Tråden startades av: Bee  2010-03-16 09:18:30
Vi som söker jobb som cc på TUI 
Hej,

Först och främst vill jag säga att ni som har negativa åsikter om TUI och är bittra behöver inte yttra er. Ni andra är mer än välkomna att skriva!!

Jag anökte om jobbet den 14 mars. Dagen efter fick jag ett mail där man skulle göra personlighets testet för att se om man matchar deras krav. Nu väntar jag på svar. (Jag har sökt till MMX)

Hur har det gått för er andra?? Någon som jobbat som vinter eller sommarfågel för TUI och kan dela med sig erfarenhet?? Vet någon om utbildningen kommer hållas i STO eller även i MMA??

//
Bee

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Ulf
2018-10-08 15:59:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kan inte låta bli att läsa inledningsinlägget med viss ironi. Hur många på TUI är idag glada när också andra baser riskerar att dras med i fallet. Tror ni att MMX, OSL och HEL är den enda förändring som kommer? Tänk igen!
CC
2010-08-26 20:14:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Svar till "Nästa rekrytering":
Du får nog räkna med minst 1 år tills de rekryterar igen...om inte längre. Generellt sätt så rekryterar charterbolagen (NVR, BLX,DK) till vinterproduktionen då man kör med större kärror som kräver fler i besättningen plus att besättningen ligger över mer på stoppen. Under sommaren gör man mest turnaround.

Men jag vet inte när och om Norwegian ska anställa? Hört rykten också att SAS ska börja anställa sommarfåglar...ett rykte en så länge...
Nästa rekrytering?
2010-08-26 19:04:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Någon som vet om det är någon rekrytering på gång snart?
sof
2010-08-17 20:46:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Oj oj oj vilket tjatter och balade..varför kan inte flygande respektera varandras jobb och se positivt på tillvaron. Alla gör sina val av jobb och är förhoppningsvis nöjda med det ! varför denna klagan på varandra..Är ny på kurs med TIU,hoppas verkligen att jag inte får arbeta med alla negativa människor som avslöjar sig nedan i inläggen!! positive thinking and respekt -det kommer man mycket längre med än gnäll! ;-)
Cathrine
2010-08-11 10:57:36
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Fy vad ni är fjantiga! Hur gamla är ni egentligen?! Mogna personer låter varje person vara och låter den välja vad den vill jobba med! 90% av dem som skriver här verkar inte alls brinna för yrket och verkar inte förstå vad det innebär! Jag är säkerligen yngre än er och dessutom mognare. Verkar som att en hel del av er är osäkra och borde byta bransch helt. Jag valde jobbet för jag brinner för service och människor! Framförallt älskar jag flyga, charter och reg. Och ni som säger läderlapp, söndersolad... Oroa er inte, det finns säkert sol till er med;) hellre läderlapp än en tråkig och blek ost...
flygvärdinna
2010-08-11 10:55:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag flyger longhaul charter alla solar inte sönder sin hud, varför ska man dra alla över en kant och om man gör det vem bryr sig, vad spelar det för roll?

Jag personligen är en av dem som aldrig solar , är jag på stranden så ligger jag med hög soldkyddsfaktor under parasollet, super inte heller på stoppen jag väljer gymet istället.
Sluta med pajkastningen barnsligt! är det vuxna som skriver man skulle kunna tro det är 5:åringar.
Tina
2010-08-11 09:52:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Charter kommer ALLTID att vara charter. Söndersolade på "glassiga" stop. Läderhud är inget än just läderhud. Sola försiktigt.
Frekvent resenär
2010-08-11 09:13:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
OMG
Ifall du, som du beskriver flyger på 747 så kan jag nog finansiera en biljett även på ditt bolag... Guldkort eller ej, sa ej att jag var EB medlem...guldkort som guldkort...du fattar vinkeln...jag kommer inte gå ut med vilka bolag jag är medlem hos... First Class finns t ex. hos BA, LX, LH etc etc. Även om de bolagen inte har First på sina ARN destinationer så flyger de med de serviceklasserna ifrån sina huvudflygplatser.
.....och intressant att du vet hur mycket jag tjänar...vet iaf. hur mkt du tjänar vilket tydligt framgår.... Jag ska inte avslöja vad jag tjänar....kan vara 10 000 eller 100 000....
sol
2010-08-11 04:19:35
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är livsstilen som skiljer charter och reguljär. Har oxå gjort båda. Började reguljär, över till charter, fick barn och då var charter inte för mig för jag ville inte vara borta från mina barn, en del klarar det men inte jag. Då blev det reguljär igen. Pengar? Jag gjorde av med mycket mer pengar när jag flög charter så jag har bättre ekonomi på reguljärt! :) Varför tjafsa om vilket som är bäst? Lika kul bägge, fast det ena kanske passar just dig bättre!
Bejjby
2010-08-10 21:23:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Man kanske söker till ett CHARTERFLYGBOLAG för att man, med största sannolikhet, har roligare på jobbet, tjänar mer pengar, jobbar färre timmar, får "glassigare" och längre stop. Lägg därtill att du oftast har lättsamma och nöjda passagerare. Vet inte, vad tror ni? Jag har gjort både charter och reguljär, och utan tvekan så har tiden inom chartern varit både den trevligaste och bäst betalda.
Mental istid
2010-08-10 20:09:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Läser denna långa tråd och fascineras över det faktum att vissa tydligen skulle kunna döda för att få jobba hos ett charterbolag, ETT CHARTERFLYGBOLAG. Har folk inte större krav i tillvaron än så? Är det för att det är så svårt att komma in i ett riktigt flygbolag som man väljer att bli charterflygvärdinna?

Pinsamt!

flygvärdinnan
2010-08-10 12:02:43
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till OMG: du verkar ha problem rent nedvärderande inlägg, du skriver som att du tror att du kan och är bättre än alla andra.

Jag som även läst psykologi och beteendevetenskap tolkar det som att en människa med dåligt självförtroende kan vara benägen att se ner på andra för att öka sin egna självkänsla.

Är helt klar på att jag kommer få svar från dig med tveksamma inlägg, det gör mig ingenting men om detta är din inställning kanske serviceyrken inte är för dig längre med den inställning du har.
Flygfolk ska hålla ihop och vi ska alla vara tacksamma mot alla passagerare oavsett bolag för fanns inte dom hadde ingen av oss jobb.

OMG
2010-08-10 10:03:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Finns inga avgångar från Sverige med first class,endast business ;-)
Du har guld kort på många bolag,heter guld kort endast på SAS ;-)
Det är inte pax som betalar min lön ;-)
Du är ingen business resenär,det ser man hur du skriver ;-)
Du har aldrig flugit med mig och du kommer aldrig att göra det,
det är för dyrt för dig ;-)


Frekvent resenär
2010-08-10 08:12:38
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till OMG
Jag förvånas över din negativa syn på passagerare och andra kollegor på charterbolag i synnerlighet...Är man finare ifall man flyger reguljärt? Vad för fel på charter?
Personligen flyger jag i tjänsten...har guldkort på flera flygbolag..mitt jobb betalar alltid First biljetter för mig...i undantag bokar de in mig i J-klass.... Med andra ord så är jag en sådan kund som din arbetsgivare håller hårt om!! Därför blir jag förvånad över den syn du har på passagerare som du har....jag kanske har flugit med dig...du kanske har serverat mig champagne...vad vet jag- Jag hoppas innerligt att jag inte behöver flyga med någon som DU.

Vi reser utav olika anledningar...jag flyger mycket i jobbet...ibland med familjen åker jag på charter...bara för att det kanske passar mig bäst....det finns mindre ovana resenärer...som föredrar charter...och de har i all rätt, rätt att få resa och utan att få bli kallad White trash...eller vad du nu sa....

...tänk på att den passagerare som betalar din lön..kanske även den flyger charter
charly harper
2010-08-10 07:27:42
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
tjejer som hejar på varandra??? sätt 10 tjejer på en öde ö å du har paradise hotel bråk efter en timme, sätt 10 straighta killar på en öde å du har efter en timme 5 st som jagar mat å 5 st som bygger tak över huvudet! därav kaoset på vissa flygningar!
OMG
2010-08-10 02:22:28
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jobbar inte på SAS. Bor och flyger utomlands.
40-60 tjänstgöring timmar/månad (inklusive stand by)
Nettolön på 3500-4500 €,EURO.
Max paxantal på B 747-400 är 420 (business+economy)
B 747-400 med 3 klasser,first,business,economy, max 360 pax.
Crew på 27 personer, flight deck 2xkapten och 2x styrman.
I kabinen purser+ 22 flight attendants.
Ordentliga crew rest areas med sängar+pyjamas+dusch.
Jobbet är smidigt,allt är gratis också i economy.
Ingen försäljning av snacks,,pre-order,inga dumma charter pax.
Ordentliga förmåner,ID-biljetter,hoteller,you just name it.
Allting mycket bättre organiserat än på charter bolag.

Bellami
2010-08-09 22:54:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
OMG: Reguljärvärdinna - 40 till 60 timmar i VECKAN, eller 100 blocktimmar i månaden - nettolön 22.000 kr! Inga mysiga middagar på stranden - kanske en å annan hamburgare på Mc. Donalds i Luleå.
cc
2010-08-09 15:52:35
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Varför denna pajkastning, sandlådenivå tycker jag. Varför kan folk inte bara få jobba med det dem vill? charter el reguljärt beror ju helt på vad man föredrar och hur man vill leva sitt liv individuellt vad man väljer.

Någonting tjejer borde lära sig är att heja på varandra istället för att stjälpa, handlar inte om att vara bäst eller vad som är bäst, mitt val att jobba charter är bäst för mig medans reguljärt passar någon annan bättre, enkelt.

Ödmjukhet är en viktig egenskap i detta yrke tänk på det:) fly safe.

OMG
2010-08-09 02:46:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är wannabe white trailer trash som will jobba på charter.....och samma gäller med paxen som flyger charter.
Wanna be,never gonna be.
Reguljär värdinna ( 40-50 timmar/månad.Lön 30.000-40.000 netto/månad )
Bellami
2010-08-08 12:45:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja, vem skulle någonsin vilja jobba på charter??? Kanske den som gillar att jobba i snitt 3 dagar/vecka på sommaren, och kan stå ut med 3 dygn i Thailand (på vintern) - efter ett tolvtimmarspass? Kanske den som tycker om att "tjata o ha lite trevligt" med sina passagerare? Vet inte, men jag kan förstå om det är svårt att hitta dessa människor? Förstår att de flesta hellre flyger maxtid på ett reguljärbolag, och känner ynnest över ett par februaristopp i Kiruna. Jag förstår! Jag ska söka mig dit så fort jag någonsin kan....Muuuaahhhhaaahahahaha....:-)
Ny
2010-08-08 12:34:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej LM ! Jag är också ny i Malmö men flyttar ner den 1 september. Ska du gå den första eller andra kursen i malmö ?

Hade Ny
OMG
2010-08-08 10:15:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Fan,det är ju CHARTER !!!!!!!!!!!!! Vem fan vill jobba på charter bolag?????
lm
2010-07-30 22:53:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hej! någon som har fått malmö som bas inför vintersäsongen?
Jag har precis flyttat till malmö pga av detta, någon annon som är ny i stan? hade vart kul att lära känna någon innan kursstart i augusti.
LM
Excellents
2010-07-29 16:14:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är ju så, och kan man inte se det i ansiktet pga botox eller scillycon så titta bara på händerna eller ett litet dekoltage... Charter/reguljär. Vatten/olja. Rädd om mina kollegor? Inte ett dugg, alla sköter sig själva! Och om du trodde nåt annat, vänta till det börjas sparkas folk/konkurs! Då visar man sin rätta sida. En bitch är en bitch, alltid! Se på mig!!!!
Bosse & Berit
2010-07-29 12:42:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
HERREGUD !
Att det kan finnas så mycket "kärringar" i samma branch och det rekryteras ju uppenbarligen nya löpande ..
Tänk om ni kunde lägga all denna energi på att fokusera på säkerhet och vara en god arbetskamrat istället för pajkastning förtal, antaganden spekulationer , intriger och missunsamhet.
Kanske är tur att inte flygbolagen ser vilka som ligger bakom alla alias, skulle bli väldigt många enskilda samtal mellan chef och medarbetare.
Tina
2010-07-28 16:17:18
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
I ett brinnande vrak direkt efter en krasch kan det bli den man tycker minst om som släpar ut ens kropp i friska luften och därmed överlever man! Jag är rädd om mina kollegor oavsett ålder och utseende. Jag samarbetar med mina kollegor och sätter säkerheten främst. Lycka till med era flygjobb.
Lyxlaila
2010-07-28 13:30:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Man kan lätt se vilka som jobbar med charter! Dom har grov brun läderhud över hela kroppen! Nej tack!
Men snälla.....
2010-07-28 13:00:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
"å vägrar du så får du sparken....". Ja, det hoppas jag verkligen att du får. Arbetsvägran brukar generera en uppsägning, som sig bör!
Men snälla....
2010-07-28 12:58:08
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
"å nog fan ska de ha ut dig när du minst vill".....eh, vad du VILL är väl rätt ointressant - en standby är en arbetsdag och inget annat. Om du sen "slipper" att åka iväg på jobb, så är det väl bara en bonus. Sen måste jag också säga att det finns gott om "gamlingar" som varken är bittra eller trötta på sitt jobb, utan tvärtom kan vara både inspirationskällor och läromästare för yngre och mindre erfarna kollegor. Jag arbetar på ett charterbolag, och kan förstå att arbetssituationen ser rätt annorlunda inom reguljärsidan, med fler och kortare flygningar - därför är det ju inte riktigt rättvisst att kategorisera "flygjobbet" si eller så, svart eller vitt.
Anna
2010-07-28 08:52:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är väldigt många unga nya och entusiastiska flygvärdinnor som börjar i dagarna. Det är alltid lika kul att se dom få sin "aha-upplevelse" efter en lång flight. Då är dom ofta inte så "stolta" och allt det där... Och sen finns det tyvärr massa gamla stötar som borde ha lämnat flyget för 20 år sen. Men pengarna är för bra efter så många år. Och tyvärr tar dom gamla bittra ner dom nya... Men slitigt är det även om du ÄLSKAR att flyga!

Flyg jätteförsiktigt och var snälla mot varandra! Puss
J
2010-07-28 08:22:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Alla ni som skriver här och verkar vara så fruktansvärt trötta på att flyga och att vara flygvärdinnor och allt som har med det att göra. SLUTA DÅ!!! och låt oss som älskar den här branschen jobba och göra vårat jobb utan att massa bittra typer ska förstöra det. Tycker det känns väldigt tråkigt att man måste ha en sån dålig attityd, det är ju ingen som tvingar er att jobba inom flyget så vad är problemet? det är aldrig för sent att göra något annat. Det finns så otroligt många unga och äldre serviceinriktade tjejer och killar som skulle göra vad som helst för att jobba och som älskar allt som har med flyg och service att göra, ge plats åt dem istället. En flygvärdinna som är bitter och trött på sitt jobb syns mer än väl när man är passagerare och det är inte speciellt bra verken för flygbolaget passagerarna eller dina kollegor.

Tack för mig!
Stolt flygvärd
2010-07-28 01:10:59
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Svar till Nä du:
Med stand by betyder det att flygbolaget ska kunna ringa ut dig ifall någon utav dina kollegor skulle bli sjuk eller av någon annan anledning inte är fit for flight. Varför man sätter 1 timme som gräns är för att man har en sk. slottid att följa och man vill inte drabbas utav förseningar som i sin tur kostar pengar. Det räcker väl att fråga sig själv när man som privatperson ska ut och resa...det sista man vill göra när man ska ut på sin efterlängtade semester är att drabbas utav förseningar.
Du skulle nog inte passa alls att jobba inom flyget. Man måste ha en flexibel inställning...ibland måste man jobba de dagar man inte vill. Det får du göra även på andra jobb på marken...där kan arbetsgivaren i vissa fall "be" dig vara flexibel att jobba ett annat pass än vad som var tänkt.
...Slutligen, de som valt att jobba inom flyg känner att 9-17 jobb inte passar dem. De trivs med att jobba 3 dagar i veckan och resten ledigt. Och som tidigare inlägget...hur många får ligga på en strand i Thailand på betald arbetstid? Det väger upp än att sitta i en fullproppad t-banevagn en slaskig och kall Februari eftermiddag.
Nä du!
2010-07-27 22:47:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Håller med Tanja! Hur många gånger har du inte blivit om schedulerad och utkallad på din sby? Och nog fan ska dom ha ut dig när du minst vill... Och vägrar du så får du sparken! Hade nog gldeligen sluppit just den biten. Utkallad på 1 timme? Ja flera gånger per år. Och tro mig, jag hade hellre åkt till ikea en lönehelg istället!
Men snälla....
2010-07-27 22:37:23
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vadå ÄGER dig? Det gör väl vilken arbetsgivare som helst, ungefär 40 timmar i veckan! Vad är skillnaden mot att jobba på ett kontor måndag till fredag? Fördelen med mitt flygjobb är bl.a. att jag ALDRIG behöver åka till IKEA på en lördag, eller göra några som helst inköp under helgen när alla andra är ute på stan. Jag har precis som de flesta, minst, två fridagar i veckan HEMMA. De dagar då jag ligger på stranden i Thailand är arbetsdagar, vilket genererar fullt utlandstraktamente - alltså inga fridagar någon annanstans än HEMMA. Har aldrig någonsin kännt mig ÄGD av min arbetsgivare - utan känner att jag får bra betalt för de dagar jag "tvingas" sova borta under vinterhalvåret. Under sommaren arbetar jag långa dagar, men nästan aldrig mer än 3 dagar i veckan - passar mig utmärkt, och då känner jag mig väldigt OÄGD av min arbetsgivare...... Vad tror ni, kan man säga att jag, och många andra, har en helt annan inställning till flygjobbet än vad som andas i en del av dessa insändare?
Tanja
2010-07-27 20:09:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bra skrivet. Vill du leva ditt liv efter ett roaster/schedule så sök flyget. Dom ÄGER dig efter att du skrivit på papprena. Like it or leave it!
Levande
2010-07-27 18:47:00
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Livet är till för de levande och flyget är till för de flygande. Puss & kram på er.
Cash is King
2010-07-27 18:39:29
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Money talks.
Stolt flygvärd
2010-07-27 13:55:42
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja du XFLIGHT...jag vet inte hur gammal du är...kanske lika gammal som jag själv...men jag har varit med sedan Scanair tiden så en gammal räv som jag har varit med om många konkurser genom mina år....o lika stolt flygvärd är jag för det. Att jobba inom flyget blir till en livsstil med allt vad det innebär...och det är en livsstil man inte skapar redan efter sin första säsong.... Men ni som ger er ut i luften...alla jobb har sina för och nackdelar- men efter mina år i luften kan jag bara konstatera att fördelarna väger upp nackdelarna. Oavsett vad som skrivs i detta forum.
XFLIGHT
2010-07-27 13:48:38
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bara för hon inte flyger just nu eller längre betyder väl inte att ett intresse försvinner? Dessutom är det ju ett bra sätt att "påminna" sig om vilken skitindustri flyget är! Hahaha. Så var lite stolt du!, Det försvinner med första konkursen! LYCKA TILL!
Stolt flygvärd
2010-07-27 09:30:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Donna: Om du nu har en sådan negativ syn på flygvärd/flygvärdinnejobbet...varför är du ens inne här och kommenterar?
Alla har rätt till en åsikt...och dina åsikter om varför du valde att inte jobba kvar som flygvärdinna respekteras till fullo. Men vi som jobbar, och kommande vinterfåglar är medvetna om arbetstider, hur mycket de kommer vara borta ifrån nära och kära. Men de ser fram emot att få jobba som flygvärd.

Tråkigt då att efter varje positivt inlägg ska det komma negativ energi...nu syftar jag inte bara på Donnas inlägg utan andra inlägg också.

Varför ska man efter varje positivt inlägg gå in med något negativt?? Helt onödigt enligt min mening
Sofie
2010-07-27 00:47:48
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Just därför går du in här "Donna" o läser om Tui?
Donna
2010-07-26 19:47:51
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vet du vad Over n out betyder?
Sofie
2010-07-26 19:05:49
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vad roligt Miss Pessimist Donna, då är CC inte ditt yrkesval antar jag. (Skitsnack finns överallt förresten, gäller bara att vara STARK & skratta åt dem) Bra att du, som pessimist, inte ska vara på Tui i år då, mer optimister tack ;-)
Donna
2010-07-26 18:58:29
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Avundsjuk som fan på; att aldrig vara hemma, alltid trött, alltid intriger, alltid skitsnack, alltid fulla pax, alltid jetlaged, alltid borta när det händer nåt kul hemma, aldrig ha en fungerande relation, alltid flyga dygnet runt... Been there don(na)e that.. Over n out.
Till D
2010-07-26 17:26:17
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Donna a.k.a primadonna, luktar det avundsjuka?
Donna
2010-07-26 16:33:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja gör det! Ge MAX, nästa år kommer det nya och ersätter er när ni är utslitna! Fly safe.
Blivande TuiV.
2010-07-25 19:04:05
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag är med en av dem som ska börja på Tui, ska bli så roligt att få lära känna en massa nya människor & att få flyga för ett drömcharterbolag som Tui! Service kommer jag ge till max det kan ni lita på- även om jag är "80-talist"!

Blivande TUI värd
2010-07-25 11:26:11
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag är både glad och stolt att jag gick ända fram i rekryteringsprocessen och glad att få stifta bekantskap med er TUI personal. Med tanke på hur många som har sökt dessa platser TUI erbjuder har det varit hård konkurrens om jobben.

För mig har TUI fly, och tidigare Britannia, Blue Scandinavia och Transwede varit bolag som funnits länge i chartersvängen...när jag rest privat med dessa bolag har jag upplevt service som man beskriver- utöver mina förväntningar. Glad och positiv kabinpersonal med RMI (Rätt mental inställning)...därför ska det bli riktigt roligt att få jobba med er denna vinter.

Fram tills dess önskar jag blivande kollegor en fortsatt trevlig sommar och semester

Airbag
2010-07-25 05:47:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Flugit i 12 år o trivs där jag är men skulle älska att göra en vinter på TUI, enda nackdelen dock är alla korkade och obildade människor som skriver här!! Varför vill ni ha jobbet? Fråga er själva det! Är det stoppen, kollegorna eller paxen? Själv älskar jag att ge service - ja, kalla mig blåst o naiv! En annan sak - 80-talister har ofta en väldigt taskig attityd gentemot paxen!!
Flygfjollan
2010-07-25 03:42:35
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till alla er som sökt och fått jobbet: Grattis! Ni kommer få en superfin säsong och om ni inte flugit förut, WOW! Ni kommer aldrig vilja ha ett annat jobb!
Av de som söker (runt 3000 när jag sökte 2007) som får jobbet och som inte vill fortsätta är ca 1%, vilket säger mycket om både bolaget och flybranchen i helhet.
Jag har läst delar av tråden (det är ju en ganska lång tråd), och blir otroligt glad över att det är så många som vill arbeta hos oss!:)

Välkommen!

... och till alla bitterfittor därute: vi får äta bättre, se mer, träffa fler underbara människor, shoppa bättre och ligga mer än vad ni någonsin kan drömma om!;)

Happy Landing!
mintu
2010-07-22 00:14:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
å e man inte välkommen/välkommen tillbaka/får sparken, så får man jobb hos en av konkurenterna!! inga konstigheter!
till alla..
2010-07-21 23:57:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
tänk att det kan bli sådana massa inlägg angående ett ansökande till ett jobb.. för detta är ett jobb och inget annat. har jobbar i bolaget i en längre tid nu och trivs bra. vi levererar högklassig service ombord om du ser till vad flygbiljetten kostar i hela paketpriset. något som jag och mina kollegor är väldigt stolta över. hur rekryteringen sett ut kan jag inte svara för. men jag kan säga att de som fått jobbet är mer än välkomna. hoppas vi får en bra vinter ihop!

kram tuivärdinna
Flygvärdinna
2010-07-06 08:48:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Orkar inte ens svara på det, detta är ju löjligt.....
snadlåde nivå
2010-07-05 23:21:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
TERRAIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lull Lundfors
2010-07-05 21:33:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
"Sandlåda", "Svensklärare". Jag kan både stava, räkna och servera kaffe. Är jag överkvalificerad som kabinpersonal?
flygvärdinna
2010-07-05 18:04:59
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Svarar då med att jag ville få fram ett budskap med mitt inlägg, tydligen missade du det och tycker det är roligare att gå ner på snadlådenivå och klaga på en felskrivning, har aldrig påstått att jag är en svenskalärare.
Gud vad här gnälls...
2010-07-05 17:19:49
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
men om ni tycker att alla inlägg i detta forum är så värdelöst...låt bli att läsa dem då...det är ingen som varken tvingar er att läsa eller tvingar er att lämna kommentarer
524
2010-07-05 16:34:48
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag kan inte heller hålla mig! 524 VÄRDELÖSA inlägg!
CC
2010-07-05 16:21:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kan inte hålla mig.

Flygvärdinna:
Det stavas SÄSONG
inte sesång

kram
Flygvärdinna
2010-07-02 21:10:39
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Inte så komplicerat! pluggar man så klarar man kurserna, jobbar man på bra klarar man fam flighten utan problem.

Ligger man på latsidan och tar det för oseriöst klarar man det ej då blir man inte godkänd och får ej komma tillbaka och jobba en annan sesång. Detta gäller även hur man sköter sig på stoppen. Gäller även om man inte visar gamla kollegor respekt och har en stor portion ödmjukhet.

Jag själv har jobbat tidigare sesånger på Tui och ska även jobba denna vinter , har även jobbat på andra bolag:)
Ny
2010-07-02 20:51:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
En som vet: Tack så mycket !
En som vet
2010-07-01 17:24:28
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tomas: Föreslår att du läser frågan innan du ger dig in med ett svar.

Som svar på din fråga ber jag dig kontakta kontaktperson på Tuifly gällande detta jobb. Beror på när du har kurs. Efter kursen (4 veckor) har du dina Fam.flights som du också måste klara.
Vad jag förstår börjar man flyga på heltid from December. Men som skrivet, fråga kontaktperson på Tuifly som garanterat ger dig svar på din fråga.

Mvh En som vet
Ny
2010-07-01 15:19:11
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nu förstår jag givetvis att man måste klara utbildningen! Det var ju inte min fråga. Jag undrade OM OM OM OM man klarar utbildningen när börjar man arbeta då?

Tacksam för svar !
Tomas
2010-07-01 12:16:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vänta med att se om du klarar utbildningen. Den är skit tuff! Dom ska tydligen bli ännu hårdare än tidigare. Klarar du inte testerna får du göra om allt igen en gång. Klarar du inte testerna 2a gången får du gå om hela kursen. Mindre kul. Men lycka till och trevlig resa!
Ny
2010-07-01 11:27:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Är det någon som vet när man börjar arbeta efter utbildningen ?
Sommerlat
2010-06-30 00:29:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Så är det. Man ska flyga med dom inte jobba, DET är en jävla skillnad!
Gud vad här gnälls...
2010-06-29 18:12:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det viktiga är inte hur många pax en viss kärra tar. Av självklara skäl tar en TUI jumbo fler pax än vad t ex. Thaian gör..men som skrevs tidigare på tråden- Thaian har både F och C class....Faktum är väl den (rätta mig om jag har fel) att TUI:s jumbo erbjuder bättre pitch än vad motsvarande hos t ex. NVR och DK gör? Ca 30 i pitch på de flesta säten...vissa platser i kärran erbjuder ännu bättre pitch. Gämför då med vissa reguljära bolag t ex. American Airline som erbjuder 31 i pitch på vissa longhaul kärror.

Själv föredrar jag att flyga reguljärt men det är mer pga flexibiliteten...servicen jag får på TUI är oslagbar...och då har jag provat många bolag vill jag säga...

...ja just det...ska väl tilläggas att jag får nöjet att jobba med dessa serviceproffs i vinter...=))
CC
2010-06-29 16:31:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Sommarängen:

Jaså flög du nyligen med jumbon? Då måste du varit nere och flugit med Corsair då eftersom TUI jumbon inte varit i Sverige på över ett år
100%
2010-06-29 10:42:15
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mamma:

Klaga går alltid bra, men när det är dags att betala resan så blev plötsligt den "prisvärda" charter resan inte så dum ändå.
Kurt
2010-06-29 09:35:57
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Men Thai har ju first class och business class som tar upp en stor del av flygplanets rymd och är dessutom ett reguljärt flygbolag! Jag finner inte din jämnförelse rättvis.
mamma
2010-06-28 20:04:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja titta på deras 747 - i den får dom in 580 pers!!

Thai får in 380 i deras 747!!!

Gissa vilka jag väljer....
Sommarängen
2010-06-28 19:16:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Flög nyligen med jumbon och den var riktigt risig, jag förstår vad han menar.
Kerstin
2010-06-28 16:50:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla och det ska bli trevligt att flyga med er som fått anställning. Några fakta så som jag ser det och själv upplevt. Visst har kollegor till mig varit ute och haft kul men jag har aldrig fått lida för det vare sig på hotell eller i luften. Alla jag flugit med har gjort sitt jobb så som förväntats av dom. Självfallet vet jag inte allt om vad som händer i världen men ta det försiktigt med era anklagelser.

Huruvida ett flygplan är slitet är knappast relevant. Alla flygplan i världen checkas enligt respektive lands protokoll. Ingen charter operatör vill flyga runt med slitna maskiner. Alla operatörers maskiner är slitna i takt med hur dom används. Detta är helt normalt. Skulle maskinerna hela tiden vara skinande nya skulle alla priser tre dubblas. Väl mött.
Maria
2010-06-28 05:11:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Svar till Tegners :

Visst är det intressant läsning, särskilt för oss som faktiskt arbetar på TUI.
Kul att du hört hur mycket de "nya" ska flyga, kan du delge oss andra vad du vet?
Jag tror att de som är antagna vet om att det är en visstidsanställning då det framgick väldigt tydligt i ansökningshandlingarna.

Önskar er alla en fortsatt skön sommar!
Tegners
2010-06-27 20:35:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är klart dom vet! Nästan uteslutande TUI crew och ex TUI crew som sitter och kastar skit på varandra. Inget fel med det då det mesta faktiskt stämmer. Det är intressant läsning;-))) Hörde att att man inte ska flyga så mycket som det var tänkt från början = mindre betalt och det blir ingen förlängning av kontrakt . Men sådant kan livet vara. Glad sommar
Anna
2010-06-27 12:03:37
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Herregud, undrar om någon på tui fly sett detta forum?? Detta är ju verkligen pinsamt och inget som man vill bli jämförd med när man arbetat på tui fly.
CC
2010-06-25 19:02:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Man blir så trött, så fort någon skriver något glatt och positivt här så kommer den en bitterf*tta som försöker trycka ner det.
Vad har hänt er som gör att ni verkar se allt från den negativa sidan?
lider med er och era vänner
XIIIXI
2010-06-25 11:35:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Stämmer att den tar flest passagerare men den är ju långt i från störst!! Dessutom är den ordentligt nersliten sen förra året, trist.
123
2010-06-25 11:02:15
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Stackars dig då! Du slipper så gärna åka den igen, ingen kommer tvinga dig !
Anders
2010-06-24 18:34:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag vet att det är trängre i den 747an än på en 737 i chartertrafik! Japp, jag har själv åkt med den och ALDRIG mer! Tyckte mest synd om personalen som såg så trötta ut.
Mel
2010-06-24 04:16:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag vill verkligen hälsa alla nya varmt välkomna till oss på TUifly Nordic kommande vinter!

Ge gärnet och strunta i alla dumma kommentarer!
Ni kommer få en riktigt rolig vinter, det kan jag lova.

Att dessutom få flyga det största flygplanet som trafikerar Sverige är helt fantastiskt om ni frågar mig. 747:an är en otroligt rolig maskin att jobba på och det är ett stort gäng som jobbar på den varje gång! NJUT!

Tänk på att det bara är Tuifly Nordic som har den i Sverige, ja förutom utländska bolag såsom Thai tex.... ;-)

Stor är den och fort går det till Thailand. ;-)

Vi ser fram emot att lära känna er.
Ännu en gång varmt välkomna!!

Mvh Mel
sambuca
2010-06-14 14:38:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hade man betett sej som de nya gör idag, för tio år sedan, hade man fått sparken asap, kraven har sakta men säkert sänkts på nyanställda i kabin i Sverige. Det är den krassa sanningen! Sad but true. Man blir vuxen senare i livet idag, å nej, jag sitter inte på htl rummet hela tiden, önskar stopen vore längre med allt som finns att göra på respektive destination! Har dock inget gemensamt med tjejer i 20 års åldern som tycker Blondin Bella och Linda Rosing är genier och förebilder!
http://www.youtube.com/watch?v=4Nflrhdsc6M&feature=related
Bitter
2010-06-14 12:41:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag kan hålla med om att jag är något bitter, men ryktet verkar visst stämma om att alla super och härjar i thailand så det hade verkligen inte passat mig ändå.
Memphis-Belle
2010-06-13 21:01:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tycker nog inte att Sambuca låter speciellt bitter, han och jag talar bara om hur det kan/brukar se ut när (alltför) många och (ibland alltför) unga kollegor samtidigt anstormar de fantastiska vinterdestinationerna du hamnar på som charterbolagsanställd vintertid. Är man helt ny så är det en helt fantastisk värld som plötsligt öppnar sig, och som man dessutom får betalt för att deltaga i. Alla kan inte hantera detta på ett föredömligt sätt. Det handlar inte alls om att sitta inne på sitt hotellrum hela veckan. Man kan utan problem både sola, äte och dricka gott - det gäller bara att sköta det snyggt, tänka på att man "är på jobbet", och därmed undvika att fläka ut både sig själv och sitt företag där det antagligen finns kunder/passagerare i närheten. De kan gott slippa få se, som Sambuca skriver, flygvärdar/värdinnor/piloter som släpas hem dyngraka i en tuk-tuk från t.ex "Starbar". Tyvärr har jag alltför ofta råkat ut för kollegor som på hemresan varit så utslitna att de med nöd och näppe klarat av sina arbetsuppgifter i kabinen. Att då försöka skylla på förkylning/matförgiftning hjälper föga. I ärlighetens namn skall jag också säga att detta inte enbart gäller nya, och unga, kollegor. Låter bra, som någon skrev, att man även kommer att anställa "lite äldre" kollegor i vinter. Tror att det bästa på ett flygbolag är en bra mix av personal vad gäller både kön och ålder. Till er nya och unga som skall börja flyga i vinter: Njut ordentligt, det är fantastiskt, men glöm aldrig att ni är på jobb. Gör inte bort er, ni får antagligen inte mer än 1 chans - sen är ni ute på gatan igen....
Till såkallade Sambuca
2010-06-13 20:41:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
"Tänk å bli LOBAD i patong, vilken merit..... star bar stammis!! Eller Lunar......
Gästerna känner igen kabinpersonalen när man minst anar det, ha det i åtanke!"

Herregud vad bitter du låter, förstår din ilska men ingen har skrivit det här att de ska bli fulla? Det är ju ingen semester när man är på stopp?! Trist att dra folk över en kant.
Så du menar att du sitter på ditt rum en vecka i Thailand? Oj... kanske därför du låter så arg...
tkr knappast det är heller snyggt att se kabinpersonalen gotta sig i solen heller om man nu ska prata vad gäster tycker o tänker...eller sitta här och snacka skit om gamla kollegor... du ska vara inlåst i ditt rum hela tiden menar du... trist att Tui har personal som sitter här och skriver sånt istället för att snyggt säga det på kurserna o 'förvarna'. Tycker du är mer feg som sitter anonym bakom en skärm och spyr galla på yngre personer som inte ens börjat där och visat vad de går för ÄN. Ser du dem som ett hot? Men vi är vana vid äldre och bittra, ingen nyhet, trodde bara TUI var lite gladare än de andra bolagen... Undrar vad detta flygtorget.se har tagit vägen, bara oseriöst skvallercenter... och förresten Sambuca, vad ger du för intryck egentligen som TUI anställd & rykte? TRIST!!!
p
2010-06-13 20:06:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
är det någon som fortfarande inte fått svar?
Vill bli Flygvärd
2010-06-13 16:37:49
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Sambuca: Nu kommer jag helt byta tråd och komma med en annan fråga..bara av rent intresse...när man ligger på stopp i t ex. Thailand..hur länge är man då borta? Till vissa destinationer flyger man väl bara 1 gång i veckan? Mexico tror jag är en sådan destination...ligger man borta där då hela den veckan eller flyger man t ex. passivt till en annan destination för att flyga tillbaka till sin bas därifrån??

Ha de bra o ses i luften...
sambuca
2010-06-13 16:21:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
När du är ute på stop så är det jobb, du är i tjänst tom till det du checkat ut på hemma bas! Du är alltså inte ledig när du har ett 4 dagars stop, Du är i tjänst från check in till check ut. Under den tiden ska du bete dej enligt ditt bolags code of conduct, och det innebär inte att bli lastad på en tuk tuk, buren till sitt rum, för att man är för full för att ta hand om sej själv. I Sverigee kallas det en LOB.......
Tänk å bli LOBAD i patong, vilken merit..... star bar stammis!! Eller Lunar......
Gästerna känner igen kabinpersonalen när man minst anar det, ha det i åtanke!
Vill bli Flygvärd
2010-06-13 15:48:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
I alla branscher finns det rötägg...och det tråkiga är att det är de som syns. De som t ex. tidigare jobbat inom flygbolag där de på stoppen festar, ligger etc etc...de syns mer än vad de som ser seriöst på jobbet gör....så är det och så kommer det (tyvärr) alltid att vara. Jag kan hålla med Sambuc om att man kan införa alkoholtest innan man påbörjar sin flygning då man varit på stopp.
Men, jag hoppas också verkligen att detta blir en kanonvinter...där alla..vinterfåglar som fast crew tar hand om varandra...visar respekt...att man inte ser ner på de nya, klankar ner etc etc. Vi är alla ett team och finns på flyget för att ge bästa möjliga service till gästerna.

Jag längtar till kursen börjar...ska gå den i Oktober...och känner mig riktig taggad att göra bra ifrån mig på kurs och sedan på jobbet.

Till Tuicrew: Hoppas att jag kommer få jobba med dig i vinter. Du, liksom alla andra flygvärd-värdinnor jag träffade på rekryteringsdagen verkar mycket positiva och glada...sådan personal som ger ett bra intryck på sin blivande arbetsgivare

Vi ses allihoppa glada och positiva i vinter

?!
2010-06-13 15:39:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
... ska få testa på Tui nu & kommer ge jobbet allt! Service till max! Dra inte en kant över alla "unga", finns dem som brinner för service & säkerhet till 100%... klart det slinker in en och annan som inte är seriös när man jobbar ombord, men ledig tid är ledig tid och inte är det jobbtid om man nu väljer att ha roligt ute, men är du frisk o kry o NYKTER tills du börjar flyga igen så what's the problem?

Är det ännu en bitter äldre som ser konkurrans nu igen...
Om det är något varför går ni inte till era chefer & säger till om det är nu någon som kommer onykter till planet, istället för att säga allt här... vilket seriöst intryck man får av er nu... mycket snack bakom ryggen: oseriöst!!!
tui-crew
2010-06-13 14:02:47
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till er som kan "see it coming"
Visst slinker det alltid igenom några oseriösa som är ute efter festen bara, men till kommande vinter så har det anställts många "äldre" som jobbat för bolaget för flera år sedan, som varit på sas under dem senaste åren.
Kommer bli en kanonvinter med massa taggade, serviceminded och seriösa vinterfåglar, DET är vad jag kan "see coming"
puss
Tingeling
2010-06-13 12:29:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej! Oj, är det så det går till bland det "unga" folket som påbörjar sin karriär inom flyget som vinterfåglar...hmm...!? Vill bara tillägga att här är en 34 årig trebarns mamma som oxå fått chansen att börja flyga för TUI. Har många års erfarenhet inom rese/service/vård, branschen.... Jag ser detta som en fot in i en fantastisk bransch med likasinnade medmänniskor, och tänker ta denna chans på största och mest seriösa allvar, med hopp om att efter vintern få stanna kvar inom flyget!!!
Kram och hälsningar från en som älskar att ge det där lilla extra åt gästerna! Glöm aldrig att det är vi som står för första-och sista intrycket !! :))
sambuc
2010-06-13 06:31:59
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
....see it coming again....... and again..... and again....... men dom e ju billiga i drift, halva arbetsgivaravgiften, låg ingångslön osv.
dom åker på stop, dom åker inte till jobbet, det e den bistra sanningen, inget ansvar tar dom, inget initiativ, sen måste man ifrågasätta hur bolagen kollar upp referenser, får man foten under pågående kurs så ska man inte få jobb nån annanstans inom samma branch....
sen finns det vinterfåglar som e hur bra som helst!! riktigt grymma, som förtjänar ett fast jobb inom flyget!

inför alkotest vid pickup från htl på alla utestationer!
Memphis-Belle
2010-06-13 00:25:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Sambuca, du kan också "see it coming", som ett brev på posten antagligen. Har inte kikat på den här tråden på ett tag, men anar vart åt det barkar. "Tui-Ann" tyckte att jag skulle "festa o ligga" lite mer, för att inte bli bitter. Jag kan upplysa om att jag gör både och - fast anser mig profesionell nog att inte prata om, eller utöva dessa aktiviteter i uniform, eller med passagerare i närheten. Och visst, magsjuka kan man få i utlandet - har fått det själv. Har däremot lite svårt för kollegor som gömmer sig bakom "matförgiftning", när de i själva verket är sönderfestade, söndersolade, uttorkade och i akut behov av sömn. Detta är nog vad personalavdelningen på TUI kommer att få ägna en hel del tid till i vinter. I can see it coming.
sambuca
2010-06-12 22:52:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
ännu ett par kullar med ungt oerfaret folk som kommer å göra bort sej på grabbarna grus i patong i vinter..... kanske skulle anamma en av konkurenternas alkohol policy!!
Ny
2010-06-12 17:48:05
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Någon som ska gå kurs i malmö med start den 6 september ? Vore kul och få veta vilka det är om man kanske kan lära känna varandra lite :D

Ska ju ändå kanske tillbringa en del tid tillsammans på Malmö-basen!

Ciao !
svar
2010-06-11 11:50:34
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hej, jo om du har fått kurs i malmö fattar jag det som att du också har det som bas. är det någon annan som letar boende eller skulle vilja dela lägenhet i malmö?
förvirrad
2010-06-11 01:55:04
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Om kursen är i Malmö, jobbar man härifrån då?
ha ha
2010-06-10 12:40:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Y!! är du bitter för att du inte kom med, du kanske tillhör skaran över 30 som inte fick jobb:)
Hände med Bee?
2010-06-09 18:47:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Vi är säkert flera stycken som är nyfikna på hur det gick för dig?
nervös
2010-06-09 17:24:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
är det någon som fortfarande väntar på svar från rekryteringsgruppen på TUI?
y!!!
2010-06-09 14:00:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till nyfiken--who cares--gosh vilken lekstuga!!!!
Jag
2010-06-09 12:56:29
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hej! fick me kurs i malmö, i mitten av augusti. ngn annan som letar boende i malmö? ser fram emot att träffa alla vinterfåglar :)
Nyfiken
2010-06-09 12:54:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Ny:
Fick du först ett negativt och sen ett positivt svar?
Glader
2010-06-08 18:59:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jippi!!! Jag fick oxå besked idag...antagen och ska gå kursen den 30:e Augusti!! Är det någon mer än jag som inte bor i Stockholm som behöver fixa boende? Såg på Oxford flight academys hemsida att de verkar ha boende, eller om kanske TUI har avtal med ngt hotell? Någon som vet?
Kram till er alla, ser fram emot att träffa er!!! :))
Ny
2010-06-08 16:19:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Yeeeeees ! Jag är välkommen till kurs i Malmö med start 6 september! Ska bli så roligt!

Lycka till alla andra !
Clearskies
2010-06-08 15:31:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jipp! I förmiddag fick jag mailet från TUI att jag var välkommen på kurs! De ska köra två kurser i höst. Jag blev tilldelad den första kursen i augusti men fick ändra till den andra i oktober. Superschysst! Ser fram emot att träffa alla de andra! Alla på A-dagen var så gulliga. HAPPY!
Glad!
2010-06-08 13:45:51
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick svar idag om att jag är välkommen på kurs den 30:e Augusti!!

CC
2010-06-07 21:44:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Herregud!! Under hökens vingar kom...vilken färg??Blå
börjar ju likna en lekskola....alla fick prova uniform på assessmentdagen och vissa utav dem fick ett nej samma dag. Mao så stämmer teorin inte om att man fått jobb om man fick prova uniform.

De som fått jobbet kommer få ett mejl..samma sak för de som inte fått jobbet...
what?
2010-06-07 21:04:39
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
..var på assessment dagen, alla provade uniformer. Av oss 35 skulle ca hälften bort.så det där uniformsnacket stämmer inte så bra. Ett par som provade uniform fick nej direkt innan dagen var slut...och de hade provat ut uniform....jag önskar att det stämde, för då innebär det ju att jag fick jobbet. Det är nog inte så lätt.-)

eller,
2010-06-07 19:27:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
har du inte fått ett ja efter det att du inte prövat uniformen så kan du inte vänta dig ett svar att du inte fått jobbet.

mvh

förvirrad

Targatango
2010-06-07 19:17:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hon menar nog att; har du inte fått prova ut den så har du inget jobb. Och man undrar ju vem som är smart här... Lika korkade båda två!
Annica, ett riktigt geni!
2010-06-07 19:00:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Åfan, brukar det inte vara så att dom som inte får jobbet får prova ut uniformer?

Eller .....................
Annica vet
2010-06-07 18:57:45
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Alla som varit och provat ut uniform har jobb.
CC
2010-06-07 16:33:08
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Svar borde komma i början på denna vecka...de börjar nu skicka ut svar och det verkar som att de först skickar ut de "negativa" svaren först...de som inte fick jobbet.
Därefter så skickar de ut svar på de som gått vidare...dock vild gissning dock...
ledsen att ni inte gick vidare....jag håller tummarna att ni som blir cabin crew hittar något annat...nya utmaningar

trevlig sommar
Ny
2010-06-07 15:23:18
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
På vilket sätt får man svar? Och när fick ni svar, för vad jag förstod så skulle det vara i början på juni, och snart är vi i mitten ?

Är lite orolig ?
Gabriella
2010-06-07 14:56:35
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick också svar om att jag tyvärr inte gick vidare till kursen i höst. Men kul att man ändå klarat sig igenom hela processen. Så stolt känner jag mig!

Lycka till ni andra vinterfåglar. Själv blir jag kvar på mitt jobb (som jag faktikst stormtrivs på) =)

Puss & kram
Ny!
2010-06-07 12:34:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick svar igår om att jag inte fick det men jag är ändå glad och tacksam för att jag kom så långt.
Jag önskar alla som gått vidare och även de som som fick ett nej lycka till! :-D
Ha en fin sommar<3
Ny
2010-06-07 11:19:59
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ingen som fått svar ?
Japps
2010-06-02 10:30:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
iaf.. någon som har fått veta när dom hör av sig om man fått själva jobbet då?
hallåååååååååå
2010-05-23 02:21:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Get a life...........blir ni kallade till intervju...etc etc...big deal !! Gör något av saken, skit i vad alla andra skriver här... do your own thing så kanse du får jobbet. Vi är några som loggar in här och läser era inlägg............. + or - ???????????
CC
2010-05-22 18:38:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Förtydligande...
med A-dagen menar jag självklart assessmentsdagen, sorry..var lite otydlig där. Assessmentdagen är det sista steget innan du går vidare till kurs...eller om du åker ut.

Lycka till alla
Ny
2010-05-22 14:15:12
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Elle. Det är ungefär 25 st som kommer vara där, dagen börjar med information, sen lite tester precis som det står i ditt kallelse brev. Det håller inte på under 2 dagar, det är bara under dagen. Så du kan nog boka biljett hem samma dag om du inte vill njuta av vackra stockholm.

// Ny
Elle
2010-05-22 12:41:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Okej tack så mycket "ny", men vet du vad det är för tester man ska göra på A-dagen? och hur länge håller den på? Ska själv dit nu den 26e. vill veta om man ska boka resan till den 27e eller längre, om det nu håller på i 2 dagar..

lycka till du me!
Ny
2010-05-22 12:37:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nej alla får svar ungefär första veckan i Juni. Ingen kommer få svar innan de är färdiga med alla Assessment-dagar. De kommer givetvis slå samman alla tänkbara och kolla på resultat och ringa en och annan referens innan de tar ett sista beslut angående vissa som kanske är tveksamma men ändå intressanta.


Lycka Till allihop!
Elle
2010-05-22 12:25:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Okej jag antar att A-dagen är assasmentdagen... men har vissa redan fått ett "ja" då eller??
Elle
2010-05-22 12:21:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vad är A-dagen? något som kommer efter att man varit på assasmentdagen eller? har vissa redan fått ett "ja" medan resten får veta i juni eller?

GO TUI
CC
2010-05-19 23:23:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Som de sa på A-dagen så borde besked komma i början utav Juni månad.
Glad!
2010-05-19 22:34:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag var också på a-dagen måndags och gick vidare till slutintervjuen. Kändes riktigt bra och det var roligt att få träffa alla som deltog!!

Är det någon som vet när man får svar om man blivit antagen till utbildningen?
Förväntansfull
2010-05-18 01:30:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag var på A-dag förra veckan, då föll hälften ifrån och fick inte göra sista intervjun! Tuff gallring! Det känns ju som om vi som fick vara kvar och göra sista intervjun kommer att få gå kursen i höst!! Om man såklart inte sagt något heltokigt under intervjun. :)
Ny
2010-05-17 23:23:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tyckte A-dagen idag var fantastiskt rolig. Jag träffade så trevliga människor idag som jag pratade med, skulle så gärna vilja jobba ihop med er på flera flygningar. Det kändes bra men det var tufft, jag får vänta nu ett tag på besked. Skulle så gärna vilja veta hur det gick för de andra idag.

Men Lycka till allihop och jag hoppas verkligen på att få se er i höst på kursen.

mvh // ny
Gittans tvättservice
2010-05-17 20:45:01
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Förväntansfull:
Hej...visst var A-dagen rolig? Men var det många som failade idag...tyckte att vi var rätt så många som gjorde intervjun.
Tack till alla på TUIfly Nordic för en jätterolig dag.
Förväntansfull!
2010-05-17 18:43:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Oj vad tufft det var på A-dagen! Men vad glad jag är över att ha gjort sista intervjun. Många var det som föll ifrån efter de olika testerna, och inte fick genomföra intervjun!! Nu ser jag ordentligt fram emot en vinter uppe i luften tillsammans med alla er andra härliga, glada och inspirerande kollegor!
Kram till alla nya vinterfåglar!!!!
DEPPIG
2010-05-17 15:17:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
FAN........ Jag skulle vart på a-dagen idag. Jag var så nervös för berlitz att jag missade det. Måste se till att inte va så nervös för det. Det ska gå till nästa gång. Men nu känns det verkloigen sååååå Surt :(
Ari
2010-05-16 01:47:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej..

http://www.ibf.uu.se/PERSON/perg/publi/flygvard.pdf

tänkte kanske ni oxo ville läsa mer om det yrket..Jag är mycket intresserad och försöker läsa mycket om det...Det kan vara lärorikt...Synd att de flesta skriver mest om flygvärdinnor och inte flygvärdar! Man ser inte många som skriver om livet som en flygvärd. kanske jag kommer göra det någon gång:))

lycka till
XIIIXIII
2010-05-14 17:39:38
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja kan inte alla idioter söka Norsken, som sen välter och självsanerar branschen! Jipppppiiii!!!
mrx
2010-05-14 14:43:59
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Fy faen for noen trgiske mennesker dere er!! sitte her og sura over at dere ikke er kvalifiserte til jobben, NEI; da er derer IKKE det. og fortjener det ikke. Søk Norwegian i stedet!! Tui er et fantastisk sted å jobbe! Og vi vil ikke ha små sutrete drittunger......
Annette
2010-05-11 14:02:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Någon som vet hur det går till på a-dagen?
Är det grupptest och sedan allmän-matte- test?
Tips någon?
Mi
2010-05-10 17:56:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI

Om jag inte var tydlig nog:

Jag syftar inte på att min ålder skulle vara ett problem, då hade jag inte kommit till telefonintervjun överhuvudtaget. Det var ett exempel på hennes sätt att bemöta mig och hennes ton som höll i sig under hela samtalet.

Anledningen till att jag skriver det här är helt enkelt för att jag tror att fler har råkat ut för den här kvinnan. Har någon blivit ledsen och tagit åt sig personligen så hoppas jag att det kan hjälpa.

Jag önskar i vilket fall alla som har gått vidare ett stort lycka till och vill bara poängtera att jag inte är bitter, jag söker igen nästa gång och hoppas på det bästa då! ;)


Ny
2010-05-10 15:26:18
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag upplevde intervjun som ett super trevligt samtal med bra frågor. Jag är född 89 och för mig va det inget problem alls, har inte fyllt 21 än men gör under året. Jag är kallad till Assesmentdagen så det kan inte bara bero på ålder, allt spelar in.

Någon som ska på Assesment den 17 Maj ? Jag är inbjuden då hoppas att vi får en rolig dag tillsammans!

Är det någon som vet hur länge dagen håller på?


Lycka Till allihopa!
Till Yoshy
2010-05-10 12:46:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Håller inte med Proffice som drar slutsatser beroende på åldern, men Yoshy... om du pratar som du skriver, förstår jag att du inte gick vidare!
Torgni
2010-05-10 00:48:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Samma med mig, Jette förnedrande!
yoshy
2010-05-10 00:06:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Eksakt det samma hända med mig.
Mi
2010-05-09 21:59:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
PA - Proffice aviation
Jag - Ja, hej jag heter Melinda och jag ringer angående en intervju
för Tuifly Nordic.
PA - Jaha, Namn och personnummer tack
Jag - Melinda ****' och jag är född 891024
PA - Eh okej.. heheh. Har du verkligen någon erfarenhet från service arbeten när du bara är 20 år? Det ÄR faktiskt ett krav om du inte läste annonsen?

Hela intervjun gick under den här otrevliga tonen och när jag la på var jag helt övertygad om att jag inte skulle gå vidare och så blev det också. Tragiskt att det ska behöva gå till såhär och jag antar att jag inte är den enda som råkat ut för det.DeeDee
2010-05-08 11:43:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Det är ca 260 st som är kallade till assesmentdagarna och alltså ca 100 som till slut blir de lyckliga!
Lycka till alla, jag har varit på min assesmentdag så nu är det bara att hålla tummarna och vänta till i början av juni!
Ulla - Britt Wing
2010-05-07 20:40:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tråden startades av: Ulla - Britt Wing 2010-05-07 20:38:13
Dränering
Vad lugnt det har blivit i hönsgården! har ni fått avslag hela bunten ? om inte så lär det väl bli ett tack men nej tack på en ev assesmetdagen, om ni mot förmodad tar er igenom igenom alla tester så kommer att bli tufft för er, med allt tjafs ! varför inte bara söka jobbet göra ett bra jobb på interjuven och ställa rätt frågor direkt till dem som interjuvar om vad som gäller eller rent av kanske skicka ett mejl till Tui om det är något man undrar ....
saker blir lite mer lättjobbat för er då .

Tips från coachen

Tui-Ulla


Elle
2010-05-06 01:49:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Okej tackar... vet någon hur många ungefär som har gått vidare till intervjuerna nu då?
M
2010-05-05 13:15:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
ARN bas ca 60st
MMX bas ca 45st
hmmmm
2010-05-05 11:01:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
De ska säsongsanställa ca 120 stycken, de allra flesta till Arlandabas. Tror de ska ha ca 20-30 st till MMX.
Elle
2010-05-05 00:53:00
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hellu jag undrar om någon vet hur många dom söker på Tui och hur många det är som har gått vidare till intervju. Jag läste här att det finns 5 olika kursstarter och att alla kommer vara klara i oktober om man fått jobbet.

Pluspoäng för den som svarar
Till TUIAnn
2010-05-03 12:17:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Du vet väl att det finns "klamydia dagen" numer. Ta en tur dit när det är dax.
Undrande
2010-05-03 07:57:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej Nanami!
Åh, vad roligt! Ser fram emot att få höra hur det var och vad ni fick göra sen. Stort grattis och Lycka Till! :)
Nanami
2010-05-03 07:28:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej:-)
Jag ska på assesmentdag idag i Sthlm. Nervöst men roligt.
Lycka till ni andra och så får vi ses om vi ses idag eller kanske får jobba ihop någon gång.

Ha det bäst i våren!

Nanami
TuiAnn
2010-05-03 01:17:21
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mempis-Belle !
Jag tycker verkligen du ska kontakta Tui och delge dina upplevelser de här måste totalt ha passerat
Se´n som snål flygvärdinna så måste väl du veta att vi aldrig skulle drömma om att slå på i-phonen när vi landat i thailand ,på tok för dyrt ...

och man blir matförgiftad ibland TRO mig ! vi kan vistas i flera länder i veckan på diverse platser och sömnbrist får man lätt när man ska vända en boeing 747 på 28 timmar efter en 13 timmars arbetsdag ..

Men du verkar ju varken festa eller ligga ens på fritid ..
testa det någon gång tycker jag så ska du få se vilka mirakel det kan göra med bitterheten !

Undrande
2010-05-03 00:28:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Någon som vet hur många assesmentdagar som kommer att hållas, och vad för slags tester blir det då? Hur många tjänster var det som skulle tillsättas?

Lycka till alla ni som gått vidare!!!
yoshy
2010-05-02 22:17:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag ochså. Jaja, nedtur :(

Lycka til er andra!
Mi
2010-05-02 22:11:03
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har tyvärr fått avslag på ansökan så jag får tacka för mig! Lycka till alla! Kram
Tina
2010-05-01 15:45:43
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Klart att du måste kunna engelska, men du behöver väl inte kunna skriva en bok för det!? Du ska ju bara mingla och servera lite kaffe!
annsofie
2010-05-01 12:30:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej! efter att ha läst igenom lite svar nedan så blir jag förvånad över dem som anser att det inte är så noga med engelskan...??? All kommunikation mellan flygbolag , op , flygplatser, groundoperations & service utomlands etc sker ju på engelska!Jobbet innebär ju också så mycket mer än service ombord...;-)
ann
2010-05-01 12:23:21
till dig som undrade över test innan 5maj
Hej,!
Angående engelsktest....jag ringde till dem i köpenhamn, fick tid för prov dagen efter. Det är ett muntligt test endast, tog 15min.kostade 350dkk.Jag vet att de har tider för prov måndag och tisdag också, så visst ring dem imorgon måndag så kan ni säkert hinna göra det innan onsdag den 5maj. De hade väldig förståelse när jag sa att det var bråttom.lycka till ;-)
Linn
2010-04-30 22:35:54
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hej! ar det nagon som ska pa intervju den 17e maj i sthlm?? gor ni berliz testet innan dess da? vet ngn vart kontoret ar dar testert ar utfort? jag har sokt bas i malmo men fick internju i sthlm, ar detta vanligt??

lycka till alla!!
Peeeeeeeeelle
2010-04-30 19:19:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Memphis-Belle är väl knappast negativ. Det är väl oftast så det yttrar sig.

För ett par år sedan stod min besättning (jobbar på AF) i samma kö som ett gäng med crew från BLX nere vid immigration i BKK. Unga 20-åringar som höll på med sina mobiltelefoner etc och var ganska så högljudda över vad de skulle hitta på med under sitt stopp. Fest nämndes både här och där. Det var ganska så pinsamt.

Om vi hade uppträtt på det viset så skulle vi fått en ordentlig reprimand utan dess like.
Vill Bli Flygvärd
2010-04-30 16:55:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Frågorna uppfattade jag som de typiska frågorna man får. En fråga jag gillade skarpt vad hur man såg på flygvärdsjobbet. Om man själv får definera flygvärdsjobbet, hur definerar man det då?

Trevlig valborg!
Glader
2010-04-30 16:17:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Den 14:e Maj är en intervjudag uppe i Sthlm. Vet inte om de har fler. I Malmö tror jag att det är 4:e och 5:e Maj. Jag undrar om det betyder att man i så fall blir placerad i sthlm ifall man är kallad till intervju upp dit. Eller om man även kan få Malmö som bas. Jag har sökt till båda. Är det någon som vet hur många som går vidare till det här sista momentet? Det känns i alla fall som om man är väldigt nära nu i alla fall...spännande värre!!!

Trevlig helg!
pam ann
2010-04-30 15:35:01
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har dom skickat ut intervjudagorna for ARN bas?
Mi
2010-04-30 13:25:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jaha, då har alla tider för telefonintervjuer passerat så nu tänkte jag passa på att fråga vad ni tyckte om frågorna?


Vill bli flygvärd
2010-04-29 20:06:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja, gör som de gjorde på BA en gång i tiden...de fick blåsa när de var på stopp..de som visade minsta tecken på fylla var det kicken direkt. Då ska man ju ställa sig den frågan om just den fyllan var värt att de blev av med jobbet.

Dock får man väl hoppas att vinterfåglarna (inkl. mig) tänker annorlunda

sambuca
2010-04-29 17:19:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
det e ju bara att fråga i htl receptionen vilka som kom hem dyngraka ett par timmar innan pickup, dom har stenkoll, det e dom som sen e "magsjuka" på vägen hem! och det e alltid vinterfåglarna..... inför alkotest på utestation vid pickup!
Glader
2010-04-29 15:39:42
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har precis varit o Göteborg och gjort Berlitz språktest. Det var inte helt lätt, fick konversera samt tolka texter om etiska dilemman. Men det gick bra, och papperna skickades direkt till TUI.
Lycka till alla ni andra som ska göra testet!!
Vill Bli Flygvärd
2010-04-29 15:09:10
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Festa eller inte..var och en får ta sitt eget ansvar och med förhoppning så tar man ett sunt ansvar.

Till S:
Kontakta Berlitz via deras hemsida, www.berlitz.se. Det testet du ska göra kostar 400 svenska kronor (osäker på hur mycket det är i DKK). Det är ett muntligt test. Du ska läsa en text och sedan föra en vanlig konversation. Berlitz vet vilket test det handlar om, säg bara att du ska göra ett språktest för TUI Fly så vet de.

Lycka till.

//Vill Bli Flygvärd
S
2010-04-29 14:50:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej! Är det någon som vet hur man ska göra med Berlitztestet? Ska man göra det muntligt via telefon? Jag gick in på deras hemsida och hittade ett skriftligt samt muntligt för 1400:- Är det så man ska göra? Eller ska man göra det IRL? Jag bor i Malmö så hur ska jag hinna göra det till den 5 maj? Någon som vet? :-)
Mempis-Belle
2010-04-29 12:21:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Och på nattflygningen hem så är de såååååå trötta - tror att de börjar bli sjuka, får lite lätt feber o kanske lite frossa. "Måste vara nåt jag åt innan pick-up!?" Nä, lilla gumman, eller gubben för den delen, det beror nog på att du supit och solat i 3 dagar, och att du legat i solen fram till strax innan pick-up! Du lider antagligen av både sömnbrist, näringsbrist och uttorkning. Kanske möjligtvis vore läge att gå och ta ett klamydiaprov på hemmaplan, innan du packar väskan och åker iväg på nästa partyresa! Lycka till i vinter TUI, se till att förstärka även på personalavdelningen!:-)
Annica
2010-04-29 10:22:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Flighten är bara en transportsträcka till FEEEST! Inga stop, ingen fest!
sambuca
2010-04-29 08:12:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Dessa 80 talister åker på stop, dom åker inte och jobbar, se bara hur dom beter sej på stopen! Stop, shop å partyvärdinnor, BLX piloterna e väl ialla fall glada......
Sazzza
2010-04-28 18:35:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag har inte heller hört något från ARN bas, är det många som redan fått svar därifrån eller??
yoshy
2010-04-28 17:55:19
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej Alla!

Tror ni att hoppet är ute om man inte har hört något till ARN bas?
tui-crew
2010-04-28 15:58:02
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Membis-Belle;
Det luktar aaaavundsjuuuka, hahaha
Mi
2010-04-28 14:14:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag kanske ska vänta med att söka tills jag fyller 35 år om det känns bättre för dig, Belle. Sticker det i dina ögon att typ 22åringar har en dröm om att jobba som cc? Och då inte för uniformens skull.
Mempis-Belle
2010-04-28 12:54:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ja, tänk i vinter när 747:an landar i Thailand. Innan man ens hunnit komma av landningsbanan, så kommer 2/3 av besättningen (som är typ 22 år), ha slagit på sina I-Phones, kollat mail och twittrat litet. När man så, till sist, parkerat på gate, så kommer ett antal Facebook-sidor redan att vara uppdaterade betr. väder, och vad man skall göra på "stoppet".
Linda S
2010-04-28 11:30:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Haha! Ja vilken nivå! Men efter det här vet ni vad ni har att vänta er på linjerna!...
Också Flygande TUI Nordic
2010-04-28 11:28:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Wake up, smell the coffee!
Bee
2010-04-28 11:10:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tack för er omtanke!!! Tilll er ärliga som bryr er.

När det gäller att jag önskat datum pga begravning så har det löst sig med TUI. Måste även säga att det var inte bara jag som hade ringt och önskat datum, enligt TUI så hade mer än en person gjort det. Att man önskar ett datum pga nuvarande jobb (eller andra anledningar) visar TUI att man är engagerad och inte bara skiter i saker för något bättre dyker upp.

I alla fall, jag kommer inte hinna vara inte på forumet i dagarna.
Jag vill bara önska alla som förtjänar detta stort lycka till. Detta forum, som nämnt, är för positiv anda. Ni som lever på andra och är bittra, det är synd om er.

Jag är säker på att jag får detta jobb och jag kommer säkert träffa en del av er i luften. Sorgligt nog kommer säkert inte ens hälften stå för vem ni är på detta forum. Jag kommer iaf stå för vem jag är! Jag är den jag är och det ändras aldrig.
Elin
2010-04-28 10:54:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
TUI FLY NORDIC cabin crew: Du är allvarligt störd,antagligen arbetar du inte ens som c/c och kommer aldrig att bli så heller för din del. Stackars dig Bee,hoppas allt löser sig när du pratat med Tui vilket jag är övertygad om:( Och alla ni andra som skriver så hemska saker vad är ni för människor? Ni ska ju inte vara inom flygbranschen om ni nu är det?? Empati är ett bra tecken på sundhet,och till alla er som fattas empati kan jag bara beklaga.
Mmm
2010-04-28 09:47:32
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Men hallå!!?? Vad e det för fel på er??? Och varför lägger ni er i så mkt, det är väl Bee:s ensak vad hon gjort/sagt eller inte. Hur kan man sjunka på en sådan nivå att man ger sig på sörjande människor?

En annan fråga, ni som redan är flygande för TUI, har ni verkligen gjort alla dessa tester som vi har gjort? För vissa av er verkar inte ha helt normala värderingar & syn på saker & ting. Känns som att vissa av er borde gå på dagis istället!

Till alla er andra önskar jag ett stort lycka till & hoppas verkligen på att träffa vänliga männikor med både moral & respekt för både sig själv som för andra människor.

Ha en fortsatt trevlig dag för det ska jag!
TUIfly Cabin Crew
2010-04-28 08:25:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Som sagt finns det mång olika typer av kollegor. Vi vill inte ha människor som ska hålla på och stöka runt. Det är vi andra som sköter oss som åker på att styra upp all skit istället. Begravning eller inte, det får man väl ta den dagen (Om) det blir aktuellt med anställning. Självklart är begravning legalt att vara ledig för MEN INTE INNAN du fått anställning hos oss. Det fattar väl vem som helst! Men visst! Du gör ju företaget en "tjänst" för då väljer dom bort Bee som lugnt kan gå på begravning och CCM och scheduling slipper bry sig om att "ta hänsyn". Jag har hört siffror på 5000 sökande. Bara ta in nån annan (kan vi hoppas). Lycka till så ses vi ombord!
Tuinordic flygande
2010-04-28 03:05:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla sökande!
Vill önska er lycka till, hoppas ni får chansen att jobba med oss på tui, underbart bolag och superbra kollegor! Det är kul att se människor som verkligen vill ha jobbet, verkar vara bra motivation hos er:)
Hoppas vi ses i luften när det är dags för vinter, kommer bli en superbra säsong med många roliga flygningar och säkert många trevliga stopp tillsammans!


Till Håkan X och Sandra:
herregud, hon skulle ju på begravning!! Vilket företag som helst med lite självaktning tar såklart hänsyn till en sån sak... Och på tui är vi humana och bryr oss om varandra

Håkan X
2010-04-27 21:33:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Sandra har rätt! Det finns alldeles för många som "håller på" i den här svängen! Dom som har en antydan till sånt beteende räknar ut sig själv! Speciellt om du inte ens fått jobbet än!!!!
Bee
2010-04-27 20:07:29
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Sandra:
tack för din omtanke, men när en nära har gått bort och man ska på begravning så är dom ganska förstående. Människor som inte är förstående, sånna som dig, passar inte in i detta yrke!

Vill bli flygvärd: Håller tummarna för oss både!!!
Sandra
2010-04-27 19:40:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Helt ärligt "Bee", man kan inte ringa och "önska" det ena eller det andra när man inte ens jobbar för företaget. Tyvärr sållade du nog bort dig själv...
Vill Bli Flygvärd
2010-04-27 17:36:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Jag håller verkligen tummarna på att du går vidare. Du har ju varit väldigt engagerad i denna tråd. Så hoppas att få jobba med dig i vinter på någon flygning till Thailand...om nu vi båda går vidare..vilket vi får hoppas.

//Vill Bli Flygvärd

C
2010-04-27 14:54:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Också vidare till den 14e maj =) Vilket känns kanonbra! Någon som vet hur hela dagen kommer gå till? Vilka olika gruppövningar osv som görs på plats? Aningen nervös, så alla tips är välkomna. Om det finns något att träna på!

Ses snart ;)
Bee
2010-04-27 14:27:08
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vill bli flygvärd: Nope, jag har inte fått svar. Jag har dock pratat med Lilian eftersom jag ville "önska" den ena intervjudagen framför den andra. Grattis och lycka till!!!

Mr P: Nope, dom är inte klara med uttagningen. Efter att ha pratat med Lilian fick jag veta att dom har inte kommit till mina papper än. Så dom skickar ff ut mail. Risken är att man inte hinner göra Berlitz innan, men det kan man kompletter med.

Så nu sitter jag och kollar mailen var och varannan minut =) Inte så kul att få ett nej tack när man kommit så långt i processen. Samtidigt kommer det komma fler chanser så vi får se om det var meningen eller inte!
Mr P
2010-04-27 14:12:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Alla som sökt till Malmö och gått vidare borde ju ha fått ett svar nu då det bara är en vecka kvar till dagen "d" dvs 4-5 maj, eller?
Vill Bli Flygvärd
2010-04-27 13:43:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Har du hört något om du gått vidare??

//Vill Bli flygvärd
DeeDee
2010-04-27 13:29:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tack!!

Jag har bara sökt ARN, MMX är tyvärr inget alternativ för mig.

Lycka till alla blivande cc med assesmentdagarna:-)
Bee
2010-04-27 13:05:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
DeeDee:

Oj vad förvirrad jag är... Förra inlägget skrevs av mig =)

Och jag menade: Grattis!!!! inte Grattis?
DeeDee
2010-04-27 13:03:15
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Grattis? Vilken bas har du sökt?

Det är ganska vanligt att de ber om de uppgifter. De vill väl se att passet är gitligt, foton behöver du till visum och arbetslegitimation, kontouppgifter för framtida lön =)

Lycka till!!!
DeeDee
2010-04-27 12:55:33
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej alla!
Har gått vidare till assesmentdagen, underbart!!! Undrar om det är vanligt att man ska ta med kontouppgifter, passkopia + passfotografier till en assesmentdag? Om alla ska göra det är det ju helt ok, har inte varit på någon tidigare men det ska bli alldeles vansinnigt spännande:-)

Må gott alla blivande flygfän i solen!!!
Vill Bli Flygvärd
2010-04-27 11:03:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bath:
Det ska komma ett e-post meddelande om du gått vidare
Bath
2010-04-27 10:55:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har ni fått brev eller mail?
Nanami
2010-04-27 10:23:25
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Bee: Jag har inte heller fått svar efter telefon intervjun :-(
har sökt till ARN..men det kanske tar några fler dagar :-)

Lycka till alla ni som gått vidare<3
Vill Bli Flygvärd
2010-04-27 10:21:58
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Linda och andra:
Självklart är det alltid en fördel när man behärskar det engelska språket. Vad jag kan tänka mig så är all kurslitteratur på Engelska. Tidigare i tråden har det nämnts att föreläsningarna hålls på Svenska, ifall man inte har kursdeltagare ifrån Finland. Då hålls det på Engelska. Proven skriver man på Engelska.
När man sedan jobbar i kabinen på en slinga mellan t ex. Arlanda-Lanzarote så kan jag inte tänka mig annat än att man kommunicerar på Svenska mellan kollegorna...alla utrop ombord görs på Svenska då detta är ett charterbolag. Är dock osäker på om man gör Engelska PA:n (PA= passagerarutrop) då man har icke-nordiska PAX ombord. Men kan tänka mig att mertalen utav PAX:en är nordiska som köpt flygresan via t ex. fritte.

Jag håller tummarna för dig Linda att det går vägen. Förklara för dem att du ska gå en kurs i Engelska i sommar varför din Engelska kommer att förbättras innan kursen.

Och till alla så ses vi på intervjudagen//kul att man är en utav dem som gått vidare.

//Vill Bli Flygvärd
Linda
2010-04-27 09:55:32
Engelskan. o antal sökanden
Först kan jag svara på frågan om hur många som sökt o gått vidare.

Antalet sökanden var 1400 st, vidare till assessment dagen går 260 st.

SVAR ANG min ENGELSKA

Nej jag tar inte illa upp, det du skriver är ju sanning det vet även jag. ATt Tui Fly inte reagerat på att jag inte är G i Eng A är inte konstigt. Vi har ju inte visat några betyg ännu. Det är ju så typiskt Min eng A kurs går hela Juni så jag har G eller mer första v i Juli, så tänkte jag när jag sökte. Jag kommer alltså ha kompentensen innan jag flyger så klart. Självklart har jag tänkt på säkertheten, jag har inga större problem med att läsa och skriva engelska förståligt men jag har lite svårare med utal och att "våga". Men måste jag så måste jag och då kommer det väl. Och rutten går ju till Thailand så merparten av resenärerna är ju Nordiska.

I övrigt så har jag verkligen kompetensen, och skulle inte göra någon av Er besvikna om ni flög med mig som :D

Lycka Till Alla!
Mr P
2010-04-26 23:13:05
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nix har inte fått något "nej tack svar" efter telefonintervjun! Dock fick jag ett jobba på Scandic idag så för mig spelar det ingen roll längre. Dock så hoppas jag fortfarande på svar!
ANN
2010-04-26 22:49:20
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Äntligen!!!! Svar att jag gått vidare till intervjudag på malmö airport 5maj! ;-) Lycka till allihopa så ses vi där ;-)
Bee
2010-04-26 21:33:46
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Någon som fått avslag eller ett nej-mail efter telefonintervjun?
L
2010-04-26 21:25:47
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag är vidare till Intervjudagen! Weeho!
Nu får man bara hoppas det går bra resten av vägen också :-)

Lycka till alla!
Vill Bli Flygvärd
2010-04-26 19:34:50
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag fick svar idag att jag gått vidare till assessmentdag vilket jag självklart blev jätteglad över. Trodde faktiskt att jag inte skulle gå vidare. Flera jag känner som också sökt till Tui fick avslag efter MINT testet.

Så, nu kämpar vi alla på. Vet inte hur många utav er här på Flygtorget jag kommer träffa men jag hoppas på en rolig och intressant dag som leder till att man i vinter får göra det man drömt om.

//Vill Bli Flygvärd.
Bee
2010-04-26 15:41:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag har iaf inte fått något svar, sökte till MMX. Känns som att jag inte gått vidare =(
Lycka till till er andra iaf!!
Mr P
2010-04-26 15:01:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hur många som sökte till Malmö har fått besked att de gått vidare till den 4-5 maj?
Ny
2010-04-26 14:02:35
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag skulle verkligen vilja påstå att du ska kunna prata engelska obehindrat, uttal och sånt är nog inga problem men du ska kunna vara minst på en engelska B nivå GODKÄND! kunna prata engelska obehindrat är A och O i flygbranschen !

Tyvärr om du nu gått vidare så långt skulle de vara oerhört tråkigt om du kuggade på just de. Träna engelska nu innan !prata hemma med vänner så sitter de ganska fort !
Bath
2010-04-26 12:43:16
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Om man inte talar engelska har man ingenting i en flykabin att göra.
Engelska är ett krav, och du måste tala engelska ofta båda med gate personal och andra i besättningen. Hur det är i TUI vet jag inte, men jag skulle tro TUI liknar andra företag ... TUI är faktiskt en av de få nordiska företag som kräver Berlitz test.
Glader
2010-04-26 12:42:31
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej på er allihopa!

Är lite nyfiken på om någon härinne vet mer detaljerat vad som händer under det sista momentet som man nu blivit kallad till! Hur många som gått vidare mm. Är det någon som skall upp till Stockholm den 14:e maj, och som åker dit söderifrån?
TILL LINDA
2010-04-26 10:15:07
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej!

Hoppas du inte tar illa åt dig nu men tjänsten kräver att man har gymnasiekompetens, alltså att man har klarat gymnasiet. I gymnasiet läser ALLA Engelska A. Det är ju ett grundämne! Märkligt att TUI inte reagerat på det.
Du vet väl även att en del kurslitteratur är på engelska?

Berlitz är inte så svårt, men jag har ju bott i England och läst engelska C. Läs lite i tråden så hittar du svar. Någon har skrivit att det är en konversation man har med en BERLITZ lärare, och på det bedöms man.
Linda
2010-04-26 00:49:39
Hej Alla!!! Berlitz
Jag har lite frågor.

Hur svårt är Berlitz testet? Jag har inte läst Eng A och e sådär på att prata eng men jag förstår. Ska läsa kursen i Juni så det är ju så himla typisk. Jag har gått vidare till Assesment dagen,,,, i maj o då måste ja ju ha testen godkänt med mig.

Hur många är det som har sökt? Nån som vet?
Hur många går vidare till Assesment sthlm?

Ha det gott
DW
2010-04-25 15:38:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Är det som längst två säsonger? Oavsett bolag i Sverige? Jag vet nämligen av en tjej som jobbat flera vintersäsonger på Novair utan fast anställning.
Flygvärdinna
2010-04-25 09:28:46
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag har sökt till arn bas och fick besked vid teleintervjuen att jag går direkt vidare till assesment day.

Tui för mig är lite speciellt mitt första bolag, jobbade på ett annat bolag efter tui och tackade nej till Thomas cook denna vinter men nu är jag redo att flyga igen.

Tror egentligen det spelar ingen roll hur vi alla spekulerar de som går vidare får man säja grattis till och de som får avslag får göra ett nytt försök, många gånger är det kontakter som gör att man får jobb idenna bransch eftersom så många söker.
Vi får vara glada att flyget är igång igen efter vulkanaskan för dom som så gärna vill flyga.
Bee
2010-04-24 23:09:41
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Flygvärdinna:
Du har rätt när det gäller att man enbart får anställa en person under 2 olika säsonger. Detta är enligt facket, vi har haft denna diskution innan i tråden. Men det finns vissa gråzoner.
Vilken bas söker du till? Har du fått svar? Svar skickas ut nu på löpande band...

En annan anledning till varför man inte får "komma tillbaka" är att man kanske inte blivit godkänd efter säsongens slut. Eller att man inte gjorde ett bra jobb enligt TUI. Det finns faktiskt 1000 olika anledningar.

Enligt facket: När man utannonserar en tjänst så måste alla sökande gå igenom rekryterings processen. Alla ska ha likvärdig chans. Därför måste alla gå igenom samma process, oavsett om man varit flygande innan eller inte. Det finns gråzoner här också, om jag förstår rätt så är en att om man tar alla "gamla" anställa till utannonserade tjänster så är det andra regler.
Flygvärdinna
2010-04-24 22:57:22
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag jobbade på Tui förra vintern och har gått vidare till teleintervjuen samt en annan kollega som jobbade förra vintern men vi är inte många än vad jag vet av som klarat oss igenom testerna så jag vet inte hur Tui tänker, om jag inte har fel så har jag hört att man får inte sesånganställa hur många gånger som helst max 2 ggr sedan måste man ge en tillsvidareanställning kanske det är därför man vill ha in nya för att kunna komma undan med detta men jag är inte säker.
Det är i alla fall ett av de bästa bolagen i Sverige och bland det bästa flygjobb man kan få lycka tiill alla.
Fiona
2010-04-24 19:39:01
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hahaha ärligt sambuca.. fast man undrar ju ??

Upplevt samma som old crew, jobbat för TUI för några säsonger sedan. Fick också ansöka på nytt och enligt Lilian så skulle man ha en god chans till anställning men fick avslag efter ServiceF testet... Så man undrar ju vad som gick fel ??

Känns som om TUI bara vill ha in nytt folk (och då menar jag ej erfarenhet hos TUI) ! Eller har jag helt fel är det nån som arbetat förr hos TUI...?

Fast lycka till ni som går vidare det är ett kanonjobb :)
sambuca
2010-04-23 14:47:32
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
grattis tuifly, ni har nu samlat hela panelen från lunarstorms forum! grattis! oh oh fjortis...
ann
2010-04-23 13:17:18
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag ringde till HK och frågade....det kommer att vara 2 dagar intervjuer på Sturup 4 o 5 maj.-)
sommar
2010-04-22 22:05:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej! Jag trodde att alla intervjuerna skulle hållas i Stockholm? Även Malmö basen?
Ann
2010-04-22 20:31:06
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hej alla ni som väntar nervöst på svar om assesmentdag! Jag är en av dom....men nu läste jag att någon fått svar idag...nervöst. Intervjudagarna hålls i Malmö 4-5 Maj...så förr oss som sökt dit borde besked komma snart...eller? Kanon med infon om att språktestet kan göras i Köpenhamn..bara en tågfärd på 30 min bort...närmre än göteborg för oss skåningar o Malmöbor. Lycka till alla ;-))
Sazzza
2010-04-22 18:12:34
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mmm: jag sökte till ARN men vid telefonintervjun sa hon att man sökte som till båda så jag vet inte..? Jag är 23 =)
Bee
2010-04-22 16:29:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Yoshy:
Jag tror vi får vänta lite till, telefon intervjuerna håller på till sista april. Så länge jag inte får ett Nej tack så hoppas jag pådet bästa!
Ny
2010-04-22 12:05:26
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har fått telefontiderna nu :D är laddad för ett super trevligt samtal !
yoshy
2010-04-22 01:16:47
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
jaja, då ser det dårligt ut for oss, Bee :(
Vi får söka igen nästa gång.

Gud hvilkan nedtur...

Men grattis till er som är dom heldiga!
Snubben
2010-04-22 00:04:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nu har jag fått svar om att jag blivit uttagen till deras assessmentdag.
Mmm
2010-04-21 21:57:27
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nope inget svar än ... =/

Sazzza: Vilken bas har du sökt till?

Någon undrade om ålder: 25+ är jag =)
Bee
2010-04-21 20:13:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ingen som fått svar???

Såg i en annan tråd att någon hade blivit kallad till personlig intervju, men senare fått ett mail där dom tackade nej till personen.
Mr P
2010-04-20 13:23:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Tjohoo då var intervjun avklarad! Måste säga att intervjun för Fritidsresor var mycket tuffare än denna! Kanske berodde på att det var PA som hade den, vad vet jag! Nu håller vi tummarna tillsammans att vi ses!
old crew
2010-04-20 11:28:30
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
hihi jag var anställd på blx, och har varit på thomas nu ett tag. sökte tillbaka men fick ett avslag. hihi underligt. Jag hade talat med HK och enligt dom som var man välkommen men att man var tvungen att göra ansökningarna igen.

Kanske ska ringa HK hihi... Man blir ju trots allt lite fundersam.

kram gullebarn :)
Sazzza
2010-04-19 21:03:14
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Då var telefonintervjun avklarad..var inte så farligt! :) Håller tummarna nu så får man se hur det går.
Bee
2010-04-19 19:13:20
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mr P: Berlitz kan göras i Köpenhamn (ströget), Göteborg eller Sthlm =)
Ny
2010-04-19 18:48:05
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej igen ! Det var ingen som visste när man senast skulle få telefonintervjuerna på mailen eller ?

Återigen mycket tacksam för svar!
cc1
2010-04-19 18:19:24
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
till Kalas: hej och ho- gick lite genom tråden och sog att du ju redan har fått ett jobb
STORT GRATTIS till dig !! Har en god vän som jobbar där. Toppen - det där blir riktgt bra!!!
cc1
2010-04-19 18:11:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kalas: Oh, vad man saknar tiden på LH-eller hur!!! Same here-avslag efter servicetestet och man undrar ...vilka/vilket svar blev tokigt och vad det är som krävs.---vi får faktiskt aldrig veta.
Vi vet vad vi kan och det väntar ngt. gott på oss snart få du se. Lycka till -
Mr P
2010-04-19 18:02:52
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Till Bee:
Har du kolla på om det bara är i Danmark vi kan göra Berlitztest eller går det att göra i Malmö med för jag hittar ingen annan information faktiskt? I övrigt har jag försökt att ringa in till min intervju idag utan lycka, men testar imorgon istället!
Kalas
2010-04-19 17:54:45
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
CC1: Jag har också jobbat på bland annat LH (som cabin crew) men jag fick också avslag på min ansökan efter servicetestet så antagligen var det något däri som de inte tyckte om men jag vet faktiskt inte. :)
CC1
2010-04-19 17:24:53
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Dc 2 be:
japps man kan tycka att det är märkligt med uttagningen. Har som du jobbat länge inom flyget. Både på marken och i luften-flygit både på LH och SAS men fick ett nej ...

Överkvalificerat...kan man vara det när man kan allt om säkerhet och service....

Tycker med att en mix av både yngre och äldre är bäst-men ibland ska man inte försår saker som händer.

Lycka till alla nya som kommer att få jobbet -gör ert bästa.

Underligt kan man tycka
Mr M
2010-04-19 15:40:05
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag hade min intervju idag. Gick strålande tyckte jag själv... Trevliga människor och bra frågor. Svar skulle komma i slutet av april - början på maj!
Bee
2010-04-19 15:34:51
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Vill bli flygvärd:
I mailet om telefon intervjun är sista intervjudagen 30 april. Så du har tid kvar =)
Man får även information om att man blir kallad till assesment/rekryteringsdag början på maj eftersom den dagen ska vara mitten på maj.

Jag är mellan 25-30 och har ingen flygerfarenhet. Men jag har en hel del annan erfarenhet från olika flygbolag, ground op, trafik assistent mm. Och en hel del annan service erfarenhet både från Sverige och utomlands. En del erfarenhet från ården också. Jag pratar 3 språk flytande (modersmål) och kan ytterligare 2 ganska bra.
Jag tror som Ann säger: Blandat är bäst!! Alla har sina bra egenskaper och blandar an ihop det så får man nog en ganska så härlig crew =)
Vill bli Flybvärd
2010-04-19 13:08:57
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Hej Ann:
Har du haft din telefonintervju? Skulle det komma svar ifrån den redan denna vecka?? Jag förstod det som att vi skulle få vänta til slutet utav April...tidigast nästa vecka???

Ny
2010-04-19 13:05:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Har fortfarande inte fått något Mail med Telefontiderna? Behöver man vara orolig eller är det så att det är under denna veckan som det ska komma ?

Tacksam för svar !
ann
2010-04-19 12:51:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Inressant med alla kommentarer ! Jag har passerat 35 och är fortfarande vidare i uttagningarna. Läste nånnstans nedan att nån sa att lång erfarenhet ser de som negativt? jag har 10år i flygbranchen ..groundops , flygbolag och likn. Jag är övertygad om att i de flesta fall är detta bara positivt, Man kan ju tillföra arbetskollegor och knepiga situationer sååå mycket med erfarenhet. Men naturligtvis behövs nytänkande från yngre också-Perfekt mix är receptet tror jag! ...väntar nervöst på besked om intervju...skulle visst få svar denna veckan.Lycka till alla ;-)
pam ann
2010-04-19 08:25:13
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Anders And: Jag tror inte att det som har händt nu får konsekvänser for vintern.
Kalas
2010-04-18 21:07:56
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
MA: The Swedish period? Okej! Vi får väl se vad som händer :)

Sazza: Nej, jag åkte till intervju i London men Emirates var i Stockholm i mars, tror jag. De var på ett hotell ute i Älvsjö! De brukar komma till Sverige en till två gånger om året. Till London rekryterar de i snitt två gånger i månaden :)
MA
2010-04-18 18:57:28
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Ah, ge mig ett exempel förutom SAS (ground service).

TUI har ju ingen högsäsong nu, så merparten av deras personal är hemma. Men visst tar det på firman, men det finns nog värre månader än denna. T.ex. december med en 747:a fast i Thailand med crew osv.

Anders And
2010-04-18 18:15:55
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Nu blir det nog ingen kurs överhuvudtaget. Det här askmolnet ställer till det mer än ni förstår här. De är många bolag som redan varslar sin personal!
Sazzza
2010-04-18 16:16:44
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Kalas: Grattis till jobbet hos Emirates! Får man fråga var du ner på intervju i Dubai? För dom har väl inte varit och rekryterat i Sverige nyligen?
Bengan
2010-04-18 13:55:40
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Jag är 21 år, gjort en JAR certifierad flygvärdskurs och innehar nu såklart cc cert (JAR )
Ingen erfarenhet men jag har prövat på andra tuffa jobb, kanske inte riktigt så tuffa för kroppen som att vara Flygvärd men kolla här,
Alla som söker tjänster och vill bli flygvärd måste ju veta vad som står framför sig, arbetstider,jet lags, vara borta från familj och vänner mycket, alla jobb har ju sina baksidor men för den ena är det ett problem och för den andra inte, man värderar ju själv.
Tror inte det behövs mer predikande om hur jobbet är för jag tror alla här har antingen erfarenhet eller en god vetskap om vad man sätter sig in i iallfall och hade inte sökt jobbet om man tycker det är för mycket uppoffring.

Se det från den possitiva sidan. Går du i tankarna att kanske starta eget företag efteråt (jag menar alla jag känner och träffat har inte jobbat mer än 10 år i luften) så har du grym erfarenhet av att jobba oregelbundna tider, stort kontaktnät m.m. om inte annat kan man ju faktist advancera mycket inom aviation från att vara cabin crew till att möjligen jobba på marken som utbildare efter erfarenhet osv, och vad jag hört så är det absolut inte dåligt betalt heller.

Än så länge har jag inte fått svar efter telefonintervjun men hoppas på tjänsten och att få träffa massa nya inspirerande glada och possitiva människor.

Vad vi uppoffrar oss och ger till andra får man hoppas kommer tillbaka till oss om vi gör vårt bästa :) Karma.
Mi
2010-04-18 12:10:46
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
K*: Väldigt intressant fråga. Jag får känslan av att det är en ganska blandad ålder. I skrivande stund är jag 20 år och har gått vidare.
Cc 2 be
2010-04-18 11:46:09
SV: Vi som söker jobb som cc på TUI
Mr m ; grattis till dig, hoppas du får bära uniformen :):)
jag tackade nej till DY då ja känner att lågpris inte riktigt ar det jag ville! Har 1 års erfarenhet med FR o vill helst inte flyga lågpris igen! Resterande tid jag har erfarenhet ifrån är som många andra och det är 8 år nere i gulfen!!!

Kanske anses dumt att tacka nej till ett flygjobb! Men konceptet var inte den enda anledningen till att jag tackade nej! Pendlandet stod också för en del av mitt nej tack!!! Men lycka till, till alla er som
gått vidare, jätte stor kram till alla, även ett lycka till alla som
inte gått vidare,hoppas även på jobb till er någonstans! Kram ;)
Mr M
2010-04-18 11:06:21