Tråden startades av: anonym  2021-10-23 14:43:44
säkerhetskontroller flygplatser 
Lite nyfiken bara. Vad är era upplevelser av security ( säkerhetskontrollen) där man lägger upp sitt handbagage och går genom metalldetektorn både i sverige och utomlands? Har ni koll på vilka regler som gäller i Europa och utanför?Är det tillräckligt med information vad som gäller?
Vad funkar bra, vad funkar mindre bra?

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Upp med händerna
2021-11-06 20:42:54
SV: säkerhetskontroller flygplatser
Jag har också hört att Israel skulle ha mycket noggranna säkerhetskontroller, men skulle någon som har flugit därifrån kunna berätta mer om luftfartsskyddet där och hur det skiljer sig från det här i Europa?
Undrande
2021-11-02 15:56:37
SV: säkerhetskontroller flygplatser
Lite offtopic kanske men en undran: varför fotar vissa mot kontrollen när det är förbjudet? Står ju tydliga skyltar om förbud pga skyddsobjekt. Har även sett korta filmsnuttar på youtube där det kommit med. Fattar inte
Anonymus
2021-10-29 19:58:08
SV: säkerhetskontroller flygplatser
Tja blir alltid förvånad över när folk undrar om vätskeregeln är ny. Har ju bara funnits ett antal år nu....typ 10 el mer.
När det gäller långa köer så stämmer det ju under peaktiderna tex i dagsläget mellan 04.00 -09.00 ca ( vet inte hur det ser ut kvällstid) och då brukar väl ändå 4-5 spår vara öppna. Mellan 10-11 är det säkert färre pga personal behöver rast eller har slutat. Många börjar ju sitt arbetspass jättetidigt. Har bekant som jobbat där. Vet också det varit personalbrist.

The Viking
2021-10-27 15:09:28
SV: säkerhetskontroller flygplatser
På Arlanda flygplats T5,ofta långa köer till säkerhetskontrollen,och bara max två ”spår” öppna. Så har det varit i många år
Trevlig och kompetent personal dock
Men säkerhetskontrollen verkar vara väldigt under bemannad
Anonym
2021-10-27 12:58:22
SV: säkerhetskontroller flygplatser
Håller med sign Upp med händerna om att det ofta funkar i Sverige.
Det som förvånar mig är mer hur stressade passagerare inte alltid vill lyssna på personalen och då tar det längre tid. Och att många resenärer inte har koll på vad som gäller.
Har varit i USA Israel och Storbritannien- längesen dock och det var helt klart Israel som hade mest noggranna kontrollen.
Upp med händerna
2021-10-25 10:15:15
SV: säkerhetskontroller flygplatser
I Sverige har säkerhetskontrollerna för det mesta verkat hålla hög kvalitet när jag har flugit. Lite rörigt var det i Växjö när jag flög därifrån för ett par år sedan, lite för lite yta för så många passagerare.

Utomlands har det varierat ganska mycket. I Amsterdam när jag flög med KLM var det väldigt professionellt med kroppsscanning av samtliga passagerare. Desto sämre har det varit i Spanien. Okoncentrerad personal utan nödvändig kunskap om reglerna. När jag flög från Barcelona i somras var det flera som tog igenom för stora vätskeförpackningar utan att personalen lyfte ett finger. Samtidigt konstig utformning där alla passagerare fick vänta när någon väska inspekterades närmare eftersom flygplatskontrollanten som kollade röntgenbilderna också rotade runt i väskorna som behövde kontrolleras närmare.

Dock spelar det ju ingen roll hur det är på enskilda flygplatser i Schengen eftersom ankommande passagerare blandas med avgående, d.v.s. om någon flygplats i Schengen har otillräckliga säkerhetskontroller drabbar det alla flygplatser i Schengen.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev