Tråden startades av: Mike  2018-12-01 11:55:16
Träna på inför sin pilotutbildning/PPL 
Hej. Mitt namn är Mike och jag är 23 år gammal. Jag börjar min pilotutbildning nästa år och givetvis med kursen PPL. Jag undrar hur jag på bästa sätt kan förbereda mig inför den kursen? Läste gymnasiet för 4 år sedan, är det något jag behöver läsa om och fräscha upp minnet? Har glömt en del saker. Skulle verkligen uppskatta om jag kunde få så mycket tips och råd som möjligt så att jag kommer väl förberedd till kursen. Kanske något område inom matten/fysiken jag behöver repetera?

Mvh.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Steffo
2018-12-03 18:07:17
SV: Träna på inför sin pilotutbildning/PPL
Jag skulle rekommendera dig att enbart ta det lugnt och vila, du kommer behöva all energi till ATPL-teorin.
PPLn klarar du så länge du har ett intresse för flyg. Lite grundläggande kunskap från skolan så är du hemma. ATPLn däremot är tuffare och kräver högre insatser. För ett par år sedan fanns alla frågor att plugga in via diverse olika plattformar. Under 2018 har man dock bytt ut nästan samtliga frågor i frågebanken vilket gör att man nu inte kan "fuskträna" längre. Tror att antalet misslyckade prov gick från ca 10% till 30% när man bytte frågebank.

Så spar på din energi till ATPL, du kommer behöva den.
Pilot
2018-12-03 11:24:27
SV: Träna på inför sin pilotutbildning/PPL
Jag håller med. Givetvis behöver du kunskap från gynasiet, men fokusera på flygteorin istället. Det är vad du behöver kunna. Börja läsa PPL och även ATPL böcker redan nu, då upptäcker du även om det är något ämne du har svårare för, så kan du fokusera på det.
Anders
2018-12-03 09:11:57
SV: Träna på inför sin pilotutbildning/PPL
Ladda ner appen som heter "PPL appen". Finns till både iOS och Android.

Stor frågebank och bra förklaringar. Annars är det som tidigare skrev, försök få tag på böckerna så du kan läsa igenom dom innan kursen drar igång.

För det praktiska sen så är det inte fel med lite flygsimulator på hemmadatorn. Inte för att lära dig flyga men snarare för att känna igen instrument och var dom sitter någonstans.

Mike
2018-12-02 21:02:53
SV: Träna på inför sin pilotutbildning/PPL
Fler svar? :)
Göken
2018-12-01 17:54:42
SV: Träna på inför sin pilotutbildning/PPL
Strunta i de tidigare inläggen. Om du kan köp teorin och läs klar den så du klarar proven utan problem i vår. Börja certet med flyga tidig vår då du är väder beroende med PPL så du kan flyga i vädret som råder. Då är du färdig till hösten. Bara att se upp med åska på sommarhalvåret du ska undvika och ta det lugnt om det blåser men din instruktör släpper inte iväg dig i blåsväder!
Tommy Körberg
2018-12-01 13:45:50
SV: Träna på inför sin pilotutbildning/PPL
Mitt tips till dig Sam är att slipa på dina "grundsvenska" för att sluta särskriva.
Sam
2018-12-01 12:29:45
SV: Träna på inför sin pilotutbildning/PPL
Roligt att höra! :D

Mitt bästa tips skulle vara slipa upp grund matte (addition/subtraktion, division, multiplikation) sen även grundläggande ekvations lösningar samt geometri, Mycket beräkning med trianglar ;)

Sen om man har tid o lust så skulle jag nog säga grundläggande fysik, krafter, newtons lagar samt aerodynamik.

Lägg inte för mycket tid på detta för mycket kommer du lära dig under kursen men har du grunderna så blir de mycket enklare att förstå!
 

Tillbaka

Air BP
MCC-kurs
Pilotshop
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev