Tråden startades av: Per  2021-02-27 09:08:10
Säljer Norwegian? 
Vet någon hur det går för Norwegians biljettförsäljning? Finns det någon (utanför Norge) som törs köpa biljetter med Norwegian? Jag kan se en ytterst liten möjlighet för NAS att komma in på Norska marknaden igen. Men utanför tvivlar jag stark. Det skulle isåfall vara med väldigt billiga biljetter, och då tjänar dom inget. Lite moment 22. Finns det någon som tror på att NAS hittar tillbaks?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Tjosan
2021-03-04 15:35:28
SV: Säljer Norwegian?
Jag är gott klar över Norwegians intentioner med airbusplanen. Men att göra allt i stort sett på en gång var och är huvudlöst, för ett bolag av Norwegians storlek.
Satsningen i Sydamerika var dömd att misslyckas från start.
Jag gillade Norwegian i sin dåvarande form. Tragiskt att en då (BS) huvudägare, kan ruinera ett börsnoterat fint bolag på detta sätt. Obs! Detta var före pandemin.
pf
2021-03-04 11:11:50
SV: Säljer Norwegian?
Tjosan, det var vel aldri mening å anvende de 100 Airbus (A-321LR/320(Neo)) i Norwegian, men å lease de ut til andre bolag.

Det startet lovende, med kontrakt med et bolag i Hong Kong, hvor jeg har lest at de skulle ta de første 18.

Så, det er ikke bare Boeing og motorprodusenter til Boeings produkter, som ikke klarer å leverer på tid. Det skjedde også med Airbus sine produkter, med det svikt i tillit til kunden i Hong Kong.

Etter det ble det svårt for Norwegians Airbus-satsing, og deretter Coronaen...

ER det noen som vet noe vet om dette, v.g. suppler.
Av pf
2021-03-04 08:18:49
SV: Säljer Norwegian?
Trådskaparen här! Jag ville inte racka ner på NAS. Jag var nog mer ute efter om NAS i framtiden (om dom överlever) kommer att vara ett gott alternativ för den svenska marknaden. Det känns som att det nya NAS kommer att satsa på norska marknaden i första hand. Därav undran om det är klokt att köpa biljetter med NAS i detta skede. Som du säkert känner till så har ju NAS lagt sitt svenska bolag i konkurs och låtit någon annan tagit kostnaden. Detta sammantaget får mig att misstänka att om NAS hamnar i ett läge där dom inte kan leverera det dom lovar, tror jag att detta i första hand kommer att drabba länder utanför Norge.
Tjosan
2021-03-01 11:49:48
SV: Säljer Norwegian?
En sak man kan konstatera, är att BK fick storhetsvansinne. Fullständig galenskap med alla satsningar i Syd-Amerika, longhaul från London, Paris och även ifrån Spanien. För att inte tala om beställningen på 100 Airbusplan. Likaså alla mega beställningar på Boeingplan. Klart att det skulle gå åt skogen, och det var innan pandemin.
pf
2021-03-01 10:07:04
SV: Säljer Norwegian?
@pf, SAS har publisert at de starter relativt mange ruter i løpet av våren.

Jeg antar mange av disse også vil gå fra Norge, hvor det er veldig strikte coronarestriksjoner forbundet med reise f.n. PÅ det grunnlaget blir det svårt for SAS å få annet enn en håndfull passasjerer i internasjonal trafikk.

Jeg antar at trådstarter ønsker , som mange andre å rakke ned på Norwegian, og det er allmen kjent Norwegians økonomiske situasjon FØR pandemien.

Det er også allmen kjent at både Norwegian og SAS har hatt sine "problemer" med å refundere billetter. Noe som neppe blir mindre, for begge selskaper, ved billettsalg videre.

Jeg er absolutt enig i, at man skal være forsiktig med å kjøpe billetter hos Norwegian, men også hos SAS(sett fra et norskt reiseperspektiv)

sv pf
2021-02-28 15:31:11
SV: Säljer Norwegian?
De två nordiska staterna äger 43,6%, alltså ej ett majoritetsägande. Dock de enskilt största ägarna.
@Kalle
2021-02-28 15:05:23
SV: Säljer Norwegian?
Menar du allvar?
Norwegian ett starkt varumärke, efter att ha lämnat sina resenärer i sticket utan återbetalningar för uteblivna resor?
”...det har Norwegian klarat galant tidigare”
...exakt VAD är det som ”Norwegian klarat galant tidigare”?
(förutom att bygga pyramider av skulder och lurat aktiesparare och investerar på pengar, gång på gång på gång på gång...)
@pf
2021-02-28 11:11:32
SV: Säljer Norwegian?
Otroligt som du alltid ska dra in SAS i varje tråd som är kritisk till misslyckade Norwegian.
Skillnaden på SAS och Norwegian innan pandemin, var att Norwegian redan då var konkursmässigt, SAS gick med vinst.
Ivar
2021-02-28 09:46:54
SV: Säljer Norwegian?
Glöm inte att Norwegian var på ruinens brant före Covid. Detta gör det hela mycket svårare. Vi aktieägare sedan tidigare har endast en bråkdel av värdet kvar kanske 1 till 2 procent.

Ett konkursfärdigt bolag som råkade ut för Covid är ett under att det fortfarande inte gått i kvad.
ABC
2021-02-28 01:15:12
SV: Säljer Norwegian?
De säljer säkert där de har lägst pris. Läskigt att de enligt många varken har besättning eller flygplan för det de säljer. Frågan är om banker och kreditkortsföretag vågar betala ut något eller om de är smarta och håller inne med pengarna?
Kalle
2021-02-27 18:39:06
SV: Säljer Norwegian?
Ja? Varför skulle de inte det? Marknaden är ju lika död just nu för alla andra. När det drar igång igen i Skandinavien så står Norwegian där med det starkaste varumärket efter SAS. Ryanair och Wizz kommer börja konkurrera men den konkurrensen har Norwegian klarat galant innan,
pf
2021-02-27 16:28:44
SV: Säljer Norwegian?
Selv om ditt innlegg går på Norwegian, er de ikke alene. F.eks et bolag hovedsaklig eiet og støttet av to nordiske stater, og mange anadre bolag også.

Det blir nok mye refundering utover.......
Flygare
2021-02-27 13:48:08
SV: Säljer Norwegian?
Nej, det tror jag inte ,enligt planen har nya bolaget fortfarande en skuld på runt 20 miljarder NOK.
Man kommer inte ha möjlighet att prisdumpa mycket. Detta går inte utan att vara väldigt expansiv, och inga nya investorer kommer att vara särskild sugna på det här.
därför tror inte jag att det är en bra ide att köpa biljett i nuläget.
Man brinner i nuläget runt 500-600 miljoner i månaden
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev