Tråden startades av: Erik  2018-07-08 19:33:02
PPL Utbildning i Europa samt i Sverige. 
Hej!

Jag har i flera år funderar på att starta mitt PPL utbildning, och de senaste månaderna så har jag lagt ner mycket tid på att göra research om olika flygskolorna samt priserna. Jag har märkt att priserna skiljer sig väldigt mycket i Sverige och ännu mera om man skulle göra det utomlands.

Nu har har jag hittat en flygskola som har väckt mitt intresse.
Aviatic Club total för PPL ungefär 6000EUR 60 000kr det kan göras intensive någon månd.
https://www.aviatickyklub.cz/en/

http://www.sea-sweden.com 75 000kr för allt. teori i sverige skolning i Portugal.
Finns det några nack/fördelar med att göra det utomlands?

Har ni tips på Billiga flygskor utomlands och i sverige. jag vet att man ska inte kolla efter priset bara.
Man vill gärna stöda flyget här i sverige men det kostar allt för mycket :/

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Anja
2018-12-04 01:33:44
SV: PPL Utbildning i Europa samt i Sverige.
Tog PPL på skytaxi.

Fördelar
Snabbt
Billigare
Bra utbildning.
Strukturerat där det är 45 lektioner med förutbestämda övningar.

Nackdelar
Alla kostnader kommer samtidigt, då utbildningen är intensiv.
Praktiska proven är troligen svårare en i Sverige.
Många lärare.
Anja
2018-10-29 16:25:08
SV: PPL Utbildning i Europa samt i Sverige.
Kan rekommendera att göra det utomlands, tycker det nästan bara är fördelar och mycket billigare.

http://skytaxi.hu/english/index.en.html#

Vart klar med mitt PPL i Ungern och kostade ca 75 000 kr 60 000 för utbildningen och ca 15 000 kr för boende och resor och andra avgifter.

då flög jag med WizzAir och använde "hotelet" på skolans, har för mig att det kostade ca 300 kr natten och det vart ca 20 nätter uppflygningen kostade 3000 kr istället för 7000 kr som det kostar i Sverige. Samt att jag slapp åka från Stockholm och sen ut till Ekerö / Uppsala vilket också är en kostnad som man gärna glömmer bort. Så totalt sett tror jag det hade kostat ca 150 000 eller mer att ta PPL för mig i Sverige. Om man räknar med alla avgifter som medical plygprov osv som kostar ca hälften i utomlands mot Sverige.
Skattebetalare
2018-07-10 23:59:50
SV: PPL Utbildning i Europa samt i Sverige.
Inflygning på flygplan med fast ställ och standard propeller (säg Cessna 172 och liknande) borde inte ta mer än en timme. Inflygning på flygplan avsedda för avancerad flygning (som Citabria, Decathlon och liknande) borde man klara av på en timme också, dvs om man är utbildad i avancerad flygning. Gamla propellerdrivna militärflygplan kanske 3-4 timmar. Allt givetvis beroende på erfarenhet. I det stora hela är inflygning en småpotatis jmft med resten.

En annan grej du borde tänka på är flygplatsen där flygskolan ligger. En småflygplats med lite trafik ger dig inte samma erfarenhet som en flygplats med mycket trafik och ständigt radiosnack. Jag skulle rekommendera den senare.
PPL
2018-07-10 15:03:26
SV: PPL Utbildning i Europa samt i Sverige.
Vad är syftet med PPL ?
Om PPL är målet och Du avser att flyga i Sverige med omnejd. Då rekommenderar jag starkt att Du tar PPL i Sverige. Du lär dig hur det fungerar lokalt och upplever klimat, luftrum och kommunikation där Du senare kommer att flyga på egenhand.
Om PPL är ett första steg till något mer, ATPL eller liknande tycker jag att det kan kvitta var Du gör Dina första erfarenheter.
Skolar Du i Sverige får Du dock vänner och kontakter som kan vara enklare att upprätthålla än om Du skolar utomlands. Det senare gäller oavsett vilka certifikat Du strävar efter.
Lycka till med utbildningen och flygandet !!!
Tillstånd?
2018-07-10 14:22:26
SV: PPL Utbildning i Europa samt i Sverige.
Kolla alltid att de har tillstånd för den utbildningen du ska gå. Det är viktigt framförallt för PPL eftersom de kan inneha ett nationellt tillstånd. Just sea-sweden har jag aldrig hört talas om och de har mig veterligen inget svenskt tillstånd.
emil.
2018-07-10 13:54:41
SV: PPL Utbildning i Europa samt i Sverige.
Ur ett säkerhetsperspektiv är det inte heller speciellt smart att skola ngn annanstans än där du kommer börja flyga. Sverige har fyra årstider så du bör låta skolningen ta sin tid i Sverige. Priset för själva skolningen spelar ingen roll så är det avgörande för dig så satsa på annat intresse.
Erik
2018-07-10 11:25:25
SV: PPL Utbildning i Europa samt i Sverige.
@B
Hur kan du göra det? jag har sett flygskolor i Sverige som tar allt mellan 80 000kr till 140 000kr.
Jag kan inte heller förstå varför det skiljer sig så mycket i priserna.
Här kan du se några exempel.

Uppsala flygklubb "LAPL" 90 000kr Till uppsala från Stockholm
Stockholm flygklubb 120 000kr PPL, Till Skavsta från Stockholm
Det kostar å pendla med.

Nordvästra Skånes Flygklubb 80 000kr PPL, man skulle kunna bo där i klubbhuset.

@Doktor.
Det är inga problem att hålla liv i cert för mig när jag väl tar den.
Kalle
2018-07-10 10:02:42
SV: PPL Utbildning i Europa samt i Sverige.
Om du ä sugen på ett PPL så ska du inte se på utbildningen som en kostnad utan en del av det roliga. På samma sätt som att du inte barackers efter den aldra billigaste semestern så tycker jag du ska leta efter den utbildning som du helst vill gå (inom budget). Att ta PPL handlar mycket om att lära känna nya flygarvänner och att hålla motivationen upp. Det kan mycket väl vara att en intensivkurs i utlandet bör en fantastisk upplevelse men leta inte upp den aldra billigaste skolan bara för att spara några tusenlappar.
Tänk också på att när du väl är tillbaka i Sverige med ditt PPL så kommer du att gå med i en klubb. Då ska du antagligen flyga in dig på klubbens kärror innan du kan komma igång att flyga själv där.
@Erik
2018-07-09 22:14:45
SV: PPL Utbildning i Europa samt i Sverige.
Kolla detaljerna så du vet vad kursen inkluderar. Det varierar mycket i pris. Ingen anledning att betala mer än nödvändigt.
Doktorn
2018-07-09 15:02:35
SV: PPL Utbildning i Europa samt i Sverige.
Om det nu är så att du tycker skolningen på din lokala flygklubb är för dyr tror jag det är bättre du satsar på något annat.
Du behöver flyga ganska många timmar varje år för att hålla certet vid liv och ha viss flygtrim, vilket kostar åtskilliga tusenlappar också..
B
2018-07-09 11:40:20
SV: PPL Utbildning i Europa samt i Sverige.
Kan garantera att du kommer inte att spara en krona på att skola PPL utomlands jämfört med hos din lokala flygklubb här i Sverige. Kommer tillkomma avgifter på det där för uppflygning mm. som är utanför skolan och då anser de att det inte räknas in i priset.
 

Tillbaka

Air BP
MCC-kurs
Pilotshop
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev