Tråden startades av: StudenTT  2019-06-18 16:58:20
Hur lång tar det att skicka in ansökan för YH? 
Hur lång tid tar det att skicka ansökan för YH?
Hej! Jag kommer att söka till detta årets YH-program (OSM/TFHS) och har en fråga angående hur lång tid det tar att skicka in sin ansökan till respektive skola. Kortfattat undrar jag vad exakt det är man behöver skicka in. Vilka dokument det är? Är det några papper man behöver skicka in? I såna fall vilka? Eller sker ansökan med några klick på skolornas hemsida?

Uppskattar svar från de med erfarenhet med att ansöka till någon av, eller båda, skolorna.

OBS. Jag frågar inte hur lång tid det tar till att bli antagen, utan bara hur lång tid det tar att skicka in själva ansökan på deras hemsidor efter att ha fått godkänt flygpsykologiskt lämplighetstest och EASA medical class 1. Finns det fysiska papper man måste posta etc?

Tack!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Per G
2019-06-19 22:04:16
SV: Hur lång tar det att skicka in ansökan för YH?
Bra fråga!

Jag skickade in till yh för nån vecka sen. Eller ja. Mamma o pappa hjälpte mig. Men sak samma. Det tog oss max 15 timmar. Det va massa saker som skulle bifogas. Så fånigt. Och sen när dom va klara så fick vi massa mail från skolan att det saknades grejer. Visst. Det gjorde det kanske. Men sen var dom klara. Nu sitter jag o väntar på startdatum. Vgd?
Fd elev OSM
2019-06-19 09:04:47
SV: Hur lång tar det att skicka in ansökan för YH?
Hej du!

Du är en väldigt enkel googling bort för att få svaret på din fråga. Vad jag minns när jag sökte så gick det väldigt fort så länge du sitter inne på det flygpsykologiska lämplighetstestet, Medical class 1 och relevanta betyg. Du kan som sagt läsa om det här på respektive hemsida. Inga konstigheter alls.

Lycka till!

Göran
2019-06-19 08:48:40
SV: Hur lång tar det att skicka in ansökan för YH?
Om du inte kan få fram denna information eller är orolig över hur många papper som måste skickas in så är troligen inte jobbet som pilot något för dig. Det handlar om mycket ansvar vilket du inte verkar villig att ta då du vill ha all information serverad på ett silverfat. Räkna inte med att silverfatet finns där under din ATPL teori, men lycka till.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev