Tråden startades av: Ulf  2018-10-06 20:42:29
Något nytt om TUIs nedläggning av... 
baserna Oslo, Helsinki och Malmö? Har försökt hänga med men det finns inte mycket ny information att gå efter. Om nu denna nedläggning blir av, har då TUI en gemensam ancennitetslista vilket gör att det blir uppsägningar på alla baser för att få in gammal TUicrew?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Louise
2018-10-08 22:29:28
SV: Något nytt om TUIs nedläggning av...
ARN, GOT, LGW och annat folk från TUI länderna?
Ulf
2018-10-08 17:47:58
SV: Något nytt om TUIs nedläggning av...
Sign Cc; vem ska sköta kommande longhaul från Cph! Efter att MMX är borta!
Cc
2018-10-08 17:32:53
SV: Något nytt om TUIs nedläggning av...
Mmx Crew har i många år flugit både sommar och vinter från Cph. Under vinteren flyger de dessutom longhaul från Cph och det är väldigt få flygningar från Mmx.
Ulf
2018-10-08 16:48:57
SV: Något nytt om TUIs nedläggning av...
Sign Cc: Samtliga på MMX kan väl inte behövas för produktionen på CPH? Detta betyder helt enkelt att MMX-crew ska flyga från CPH samtidigt som deras egen bas är nedlagd och efter säsongen så är deras saga all? Har jag fattat det rätt? Kommande vintersäsong på CPH; vem ska flyga den?
Cc
2018-10-08 15:47:22
SV: Något nytt om TUIs nedläggning av...
Ulf;
Vad jag förstått flyger Maömöbasen från Cph under vinteren sen är det slut. I Oslo är det tack och hej redan i November.

Vad gäller företräde till de andra basena gissar jag det är avtal/förhandlingar om det. Det samma med återanställningsrätten, den gäller normalt endast till din ordinarie bas.

Stämningen är ju, som förståelig är, att man är ledsna, chockade, förbannade, frustrerad, ja allt man kan tänka sig i en sån situation.. De som är kvar är såklart också oroliga över framtiden..
Ulf
2018-10-08 12:57:42
SV: Något nytt om TUIs nedläggning av...
Av Cc: Detta betyder att samtliga i Malmö sägs upp men vad gör de under tiden de är under uppsägningstid!? Flyger från andra baser? Sannolikheten att de med högst inkommer in på andra baser är väl minimal. Behöver TUI ge dem företräde på andra baser? Hur är stämningen i OSL MMX och HEL?
Lågprisprofilen
2018-10-08 12:41:08
SV: Något nytt om TUIs nedläggning av...
Kan någon förklara på vilket sätt TUI fly nordics personal ger en bättre service än andra bolags, exempelvis JetTime ?
Cc
2018-10-08 12:27:13
SV: Något nytt om TUIs nedläggning av...
I kabinen har TUI ansiennitetslistor basvis. Vilket vill säga att CC i GOT och på ARN sitter säkert. Malmö och Oslo får uppsägningar... HEL cc är inhyrda via bemanningsbolag.

Piloterna däremot verkar ha 1 ansiennitetslista, så nu drabbas väl merparten av styrmännen, oavsett bas.
Ulf
2018-10-08 10:52:56
SV: Något nytt om TUIs nedläggning av...
Sign. Undrande: Varför skulle Jettime ta över TUIs cc?

Självklart om Jettime behöver crew men man tar inte "över" annan crew. De lär få söka som vem som helst! Vi ska hålla i minnet att det inte ligger i bolagens intresse att ta över personal som vet hur en slipsten dras... Dvs man vill hellre ha ny och egen personal som kan forma efter eget behag?

Hade jag varit i den sitsen så hade jag inte sett ett mervärde i att anställa personal från annat bolag. För att le, vara förstående och proffsig så behöver man inte haft jobbet i 20 år. Det landar alltid bara på en enda grej; personligheten. Tyvärr en sanning.

Givetvis önskar jag crew i BLX lycka till men sötebrödsdagarna är över och detta började redan 2005 då framtiden för Malmöbasen också hängde lite i luften.

Så om vi nu ska vara lite iskalla så är detta en utveckling som egentligen inte förvånar, någon. Allra minst BLX crew!
sv 737
2018-10-08 10:28:39
SV: Något nytt om TUIs nedläggning av...
Transportstyrelsen kan inte bestämma, viken affärsstrategi ett bolag ska ha så länge de håller sig till regelverket. Men visst det är tråkigt när folk mister sitt jobb.
Undrande
2018-10-08 09:10:33
SV: Något nytt om TUIs nedläggning av...
Från förste november flyger Jettime alla flygningar från Malmö Sturup. Hur går det för de anställda med Malmö bas?
Flyttar de över till Jettime? Hela historien är ledsam då tuifly håller hög service standard med fantastisk personal ombord.
Ulf
2018-10-08 07:58:45
SV: Något nytt om TUIs nedläggning av...
Men har ni inte gemensam ancennitetslista för kabinen? Tyvärr tror jag nog att oxå de högsta cheferna i TUI känner till alla turer med det som händer nu. Sådant görs inte utan direkta pekpinnar från toppen. En cc som jobbat i 20 år måste alltså söka nya tjänster med ny grundlön? Eller hur blir det? Hur är moralen i kåren och hur är stämningen i ex Malmö?
737
2018-10-07 13:04:13
SV: Något nytt om TUIs nedläggning av...
Våra engelska chefer lyser med sin frånvaro. Kosmstigt att inte Transportstyrelsen sätter ner foten. Ingen fattar vad som händer. Enorma problem att crew alla uk flygningar men svenskarna vill de inte ta in. Vi skall får söka om alla jobb. Märkligt beteende men om ni tittar så står många av TUI flygplan i Norden på backen för att de inte kan få i hopp crew till flygningarna. Detta kommer inte att sluta bra och snart kommer nog hösgta ledningen i TUI att undra. Hela nästa års besparing är uppäten av wet lease in........
 

Tillbaka

MCC-kurs
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev