test på Berlitz hemsida om du vill testa!
Bee
2010-04-13 23:04:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Lucy: Grattis!!!! Fel forum...

Peder: Moget, du gick säkert inte vidare. Stackars dig, akta IP adressen.

Yoshy: Gick du vidare?

Andre: Vi ses i vinter!

Mmm och Mi: Vilken bas har ni sökt?? Jag har samma problem med länken men jag sla ringa dit imorgon.

Bath: Vilken bas?? Grattis!
Mr P
2010-04-13 22:56:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kan någon beskriva hur Berlitztestet går till! Är det svårt eller är det en normal engels standar i tal och skrift som testas?
yoshy
2010-04-13 22:45:25
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
nu går ni för långt.
trolly dolly
2010-04-13 20:48:51
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hej!
är det ngn som har mail adress till lilian?
Lucy
2010-04-13 20:26:34
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Men herregud! Jag har fått kallelse till Miss UNIVERSE!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mmm
2010-04-13 19:21:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har fått kallelse till telefonintervju! =)))
Mmm
2010-04-13 18:13:00
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Grattis till alla som gått vidare till telefonintervjun! Själv så skickade jag in MINT testet i söndags o har inte fått ngt "intervjumail" =/ ... Man hoppas ju!

Mi: det kanske betyder att de ringer när som under dagen kanske .?. Lycka Till!
Mi
2010-04-13 17:58:29
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ni som har fått teleintervju-mailet, är det någon som förstår sig på bekräftelselänken längst ner? 14 april kl.00.00 står det i mitt fönster...
Nyfiken
2010-04-13 17:53:25
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kalas känn dig hedrad :) Näh men blir lite besviken på att du inte fått svar än, du hade vatt en skön medarbetare för TUI känns d som.
Har sj inte fått ngt svar efter det första testet heller men men, håller dock tummarna för dig och Bee, efter d man läst här ;)

Peace & out
bath
2010-04-13 16:13:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
kalas: Du måsta ju skicka mail til Lilian och fråga? :)
Kalas
2010-04-13 16:08:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
M*: I mitt fall har jag inte fått något svar från servicetestet. Blir osäker om jag överhuvudtaget skickade in det ordentligt eftersom det är ungefär en månad sedan jag gjorde det.

bath: Okej, tack. Lycka till!
M*
2010-04-13 15:59:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Är det någon som gjort Service-testet och efter det fått ett nej?
eller är de enda svaren folk har fått ett MINT-test?
bath
2010-04-13 15:46:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej!

Mitt första inlägg här på forumet.

Jag har flugit för och fick telefonintervju mail i dag.
Kalas
2010-04-13 15:40:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nyfiken: Dessutom i högersätet på 747! Hallå! Ska jag känna mig smickrad eller vad? ;)

Bee: Svar på vad? På MINT? Jag har då inte fått mitt ännu så antagligen har jag inte gått vidare. Men, men.

Hur många av er som fått MINT-testet har flugit tidigare?
Bee
2010-04-13 15:25:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till mig har Lilian sagt att man bör ha fått svar till imogon kväll...
Flygaren
2010-04-13 15:20:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Fick tid för telefonintervju idag. Sen blir det väll Assesment-test med Berlitz och intervju om man går vidare. /trevligt..

Lite road över att just TUI har femhundra test innan man kommer in. På ett visst annat flygbolag hade vi en intervju, sen var det klart.

/Flygaren
Nyfiken
2010-04-13 15:17:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hahahaha Kalas, klockren :)

Önskar er alla som fortf. väntar på svar (inkl. mig sj :oP) LYCKA TILL ;)
Kalas
2010-04-13 15:00:49
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja, jag blev antagen som pilot eftersom de fann min ansökan mycket intressant.

Kan ni sluta upp med era lögner? Cabin Manager är en position som man ansöker till inom företaget då man är permanent anställd. Det finns många på TUIfly Nordic med många års senioritet som väntar på att bli befodrade.
pam ann
2010-04-13 14:59:39
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Wtf? Cabin crew manager direkt?
babs
2010-04-13 14:13:28
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Och jag fick jobb som Cabin Crew Manager!
Lil
2010-04-13 12:21:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Fick precis ett trevligt telefon samtal, att jag blev antagen som Cabin Manager! Dessvärre för er andra som inte fått svar, så är dem klara med antagningen. Lycka till nästa gång!
sambuca
2010-04-13 11:41:01
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Andre; Ha så kul med alla rookies i vinter, lider med dej!
pam ann
2010-04-13 08:34:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla!

Grattis med telefonintervjun.
Jag har inte fått det, så undrar om ni tror löpet är körd for min skuld?
FlygOscar
2010-04-13 08:22:08
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Är det någon som kan skicka Lilians nummer? Jag fick telefonintervjun men av misstag råkade jag radera mailet. Jag vet, dumt! men jag skulle behöva ett nummer!

Tacksam
Mi:
2010-04-13 07:43:37
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Jag gjorde MINT i lördags och fick mailet igår kväll, spännande!
Andre
2010-04-13 07:08:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Men SLUTA tönta er! Det är ett flygjobb ni sökt och inte IDOL 2010! Jag vill VERKLIGEN inte se er mesar ombord på våra flighter, in med rutinerat folk som kan styra upp i fall det händer nåt ombord! Tack!
FAE
2010-04-13 00:08:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kalas ge inte upp du måste få svar från de även om du inte går vidare. Jag gjorde F-teste i fredas och väntar på svar nu
lycka till alla!
Kalas
2010-04-12 23:52:36
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kamilla, jag väntar också på ett eventuellt MINT-test. Jag gjorde servicetestet för några veckor sedan men börjar nästan ge upp hoppet på att jag överhuvudtaget gått vidare. Men, men :) Bara att hålla tummarna!
Kamilla
2010-04-12 23:34:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI

Det verkar som många har fått MINT testet och även telefon intervjuer! Kul! Själv väntar man på ett MINT teest....

Som någon skrev tidigare att det bara kommer vara icke flygande tror jag inte stämmer. Jag har själv flygit förr och är mer än intresserad av tjänsten även om man måste betala 5000kr. Förstår bolaget helt och hållet med tanke på att det antagligen är många som bara slutar mitt i en säsong för något annat erbjuande har kommit upp Det har TUI förlorat mycket pengar på..

Lycka till alla och till mig själv också:D
Bee
2010-04-12 23:20:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mi: Grattis!!! Fick du mail idag? När gjorde du MINT?
FAE
2010-04-12 22:54:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nej ! du ska i båda fall få svar även om du inte går vidare
AH
2010-04-12 22:40:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag sökte också till TUI o fick gå igenom service testet men har inte hört av från dem på 1 månad nu.. betyder det att jag inte kom vidare? :(
Mi
2010-04-12 22:28:26
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Yes! Jag gick vidare till telefonintervju! :D
Bee
2010-04-12 19:30:49
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Linus: Utbildningar sker i Malmö och Stockhom. Alla intervjuer sker i Stockholm!
maddie
2010-04-12 19:22:01
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
lilian? en snäll person? hon är ganska så skum men det finns ganska så många skumma typer på blx, både på huvudkontoret och ombord. en annan med initialerna CL ska man även passa sig för. jag jobbade där en säsong och trivdes inte alls. vissa seniorer är speciella (väldigt arbetsskygga också) och för att inte tala om vissa som jobbat där i några säsonger och vet så mycket bättre än dig.

att betala fem tusen spänn även då man har jobbat inom flyg tidigare bara för att man ska hållas som "ransom" en hel säsong är bara dumt. visst, man får tillbaka det då man slutar efter hela säsongen men det är bara löjligt.

utbildningen är tuff. rentav onödigt tuff och varför vet jag inte. jag har jobbat på både emirates och ett annat europeiskt bolag tidigare och deras utbildningar var då mycket enklare.

lycka till ni som söker! som sanna säger lär de nog bara få icke-flygande den här gången.
Sanna sa
2010-04-12 19:06:47
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hade det varit frågan om en fortsatt anställning hade varit av högsta intresse att smälta in i mängden! Men nu ger ju människor upp sina andra jobb för att "prova" hur det är att flyga och sen veta att man inte har nåt jobb efter x antal månader. Dessutom ska du betala själv!? Nä det verkar som TUI bara får in icke flygande den här gången.
DW
2010-04-12 19:05:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Känns som att det finns VISSA personer på den här sidan som jag inte skulle vilja arbeta med, eller ha som kabinpersonal, och hoppas att TUIfly sållar bort dem kvickare än kvickast.
Vill bli flygvärd
2010-04-12 17:57:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Håller med! Känner att denna tråd börjar spåra ur.

Linus, vad jag förstått så kommer intervjuer att hållas i Sthlm. Vidare tror jag att 2 kurstillfällen kommer att hållas i Malmö..för MMX baserad crew..5 kurser i Sthlm...det är iaf. vad som skrivits längre ner i tråden. Du kan ju kontakta Lillian och fråga..har själv pratat med henne...verkar en jättesnäll person.

Lycka Till!
Linus
2010-04-12 17:21:38
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tycker att var och en får tycka som man vill. Huvudsaken är att man inte hoppar på varandra. Nu tycker jag att vi byter ämne på forumet och istället håller oss till de som det handlar om.

Jag har en fråga och skulle vara mycket tacksam för svar.

Vilken stad kommer utbildningen och intervjun att hållas i ?

Tack på förhand Linus
Juicehora eller inte...
2010-04-12 17:21:18
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Börjar ju bli riktigt roande att läsa alla inlägg. Frågan jag ställer mig...alla dessa som påstår sig jobba i kabinen..gör de verkligen det? Och jobbar de verkligen på TUI?

Ja Annelie...jag hade då inte tänkt gå naken i kabinen utan tror nog att flygbolagets uniform är fin nog för mig..visst, jag får ju inte ha desnignade märkeskläder ala Calvin Clein, men det är ju en annan 5a.

Och hur ska man vara för att inte sticka ut? Ska alla vara som Du kanske? Men du har nog rätt i en sak..det verkar vara en hel del yta i detta jobb. Tråkigt! Jag tror nog att flera håller med mig om när jag säger att man ska bli accepterad som den man är. Man ska tycka om en som man är..inte som hur andra vill att man ska vara. Tro mig, jag kommer säkert bli ett samtalsämne..om folk har sådana innehållslösa liv och roar sig med att snaska i mitt så får jag bjuda på det...i mina ögon förblir det isf. tragiska individer som jag tycker synd om.

//
Peter
2010-04-12 16:23:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Stava rätt eller ej, men hon har en poäng! Sen att andra hackar och ser ner på varandra är ju en annan sak. Jag tycker hela det här forumet är bevis nog för hur jargongen i flygvärlden är på gott och ont....
wear
2010-04-12 15:53:20
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Haha! Ja de hoppas ja verkligen att vi ska vara !
Någon
2010-04-12 15:48:04
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Annelie: Om det passar att prata om andra....
1) Det heter CHOCK i svenska språket, shock på engelska... men du skrev ju på svenska.

2) Be AWEAR.... hahahaha du skrev be wear (var klädd) ja det tänkte vi vara, i underbara TUI uniformer!!

*FNISS*
Anneli
2010-04-12 14:26:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Du måste mena Juicehora? haha. Men det är väl bra att ni "nya" får veta hur det är ute i det "riktiga" livet på linjerna, så det inte kommer som en shock! Det är YTA som räknas. Sticker du ut det minsta blir du "samtalsämnet" på flighterna... Och det finns inte så många som hinner med sina egna liv och då är det sååå mycket roligare att snaska i andras liv.. Be wear!
Ny
2010-04-12 14:05:32
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Fick idag mitt MINT-test :D blev superglad. Nu är det verkligen nära till en Intervju och min dröm......jag har aldrig kommit så här långt i en rekryteringsprocess.


Apropå detta med att förhållanden spricker,man blir alkoholist osv.......? Varför sitta och diskutera detta? om man sökt tjänsten så har man nog en aning om vad det handlar om? hoppas jag! Det är många här på forumet som har drömt om detta i hela sitt liv och tycker att pressen, äventyret, upplevelsen, flygningarna ALLT är en fantastisk miljö att få arbeta i så snälla FÖRSTÖR inte med era tråkiga inlägg om att man i princip förstör sit tliv genom att jobba som cabin crew....alla dessa fördomar! Bara för att min dröm blivit ett helvete för någon annan behöver inte det betyda att alla upplever samma sak!

Till alla er som har drömt om detta yrket och till alla er som fått höra "söker du till cabin crew? Luftmadrass!, skitjobb, safthora i luften" strunta i de! man ska göra det man tycker om och det man själv vill!


LYCKA TILL så syns vi kanske ombord vi med drömmar och har supertrevligt och tar hand om varandra på våra "ensamma" stop och skaffar oss den bästa stämning och VÄNSKAP som man faktiskt kan få även hemifrån !


TACK !
Lena
2010-04-12 14:00:45
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Barnungar!! sluta och med era barnsligheter och försök att uppföra er istället, ni har sökt jobb för att jobba och inte för att räkna på hur många stop ni skall få..

Är det alla wannabes som har jobbat för 7000 på någon proffice som gapar här...

DW
2010-04-12 12:33:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tyvärr är det så att många dricker och festar väldigt mycket ute på stopp men man måste också ha med i åtanke att man måste tänka på vilka effekter det eventuellt har på din kropp. Då man reser mycket, passerar många tidsskillnader och dylikt måste man vila och vara ajour. Det tär väldigt mycket på kroppen.
MA
2010-04-12 11:12:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tack alla ni som kommer med erfarenheter kring alkoholism och antidepressiva mediciner.

Nu är det ju dock så att dessa människor som sökt till TuiFly kommer arbeta EN vintersäsong, någon kanske får förlängt osv. En perfekt tid att känna på hur livet i luften är. Vissa älskar det, vissa hatar det. Tycker ni sen att det är för tungt med charter och longhaul, ja men då vet man ju det! Då kan ni söka er till andra bolag. Norwegian kommer säkerligen söka nytt folk snart igen t.ex. Marknaden börjar smått att vända, och om t.ex. Norwegian ska ha crew till sina 70 flygplan så måste det in mer folk! Både flightdeck och kabin.

Så, prova på longhaul! Jag skulle gärna göra det men mitt förhållande hemma är viktigare än mitt jobb, även om det skulle hålla så räcker det med hur jag flyger idag då jag kommer hem de flesta dagar. Tro inte att ni blir alkoholister efter en säsong... Det är dock sant det som skrivs här, och passa er för hur ni uppför er på stoppen.

Lycka till! Har ni vad som krävs så kommer ni in.
Linda
2010-04-12 10:37:28
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick MINT testet :D Hoppas på att gå vidare. Det borde jag tycker jag :)

Vad tjänar man förresten som flygvärdinna? Om man aldrig jobbat så innan.,,,
sambuca
2010-04-12 09:37:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
det e ju så att folk inte e direkt trogna på stopen......
Lil'C
2010-04-12 09:10:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Är det någon som gjort MINT-testet och har operativsystemet Windows 7? det står i mailet att man måste ha vista eller XP, är rädd att förbruka min biljett om jag försöker gå in och så får jag inte upp det pga mitt operativsystem. Windows 7 ska ju vara kompatibelt med typ allt, men är det nån som faktiskt testat? Eller är det nån som vet numret till Lilian så man kan RINGA och fråga?
erfaren
2010-04-12 09:02:47
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till alla er som inte tidigare flygit;
Erfarna flygande har i tidigare trådar beskrivit livet som kabinpersonal och jag vill
bara tillägga att dom besksriver livstilen som flygande väldigt
bra, dessvärre så blir det påfrestande för vänner och familj, och ja, det ÄR jobbigt att
liggga på stop under jul/nyår. Många förhållande spricker dessvärre, jag känner igen
det du säger som jobbar longhaul på BA, man blir ibland deppig och kan sitta i modulen
och ledsna till över allt möjligt. Men det ÄR ochså världens bästa jobb, inte för alla , men för många.... Så ta in vad vi skrivit här innan det e dags att slänga sig in flyget, så
blir det kanske lite lättare för er. LYCKA TILL
Sandra
2010-04-12 08:57:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ett annat problem är ju alkoholen. Det är många som dricker för att dämpa sin ångest. Jag har set såååå många kollegor som dricker alldeles för mycket på stop och även hemma i det tysta. Tragiskt.
sambuca
2010-04-12 07:59:08
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
tungt å ligga på htl rum en julafton?? hörde jag skål eller???
DW
2010-04-12 03:17:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är inte ett jobb. Det är en livsstil. Det har sina för- respektive nackdelar. Precis som med vilket jobb som helst.

Jag har flugit longhaul vid BA under många år och det finns stunder då jag verkligen önskar att jag jobbade med något annat men samtidigt vet jag om att utifall jag slutar så kommer jag sakna det mer än något annat. Hos oss som flyger longhaul hela tiden är det väldigt vanligt att känna sig ensam, isolerad och allting därtill, särskilt då vi är borta mellan 20 och 22 dagar i månaden. Många skulle bli chockade om de visste hur många som går på antidepressiva medel och terapi på grund av depressioner, problem i sina förhållanden och äktenskap och dylikt. Så fort man är borta är det alltid något som händer där hemma och man är hjälplös tusentals mil hemifrån. Jag kan själv erkänna att jag många gånger spenderat min rast i "bunksen" gråtandes över diverse saker. Efteråt är det dags med en massa skådespeleri igen och på med leendet.

Du kanske jobbar alla helger, även om jag finner det osannolikt då det måste finnas personal som även jobbar på veckodagarna. Att arbeta oregelbunda tider är något de flesta vänjer sig vid och anpassar sitt liv därefter. Man lär sig att veta vilka som är sina vänner och inte. Om man har riktigt sanna vänner så finns de där hos dig då du är hemma. Det är likadant med förhållanden. Många är förstående medan vissa som försöker ge dåligt samvete genom att säga att man aldrig är hemma eller inte finns till hands.

Sedan finns det en massa bra fördelar. Man träffar en massa roliga (och mindre roliga) människor, lär sig en massa om sig själv, upplever väldigt mycket som man aldrig trodde att man skulle vara med om, bor vid fina hotell och utvecklas väldigt mycket som person. Allt det där klyschiga med andra ord!

En säsong på TUIfly Nordic ett bra tillfälle att prova på om det är något som passar eller inte, även om det tar några månader att anpassa sig.

Hoppas att det går bra för er alla som söker!
Tony F
2010-04-12 00:37:29
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja det är mycket sanning i det hon skriver, men visst går det att leva i ett förhållande trots allt. Men det är tungt att ligga på ett hotellrum på julafton eller nyår. Men alla har olika värderingar. Och det där med vänner, ja det stämmer tyvärr, för till slut slutar dom ringa för dom har ingen koll på när du jobbar eller ej. Men det är som det är. Lycka till.
Parga
2010-04-11 22:34:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hur vet Ni att Ni fått vad? Intervjutid? Hur kom beskedet?
Vill bli flygvärd
2010-04-11 22:20:39
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till vet vad som gäller: Vad kul att du har koll. Vad kul att du vet att mina vänner kommer att överge mig, att min partner kommer att tröttna på mig för att jag aldrig är hemma.
Något som får mig att bli ledsen är att allt detta verkar ha drabbat DIG! Visst, du har ett jobb som du trivs och tjänar bra på, du kör en fin bil, du har faktiskt ett jobb som är en dröm för mig. Men som skrivet, riktigt tråkigt att du tappat kontakten med dina vänner, du är ensam på morgonen och kvällen, du jobbar alla helger osv osv. Jag kan bara säga att jag tycker synd om dig.

Jag vet att min partner stöttar mig i mitt val av yrke..han kommer finnas hos mig trots att jag kanske är borta på stopp i Thailand. Mina vänner är just mina vänner. Jag skulle bli riktigt besviken om jag tappade kontakten med dem av just denna anledning. Då skulle jag fråga mig själv hur bra vänner de faktiskt var.

Och nej..vi ses inte. Varken om jag får jobb på TUI eller inte. För övrigt tror jag inte att du jobbar där.

//Jag som faktiskt vill bli flygvärd.
Vet vad som gäller
2010-04-11 20:50:36
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Du jobbar ALLA helger, tjänar riktigt bra, du tappar kontakten med dina vänner och du jobbar vanligtvis ALLA röda dagar, du är ensam på morgnarna och du är ensam på kvällarna. Du kan glömma allt vad ett NYTT förhållande heter, för du ligger på ett hotell rum och längtar hem till din partner, som tröttnar på att du aldrig är hemma. Du tjänar bra och du slösar destomer! Dessutom sliter det på dig att vara uppe i luften med strålning, avgaser, tunn luft och kabintryck (åderbrock) risk för olyckor och cancer. Men det är ett kul jobb, om du är singel och inte bryr dig så mycket om hur livet "hemma i sverige" är... Bitter? Typ. Men kör fin bil och slipper kunna planera mitt liv mer än efter en "roaster".. Lycka till. Ses!
Annie
2010-04-11 20:44:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick det också! Så glad!!!
Bee
2010-04-11 20:30:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
NotSas... du är ganska okänd här på flygtorget! Vi vill ha positiv anda i denna tråd! Inga NOT... kommentarer. Okej?
flotta
2010-04-11 18:49:15
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
haha, bulshit.
Parga
2010-04-11 18:36:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jasså, fick Du svar under helgen... Det var inte illa av TUI :-)
NotSAS
2010-04-11 16:02:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag kom in!, vi ses där!..
Vill bli flygvärd
2010-04-11 15:49:38
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Anna Anka:
Gå en kurs hos vilket flygbolag som helst så märker du att det inte är till "serveringspersonal" de primärt utbildar dig till. Den delen är bara en bråkdel utav vad utbildningen innefattar. Att kabinpersonalen utför dessa sysslor är något vi ska vara glada för- det betyder att vi får en flygning helt utan problem. Men så fort något händer, en gäst blir sjuk, nödutrymning etc. ja, då är kabinpersonalen inte direkt någon serveringspersonal.
En bra beskrivning på kabinpersonal är- Man finns där för passagerarnas säkerhet och välbefinnande. Säkerheten i fokus framför allt.

cc
2010-04-10 21:54:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Right answer -kalas-!!!

Men jag vill bara påminner er som är så negativa i olika sammanhang-
tänk på att det är kanske framtida kollegor ni pratar med.

Visar lite respekt

till alla andra som är positiva-lycka till med att få jobbet-ni behövs
FAE
2010-04-10 19:39:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag sökte två gånger! första gången fick jag inte gå vidare. Jag gav inte upp! och jag sökte en gång till och fick inbjudan till F-testet den 6/apr nu väntar jag på resultatet och förhoppningsvis det andra testet :) lycka till alla
Kalas
2010-04-10 19:30:47
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Anna Anka, du har då ingen korrekt uppfattning om vad jobbet går ut på! ;)
Anna Anka
2010-04-10 15:49:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ett annat ord är serveringspersonalen!
Kalas
2010-04-10 14:51:48
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kärt barn har många namn!

Cabin Service(s) Director
Purser
Cabin Manager
Cabin Senior
In-Flight Service Manager
Cabin Service Manager
Customer Service Manager
Customer Service Supervisor
Senior Flight Steward(ess)
Flight Supervisor
Leading Steward(ess)
Chief Steward(ess)
In-Flight Supervisor
Annelie
2010-04-10 14:37:00
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det kallas ju Chief Stewardess i största allmänhet över världen, eller head of... CCM är rätt nytt. Cabin Manager är ju samma som Purser, och CCM/Chefs Värdinna är inte samma sak..
Kalas
2010-04-09 18:10:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
På TUIfly Nordic heter det väl också Cabin Manager :) Men, purser är nog vanligast!
Bee
2010-04-09 17:41:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hahahahaha LMAO!!!! Chefs värdinna.... vad är du för något??? Det heter kabinchef eller purser. Alla andra här inne, ytterligare ett exempel på att man inte kan tro på alla rykten här inne. Ta reda på fakta själv =) 8000!!! Vilket skämt!!!

Vet inte vem som skrev att antal sökande var 1500 låter bättre!!

Lycka till alla!!! Spännande!!!
Mmm
2010-04-09 17:27:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har också fått MINT testet =)
Fiona
2010-04-09 17:01:37
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Pratade med Lilian i onsdags och hon sa att det var 1500 sökande. Antingen så skulle man få MINT testet innan helgen eller efter...

Har själv inte fått det än och är så nervös !!

Annars tycker jag att det varit intressant att läsa det flesta inlägg :) och väldigt bra info om vad som kommer att hända. Bee har nog löst många frågor.

cc
2010-04-09 16:44:36
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tack för det-det sista man ge upp är hoppet-då väntar vi trogen....
men gud
2010-04-09 16:19:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
kan ni bara ge upp? jag vet att det är många ifrån bolaget som skriver här, och som figurerar under olika namn!

det har verkligen inte varit 8000 sökandes! Många har det varit, men inte så många!

och ni som yppar er här om företaget, om diverse saker borde tänka er för en extra gång.

Till alla er som inte fått MINT testet , kan få det i början på nästa vecka också.
Så oroa er inte.
Mint-testet är ett personlighets test som går på tid.
Finns inga rätt och fel!

Lycka till
Kalas
2010-04-09 15:51:00
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick det inte heller, men men! Lycka till ni övriga :)
yoshy
2010-04-09 15:14:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick också MINT-testet.

Var det nogån som inte fick den?

Bee: Va tycks om testet?
Sussie
2010-04-09 15:09:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
8000 sökande.. hur många gick vidare till MINT testet?
Flygaren
2010-04-09 15:00:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Idag kom MINT testet. Det går på tid. 30 minuter får man.

/Flygaren.
CC
2010-04-09 14:41:49
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har alla fått MINT testet ?
fick ingen-är man ute då?
känner mig lite ledsen-men hoppas att jag får den....
lycka till alla som är med bland dom 8000
dynavoice
2010-04-09 14:41:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
wow 8000! vart kommer dem siffrorna från ?
Men jag tror det kommer gå bra ändå :)
Chefs värdinnan
2010-04-09 14:11:43
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja men det här blir spännande! Vi har 8000 sökande. Lycka till.
Mi
2010-04-09 13:22:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har också fått MINT! Så spännande!
Bee
2010-04-09 12:44:48
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Någon som hunnit göra MINT testet?? Vad tyckte ni??
A
2010-04-09 12:43:08
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Inte till mig... :(
Kalas
2010-04-09 12:29:11
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Inte till mig! Men, det kanske kommer.
Mia
2010-04-09 11:55:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag har fått MINT testet!!!!!
CCM
2010-04-09 11:49:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Då är MINT testerna utskickade till er! STORT LYCKA TILL :)
Flygande TUI
2010-04-09 00:35:48
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Fick lite frågor angående stop mm. Jag vill inte ge mig på att svara på dessa här inne på detta forum då saker förändras år från år. Jag får be alla som har frågor att söka information direkt på Tui fly nordic´s hemsida eller någon av de personer som håller i rekryteringen. Som jag berättade om tidigare. Det är viktigt att all info blir rätt från början. Sök även information på Fritidsresor.se där finns bland annat en film om vår jumbojet som vi använder oss av under vintersäsongen.
CCM
2010-04-08 22:15:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Du som är anställd inom TUI tänk på bloggpolicyn.
Vill jobba som flygvärd
2010-04-08 10:13:18
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Flygande Tui:
Håller helt med vad du säger- pajkastning kan man ägna sig åt på annat håll.
Kan samtidigt passa på att fråga hur det fungerar med stoppen ni gör. Ni hade ju t o m den lyxen att göra stopp när ni flyger på Kanarieörna. Då ligger ni väl där i 1 natt kan jag tänka mig, hur fungerar det då om det inte går ngt TUI kärra hem till Skandinavien dagen efter, flyger ni passivt till någon annan flygplats och kliver på där? Och hur fungerar det när ni kör 76:an till Thailand? Gör ni stopp även under mellanlandningen då också? Eller kör ni raksträcka ARN-Phuket? Jag tror dock inte på det sistnämnda då att flyga ARN-Phuket överstiger antalet timmar ni får vara i luften?? Eller är jag helt ute och cyklar?

Hoppas alla här i forumet får en fantastisk dag, både uppe i luften och på marken.

//En som med spänning väntar på MINT testet
Emelie
2010-04-08 09:23:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vore det inte fint att hålla den här tråden relevant?
uppenbarligen är den uppskattad, och personligen tycker jag Bee är fantastisk som delar med sig av information.

Istället för att ständigt kritisera på engagemanget, så kanske ni borde fråga er själva om ni då är lämpliga för detta jobb..? om allt ska bara vara för ens egen vinning?

har själv flygit i många år,inte för att det gör mig till en expert. Men uppe i luften och på "stops" har man bara varandra och det finns inte tid och rum för pajkastning. Eller det finns, men då blir du nog jävligt ensam!

Lycka till allesammans!! (-:
Flygande Tui
2010-04-08 00:35:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag arbetar på Tui (Cabin Crew) och trivs riktigt bra med de men som på alla företag så går de upp och ner, framförallt med tanke på denna kris vi gått igenom och fortfarande påverkas av.

Visst ska man vädra åsikter på ett forum men de finns gränser. Vem vinner på en paj-kastning på nätet? Tycker de pratas för lite om vad jobbet faktiskt innebär. För mig finns de ingen större frihet än som flygande. Man ser också mer objektivt på Sverige och den svenska mentaliteten som speglar sig lite här på forumet. En hel del gnäll och lösrykta meningar slängs upp hit och dit. Ta reda på fakta själv och utifrån den bestäm dig för att söka eller ej.

Det flesta här inne verkar vara nyfikna och rätt PÅ och den inställningen bör man nog ha om man vill ha nån form av framtid inom vilket flygbolag som helst.

När man är på Stop t.ex så har man bara varann och då är de viktigt att man är ödmjuk och tar hand om varann i största allmänhet. Första gångerna man åker till Thailand t.ex känns de som semester men efter 50 svängar blir det mer en livsstil.

Hoppas att de flesta här inne kan sålla mellan rent skitsnack som skrivs och de som faktiskt stämmer. Enligt lilla jag så finns de inget mer kul, välbetalt jobb är Cabin Crew.

Bee
2010-04-07 20:53:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tänk om jag jobbar för flygtorget??? Jag menar, ingen tråd på månader har fått så mycket feedback som denna. Ingen som reagerat på detta?

Lägg er energi på er ansökan istället =)
Bee
2010-04-07 20:50:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Sanna och nyfiken:
Värst vad folk oroar sig om mig?!?!?! Tack!!!

Än en gång, tänk om jag bara är en bluff?? Tänk om jag redan jobbar på TUI? Tänk om jag redan har ett jobb och kanske kommer ta tjänstledigt? Tänk om jag bara skapade denna tråden för att jag är hjälpsam? Tänk om....

Sanna
2010-04-07 20:38:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja, jag håller med! Vad gör du om du inte får jobbet!? Då har du lagt ner massa energi i onödan!
nyfiken
2010-04-07 20:09:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Du verkar lägga ner väldigt mycket energi och tankeverksamhet på den här rekryteringen, jag undrar bara om du sökt några andra jobb på andra bolag eller är det bara TUI som gäller? Det har ju funnits en massa olika bolag som sökt värdinnor inför sommaren. kan inte hjälpa att undra. själv har jag sökt till ARN och nyligen gjort servicetestet =)
Kalas
2010-04-07 16:15:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee är snäll, omtänksam och hjälpsam. Precis som en flygvärdinna ska vara! :)
Bee
2010-04-07 13:44:42
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Cecilia:
Först och främst vill jag bara säga att jag har ingen TUI erfarenhet, däremot har jag en hel del flygbransch erfarenhet. Jag tror ingen i forumet vet vem jag är om vi träffas på gatan, dock står jag för mina åsikter och allt jag skrivit till 100%. Det enda jag gör är att jag har öppnat en tråd till alla sökande där alla delar med sig information. Jag har gett många tips och råd!!
Jag är en en person som kommit väldigt långt med hur jag är. Ingen här vet var jag jobbar nu eller vilken position eller om jag ens har söt till TUI.
Du kanske inte hade anställt mig men andra hade sett ledaregenskaper i mig, det vet jag garanterat.
Jag har även skrivit i tråden att skulle jag träffa en av er face to face så skulle jag stå för men jag är. Du har säkert tagit del av en del info här på forumet, eller?
Jag uppskattar din oro, men jag är inte orolig... Det borde inte du heller vara!
Cecilia
2010-04-07 13:34:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Bee; Det är säkert uppskattat att du delar med dig av dina "TUI" erfarenheter, men som icke flygande och sökande så skulle jag bli lite nervös om jag var du. Det är ju redan flera som vet vem du är och sen söka till ett bolag "där du fört någon slags talan" på ett forum ligger dig i fatet. Hade jag ett företag där det fanns någon som inte var anställd som höll på som du hade jag definitivt dragit åt mig öronen.
Kalas
2010-04-07 12:36:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
De sista servicetesten verkar skickas ut denna vecka! Antar att de kommer skicka ut MINT-testet nästa vecka, eller så.
zebra
2010-04-07 12:13:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
förlåt om jag är en smula seg, men har TUI börjat kontakta kandidater redan?
Eller är det i väntan på att de ska gå igenom alla F - Service testen?

har någon fått MINT testet elelr blivit kontaktad på telefon?
Bee
2010-04-07 10:59:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Johan: Tänk inte på tonläge vid en tellefonintervju, du ska vara dig själv som du är varje dag. Det är det som är så härligt med flygbranschen!! Alla är olika oh alla har sin egen "grej"!

Frågon som säkert kommer upp är:
Vad innebär flygvärdinna för dig och varför skulle du passa som en?
Vad kan du som person ge detta företag?
Beskriv dig själv... och varför beskriver du dig så?

Innan telfonintervjun ska du göra ett MINT test. Man kommer säkert prata en del om det och frågor kommer dyka upp om dina svar.
Johan
2010-04-07 10:41:28
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag skickade in min ansökan den 29/3 och först igår fick jag det F-testet. Det var rätt mycket common sense det handlade om och tog väl en tio min drygt.

Jag undrar om de som har erfarenhet vill berätta hur en typisk telefonintervju i flygindustrin går ut på? Någon som vet speciellt om TUIfly's teleintervjuer?
Bör man förbereda sig att man får frågor som på en normar personlig intervju eller är det mer att dem vill höra ens tonläge och sätt att prata på?
Tacksam för svar endast av de med vetande eller erfarenhet :)
Bee
2010-04-07 10:20:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Väntar fortfarande... Misstänker att vi får vänta tills nästa vecka eftersom de skickar ut service-f testet till de "sista" (inget illa menat) nu. Man har en vecka på sig att göra testet. Så kanske nästa vecka. Det stoppar inte mig från att kolla min mail flera gånger om dagen =)

Jag lägger gärna tid på en tråd och delar med mig info, så ölänge tråden stannat positiv! Förväntar mig att ni delar med er tillbaka. Hoppas e flesta av oss får jobbet och lycka till allihopa!
Bee
2010-04-07 10:20:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Väntar fortfarande... Misstänker att vi får vänta tills nästa vecka eftersom de skickar ut service-f testet till de "sista" (inget illa menat) nu. Man har en vecka på sig att göra testet. Så kanske nästa vecka. Det stoppar inte mig från att kolla min mail flera gånger om dagen =)

Jag lägger gärna tid på en tråd och delar med mig info, så ölänge tråden stannat positiv! Förväntar mig att ni delar med er tillbaka. Hoppas e flesta av oss får jobbet och lycka till allihopa!
Söker jobb på TUI
2010-04-07 10:02:05
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Någon som ännu fått MINT testet? Går och väntar med spänning...
Till Bee: Tack för all tid du lägger ner i denna tråd
Mi
2010-04-07 09:55:11
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Igår fick även lilla jag ett service test :)
Mi
2010-04-06 17:04:48
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mr: Verkligen? Kul att höra!! :) Grattis!


Mr
2010-04-06 16:39:23
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag skickade in min ansökan samma dag som det lades ut på hemsidan. Först idag fick jag servicetestet skickat till mig. Så om ni fortfarande inte fått det så är nog inte hoppet ute...

Best of luck.
Johanna
2010-04-06 10:48:39
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick också service testet dagen efter inskickad ansökan!
Nu hoppas jag att det blir ett test till i veckan! :)
Men vi får väl hålla varandra uppdaterade!
Bee
2010-04-05 21:21:59
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mi:
Ett datorsystem går igenom alla CV:s, om ett CV innehåller vissa ord/krav som uppfylls så får man testet utskickat per automatik. Resterande går man igenom och därför har vissa fått vänta längre på testet.

Hoppas du får det imorgon!!!
Mi
2010-04-05 21:11:11
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nej, det var precis så jag trodde det gick till också.. men det verkar ju på ett sätt knasigt att testen skickas ut i så konstiga intervaller?

Äsch, det blir som det blir! Önskar iallafall alla som sökt ett stort lycka till!

Kramar Mi
Kalas
2010-04-05 20:02:01
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag är då ingen expert men jag kan tänka mig att om man uppfyller grundkraven till tjänsten får man detta test skickat till sig. Det sker säkert per automatik. Därefter går de igenom resultaten från servicetestet och har man klarat av detta får man detta MINT-test skickat till sig.

De läser nog inte igenom ansökningarna under den första utsållningen utan det är en dator som läser av detta om man uppfyller kraven eller inte. Gör man det inte så får man ett svar som säger att man inte gått vidare och vice versa.

Lycka till!
Mi
2010-04-05 19:22:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Tänkte först och främst bara säga att du har vart en klippa i det här forumet, vilket brinnande intresse!

Självklart kan jag ringa och fråga men i och med att det har vart helg och röda dagar antog jag att processen har stått stilla ett par dagar.
Jag har fått det här auto-mailet efter insänd ansökan men inget mer utöver det. Jag förstår bara inte systemet om några har fått efter en timme och några efter en vecka, jag menar läser de igenom allas ansökningar och väljer ut vilka som går vidare och får Service-f borde de ju också kunna meddela de som inte gått vidare.

Bee
2010-04-05 17:01:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mi:
Alla har fått ett mailet efter att man skickade in ansökan där det står:

"Tack för din ansökan till tjänsten som "Kabinpersonal vintern 2010/2011" Inom de närmaste veckorna kommer vi att gå igenom alla ansökningar. Vi ber att få återkomma till dig längre fram.
Med vänliga hälsningar RekryteringsgruppenTUIfly Nordic AB"

Därefter har vi fått service-f testet, vissa efter en timme, vissa efter en dag och andra efter någon vecka. Om du fått annat mail (läs tidigare i tråden) så har du kanske inte gått vidare =( Det var någon som skrev att han/hon hade fått ett mail där det stod liknande: Tack för din ansökan men du gick tyvärr inte vidare.

Annars kan du ju alltid ringa TUI och fråga!


Mr P
2010-04-05 16:55:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ni som inte går vidare kommer att få ett mail med ämnet "Avslag på ansökan"... ni som har gjort Service F och går vidare få då göra ett test till som heter MINT, klarar ni detta så är det en telefonintervju och sedan en dag i Stockholm...
Mi
2010-04-05 15:53:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tycker att man borde ha fått något slags tack, men nej-tack meddelande om man inte ens går vidare för att få ett service-test, ellerhur?
Linn
2010-04-05 15:23:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick Service testet dagen efter jag skickat in min ansökan, hoppas nu på att gå vidare till nästa steg!!! Hade varit fantastiskt med ett karriärsbyte och att komma upp i luften lite :-)
Lycka till alla!
yoshy
2010-04-05 15:22:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Då har ni inte gått vidare tror jag. Nu är dom i slutfasen av första testet, och test nr 2 vil komma denna vecka. Har pratat med TUI på tlf.
Mi
2010-04-05 13:50:38
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja, ellerhur. Nästan så att jag önskar att jag inte kollade in här.. då hade jag ju inte vetat om något med de här testen och olika svarsmailen.

Molle
2010-04-05 13:35:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Sände in ansökan strax efter den kom ut, inget test bara mail strax efter från Lilian om att dom återkommer.... Inget tack o hej men heller inte ngt bra.... borde ju få ett test eller i så fall tack för visat intresse.... nåja.... det visar sig.
Mi
2010-04-05 13:27:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kom ni fram till om alla får service-f testet eller inte? Jag sökte dagen innan sista ansökningsdag och har inte fått något än. Har ju vart helg och så men man börjar ju fundera. Kram och lycka till alla!
Ex-Etihad
2010-04-03 15:02:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
S/B:

Nej så är det givetvis, men samtidigt så ska man vara medveten om riskerna, vilket en rörande liten skala av alla flygande är. Dessutom så ÄR det låångt fler som drabbas och påverkas än vad som ger utslag i statistiken, eftersom många inte ens vet varifrån problemen kommer. Hur många flygande som du känner har inte problem med minnet? det är bara ett exempel. Mörkertalet är extremt, och flygbranschen ljuger (hela CAA ljuger ju om det) för att de inte orkar göra nåt åt saken. Det tycker jag är skrämmande sorgligt :(

Sen är det alltid så att de som vill flyga kommer göra det ändå, men jag riktade mig kanske också till dem som inte känner till dem och som inte vill dö i förtid eller bryr sig det minsta om sin hälsa... :)
S/B
2010-04-02 22:41:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Ex Ethiad: Missade tyvärr det avsnittet,men verkar iaf. gå i repris.
Det finns risker med alla jobb..man kan t o m bli påkörd utav en bil när man är påväg till kontoret på Sveavägen. Det som är viktigt är att se till statistiken. Hur många flygvärdar/flygvärdinnor som jobbat längre tid i kabin råkat ut för dessa faktorer...som nämns i programmet? Ibland har media en förmåga att göra en höna utav en fjäder.

//En flygvärd som än så länge inte drabbats. ....
Ex-Etihad
2010-04-02 21:24:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ni som söker CC-tjänst bör verkligen se dokumentären som sändes ikväll på tv4 fakta; "Welcome omboard toxic airlines". Den handlar om luften (dvs arbetsmiljön) ni söker er till! Jag vill inte skrämma någon, men jag vill att alla ska vara medvetna om problemet och faran i att jobba i den luften som det är i en kabin. För ni är väl medvetna om att luften i kabinen kommer från motorerna, och att den är HELT ofiltrerad tex? Ni vet väl om att det är bevisat att ämnet TCP framkallar cancer, hjärnskador och celldöd? Det är hemskt, men det är sant.

Vill man fortfarande jobba med flyget sen är det upp till var och en... den går i repris på söndag 22:55, tv4 fakta som sagt, för er som vill se.

Glad Påsk!
Ny
2010-04-01 15:14:57
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nej jag har inte fått det. Kan tänka mig att det kommer ta en tid......Sista ansökningsdag var igår och det finns ju då sökande som inte gjort det första testet. Kommer dröja minst en vecka innan svar tror jag.

Lycka till och Glad Påsk !
Bee
2010-04-01 12:07:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej!

Ingen som fått MINT teste eller annat mail från TUI???? Vi kommer säkert få vänta tills efter påsk för svar =(
Bee
2010-03-29 16:50:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
DW:
Å andra sidan så ryktas det massor i denna bransch. Tro på 30%, resten är "tomma" rykten =)
DW
2010-03-29 13:47:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Det reagerade jag också på eftersom flera personer sagt att TUIfly Nordic har kontaktat tidigare personal och gått tillbaka flera säsonger! Det är kanske som du säger att han inte var "godkänd" efter sin säsong.

Hoppas att det går bra för alla er som söker! :)
Bee
2010-03-29 10:34:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
DW: Hmmm, låter skumt. Enligt många här i tråden så har dom blivit kontaktade. Men man måste ju bli godkänd efter att man jobbat en säsong , kanske din kompis inte var det. Enligt facket så måste alla söka tjänsten, dock kan man bli kontaktad och erbjuden jobb innan.
Vi får väl se, på onsdag är det sista ansökningsdagen... Det betyder att förhoppningsvis fredag eller nästa vecka får vi MINT testet =)
DW
2010-03-28 20:36:48
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Stämmer det verkligen att TUIfly Nordic har kontaktat tidigare vinterfåglar? En kompis till mig som jobbade hos dem för några säsonger sedan säger att han inte blivit kontaktad och att det inte stämmer utan alla måste ansöka på nytt och genomgå rekryteringsprocessen igen.
Nanami
2010-03-28 19:27:26
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hejsan på er ^__^

Blev så glad när jag fann detta.
Vill bara skriva och tacka för all information.
Har också sökt, fått första testet och nu väntar jag på svar som så många andra.

Ha de gott och lycka till

Nanami
Drysen
2010-03-26 23:25:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee, vill tacka för länkarna till YouTube! Nu blev man bara mera sugen på att få ett positivt svar efter den 31a! :)
kerstin med Ä är värre
2010-03-26 21:08:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
JAG TORAR ATT DEN INTELIGENTA TEST ÄR MYGET SVARAE ÄÄN ALLT ...man sjka räkna valutan och kuna den svenskaordstäv.. och inte tjafsa tjötkärringar få ikke ansättelse!
Mmm
2010-03-24 23:15:25
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee & Kerstin: TACK för all info vi fått av er som gjort all väntan på svar mindre tröttsam =). Nu är det "bara" en hel vecka kvar till sista ansökningsdagen...!
Tommy
2010-03-24 19:56:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nää, det där flygplanet ska man FLYGA och inte JOBBA på!
Bee
2010-03-24 16:10:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
No:
Vilka/Vilket bolag har du jobbat för innan?
No
2010-03-24 14:51:46
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Behöver man inte veta vart allting är på 747? Så skönt! :)

På mitt gamla bolag, som bland annat flög 747, var man tvungen att veta vart allting var. Arbetsposition valde man också i briefingen så man var tvungen att kunna alla positioner in- och utantill!
CCM
2010-03-24 13:35:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Du som är anställd inom TUI tänk på bloggpolicyn.
Kerstin
2010-03-24 09:30:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej Bee och alla andra.

Vill tillägga att som ni vet ska man ju kunna var all utrustning finns på ett flygplan och även redovisa det i skrift i samband med kurs! Så är inte fallet på Jumbon. Den är för stor helt enkelt. All utrustning i ditt ansvars område skall tas loss var gång du gör din pre flight check. Det som inte ska tas loss har en tejp över sig (exempel är flottar). På flera ställen i maskinen finns kartor över utrustningen som man kan använda sig av.

Detta faktum gör din kurs enklare men ditt individuella ansvar större! Det gäller att hela tiden tänka safety när du vandrar runt på olika stationer under din flygning. Du MÅSTE alltid ha koll. Provet var det svåraste i min mening dock vill jag inte överdriva. Jag var ganska kurs trött vid det tillfället.

Ni som får jobb på TUI, kursen är tuff men absolut inte omöjlig. Gör ni precis som era instruktörer säger kommer det att gå som en dans. Hela kursen baseras på B757. Därefter har man conversion på B767 och ev B737 beroende på vilken bas man fått. Man får flyga max 3 typer samtidigt. Lycka till.
Bee
2010-03-23 23:20:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI

http://www.youtube.com/watch?v=hnmF9L_ud1s

Detta är en annan länk om Jumbon =)
Bee
2010-03-23 23:01:25
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Drysen:
Kolla in denna länk, det är en video på allt Kerdtin har pratat om:

http://www.youtube.com/watch?v=sOZ-zrb5wb8

Nu blir man ännu mer sugen =) Tom ett gym(!) på flyget!!!

On Stage: Japp, det är allt flygbranschen handlar om. Att se vacker ut!!! Du låter så bitter att du säkert är för ful för yrket. Try again next lifetime!!
Bee
2010-03-23 23:01:23
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Drysen:
Kolla in denna länk, det är en video på allt Kerdtin har pratat om:

http://www.youtube.com/watch?v=sOZ-zrb5wb8

Nu blir man ännu mer sugen =) Tom ett gym(!) på flyget!!!

On Stage: Japp, det är allt flygbranschen handlar om. Att se vacker ut!!! Du låter så bitter att du säkert är för ful för yrket. Try again next lifetime!!
Bee
2010-03-23 23:01:20
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Drysen:
Kolla in denna länk, det är en video på allt Kerdtin har pratat om:

http://www.youtube.com/watch?v=sOZ-zrb5wb8

Nu blir man ännu mer sugen =) Tom ett gym(!) på flyget!!!

On Stage: Japp, det är allt flygbranschen handlar om. Att se vacker ut!!! Du låter så bitter att du säkert är för ful för yrket. Try again next lifetime!!
On stage
2010-03-23 22:54:11
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja tänk! Det är vad hela flygbranschen går ut på; TITTA PÅ MIG!!!
Drysen
2010-03-23 21:09:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kerstin, tack för det trevliga inlägget om 74:an! Mycket trevlig läsning! Man blir bra sugen!
Kerstin
2010-03-23 18:05:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej Bee

Ingen orsak. Den kommer bara flyga från CPH och ARN den kommande vintern. Förra vintern flög den även från Helsinki samt Luleå. Det finns SÅÅ mycket att säga om den men det får du veta på kursen. Jag har inte saknat den i vinter men ser ändå fram emot dess ankomst. 767 är MYCKET bättre att jobba på ska du veta. Det ser så här långt ut som (vad jag hört) att vi får lika långa stopp med Jumbon som vi minimum har med 767 (3 dagar). Lycka till.
Bee
2010-03-23 17:58:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tack Kerstin för infon =) Kul att du berätta mer ingående om jumbon.
Flyger jumbon från CPH?
Kerstin
2010-03-23 17:48:05
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jumbon kan vara en utmaning att arbeta på och det av många anledningar. Med 582 stolar finns det ingen annan operatör med så stor kapacitet. Självfallet kan A380 ta fler passagerare men så här långt har ingen kund valt att sätta in stolar som i antal överträffar vad Corsair valt att göra.

Man blir tilldelad sin position i kabinen ca 5 dagar i förväg. Man har då tid att printa ut sin positions specifika service kort och ta del av vad som förväntas av en. Ett ganska omfattande kort men helt utan konstigheter.

Kärran har 1 kabin chef samt en senior som har flugit minst 4 år.

Man är 15 i kabinen och 3 i flightdeck. Samtliga piloter är fransoser samt mycket trevliga. Dom tycker mycket om att flyga med oss Nordbor.

Glöm headcount. Man är helt slut om man har boarding vid sin dörr och oftast byts man av efter halva lasset!

Jumbon är mycket snabbare än dom flesta trafikplan så ibland kommer man till Phuket på 9,5 timmar.

I den bakre delen finns en mycket bra crew rest som man klättrar upp i. Där finns 2 st business klass stolar samt 6 bunkbeds. Nästan alla säger dom sover bra där. Speciellt under turbulens är det mysigt där uppe. En normal vila förra vintern låg på 1,5 timmar om jag minns rätt (kanske lite längre).

I övrigt är sig mycket likt på Queen of the skies jämnförd med andra plan. Kanske folk känner en större stolthet över att arbeta på just 747! En sak är säker, när alla 15 kommer gåendes på Arlanda med 3 piloter framför sig, då tittar alla!
Applicant
2010-03-23 08:15:36
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tjäna alla här på forumet!
Först vil jag säga Tack til Bee som är otrolig duktig på att informera och svara här inne.
Jag har också flyget i många år och det är Världens Bästa jobb!! Tidorna har ändrat sig mycket sedan jag började i 1986 (då var det fortfarande Glamour Dagar),men att vara flygande är en special ras av människor och vi som har varit med om alla forändringar Älskar det fortfarande. Det är et hårdt arbete, men man får så otrolig mycket tilbaka for slitande.
Har flyget många flygplanstyper, men min största Dröm är att få flyga "The King of the Sky" 747àn-
Til alla er som skriver bittre kommentarar här vil jag säga att det kräver mycket mera energi att vara bitter än att vara glad och positiva. Negativ Skvaller ledar aldrig til något godt!!
Til alla andra som har sökt Tui vil jag säga Good Luck, och hoppas vi mötas i Luften!!

Applicant
Silver
2010-03-22 17:33:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Är det nån som vet om vi som bor i Stockholm också kommer få telefonintervju, eller om vi kommer få åka upp på münchenbryggeriet och få intervjun face to face? Träffar hellre någon i en intervjusituation än tar det via telefon faktiskt... :)
Ny
2010-03-22 12:14:49
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bra att några försöker få ordning på forumet. Jag önskar alla lycka till med sina ansökningar och glöm inte bort att de kommer fler chanser att söka, man är inte sämst om man inte går vidare......


Hoppas vi syns ombord i vinter i snygga uniformer och snyggt solbrända med en supertrevlig attityd.


Lycka till !
Yvonne
2010-03-21 17:37:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tack ska du ha! Ok då betyder det att ingen har kallats på intervju ännu.
Bee
2010-03-21 17:24:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kerstin:
Du har helt rätt om anställningstiden. Vintern 10/11 sökerdom folk som kan jobba mellan 4-6 månader. Så de som går sista kursen kommer bara få jobba 4 månader. Det står på TUI hemsida.
Efter ett vik. måste man bli godkänd och en del olika procedurer beroende på bolaget man jobbar för. Därför åker en del på det och en del andra vill inte komma tillbaka och jobba, precis som du skrev.

Meningen med forumet är att man ska dela med sig information, inga "tomma" rykten. Man ska kunna följa varandra och stötta varandra och dela med få information. Det var min mening när jag startade forumet! Sen finns det alltid bittra människor, tyvärr är jag en av dom som blir bitter tillbaka och skriver vad jag tycker. Av olika själv är jag anonym nu, MEN blir jag erbjuden jobbet så kommer jag stå för vem jag är och för min åsikter.

Yvonne:
Efter att ha ringt och frågat HR avdelninge på TUI om prossesen fick jag veta att efter att ansökningstiden gått ut (31 mars) så kommer de skicka ut MINT test till de som gått vidare. Därefter telefon intervju, sedan rekryterings dag och sist personlig intervju. Du kan läsa lite i tråden där vi skrivit mer om detta.
Yvonne
2010-03-21 13:46:45
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Är det någon som har blivit kallad på intervju efter personlighetstestet? Hur lång tid tar det för rekryteringsgruppen att gå igenom testen?
Shelby
2010-03-21 11:14:00
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kerstin: TACK för ditt intelligenta inlägg, det verkar dock som om det är få som kan
skriva ett sakligt inlägg på denna site tyvärr....
Men iaf! TACK!

Jag tycker att ni som är intresserade av att jobba på TUI ,som är ett trevligt bolag, ska göra det, och ni som inte har ngt vettigt att tillföra denna tråd ska hålla truten och vara bittra någon annanstans... :-)

Alla kan inte få jobb och alla som söker har samma chans, dock kanske inte samma förutsättningar...

Jag vill bara önska er stort lycka till!

Att flyga är fantastiskt så ni vet :-) ( till er som inte har testat )
Kerstin
2010-03-20 19:06:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla.

Oj vad det skrivs på detta forum! Helt okey dock. Ett forum är ju ett forum! Tycker man ofta ser att det blir hetsigt när just dom stora bolagen söker till kabinen. Jag vill akta mig för att dömma någon av er då jag inte känner er. Tiden som sökande är ju pirrig då mycket står på spel. Jag misstänker det inte är till mångas fördel när debatten svävar iväg och blir lite ugly. Lite fakta dock: sommaren 2008 anställdes 120 personer till vinter säsongen. Deltog man i kurs 1 fick man således ett långt tidigare anställnings datum än om man gick kurs 7! Det betyder att vissa fick arbeta mycket längre än andra. Så utgår jag ifrån det blir i år också!

Jag spekulerar en hel del men vet lite också. De finns de av dom 120 st som anställdes 2008 som inte är välkomna tillbaka av diverse anledningar. Det är helt naturligt då alla inte passar. Det finns hur många som helst som inte vill komma tillbaka vilket också är naturligt.

Någon skrev att ett stort antal "gamla" från just den säsongen kommer gå före er ny sökande. Jag tror det är en kraftig överdrift inte minst för att alla som söker nu måste gå igenom samma process. I annat fall skulle nog Facket och alla möjliga ge ifrån sig ett ramaskri och TUI skulle få stora problem med arbets lagar.

Slå mindre på varandra och ge istället varandra en chans. Man kan ju kasta hur mycket skit som helst på en anonym person via ett forum bara för att senare bli bästis med samma person på en Jumbo flygning till Phuket utan att veta det är samma person!

Vi är alla i samma båt. Lycka till.
Bee
2010-03-20 17:29:11
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Anna:
Tråden är inte till för negativa bittra människor som dig. Like it or leave it. Jag har varit i flygbranschen i MÅNGA år, överallt, alla möjliga bolag. Aldig som flygande MEN överallt annars. Visst, det ligger en sanning i alla rykten. Men i mina öron låter det som att du är bitter över att du inte fick dervice-f testet?!?!?! Stämmer... kanske inte... men du får dig själv till att framstå som en bitterf***a!
Anna
2010-03-20 15:41:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja, för visst känns det SÅÅ mycket bättre att veta att det är så, branschen har både dåligt rykte och det spekuleras alltid. Men det jobbiga är att det ALLTID ligger en smula sanning i alla "rykten". Tror inte det är så många som får chansen att börja på TUI. Det är alldeles för många flygande som söker. Det är tydligen massor från norge som redan jobbar på TUI som ska komma hit och jobba. Fast det kan ju vara ett rykte... Eller... Ju kortare kurs desto billigare.
Bee
2010-03-19 22:26:37
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Teresia: Kanske... kanske inte... vi kan ju bara göra vårt bästa och hoppas. Eller ringa till TUI och fråga. Om det är sant så är det ju ingen hemlighet.

Kristina: Vi kan inte annat än att visa framfötterna och göra vårt bästa!!
kristina
2010-03-19 20:25:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är väl bara vänta och se....hur många som får chansen..men det
skall tilläggas att flygbranschen är ju FULL av rykten och kommer alltid
att vara,,,,,,,,,,,,,
Teresia
2010-03-19 17:58:34
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag hörde också att det var över 100 "gamla" som ska få komma tillbaka! Tydligen har man frågat flera år tillbaka. Känns ju mindre kul för oss "nya" som ska söka...
kristina
2010-03-19 16:18:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Bee ;
ETT STORT TACK ! för att du delar med dig din nyttiga info, skönt att ha ett datum
attf örhålla sig till (31/3) nu slipper man springa till inboxen stup i kvarten, och
tack för all annan info du delat med dig...... :))
Bee
2010-03-19 15:31:11
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Alien:
Min info kommer från UNIONEN, men jag tänker inte gå in närmare på diskutionen med dig så jag släpper det. Den som vill kan själv ta reda på information.

Det som ... skrev att 90 kommer få tjänster från gamla anställningar tror jag ändå inte på. Låter som en för stor summa enligt min erfarenhet. Men, jag kan ha fel.

Till er andra:
1) Vi VET iaf att:
2) Det blir 2 kurser i Malmö och 5 kurser i Stockholm.
3) Ca 20 pers/kurs.
4) Kurserna är beräknade att börja v. 29.

Vi vet även att:
1) MINT testerna kommer skickas ut efter den 31 mars. Får man inte ett MINT test så får man ett mail att man inte gått vidare.
2) Efter MINT får man en telefonintervju och blir kallad till grupp/rekryteringsdag.
3) Efter grupp/rekryteringsdagen gör man BERLITZ testet (kostar 400:-) som man har med sig på sin personliga intervju.
4) Välkommen ombord på TUI eller tack för din ansökan men vi är inte intresserade!



Alien
2010-03-19 15:07:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
@Bee

Vet inte vad du fått det ifrån men det stämmer inte.
Möjligtvis kan du blandat ihop det med förtursrätt till återanställning.


kristina
2010-03-19 14:46:32
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
erik; neej så är det nog inte jag har 11 års erfarenhet och fick testet dagen efter jag skickade in ansökan.......
Bee
2010-03-19 12:57:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Yoshy:
Alla ska ha en chans att söka, men efterhand skickar dom service testet för att sålla. Jag ringde numret på hemsidan, till HR avdelningen. =)
Visst väntar är lång men det somväntar på något gott =)
Erik
2010-03-19 12:55:20
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja så kan det nog vara att dom som inte har mycket eller ingen flygerfarenhet fått testet innan oss med mycket erfarenhet..
Yoshy
2010-03-19 12:32:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee:

Hej! Vem sa vi inte fick MINT testet för 31? Det är ju så lenga til :(
Bee
2010-03-19 12:21:37
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Alien:
Du pratar om att vara "två-femma". När man jobbat två år utav fem måste man få anställning. Detta har alla bolag!! Detta har alla yrken/jobb i Sverige. Dock olika krav.
Jag förutsätter att alla som någonsin jobbat på visstidskontrakt i Sverige vet detta.
OBS!!! Denna regel kom i samband med kollektivavtals lagen om anställningskydd.

Jag pratar om speciellt för flygbraschen och TUI. Enligt Unionen finns inget begränsning på att vara vikare för TUI. Förutom regeln ovan. MEN klasuler i lagen finns och säger att man måste bli erbjuden tjänst efter två visstidstjänster på 6 månader vardera. Däremot kan du vara anställd 4 månader åt gången flera gånger i sträck.

Så JA Alien, grattis! lite rätt hade du. MEN ta reda på ALL FAKTA, inte delvis innan du yttrar dig! Varsågod!!
Alien
2010-03-19 11:01:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
@Bee
Nu är du ute och svamlar, enligt gällande kollektivavtal så får du under en 5-årsperiod max sammanlagt ha 24 månaders visstidsanställning (vinter-/sommarfågel) efter det är det en tillsvidareanställning som skall erbjudas. Och den kan då vara från typ 1-100% av en heltid.

Ta reda på fakta innan du yttrar dig, Tack!
Bee
2010-03-19 10:04:25
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla igen =)

Jag har svar på tal: Ingen kommer få MINT testet skickat till sig förrän ansöknings datumet har gått ut!!! Så man kan sluta titta i mailen varannan tinmme =)
Bee
2010-03-19 09:56:37
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Insider:
Du som är flygande bör kanske veta detta...
90 st som jobbat förra året (eller nu) och får ny "fågel"tjänst. Nej, det tror jag INTE!! Enligt lag (jag skrev det i tråden innan) så får man enbart vara sommar/vinterfågel 2 gånger i Sverige, detta oavsett bolag! Detta gäller enbart sommar/vinter fågar, inte vikariat! Efter två gånger som "fågel" måste man bli erbjuden tjänst!!Det betyder att alla dessa 90 pers som redan jobbat som fågel på TUI, efter vinter 10/11 ska dom få tjänster??? Låter som att det blir dyrt får TUI...eller?

...:
Det är blanda som fått Service-F testet, både erfarna och utan erfarenhet. Läs i tråden =) Detta är ju "bara" ett Service-F test, det väntar ytterigare 5 steg innan man blir erbjuden tjänst.
...
2010-03-19 09:41:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
verkar som många som fått testet inte har erfarenhet att flyga, är det någon här som flygit som fått testet?
tidigare vinterfågel på mmx
2010-03-19 08:28:37
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej!
Precis som P skrev så har du ingen betald transport till mmx då det är hemmabas men ska du över sundet betalar företaget detta då det är en utebas.

Vad det gäller schemaläggning behöver ni inte oroa er. När jag jobbade var man antingen schemalagd lite olika antingen mån-ons för CPH turer eller tors-sön för mmx turer eller så hade man standby. Du har ju din sk helgledighet också i veckan så man jobbar inte 7 dagar i streck.

Jag gick min grundkurs i stockholm, den var väldigt intensiv men också väldigt kul. Jag lärde min många bra saker som man har nytta av under säsongen. Det gäller att vara fokuserad när man går den för annars missar man väldigt viktiga saker.

Nä alla som sökt lycka till och så får vi hoppas att vi ses under 2010/2011..
...
2010-03-19 03:23:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag har jobbat på 747 tidigare (inte Tuifly Nordic). Är det en fördel eller spelar det ingen roll tror mig?
Insider
2010-03-19 01:36:01
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till alla er som hoppas; det är minst 90 stycken från förra säsongen som ska börja och som redan har utbildningen på 74an. Så det blir inte många "nya" som får chansen att komma in i år. Ett spel för gallerierna... Ja, vad trodde ni?
kristina
2010-03-18 22:47:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mmm : jag har sökt till ARN, skönt att höra fler som är lika nervösa
och nyfikna på boxen, och att teste skickades in per aut , man inbillar
ju sig allt möjligt från fel på mejl osv. he he he
Drysen
2010-03-18 22:35:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Skönt att höra att man inte är den enda som sitter på nålar och kollar mailen stup i kvarten! :D
Mmm
2010-03-18 22:16:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
kristina:
Ja testet skickades automatiskt in när man hade svarat på alla frågor. Kollar oxå inboxen =) Var har du sökt?
Bee
2010-03-18 22:14:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kristina: Jag har inte skickat in testet, det gör det automatiskt när man har slutfört det. Känner igen att man sitter på nålar och tittar mailen hela tiden =)
Men i mailet från Moa står det:
"Vi kommer att gå igenom ditt resultat och om din personlighet stämmer överens med den profil vi önskar att du har, kommer vi att kontakta dig för ytterligare ett test. Om inte, kommer du att få meddelande till din e-post adress."ämme
Antigen får man ett mail med MINT eller ett mail där vi inte går vidare.

Mmm: Stämmer att bolaget vill forma en. Man vill ju inte att andra CC från andra bolag ska komma och säga tex: Men på mitt förra bolag gjorde vi såhär!
Samtidigt vet dom att erfarna CC kan branchen, kunderna mm. Där kommer tfn intervjun in och rekryterings dagen.
Mmm
2010-03-18 22:07:39
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla

Jag har ingen cc-erfarenhet eller av branschen överhuvudtaget däremot så känner jag många flygande för olika bolag. Så som jag har förstått det så är det många utan erfarenhet som kommer bli erbjudna jobbet eftersom TUI kan forma dem efter sina egna normer.

Själv så har jag sökt till MMX och fick samma svar som Bee! Fick serviceF testet 2 dagar senare. Skickade iväg testet samma dag (fick ingen bekräftelse). Någon mer som sökt till MMX?

kristina
2010-03-18 22:01:32
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
angående service testet;
någon här på forumet skrev ; har gjort testet och skickat in det....
det gick väl automatiskt in efter avslutat test eller??? öh, hoppas det
för jag har inte aktivt "skickat" in det........ man sitter ju som på nålar
och kollar inboxen hela tiden..... Lycka till alla som sökt :)
Drysen
2010-03-18 21:44:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Värdinnan:
Nej, jag har ingen tidigare erfarenhet som CC som svar på din fråga.

Tidigare vinterfågel:
Tack för intressant information! Jätte kul att läsa! :)
Drysen
2010-03-18 21:40:18
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee och Kristina:
Nope, ingen bekräftelse av ServiceF här heller!
Bee
2010-03-18 21:33:49
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Värdinnan:
Mailet som vi fått står det:

"Tack för din ansökan till tjänsten som "Kabinpersonal vintern 2010/2011" Inom de närmaste veckorna kommer vi att gå igenom alla ansökningar. Vi ber att få återkomma till dig längre fram.
Med vänliga hälsningar RekryteringsgruppenTUIfly Nordic AB"

Därefter har vi fått service-f testet. Om du fått annat mail (läs tidigare i tråden) så har du kanske inte gått vidare =(


Kristina: Jag tror ingen har fått bekräftelse på Service-F testet... eller?
kristina
2010-03-18 21:28:24
SV: värdinnan
ps svar på din fråga, ja , jag har erfarenhet som cc
kristina
2010-03-18 21:24:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hej,
jag fick testet dagen efter min ansökan var sänt men har inte fått
bekräftat att den inkommit till TUI, har ni ?? nån som fått MINT ännu?
värdinnan
2010-03-18 21:10:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI

tänkte snabbt höra om testet, ni som har fått göra detta har ni tidigare erfarenhet som cc?

har sökt men ej fått något test, har flygit förr !
har dock fått svar från Lilian då hon skrev standrad svar att dom kommer höra av sig om några veckor!

tacksam fr svar!
P
2010-03-18 20:33:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
När /om du (med bas MMX) blir utkallad (eller schemalagd) att flyga från CPH, så har du normalt incheck på Sturup. Sedan betalar bolaget transporten MMX-CPH-MMX.

När det gäller Taxi till/från ARN/MMX före/ efter tjänstgöring, så har man inget sådant i avtalet.
Bee
2010-03-18 19:53:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
tidigare vinterfågel på mmx:

Fler frågor...

Jag vet att Thomas Cook CC får taxi till jobb om de ska varpå MMX innan 4 på morgonen, är det samma för TUI???? Och när man är schedulared att flyga från CPH eller blir inkallad på standby i CPH, betalar TUI för taxi över???
Bee
2010-03-18 19:50:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
tidigare vinterfågel på mmx:

Tack för svar!!! Du kanske kan berätta lite om kursen???

Det blir en del turer från CPH, men TUI tjänar ju pengar på att dra MMX anställda till CPH. Svensk lön är ju mycket lägre.
Jag tänkte på dig också, det finns en viss lag som säger att man kan enbart vara sommer/vinter fågel tåg gånger i Sverige (oavsett bolag). Sen måste man bli erbjuden tjänst. Detta gäller enbart om man är sommar eller vinter fågel, vikariat räknas inte med i den lagen!

Hur mycket fick du jobba? Hur såg en vecka/månad ut??
tidigare vinterfågel på mmx
2010-03-18 16:01:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej!
Jag var vinterfågel hos TUI för ca 2år sedan. Då flög vi mån-ons från CPH då bolaget inte hade någon dansk bas där, vilket fortfarande gäller efter vad jag har hört från tidigare kollegier. Sedan flög man tors-sön från mmx.

Där är inte särskilt många anställda om man ska jämföra med arlanda t ex men kollegierna är super. Har inget ont att säga om dem och det har gjort att jag har sökt mig tillbaka för säsongen 2010/2011.

Oroa inte er för att ni inte ska få flyga de långa turerna, den säsongen jag jobbade var alla med mmx som bas schemalagda så att de åtminstonde skulle få en tur med 74:an och en tur med 76:n.

Men har man bas mmx så arbetar man det mesta på lilla 73:an vilken jag också tycker är supermysig att jobba på. Man har väldigt bra översikt över kabinen när man arbetar i den.

Hoppas att jag har rättat ut några frågetecken hos er som är här inne och läser..
Bee
2010-03-18 13:31:47
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Info som jag kommit över:

"TUIfly Nordic har inte några egna reguljära linjer utan flyger på uppdrag för Fritidsresegruppen i Norden och har fem flygplan (åtta på vintern) samt ca 450 anställda. Under 2008 reste ca 1 385 660 passagerare med TUIfly Nordic.

Bolaget har huvudkontor i Stockholm. De har besättningsbaser i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo och Helsingfors."

CC BMX har även berättat att MMX basen flyger mycket från CPH!



Bluescan
2010-03-18 13:16:01
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej! Är det någon som vet hur många CC och piloter som är anställda på MMX?
Bee
2010-03-18 13:02:15
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag tror inte någon har fått MINT testet
Sökt till TUI fly
2010-03-18 11:44:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick göra det första servicetestet och har skickat in svaren. Någon annan som gjort det andra testet?
Ullsan
2010-03-18 03:03:46
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej!

Om man inte mottager personlighettest vil jag tro dom inte finner din ansökan interessant for jobbet.
Faisal
2010-03-18 00:56:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Oooooooooh jag sökte del tid men de tackade nej :( kan det beror på att jag är student och pluggar på högsokla? kan jag testa och söka igen?
Bee
2010-03-17 18:41:00
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
No: Testet är inget svårt, det är ju bara sunt förnuft som jag skrev innan. De vill nog gärna att du gör testet snarast fast det står att du har en vecka på dig. Du har ju gjort testet innan så du vet att det tar inte mer än en kvart. Ju mer man anyliserar desto svårare blir det på MINT testet. Lycka till!!!

Ny: Antigen får man testet eller ett annan mail från Lilian där det står liknande: Vi kommer gå igenom alla ansökningar och vi åter kommer om några veckor". Detta är inte standard mailet utan ett från Lilians adress.

Lilians skulle vara tillbaka på jobb imorgon eller på fredag... Spännande och se om någon får MINT denna vecka.

Någon annan undrarde om ålder. Jag är 27 år och har erfarenhet från flygbranschen, dock inte som flygande.
No
2010-03-17 17:58:00
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja, jag fick äntligen testet skickat till mig imorse! Har dock inte gjort det ännu utan tänkte sätta mig under helgen. Är det någon som har gjort det? Jag gjorde ett liknande för Wideroe för ett par år sedan. Ganska så många frågor med olika svarsalternativ. Vissa frågor upprepades också, men var ställda i en annan form, för att se om man förstår det man sysslar med.
ny
2010-03-17 17:33:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Alla som söker får inte ett svar för att göra test. På mitt svar som jag fick så står det att de "finner min ansökan intressant", med hälsningar från Lilian. Så det verkar som att de sållar bort vissa direkt.


// Ny
Drysen
2010-03-17 17:11:18
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag är lite nyfiken på vad det är för ålder samt kön på er som söker! Själv så är jag man och fyller 21 år under 2010! :)
A :)
2010-03-17 15:57:51
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
HejAlla!Har oxå sökt vinter tjänsten till MMX.Personlighets testet fick jag dagen efter ansökan...nu väntar man på reseten.Spännande...skulle bli kul att flyga med TUI!
Bee
2010-03-17 15:46:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jeanne d`arc:
Har du fått något mail överhuvudtaget? En bekräftelse på att dom har mottagit din ansökan eller ett personligt mail från Lilian att dom återkommer om några veckor??
Jeanne d`arc
2010-03-17 15:15:37
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag skicka in min ansökan i fre,men har inte fått något test,vad betyder det?? Flyger från Cph just nu,så det borde ju vara värt ett test i alla fall;men ikke.. Undrar
Yoshy
2010-03-17 14:15:28
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej igen!

jag bara undrar om nogon vet hur matte proven fungerar?
I Thomas Cook är det bara en valutarägnings prov med calculator, det kan da inte vara så mycke svårare i TUI? :)

Jag kan knappt venta och se om jag får MINT testen, er lite rädd för at dom inte finner mig "like them"!

Håppas vi sees i vinter alla!
Bee
2010-03-17 13:52:08
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vi kanske ses i vinter =)
Jag har bara sökt MMX, jag bor här nere och har min familj här. Härligt för dig att du är flexibel och söker båda baser. Hoppas du får ARN, lite roligare stopp!
Drysen
2010-03-17 13:36:37
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee

Jag har sökt både MMX och ARN som bas. Skulle nog helst vilja ha ARN som bas men det spelar ingen större roll för mig faktiskt. :)
MA
2010-03-17 13:27:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Man ska ju flyga 747:an från CPH, så jag antar att MMX-crew kommer att flyga den från Köpenhamn. Därav intresse för förståelse i danska från företagets sida, eller? Sen är det ju som ni skriver att även fler flighter går från CPH.

Har en kompis som flyger för Tui med MMX-bas, och hon är ofta i Thailand. Men det är kanske via ARN eller? Hörde att hon flög via LLA för några veckor sen också.

Blir man utcheckad på 737, 767, och 747 i MMX så lär man väl flyga longhaul och inte bara LPA fram och tillbaka...
Bee
2010-03-17 12:33:34
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Förra inlägget var från mig INTE från CC BLX, jag postade mitt namn fel!
CC BLX
2010-03-17 12:31:49
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tack för svar! Mina föräldrar flyger med Novair, fast dom bokat med Fritidsresor. Jag blev nyfiken och kollade upp det. Mitt fel =(
Dom andra är jag inte säker på.

Jag vill självklart ha något long- haul =) men hade inte velat ha ARN basen av olika anledningar. Jag har ju jobbar på olika "avdelningar" i flygbranchen men aldrig i luften. Och man vill ju börja på ett bra bolag, därför är jag här! Jag är ute efter att prova på jobbet, även om jag vet att jag hade passat bra som cc. En annan anledning är att jag har barn. Någon long haul i månaden är okej (och önskad), men inte lika ofta som på ARN basen.

Vad gör man på rekryteingsdagen, förutom matte test? Är det olika övningar? Får man intervjun samtidigt?

Vet du hur länge ett Berlitz test gäller?? jag gjorde ett för 3-4 år sen och fick max. Engelska är som ett andra modermål för mig, tror du jag måste göra om det?
CC BLX
2010-03-17 12:17:26
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee

Nej inte vad jag vet så finns det ingen long haul från mmx. Men om du säger att dina föräldrar ska flyga med oss därifrån nästa vinter så kanske det börjar igen därifrån då? Vi har inte fått slingorna för nästa vinter än utan bara fått veta att det blir minst 3 lokala nätter på stoppen.

MMX och CPH är en och samma bas malmö crew checkar in i mmx och flyger från cph. Så man behöver inte bli utkallad till annan bas för long haul i malmö. Man kan oxå schemaläggas på long haul turer på andra baser även om man har bas i mmx. Tror inte du behöver oroa dig för att inte få flyga nån long haul nästa vinter ;-)
Bee
2010-03-17 11:52:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nu ska vi se om jag fattat rätt. De finns inga long-haul från MMX, förutom om man blir utkallad til annan bas???
Bee
2010-03-17 11:42:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
CC BLX: Kanke är det jag som yrar, vet iaf att dom bokat med Fritidsresor. Kanke Thomas Cook som flyger åt dom...????

En annan fråga, är det vanligt att tex MMX basen bli utkallade till annan bas??? Och hur ofta åker man på sina stand by?
CC BLX
2010-03-17 11:25:45
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee vad som händer nästa vinter vet jag inte? Men vi har inte flugit thailand från mmx på två år nu det är jag helt säker på.
CC BLX
2010-03-17 11:21:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Yoshy

Från Malmö flyger man mkt turnaround på 73an från både malmö och köpenhamn. Men man är också med och flyger long haul på både 76an och 74an. Men man flyger inte lika mkt long haul som vinterfåglarna på arlanda gör. Vilket säger sig självt. På arlanda är det många av kollegorna som har vart med ett tag som väljer att bidda bort long haul därför blir det mer long haul för vinterfåglarna. I Malmö tror jag att fler är med och flyger långt eftersom det inte blir lika mkt. Därför blir det också mer 737 turnaround.
Yoshy
2010-03-17 11:20:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tack båda två for goda svar!
Det er faktiskt inte night stops som er grunnen til at jag vill ha detta jobbet, stopparna er ju bare ett pluss :)
Nu får jag bare vänta på MINT testet. Jag håppas jag får flyga med er til vintern :)
Bee
2010-03-17 11:18:26
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
CC BLX: Nja, du har fel där. Mina förädrar och andra vänner reset till Thailand nästa vinter och reser från MMX. Flyger med TUI!
CC BLX
2010-03-17 11:17:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee

Kap Verde går från Helsingfors, Stockholm och Köpenhamn. Malmö crew är med och flyger från cph och det är mixad crew på den från mmx/arn/hel.
CC BLX
2010-03-17 11:15:08
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee vi har inga flighter från mmx till Thailand dom går från cph med mixad crew. Malmö kabin flyger canarias turnaround från mmx och cph, det är bara malmö piloter som har stopp där. Men som sagt stopp på long haul.
Bee
2010-03-17 11:14:01
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
CC BLX:
Man flyger väl inte till Kap Verde från MMX?
Bee
2010-03-17 11:07:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Yoshy: Från MMX flyger dom Thailand (direkt), sen får du stop på bl.a. Kanarieöarna.
Yoshy
2010-03-17 11:00:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej!

Tack så mycke!

Jag har sökt båda basarna, men jag håppas på ARN om jag skulle få jobbet.
Får man fly longhaul på MMX basan?
CC BLX
2010-03-17 10:57:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Yoshy glömde fråga vilken bas du har sökt till? MMX flyger mer turnaround än vad vi gör på arlanda. Där nere är det turnaround på all short haul utom Kap Verde. Men självklart stopp på alla long haul flighter.
Bee
2010-03-17 10:39:05
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Drysen & Yoshy:
Har ni sökt till MMX eller ARN???

Service F test är ett test för att se om du är den personligheten dom söker. HR avdelningen på TUI gör ett liknande test och sedan tittar dom om vi matchar dom . Gör vi det så går man väl vidare. Testet är ju ganska mycket sunf förnuft och man ska ligga på en ganska så jämn linje.
Bee
2010-03-17 10:39:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Drysen & Yoshy:
Har ni sökt till MMX eller ARN???

Service F test är ett test för att se om du är den personligheten dom söker. HR avdelningen på TUI gör ett liknande test och sedan tittar dom om vi matchar dom . Gör vi det så går man väl vidare. Testet är ju ganska mycket sunf förnuft och man ska ligga på en ganska så jämn linje.
elin
2010-03-17 09:24:43
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej. MINT-TEST=measuring integrity. MINT-resultatet kartlägger individens integritet, relations- och uppgiftsorientering. Integriteten graderas mellan noll och tio. De som ligger riktigt lågt kan utveckla rent kriminella beteenden, men det vanligare är att de är kontraproduktiva genom att de sjukskriver sig i onödan eller maskar.. Lite om MINT. Lycka till med det
Drysen
2010-03-17 09:21:20
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Gjorde precis ServiceF testet! Det här är verkligen jätte spännnade! :D
Men vad är det däringa MINT-testet för någonting?
CC BLX
2010-03-17 08:03:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Yoshy:

Det blir en hel del stopp under vintern. Det vi flyger turnaround är Sharm El Sheikh och Hurgada annars ligger vi på stopp på alla andra slingor. Alltså inga Canarias turnaround hos oss vilket vi är väldigt glada för. All long haul är det självkart stopp på också. Alla long haul slingor ligger på minst 3 lokala nätters stopp på.

Hoppas det går bra för dig.

Testerna är nya så dom vet jag inte så mkt om.

Yoshy
2010-03-16 23:47:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej!

Jag har ochså fått Service-F testen.
Vet någon av er om det är "svårt" at få den godkänt?
Kan någon berätta vad en Mint test är?
Vilken test få vi på interjvudagen?

Kan några berätta mig om TUI har mycke nightstops om vintern?

Jag är ledsen för många frågor, men jag är så nyfiken.
Detta är ett jobb jag vill så mycket !
Smurfen
2010-03-16 23:18:48
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Många får tydligen ngn form av test. Jag fick ett "personligt" mail undertecknat L.Eriksson att dom kommer återkomma om mer info inom ngr veckor....

Låter som om man e körs..haha...då inget test landat i inkorgen..
Mmm
2010-03-16 22:11:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
No: Jag sökte i måndags och fick ServiceF testet idag i mailen.
Bee
2010-03-16 21:53:23
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla,

Jag ringde och pratade med Lilians sekreterare för att få veta lite om kursen i MMX basen. Fick då veta att Lilian är tillbaka på torsdag. Så troligen kommer inte MINT testen bli utskickde förrän slutet på veckan eller nästa vecka.
Jag har gjort service-F testet ett par gånger innan (till andra jobb) men inte MINT testet. Kan någon berätta mer om det??

Spännande!!!
No
2010-03-16 21:31:36
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Är det bara vissa som får det här testet skickat till sig eller tar det några dagar efter man ansökt?
CC BLX
2010-03-16 21:09:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
När vi som inte kan finska flyger från finland så pratar vi alltid engelska med gästerna. Om gästerna själva vill så pratar vi svenska.

Vet inte riktigt vad man kan räkna med att få ut gissar mellan ca 15-20000 efter skatt och med alla tillägg.

Företaget har börjat ta betalt för kursen för att vi för några år sedan fick ganska stora problem när alla vinterfåglar som inte fick jobba kvar slutade, blir lite svårt att köra klart hela säsongen när man saknar en hel del crew! Kan verka lite konstigt att betala 5000 men det är en slags försäkrning för företaget att alla stannar kontraktet ut.

Ann-Charlotte hoppas du hittar något som passar dig bättre, det är som sagt helt frivilligt att söka jobb på TUIfly Nordic (men jag kan lova dig att det finns en hel del vuxna okorkade och icke desperata människor som väljer att söka jobb hos oss även om det bara är ett kontrakt), lycka till med ditt jobbsökande!
Mattias
2010-03-16 18:48:47
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till CC BLX:
Händer det att man flyger mycket på Finland? Hur går det då om man själv inte kan finska? Är det standard att prata engelska till PAX:en? T ex. när man flyger med KLM eller BA är det ju självklart att all info sker på engelska..men hur är det på TUIfly som har bas i Helsingfors?
Säkert många andra som frågar..men vad kan man räkna att tjäna som nybörjare? Inkl. alla tillägg...får man lön under kursen??


Ulf
2010-03-16 18:27:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Betala för att gå en kurs även om man får pengarna tillbaka. Vilken bottenkänning men det visar väl inställningen till sin personal. Konstigt att de inte är säkra att man tänker fullfölja sit kontrakt... Undrar vad man tänker?

Ann-Charlotte
2010-03-16 17:42:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nej vi ses INTE till vintern. Det är bara korkade, desperata och knappt vuxna människor som hoppar på ett sånt här kontrakt. Kul för dom. Grattis!
CC BLX
2010-03-16 17:01:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
När jag började på Britannia som det då hette så fick vi som skulle ha bas på Arlanda traktamente under kursen och dem som kom från andra baser fick hotell. Har kollat nu och det som gäller nu är att man fixar eget boende. Vet inte om man får traktamente under kursperioden men det tycker jag ni ska fråga om på intervjun.

Sen har det vart så de senaste åren när vi har rekryterat nya kollegor att många har vart och gjort ett antal "fam flight" turer hos oss på sommaren för att sedan bli anställda först under hösten/vinter, säkert i oktober som ni redan har skrivit.

Vi på TUIfly Nordic behöver inte betala för våra uniformer och kommer heller aldrig att behöva göra det, bara skit snack! Vi får en av branschens finaste uniformer att bära på jobbet med stor variation och utbud som vi kan välja bland när vi ska ut och flyga. Proven skriver vi på engelska.

På kursen pratar vi svenska om vi inte har finska kollegor med oss som inte alla förstår svenska helt perfekt, då pratar vi engelska med respekt för dem, det samma gäller ombord då vi ofta flyger med mixad crew till och från Finland. Där av är det viktigt med det engelska test som ni får göra, det är nytt sen några år tillbaka och jag personligen tycker det verkar jätte bra.

På Arlanda kommer dem nya bli utcheckade på B757/767/747 då det är dem maskinerna som vi flyger från ARN kan tänka mig att MMX inte har 75an utan istället kör 73an. I sommar flyger B757 i MMX två dagar i veckan med malmö crew men skulle tro att det inte blir så till vintern men det vet jag inte?

Fler frågor så skriv =)

Vi ses i vinter!
Sverker
2010-03-16 16:49:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Du står absolut inte längst ner på listan för att du inte har någon tidigare erfarenhet, snarare tvärtom. Det är enklare för dom att forma en person som dom vill ha dem, än att lära om en person som jobbat som CA på annat bolag. Plus att det blir billigare för dom att ta en helt färsk mot en som jobbat i kabin tidigare. Om man har tidigare erfarenhet på mer än 1 år så kliver man upp ett steg på lönestegen. När det gäller kursdatum i Juli så får ni nog vänta på att bli anställda till Oktober pga att det är 5 kurser som ska klaras av innan alla är färdiga i Oktober.
Matini
2010-03-16 16:32:38
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har också sökt till MMX basen och har fått service testet mailat till mig!!!! Får vi se hur lång tid det tar innan man får vidare svar!! En fråga till någon som kanske vet, brukar det anställa personer utan cc erfarenhet eller står man längst ner på listan trots 4 års service erfarenhet??
Drysen
2010-03-16 16:09:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag har också fått ett Service test mailat till mig.
No
2010-03-16 14:50:11
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Inget MINT-test mailat! Det enda som skickats ut är ett kvitto på att ansökan mottagits där det står att de ska gå igenom alla ansökningar och sedan be att få återkomma.

Låter skumt att du fått ett test skickat till dig!
Bee
2010-03-16 13:45:17
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Är det någon som har fått MINT testet mailat????

Jag fick mitt Service E test dagen efter jag hade mailt in min CV...
E
2010-03-16 13:40:20
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Ja, så skulle de kunna vara. Hoppas bara att man får grundlönen så fort kursen är avslutad.. Annars blir det väldigt mycket pengar att ligga ute med.
Bee
2010-03-16 13:35:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
E:
Jag har aldrig flugit själv men kan det inte vara så att kusen slutar mitten på augusti sen får du dina X antal prövoflygningar i september och börjar flyga oktober???
Bee
2010-03-16 13:28:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
me:
SAS, Malmö Aviation, Norwegian, Thomas Cook, TUI, Sterling (när dom fanns), Norwegian och gamla FlyMe är dom jag vet 100%igt att du fåt stå för kost och logi själv. Möjligtvis Novair, men det vet jag inte. Ingen tvingar ju dig eller någon annan att söka i en annan ort. Möjligtvis om det är en chefspostion.

Däremot finns det en del av dessa bolag där man får en fast månadslön under kursen!
E
2010-03-16 13:25:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Ja, förlåt, juli menade jag. Men tycker ändå att det är tidigt. För som du sa själv kommer en kurs vara klar redan i augusti. Och eftersom det är tänkt att man inte ska börja arbeta förrän i oktober så är det rätt lång tid mellan kurs och arbete. Undrar om man får grundlön direkt efter avslutad kurs?


Och det finns faktiskt bolag som betalar för logi och kost. Thomas Cook Airlines betalade boende och lunch för alla kursdeltagarna.

Men bolagen vet ju att jobb som CC är sjukt eftertraktat så att det finns alltid folk som tar jobben, även om man får stå får en stor summa pengar själv.

Så det är bara att bita ihop...
me
2010-03-16 13:17:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick gratis logi och en viss summa för kost i efterhand när jag utbildade mig i sverige för ett svenskt bolag, samma sak för ett utländskt bolag jag arbetade för. trodde inte det var helt ovanligt, har jag fel?
Bee
2010-03-16 12:55:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Caroline:
Tänkte bara upplysa dig om att INGET bolag betalar för kost och logi i Sverige. De enda bolag som gör det är om du tex flyttar till Dubai och flyger för Emirets, men det vet väl du med din erfarenhet. När det gäller uniform så får du den, eller låna rättare sagt!! Så dina rykten och hörsägen är fel!! Tråkigt att bittra som dig vill förstöra. Hitta ett annat forum...
No
2010-03-16 12:53:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Man får väl se det som en investering!

Då jag började flyga var utbildningen på 6 veckor. Boende och mat fick man betala själv och jag gjorde säkert av med 30.000 kronor under den tiden fast samtidigt fick vi också grundlön under utbildningen så det var ganska bra.
Mattias
2010-03-16 12:45:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vet inte varför det är smart att ta betalt för uniformer?? I mitt nv. jobb har jag en uniform som representerar mig i egenskap av yrkesperson i det företag jag jobbar för.
Luncherna ja...jo de brukar tendera att bli en stor utgift. Men man kan ju alltid ta med sig egen mat...typ en sallad eller liknande. För mig som t ex. får mat på jobbet är det rena lyxen för mig att någon gång för en gång skull äta egen hemlagad mat...men det är ju vad jag tycker.

Man får se till att frysa kreditkorten då när man gör stopp på attraktiva destinationer då..,=) så borde väl även lönen kunna gå till hyran...
No
2010-03-16 12:42:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jo, jag har också sökt till ARN. Inte hört något ännu men kan tänka mig att de får in ett x antal tusen ansökningar! Tidigare flygerfarenhet har jag.
Caroline
2010-03-16 12:21:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
TUI betalar inte ett öre. Dom tar däremot betalt 5000kr för att utbilda dig. Du får ingen logi och du får själv betala för språktest. Dessutom sägs det att man kommer ta betalt för uniformen framöver á la Ryan. Smart tycker jag. Glöm inte att luchen på Oxford kostar runt 100. (2000kr för en månad) Och sen kostar ju bensinen eller arlanda express multum. Snart får du betala för att få jobba. Jag borde få betalt för att upplysa er. Tack för ordet och flyg försiktigt. Ja, just det! Sen shoppar du slut på alla dina pengar på stopen...
Mattias
2010-03-16 11:43:42
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Jag har sökt till ARN//
Precis..kunde inte tänka annat än att man får stå för kost och logi under kursen.
Men lite konstigt att de hänvisar till hotell som Clarion och Hilton..inget ont om de hotellen, men finns ju faktiskt de hotell i sthlm som är betydligt billigare..för den som vill ha ett billigare hotellboende vill säga.

Annars måste jag säga att 5 000 inte är mycket med tanke på värdet utav utbildningen man får. Dessutom får man ju tillbaka dessa 5 000 när man fullgjort sitt kontrakt. Gämför det med kurserna som b la CAT har. Återigen, inget ont om CAT..har själv inte gått hos dem så ska inte uttala mig. Men där får du ju ingen behörighet för en specifik kärra..du lär dig allt det du får lära dig på kursen hos flygbolagen... Eller har jag fel? Man kanske har ändrat nu?
Bee
2010-03-16 11:16:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
FlygandeCA: Har du jobbat för TUI innan? Du skriver att du har fått mail från kolleger men samtidigt har du sökt jobbet??? Vilken bas??
Bee
2010-03-16 11:14:17
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
E: Vecka 29 är i juli, det bertyder att du är klar ca v 32 eller 33 berpende på uppläggningen. Sedan kommer nästa kurs börja när den första har slutat, alltså överlappa varandra.
På MMX kommer det bli 2 kursen varav den första börjar v 29. Jag skulle gissa på att en del av utbildningen kommer vara på CPH, MMX har in simulatorer.
flygandeCA
2010-03-16 11:04:45
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag mailade och frågade. Fick ett utförligt svar direkt, från en trevlig medarbetare.

Det är ju inte företagshemligheter så jag kan skriva ut lite till av mitt svar:

"Upplägget för kursen är 4 veckors 100 % studier 09.00 - 18.00 varje dag och
kan ev. även
förläggas på helg och kväll.

Anställningsperioderna skiljer sig åt, dels behöver vi x antal som arbetar
hela vintersäsongen dvs slutet av oktober 10 till slutet av mars 11,
och dels behöver vi x antal som arbetar från mitten av dec 10 til slutet av
mars 11."
E
2010-03-16 11:01:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej!

Har också sökt till TUI.

Flygande CA, du skriver att den första kursen ska hållas v.29, men det är ju redan i juni?
Om man ska ha träningsturer så måste den första träningsturen komma senast 2 veckor efter avslutad kurs, då betyder det att man skulle börja flyga redan i juni, juli för vissa?
Tycker det låter väldigt tidigt om man nu anställer för vintersäsongen.

Själv gick jag en initial kurs från mitten på oktober till mitten av november förra året, eftersom jag var anställd till vintersäsong. Trodde att det skulle vara ungefär det samma för TUI.

Du skrev att det var fakta från bolaget, var fick du informationen ifrån?

Bee
2010-03-16 10:40:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
FlygandeCA: Provet är ett personlighets test, hur man reagarer i olika situationer mm. Jag har ingen erfarenhet av CC men däremot har jag massa med service erfarenhet och har jobbar på CPH som handling agent.
flygandeCA
2010-03-16 10:37:51
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
"Vi kommer att ha 5 kurser i Stockholm och 2 kurser i Malmö.
Den första kursen startar v. 29 och sedan följer resterande kurser med
ett intervall på 2 veckor ca."

Riktig fakta från bolaget!

Vad är detta för personlighetstest? Jag har ansökt men inte fått något sådant mail. Är det bara vissa som får det, som kanske aldrig flugit innan? Har någon svar?
Bee
2010-03-16 10:35:28
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
CC BLX:
Kursen är 4 veckor, vilken kostnad ska jag räkna med förutom de 5000 vi måste ligga ute med själv. Då menar jag hotell mm. Hjälper TUI med boende mm eller fixar man allt på egen hand?

KNUT: Hur många behöver ni i Malmö??

MATTIAS: Har du sökt MMX basen?? Du får stå för kost och logi själv under kursen.
Mattias
2010-03-16 10:31:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag gjorde mitt första test igår så väntar med spänning på svar..=)

Ni som idag jobbar på TUI, vilka maskiner får vi lära oss på kursen? Jag fick tidigare ett svar på att ni flög med 75,76,747:an..blir vi tränade på alla 3?
Låter ju nice för de som kommer utifrån att bo på hotell...men är det TUI som betalar det boendet då? Kurslitteraturen är på engelska kan jag tänka mig, men själva lektionerna med lärare och så...hålls dem på svenska eller engelska?
Och när man gör alla dessa prov...ska man då också svara på engelska eller svenska?

Många frågor här...men blir ju så nyfiken på detta jobb..=) Och jag håller med, vill man skriva negativt om TUI gör man sig icke-besvärad här.

//Mattias
CC BLX
2010-03-16 10:15:34
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Erik, hos oss är CC = Cabin crew och CM = Cabin Manager alltså ja vi söker CC.

Bee, alla kurser hålls alltid i Stockholm på HK och på flygskolan ute på arn. Crew från utebas bor då på Arlandia eller på hotell i stan, nya Clarion eller Hilton slussen.

Jag har jobbat på företaget ganska många år nu och trivs jätte bra, det blir bara bättre hela tiden. Så välkommen till en mkt bra arbetsgivare och ett bolag fullt med bra kollegor.

Fråga bara på om du vill veta nåt mer...

Lycka till med ansökan!
Knut
2010-03-16 10:14:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej BEE.

Kul du har sökt till TUI. Jag är ganksa säker alla kurser är i Sthlm då både Oxford och huvudkontoret finns där. Så har det varit hittills. Du säger du har sökt MMX! En super bas med mycket god kamrat anda. Jag storm trivs där. Välkommen.





















Annso
2010-03-16 10:13:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Pucko. c/c står för cabin crew.
erik
2010-03-16 10:07:01
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej,sökte dom c/c oxså,jag trodde bara dom sökte c/a??
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev