Tråden startades av: Pincy  2018-07-06 17:35:59
Stadsråd och säkerhetskontroll 
Jag flög idag hem från Almedalen till Bromma på samma plan (TF435) som försvarsministern, som hade sällskap med en person från SÄPO och tre andra personer. Att polisen inte behövde gå igenom säkerhetskontrollen i Visby kan jag förstå, men att Peter Hultqvist och hans tre (troligtvis) medarbetare vare sig behövde gå igenom säkerhetsbågen eller låta sitt bagage bli granskat har jag svårare att förstå.

Finns det regler för vilka personer som är undantagna från säkerhetskontrollerna? Vem kan besluta om eventuella undantag från reglerna? Jag kände igen ministern, men jag vet inte vilka som var hans sällskap vet jag inte. Är det troligt att flygplatspersonalen vet om dessa var anställda på departementet som är säkerhetsgranskade, eller kan det varit Hultqvists familj eller vänner?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Henrik
2018-07-07 21:53:40
SV: Stadsråd och säkerhetskontroll
Spontant känner jag typ.. strunta i det du! Fundera på andra saker istället.
ARN
2018-07-07 19:49:45
SV: Stadsråd och säkerhetskontroll
Det finns ett regelverk för vilka personer och befattningar (utanför flygplatsverksamhet) som är undantagna säkerhetskontroll, men hur det regelverket ser ut och vilka det är är sekretessbelagt.

På Arlanda är det bara polisen, skyddsvakter och Tullens operativa verksamhet som inte passerar säkerhetskontrollen, samt även Airport Duty Manager (ADM) och Airport Technical & Operative Supervisor (ATOS) under förutsättning att det handlar om en utryckning.
Anders
2018-07-07 18:23:41
SV: Stadsråd och säkerhetskontroll
Det var förmodligen försvarsministerns pressekreterare. Pressisar brukar alltid följa efter sin chef.
Svar
2018-07-07 10:41:35
SV: Stadsråd och säkerhetskontroll
Hej!
Ministern reser som ”diplomat” och behöver därför inte genomgå säkerhetskontrollen.
Innehållet i väskor etc omfattas av sekretess och har med rikets säkerhet att göra.
 

Tillbaka

Pilotshop
Air BP
Volflight
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev