Tråden startades av: Berit  2020-06-11 01:18:00
SunclassAirlines/Tuifly 
Hur går
Det för dessa 2bolag nu när dem ”parkerat”?Måste ju kosta enorma summor för dem!Ingen hjälp där inte som SAS får.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

The Observer
2020-08-11 21:48:23
SV: SunclassAirlines/Tuifly
Enligt uppgift hade lokala fack klubben på Sunclass Airlines och arbetsgivaren ett avtal klart i förra veckan som båda parter accepterade.

Då kommer plötsligt Unionen in från central nivå och kräver att medlemmarna röstar om JA eller NEJ till avtalet. Av 180 st. anställda röstade enligt uppgift 177 JA och ENDAST 3 st. NEJ. Då säger Unionen från central nivå NEJ till avtalet bara för att alla inte röstade JA.

Herregud ENDAST 3 st. sa nej till avtalet och Unionen gör med anledning av dessa extremt få NEJ då alla sina 180 st Sunclass Airlines medlemmar arbetslösa för att inte alla sa JA!!!

Jag trodde facket på central nivå var till för medlemmarna inte för att hjälpa arbetsgivarna att slutligt kunna säga upp alla sina anställda och sedan låta ett bemanningsföretag istället utföra jobbet med ännu lägre löner än de löner den lokala fackklubben förhandlat fram ett avtal om och som Unionen av outgrundliga anledningar alltså säger nej till TROTS ATT 177 av 180 medlemmar säger JA till det avtalet.

Rena övergreppet från fackets sida på central nivå EMOT sina egna medlemmar och den lokala fackklubben och en fullkomligt absurd hantering bara för att 3 st. säger NEJ när 177 st. SÄGER JA!!!

Den lokala fackklubben skall dock ha all heder, dom har jobbat och slitit och förhandlat stenhårt och till slut fått fram ett avtal som arbetsgivarna accepterade och då slås dom istället ned av sin egen centrala fackorganisation.

Sverige är verkligen ett konstigt land emellanåt!

Hoppas berörda medlemmar stämmer facket för denna helt ologiska och absurda hantering av dem!
Ryan
2020-06-12 20:02:17
SV: SunclassAirlines/Tuifly
Någon som vet hur de går i förhandlingarna med Sca och unionen om kabin?
Facit
2020-06-12 09:32:48
SV: SunclassAirlines/Tuifly
Bolagen säljer ju såklart det som efterfrågas. Skulle fler nordbor vilja åka till Karibien så skulle det finns fler alternativ. Svenskar har ju av hävd alltid åkt till Thailand istället.

Med det sagt så erbjuder faktiskt TUI resor till Aruba, Barbados, Curaçao, Dominikanska Republiken och Jamaica vintern 20/21 så helt omöjligt är det inte att komma till Västindien.
Conny
2020-06-12 02:19:50
SV: SunclassAirlines/Tuifly
Inte för att strö salt i såren.
Alla tycker vi naturligtvis att Corona ställt till det en aning, men finns det någon chans att något annat bolag tar över resor till Karibien efter den här satans pandemin. Ex. Tui?
Norrbaggen på ving valde ju det första han gjorde att totalt SLAKTA...allt vad resor till Karibien heter..
Han ville satsa på tågresor i norra Italien bla.....
Gick sådär va??
Snacka om att såga sin egen gren.
Fredrik
2020-06-11 08:45:25
SV: SunclassAirlines/Tuifly
Permitterade, sen är BLX berättigad till det riktade lån som finns mot flygbranchen
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev