Tråden startades av: Kalimero  2019-11-20 10:32:20
Turbulens med Dreamliner till USA? 
Hej,

finns det någon med erfarenhet/kunskap kring hur vanligt det är med turbulens vid flygning med Dreamlinern (Norwegian) till USA? Tänker främst till amerikanska västkusten. Är det bättre vissa perioder på året? Är det bättre att flyga vissa tider på dygnet? Tacksam för info.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

787 FO
2019-11-21 09:54:01
SV: Turbulens med Dreamliner till USA?
Över atlanten brukar vi normalt sätt alltid passera lite områden med turbulens. (jetströmmar/klarluftsturbulens) Detta p.g.a. alla lågtryck som har sina banor där. Oftast är det bara av liten styrka och kort tid. Ibland lite mer men det är inget som är farligt. Planeringsavdelningarna gör allt för att undvika det och så även vi som besättning. Grönland brukar ha lite lävågor pga bergen vid starka vindar på marken men det är mest "gung". Vid kanadensiska kusten brukar det också hoppa till lite när man kommer in över land. Fastlandet USA är relativt lugnt....Det kan dock vara lite hoppigt över klippiga bergen på väg ner mot västkusten.

787:an är väldigt bekväm i turbulens med sitt suppression system som hela tiden jobbar för att motverka det. https://www.youtube.com/watch?v=9HOBvL-QgtU




ABC
2019-11-21 01:35:51
SV: Turbulens med Dreamliner till USA?
Tycker du är modig som flyger trots att du känner obehag. Gissar att du redan sett varenda video med flygkrascher och turbulens som finns på Youtube samt är mer än påläst över vem du ska flyga med, var du ska sitta i planet och vad som orsakar turbulens. Du har förmodligen dock missat att berätta om din flygrädsla för oss flygvärdinnor så att vi kan få chansen att hjälpa dig lite. Det är inte skämmigt att vara rädd. Vår arbetsmiljö är skrämmande för många men vi är ombord för dig och inte för vårat eget välbefinnande. Snacka med personalen i gaten så får du gå ombord först och vi kan säga hej och jobba tillsammans därifrån.
L
2019-11-20 17:10:07
SV: Turbulens med Dreamliner till USA?
Över Grönland förekommer det en del turbulens också pga vindar som blåser över bergen där men som föregående talare säger, andas ut. Har själv flugit 787 och upplevde inte att vädret på höjd varierade över just Atlanten beroende på årstid. Över land är det lite mer aktivitet i luften på sommarhalvåret men ombord finns mycket sofistikerad väderradar så man flyger i den mån det går där det är som lugnast. :) /Ex 787 FO
Andas ut
2019-11-20 10:57:31
SV: Turbulens med Dreamliner till USA?
Det är oftast väldigt lite turbulens när jag flyger till USA men:

- Det kan vara lite turbulens när flygplanet passerar mellan hav och land p.g.a. temperaturskillnaderna vatten/land. Norska kusten samt en del vind vid norska bergen. Några minuter bara.

Samma effekt kan man räkna med när man går in över vatten/land Kanada och en bit in över USA.

Sen kan det vara lite turbulent p.g.a. andra faktorer under resan men det är inga konstigheter. Norwegians 787 är väldigt bra på att hantera turbulens och känns väldigt trygg.

Den turbulens vi känner som passagerare syns inte ens på höjdmätaren i cockpit utan det är mer en typ av vibrationer eller små gupp. Flygplanet rör sig knappt upp och ner i realiteten. Kör lite för fort över ett saktanergupp med bilen så kommer du uppleva bra mycket mer turbulens än i ett flygplan:)

Andas ut!

 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev