Tråden startades av: Andreas  2019-06-18 11:16:18
Meritpoäng för pilotutbildning 
Hej.
Jag är utbildad trafikflygare. Gick min utbildning i Florida -98. Konverterade sedan certen till svenska.
Hade tänkt att söka in till någon annan utbildning. Någon som har koll på om man kan tillgodoräkna sig utbildningen. Få högskolepoäng eller poäng för att öka på sitt
meritvärde?
Har sökt överallt men hittar inget om detta.
mvh

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Nej
2019-06-18 15:02:42
SV: Meritpoäng för pilotutbildning
Rent generellt är svaret nej (om vi pratar universitet/högskola). Beroende på vad du tänkt utbilda dig till så kanske du kan få någon enstaka kurs på grundnivå tillgodoräknad. Ska du t.ex. utbilda dig inom meteorologi kan du kanske göra vissa kopplingar till din tidigare utbildning och få en grundläggande kurs inom meteorologi tillgodoräknad. Det är upp till skolan att avgöra. Du ska då visa kursplanen från det ämnet du vill tillgodoräkna och det ska stämma överens med kursplanen på skolan - och om dessa till stor del överensstämmer så kan du få kursen tillgodoräknad. Om man lyckas få en kurs tillgodoräknad så ger många skolor bara betyget G, även om du skulle ha högre betyg i ämnet sedan tidigare. Skulle dock tro att det blir väldigt svårt att tillgodoräkna något från flygutbildningen till högskolepoäng. Ibland kan det vara problematiskt att bara få en kurs tillgodoräknad från ett universitet till ett annat.

Meritvärdet kan du i regel bara påverka genom att läsa upp gymnasiebetygen. Annars är ett tips att skriva högskoleprovet, då hamnar du i fler urvalsgrupper.

YH-utbildningar brukar väga in tidigare arbetserfarenhet i urvalsprocessen. Det hjälper dig bara att komma in på själva utbildningen - väl där måste du läsa alla kurser.
Studenten
2019-06-18 14:25:36
SV: Meritpoäng för pilotutbildning
Fråga de här: https://www.antagning.se/sv/fragor-och-kontakt/#humany-antagningen=/contact;id:1297
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev