Tråden startades av: Daniel  2020-10-30 15:07:33
TFHS antagningstester del 2 inställda, vad händer? 
"Hej,

På grund av de nya rekommendationer som kommit för bland annat region Stockholm rörande Corona-epidemin måste vi tyvärr STÄLLA IN våra andra dagens tester i Stockholm under perioden 2/11 till och med 14/11.

Vi arbetar just nu med att ta fram ett alternativt scenario för att kunna göra en antagning till trafikflygarutbildning på bästa sätt men jag har tyvärr i skrivande stund inga detaljer. Klart är dock att det fortsatta urvalet kommer att ske med distansverktyg som till exempel Zoom.

Jag kommer att återkomma med mer information så fort situationen klarnat något.

Vänligen konfirmera att du fått och läst detta mejl."

Vad tror ni blir lösningen? Hur blir det med intervjuerna? Känns jävligt tråkigt när man bor långt åt helvete och redan betalt flygbiljetter till Stockholm.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Tintin
2020-11-06 11:51:50
SV: TFHS antagningstester del 2 inställda, vad ...
Ingen ha har väl fått någon vidare information än? Helt sjukt ändå att det ställs in, vi kommer i princip vara ~4 personer i ett rum i 45 minuter. man har ju större smittrisk i sin lokala Ica?
Snälla inte Zoom...
2020-11-03 13:14:03
SV: TFHS antagningstester del 2 inställda, vad ...
Mitt största önskemål att inte ha intervju och gruppövning över zoom. Det verkar så annorlunda från att göra det i person. Har aldrig varit på zoom intervju, och vill heller inte börja nu.

Kommersiellt
2020-11-01 22:15:59
SV: TFHS antagningstester del 2 inställda, vad ...
Japp. En PC på 737 ca 10-15tkr per år och MPLet ca 5
Men
2020-10-31 16:13:29
SV: TFHS antagningstester del 2 inställda, vad ...
Men om regeringen inser att det inte finns behov för det statliga programmet ett tag framöver så är det ju för de konstaterar att pilotmarknaden är övermättad med en mängd erfarna arbetslösa piloter som i första hand kommer att behöva de enstaka framtida jobben.

Säger inte emot att man ska ta chansen, för statlig flygutbildning är få förunnat och vi är nog många som inte hade suttit som piloter idag om det inte vore för tfhs. Kör hårt för med lite tur går allt, men ni kommer att hamna längst bak i en just nu oerhört lång kö för att få jobb. Skaffa en plan B och kör på den så länge det behövs efter utbildningen men ge inte upp!
Inte gratis även om gratis
2020-10-31 13:14:06
SV: TFHS antagningstester del 2 inställda, vad ...
Det kostar nog ungefär 25000kr/år att bara hålla igång ett kommersiellt certifikat.
Ett annat perspektiv
2020-10-31 09:18:47
SV: TFHS antagningstester del 2 inställda, vad ...
@FO

Sök statlig utbilding nu. Det finns ingen garanti för att det statsfinansierade flygprogrammet kommer att finnas i framtiden så jag håller inte med dig. Om du väljer en reservplan nu och väntar 3-5 år kanske det inte finns någon möjlighet, vi vet bara inte. Vad händer om regeringen inser att det inte kommer att vara ett behov av piloter för många år och beslutar att minska finansieringen? Men på andra sidan kanske du har rätt, ingen vet. Kanske kan en annan utbildning vara fördelaktig. Det enda vi vet är att det statligt finansierade programmet är tillgängligt nu, det kanske inte finns i framtiden.
Daniel
2020-10-31 08:56:45
SV: TFHS antagningstester del 2 inställda, vad ...
Backupplan bör inte underskattas, men varför kan man inte skaffa en efter man är klar med flygutbildningen?

Det måste ju om något vara mer logiskt att ta chansen på en statlig pilotutbildning när man får den. Certifikaten behåller man ju även om man inte lyckas få tag på ett jobb direkt efter utbildningen. Finns det inga jobb så kan man hoppa på en annan utbildning tills marknaden blir hetare.
Kalle
2020-10-31 00:06:46
SV: TFHS antagningstester del 2 inställda, vad ...
Backupplan bör vara nummer ett för alla aspirerande piloter som FO säger. Det bör alla inse efter denna kris hoppas jag, men att tacka nej till en chans på en betald pilotutbildning hade nog ingen gjort oavsett vad som är ”bäst” och det tror jag du förstår, FO. Vänta med att söka alls är nog det bästa om man vill ha en backup.
Daniel
2020-10-30 20:06:56
SV: TFHS antagningstester del 2 inställda, vad ...
@Erik

Sorry om det stör dig, men det är ju ändå bara antagning en gång om året. Kan tycka att man kan stå ut med det då, särskilt eftersom forumet är ganska dött emellanåt ändå.
FO
2020-10-30 19:45:20
SV: TFHS antagningstester del 2 inställda, vad ...
Varför inte vänta med pilotutbildning just nu? Jag förstår suget. Har själv varit där men när du är klar ska du eventuellt konkurrera om jobb med sådana som mig. Styrman ca 3000 timmar och säkerligen många ännu mer erfarna. Svårt att sia om när branschen vänder och hur lång tid det tar att återhämta så du ska nog räkna med extra hård konkurrens i en bransch som alltid har varit tuff att slå sig in i.

Vill inte låta nedslående för jag förstår verkligen hur stort suget är men i dessa tider är det nog mer strategiskt att satsa på något annat tillsvidare. Det kan nog vara klokt att bygga in en backupplan om man ska ge sig in i denna bransch så har du ingen sådan innan du ger dig in på pilotstudier skulle jag rekommendera att titta på det först.
Erik
2020-10-30 16:12:24
SV: TFHS antagningstester del 2 inställda, vad ...
Tråkigt men hur många TFHS-trådar behövs egentligen? Kan ni inte hålla er till dom som finns?
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev