Tråden startades av: Carina  2018-10-12 11:32:06
Taggad för att byta arbetsplats 
Hej.
Är nu i mitten av livet , 48 år och har jobbat som idrottslärare/special lärare i 25 år. Men nu räcker de!
Flygplatser har alltid attraherat mig, reser så mycket jag kan och har råd med.
Har nu sett att man söker trafikassistenter till Sas Landvetter. Funderar på att söka.
Är både stresstålig och utåtriktad mår bra av mycket människor. Har inga problem med udda arbetstider. Men hur är det egentligen att jobba på Landvetter?
Lön? ob? Stämning? Nyfiken och tacksam för alla svar. :-)

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

ABC@CFIT
2018-10-21 12:02:32
SV: Taggad för att byta arbetsplats
Den som vill slippa bädda sängen och istället avnjuta en läcker frukostbuffé på företagets bekostnad..
CFIT
2018-10-21 00:45:41
SV: Taggad för att byta arbetsplats
@ABC. Vem vill jobba i cabin när du för samma lön kan få sova på egen kudde?
M
2018-10-12 17:10:18
SV: Taggad för att byta arbetsplats
Du är inte för gammal för att arbeta som trafikassistent, de anställda på GOT är allt från 19-60, den senaste kullen som blev utbildad i våras hade med kandidater som både var lika gammal som dig och äldre.

Att jobba som trafikassisten är en av de roligaste jobben jag har haft, du får utmana dig själv varje dag med både stresståligheten, att vara lösningsfokuserad men även att alltid prioritera säkerhet och punkltlighet framför service vilket jag ibland kunde tycka var jobbigt då jag tidigare haft service jobb där vi gjort allt för kunden.

Du ska vara beredd på att i mestadels jobba tidiga morgnar, allt från klockan 3 på morgonen vilket händer mer sällan, men runt fyra tiden börjar de flesta passen. En sak att ha i åtanke också är att man arbetar 3 helger i månaden vilket ger dig en helg fri per månad vilket påverkar ens sociala liv. Men detta ger ju även mer ob. Baslön ligger runt 19000 i månaden och därefter får man ob vilket drar upp lönen ganska så mycket. Vill man jobba över finns det även i perioder möjlighet till detta.

Angående stämningen, så är det från dag till dag. Mycket anställa som gillar att lägga av dryga kommentarer, hålla koll på en, och skitsnack. Så man lär sig ganska snabbt att man håller saker för sig själv, särskilt när det har med företaget att göra och deras bristande intresse att ta hand om sina anställda. MEN jag tycker självklart att du ska söka då det är ett extremt roligt jobb, med utmanade arbetsuppgifter, mycket ansvar och lärdom.
ABC
2018-10-12 15:59:13
SV: Taggad för att byta arbetsplats
Varför inte börja jobba i kabinen? Du är inte ett dugg för gammal, många flygbolag skriker efter personer med mer livserfarenhet. Lön kanske inte är det viktigaste?
Roger
2018-10-12 15:09:10
SV: Taggad för att byta arbetsplats
Det ar bra att vara bade stresstalig och odmjuk infor arbetsuppgifterna. Flyplatser kan vara extremt stressframkallande miljo. Utatriktad ja, men inte patrangande.
Lonen ar kanske inte det viktigaste nu om jag tolkar ditt inlagg korrekt, ga inte pa for hort om den fran borjan bara, arbeta dig uppat. Framfor allt, var palitlig.
Kor till och sok jobbet.
Jervejint
2018-10-12 15:04:36
SV: Taggad för att byta arbetsplats
Du är på tok för gammal.
Dessutom så är lönen minst 10K/månad lägre än för en idrottslärare.
Stanna vid din läst. Du håller dessutom kroppsvikten som gympa lärare, det göru int som trafik ass. Du får däremot en rejäl sittdyna av trafik ass jobbet....
 

Tillbaka

MCC-kurs
Pilotshop
BAM
Air BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev