Tråden startades av: Jobba i Danmark  2018-12-29 18:42:30
Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige? 
Hej!
Fått anställning i Danmark men ska bo i Malmö och pendla över bron.
Kommer få min lön (DKK) insatta på mitt svenska bankkonto och sen ska jag själv betala skatt i Sverige. Någon här som gör detta idag och kan hjälpa mig lite hur man ska göra, vad man ska betala för, avdrag osv?
Maila mig eller skriv här.

Med vänlig hälsning,
Fredrik (fredrik_liteon@hotmail.com)

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

sv Skattebetalare
2019-02-02 18:46:01
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Har varit anställd i Danmark och skattat i Sverige, i många år boende i Sthlm.
Som flight crew på min tid, tillhörde man inte gränsgångaravtalet (som i första hand gällde boende i Malmö och Köpenhamns kommun) om man var t.ex boende i Sthlm. Förmodligen är det andra regler som gäller idag. Som pensionär idag, har jag betydligt bättre pension än om jag varit svenskanställd.
Tjänstepension och ATP från Danmark, och ett privat pensionssparande i Sverige gör att jag lever gott.

Mitt tips är att anlita en oberoende expert, som kan reda ut frågan.

PS. Som svensk medborgare har du alltid din garantipension i Sverige DS.
bron
2019-02-02 16:39:41
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Tack för utförligt svar :)
Cph
2019-01-22 08:57:20
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Beställ hemvistintyg från Skatteverket. Det lämnas till Skat.dk för noll-skattekort i Danmark.
Gå med i Dansk Akassa första arbetsdagen om du vill ha den tryggheten.
Deklarera en gång om året till skatteverket.

Mer info på oresunddirekt.se som tidigare nämnts.
Skattebetalare
2019-01-22 07:53:42
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Det är den värsta tänkbara position du kan vara i.

Skatten du betalar till Sverige får du absolut ingenting för. Du tillgodoräknas ej några pensionsoengar , du är utskriven från svensk försäkringskassa osv.

Du förlorar väldigt mycket pengar på detta.
Christina
2019-01-20 17:37:14
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Du ska ansöka om ”skattefritagelse” i DK, inga problem i det, men det är ett måste. Sen ska du, som nån redan skrivit, göra en preliminär skattedeklaration i Sverige. Det är hur enkelt som helst, du deklarerar bara hur mycket du cirka kommer att tjena på ett år, försök komma så nära dom riktiga siffrorna bara... sen ska du kontakta försäkringskassan då dom ska utreda vart du ska vara socialförsäkrad, då du ska betala skatt i SE då ska du vara försäkrad i SE. Nån skattejurist behöver du inte...Skattekontoret i Simrishamn har hand om dom flesta flygande i Skåne, har du frågor så ring dom:) Lycka till!
Christian
2019-01-09 16:31:59
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Du gör en preliminär inkomstdeklaration på skatteverket.se där du beräknar vad din lön kommer att bli för hela året, inkl alla tillägg du kommer att få så alltså inte bara ange den fasta delen av lönen. Detta görs alltså för kommande år.
Vill du ha hjälp så ringer du till Skatteverket och ber att få prata med utlandsavdelningen vid skattefrågor så hjälper dem dig garanterat. Just den avdelningen är helt fantastisk.
Fredrik
2019-01-09 11:45:55
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Social skatt ska betalas där du har din bas enligt Juli 2012 regeln, dvs Danmark i ditt fall. Inkomstskatt betalas där du bor, dvs Sverige.
Martin
2019-01-09 09:54:41
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Hej. Skatteverket har en bra hemsida där all information finns. Om du är markanställd skall du betala skatt i Danmark och är du ombordsanställd skall du betala skatt i Sverige. Du skall i så fall skicka in en preliminär deklaration och då får du en räkning där du månadsvis skall betala din skatt.
Den lön du får i danmark och skattar for i Sverige är "icke pensionsgrundande" så mitt tips är att sätta undan en rejäl slant på ett privat sparande. Den danska statliga pensionen är inte mycket att hänga i granen. Inte för att den svenska är särskilt kul heller men du måste ta hand om dig själv. Lycka till!
Skattefén
2019-01-01 21:30:11
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Boka tid hos Øresunddirekt så får du hjälp med allt. De har rätt bra koll på oss flygande och kan både danska och svenska skattereglerna, de kan dessutom hjälpa till med de olika blanketter man ska fylla i. Det är ju inte bara skatten man ska fixa med det är även försäkringskassan. Båda dessa myndigheter finns i samma lokaler hos Øresunddirekt. Har själv jobbat som flygande i Danmark i 20 år, har aldrig behövt anlita nån skattejurist eller åkt på nån restskatt någonsin. Det är inte så svårt som folk vill inbilla sig.
Beluga
2019-01-01 16:39:56
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Beroende på hur mycket skatteskillnaden är så är det alltid bäst att gå via en erfaren och insatt jurist även om det kostar en slant.

Folket på Skatteverket och även första rättsinstanserna(!) är väldigt dåligt insatta om vad som gäller. Det är inte förrän du har överklagat och fått ärendet prövat hos högre instans som ditt ärende kommer att behandlas av kunnig personal. Därför är det bäst att gå via jurist direkt ifall skillnaden som sagt är stor.
m
2019-01-01 02:49:26
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Ett tips är att gå till öresund direkt eller besöka deras hemsida. Där står allt du behöver få ordnat inför och under din anställning i dk :)
thomas
2018-12-31 21:33:55
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
rent generellt all kontakt med myndigheter ska ske skriftligt då diarie förs ärendet, och det går att hänvisa till ett dnr nr vid efterkontakt, tel ska man aldrig använda.
Fredrik
2018-12-31 11:50:59
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Hej "Pilot",

Jag har liksom du hört att mycket beror på vilken handläggare man får och att man ska ha allt skriftligt från Skatteverket då många har åkt på skattesmällar och att personen som sagt saker till dig i telefon bara gjort det "upplysningsvis". Så får väl helt enkelt se om jag får tag på en skattejurist eller liknande.
@Fredrik
2018-12-31 10:31:45
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Skattejurist är svindyrt, skicka meddelande till skatteverket via din inloggning.
Pilot
2018-12-31 09:58:32
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
Hej Fredrik.
Man kan tro att en myndighet som Skatteverket vet vad de talar om, men tyvärr beror det mycket på vilken handläggare du får. De är oftast dåligt insatta i skatter för oss flygande, och de har ibland helt galna tolkningar som kan kosta dig dyrt. Mitt råd är att kontakta en skattejurist med erfarenhet av vad som gäller för flygande personal i skandinavien.
Ojoj
2018-12-30 07:03:45
SV: Jobba i Danmark, betala skatt i Sverige?
www.skatteverket.se Ring dom och prata med dom. Var öppen och ärlig så hjälper dom dig. Många svenskar som har samma upplägg.
 

Tillbaka

Volflight
Pilotshop
Air BP
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev