Tråden startades av: asa  2018-07-03 13:55:14
Hälsointyg från Sverige till Cabin Crew 
Hjälp! Behöver ett hälsointyg från Sverige som intygar att jag är frisk för att kunna jobba i Danmark (Cabin Crew) Vet någon hur jag får detta gjort? Varit i kontakt med både sjukhus, vårdcentral och vårdguiden men ingen tycks veta vad för typ av intyg detta skulle vara..? Har någon av er behövt göra liknande som kan berätta hur ni gjorde eller känner något till hur processen ser ut alternativt har något tips på hur jag ska få detta intyget?

otroligt tacksam för all hjälp jag kan få!!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Crew
2018-07-08 20:00:12
SV: Hälsointyg från Sverige till Cabin Crew
Nej du kan fortsätta i Sverige men de är mer att dem vill ha papper ( utdrag ur din journal typ) om du har haft någon sjukdom osv sedan senaste läkarbesöket om jag förstod din fråga 100% rätt !

För vilket bolag ska du böja jobba hos ? Kanske lättare annars att fråga dem om de vet vilket dokument de är om du inte reder ut de, jobbar själv i DK som nämnt nedan i förra svaret och jag gjorde min i Malmö trots dem hade ” lista på danska läkare ” och de vart inga problem !:)

asa
2018-07-04 09:23:02
SV: Hälsointyg från Sverige till Cabin Crew
Alltså själva medicinska undersökningen kommer ju göras av flygläkare i Danmark, så har redan kontakt med flygläkare och gjort första delen av undersökningen /alkohol och drog)men inför den andra och sista delen behöver jag uppvisa ett friskhetsintyg från svensk läkare/vårdcentral. Men är det så att jag kanske får avbryta besöket där för att sedan gå hos en svensk flygläkare istället? För som sagt, ingen från sjukvården tycks veta vad detta skulle vara för intyg. "Papirer vedrørende eventuel sygdom siden sidste undersøgelse samt ved førstegangsundersøgelse/udstedelse, Kort udtalelse fra egen læge om tidligere sygdomme, Udskrift fra sundhed.dk" är vad den danska flygmedicin kräver att jag ska ha med mig.

märker nu att jag var otroligt otydlig i min fråga men hoppas detta ger lite mer klarhet.
Cabin Crew
2018-07-03 23:53:15
SV: Hälsointyg från Sverige till Cabin Crew
Du ska ansöka om ett Cabin Crew medical (medical kabinpersonal) finns via transportstytelsens hemsida under luftfart , denna undersökning är ganska basic , urin test , hörsel / syn test , EKG , snack med läkare osv , en allmän kontroll helt enkelt nästan ! Stort lycka till ! Kolla gärna runt och du behöver bara göra undersökningen i Sverige o sen har du full rätt att flyga med den i DK då jag själv oxå jobbar i Danmark som Cabin Crew och gör min medical för kabinpersonal i Sverige !

Lycka till!!:)
DaL
2018-07-03 22:10:00
SV: Hälsointyg från Sverige till Cabin Crew
Men har inte din ev kommande arbetsgivare berättat det för dig? Verkar märkligt. Vilket bolag har du sökt dig till?
Du ska bara gå till en Svensk flygläkare och få en undersökning gjord där. Du kan hitta godkända flygläkare på transportstyrelsens hemsida. En sådan läkarundersökning gäller självklart också i Danmark. Den kostar c:a 1.700-2.000kr och normalt betalar flygbolaget för det (Vissa flygläkare fakturerar flygbolagen direkt.). Piloter betalar MYCKET mer. Det som är positivt är att du alltid kan maila din privata flygläkare om saker relaterade till jobbet, utan att alltid betala för det. Lycka till!
Joy
2018-07-03 21:55:03
SV: Hälsointyg från Sverige till Cabin Crew
Jag har gjort hälsokontroll hos Avonova men det var för tunneltåg förare, du kanske kan kolla med dem då?
asa
2018-07-03 21:53:46
SV: Hälsointyg från Sverige till Cabin Crew
SAS, de vill ha ett intyg som intygar att jag är frisk men ingen från läkarvården tycks veta vad det skulle vara för intyg / eller hur de skriver ett.. Himla jobbigt situation. Men så du vet inte heller vad man kan göra?
.
2018-07-03 19:11:03
SV: Hälsointyg från Sverige till Cabin Crew
Det är bara att uppsöka en flygläkare så får du ditt medical.
FA
2018-07-03 16:39:10
SV: Hälsointyg från Sverige till Cabin Crew
Finns inte i Sverige ( vad jag vet) bara i Danmark, vilket bolag har du sökt till ?
 

Tillbaka

Pilotshop
Air BP
Volflight
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev