Tråden startades av: kbk  2019-07-18 11:54:46
Tips på flygskolor i andra länder 
Hej

Jag söker tips på flygskolor i andra länder än Sverige, både skolor där man kan utbilda sig modulärt men också skolor som har ab-initio program.
Vill helst hitta en skola i USA eller ev Mexiko där man kan utbilda sig till en lägre kostnad än i Sverige.
Jag har under en tid undersökt skolor dels i Sverige men också i våra grannländer, Norge, Blatikum etc men upplever att priset för en ATPL integrated är högt prissatt i jämförelse med vad vissa hävdar att det kosta i Amerika.
Rätta mig gärna om jag har fel.

Tack på förhand!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Bertil
2019-07-22 09:37:28
SV: Tips på flygskolor i andra länder
Finns ingenstans i världen man får bättre pilotutbildning än i USA, världens mest trafikerade och komplexa luftrum tillsammans med att allt är på riktig engelska. Slår betydligt högre än att fisa runt ensam över de svenska skogarna.

Däremot kommer det definitivt inte bli billigare, särskilt inte med nuvarande kronkurs.
TRI/E!
2019-07-21 22:53:24
SV: Tips på flygskolor i andra länder
Hej!
Helt ok att studera utomlands, helst i ett EASA-land, upp till halva prise! Eller ett PPL i USA och samla flygtid, 100 tim flygtid och enkelt att konvertera över till ett EASA PPL, samtidigt slipar man sin engelska, sedan ATPL-teorin gratis på TFHS distanskurs. Efter det kan du marknaden och fixar resten smart, tex MCC-kurs i UK för en bråkdel av kostnaden i Sverige.
Seriösa bolag kollar inte var du har tagit utbildningen, uttagningsprocessen kollar mest CRM, typerfarenhet, simprov mm.
Många här som skriver har en anknytning till svenska flygskolor, självklart skriver dom negativt om utländska skolor, inget att lägga vikt vid.
Lycka till, kolla på en sida som heter pprune, där kan man få många tips!
Mvh
TRI/E 737
kbk
2019-07-18 16:36:17
SV: Tips på flygskolor i andra länder
Jobbar som rekryterare på ett stort flygföretag och de som köpt sig en utbildning utomlands ligger långt ner på våra listor. Det är om INGEN av de vi kallar är bra nog, så kallar vi de som varit utomlands.

Med vänlig hälsning,
Patrick
ABC
2019-07-18 15:35:39
SV: Tips på flygskolor i andra länder
Vad är det för fel att gå vägen via segelflyg, flygklubb, timbyggande, teori på distans och sedan ta ditt ATPL? Du kan dessutom jobba dig igenom hela utbildningen om du inte är helt blåst...
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev