Tråden startades av: Kurt  2019-01-29 08:15:45
Skämmas för att flyga? 
SVT s morgon studio hade ett inslag om att vissa skäms för att flyg, och på vanlig vinklat vis fanns det exempel med pk eliten som postar på facebook " nu har jag inte haft en långflygning på 7 år och " jag har rest med tåg hit" det här är propaganda, så man får lust spy!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

CFIT
2019-02-23 00:22:58
SV: Skämmas för att flyga?
In this "race to the bottom" I give China a "walk over".
Skattebetalare
2019-02-20 20:55:35
SV: Skämmas för att flyga?
Jag rekommenderar att alla tittar pa youtube klippet nedan. Det visar att temp variationer beror pa helt andra orsaker. CO2 har inget med det att gora annat an att sossekommunister och missledda fanatiker anvander CO2 logner som en ursakt for tax-to-the-max.
Hepp
2019-02-20 17:45:16
SV: Skämmas för att flyga?
Flyget står Globalt för 2% av det totala co2 utsläppet. Lek med tanken att allt flyg försvann då återstår ju 98%. Kommer ju knappast att hjälpa klimatet alls, därför är det så orättvist att flyget får ta skiten.
Skattebetalare
2019-02-20 15:03:59
SV: Skämmas för att flyga?
https://www.youtube.com/watch?v=phaBUQ3NU1w&feature=youtu.be

Varfor skulle jag skammas for att flyga?
@Proportioner
2019-02-15 17:04:46
SV: Skämmas för att flyga?
Ingen betydelse. CO2 producerande Vasalopp, ishockey, olympiader, fotboll, maraton, etc, ar helt onodiga aktiviteter. Din analys inkluderade inte all CO2 producerande aret-runt traning som dessa aktiviteter kraver, samtidigt som du tog en superlang flight som jamforelse.

Om du inkluderar traning och tar en nagot kortare flight som jamforelse finner du att en vasaloppsakare producerar mera CO2 an en flygpassagerare.
@Skattebetalare Proportioner
2019-02-14 17:45:56
SV: Skämmas för att flyga?
Ok, fel av mig. Den kalkylatorn var inte bra. Tittade på ICAOs istället och fick samma som du.

Då blev alltså en Thairesa bara ca 300 Vasalopp. Känns det mycket bättre nu?

Sen kan man ju fundera över fossila utsläpp också. Men det släpper jag nu.
Sofia
2019-02-14 17:00:27
SV: Skämmas för att flyga?
Väldigt ofta överdrivna siffror för flyg. Flyga Stockholm Göteborg går det åt ungefär 10L soppa per säte.
@Proportioner
2019-02-14 13:30:54
SV: Skämmas för att flyga?
"En långresa med flyg t ex Thailand: ca 2500 kgCO2/ person."

Totalt felaktigt pastaende.

1 kg jet fuel producerar 3.17 kg CO2. Sa bransleforbrukningen per person skulle bli
2500/3.17=789 kg for en trip till Thailand (antagligen fran Sverige).

Antag 300 pax pa langdistansflygplanet. Bransleforbrukningen for Thailand trippen
blir da 300x789=236,593 kg, eller 295,741 liter. Inte ens en 747 har bransletankar som rymmer sa mycket bransle medan lfygpolanet kan flyga till Thailand med flera pax an 300.

/Skattebetalare
sv Proportioner
2019-02-13 16:09:25
SV: Skämmas för att flyga?
Tyvärr, men dina "uträkningar" stämmer ej. Sorry!
Skattebetalare
2019-02-13 15:59:46
SV: Skämmas för att flyga?
Utan flygtransport kommer denna planet att hamna i stenaldern, medan livet gar vidare oforandrat utan Vasalopp, ishockey, footboll, etc, CO2 producerande hobbyn.
@Proportioner
2019-02-13 14:34:07
SV: Skämmas för att flyga?
Om vi ska börja snacka om proportioner så kan vi ju se oss omkring i världen. Flyget står som bekant för 2-3% av världens CO2 utsläpp. Den svenska delen handlar om promille. På samma sätt som att det är helt rimligt att en människa ska få äga en häst eller åka Vasaloppet så är det rimligt att man får resa.
Låt oss göra ett litet tankeexperiment:
Vi skrotar alla världens flygplan - resultat: Oförändrad klimatutveckling + Världsekonomisk katastrof.
Teknikutveckling och politik som ersätter kolkraft - resultat: 25% mindre CO2 + förbättrad lokalmiljö + blomstrande miljötekniksektor.

Var tycker du att vi ska lägga våra pengar och politiska kraft? Jag vet i varje fall vad jag tycker.
@Skattebetalare Proportioner
2019-02-12 23:55:09
SV: Skämmas för att flyga?
Litet räkneexempel med dina siffror: 50 g/h x 8 x 7 h (ett Vasalopp) = 2,8 kg CO2 (2,4 kg mer än om åkaren varit passiv). Bilresan dit om 3 samåker i liten bil: ca 25 kgCO2/person. Alltså ca 10 Vasalopp

En långresa med flyg t ex Thailand: ca 2500 kgCO2/ person. 1000 Vasalopp

Det handlar om proportioner och gör tyvärr dina resonemang ganska löjliga.
M
2019-02-12 21:09:02
SV: Skämmas för att flyga?
@Neo: vem du än är, du är min nya hjälte och idol. Fantastiskt välformulerat inlägg, kunde inte ha sagt det bättre själv. Håller med föregånde inlägg, försök få in den texten på DN:s åsiktssida exv.
@Neo
2019-02-12 18:44:50
SV: Skämmas för att flyga?
En inaktiv manniska producerar omkring 1.2 kg CO2 per 24 timmar, eller omkr 50 g/timme. Under full aktivitet som Vasaloppet, ishockey, footboll, maratonlopp, och gymnastik kan produktionen av CO2 oka 7-8 ggr per tidsenhet.

Na vi nu har blivit upplysta av politikerna att global warming ar det storsta hotet mot manskligheten, sa ar det kritiskt att onodiga vanor och sysselsattningar som producerar onodig CO2 forbjuds. Du namner hundar, katter, hastar vilka ar helt onodiga CO2 producenter. Jag skulle vilja inkludera Vasaloppet, ishockey, footboll, maraton och gym.

Dessutom maste alla elektriska tag och batteribilar som far elkraft fran koleldade kraftverk forbjudas.

Att bara gnalla pa flyget racker inte pa langa vagar. Det finns manga helt onodiga aktiviteter som maste forbjudas innan man attackerar nagot sa samhallsviktigt som flygtransport.

/Skattebetalare
@Neo
2019-02-11 13:02:06
SV: Skämmas för att flyga?
Vilket underbart inlägg! Du träffar rätt till 100%. Skulle du inte kunna göra Sverige en tjänst och försöka få en liknande text publicerad någonstans där det är lite fler läsare än här?
Sluta krisa!
2019-02-11 11:05:10
SV: Skämmas för att flyga?
Det är bra att vi tar ansvar, men hur mycket ska man ta in innan livet blir ganska tråkigt? Lagar, regler, normer i vår vardag. Men nu ska vi även kritiseras för precis allt vi gör i vår vardag. den senaste trenden är miljön, kropp och själ. Vi fullständigt dränks av den här diskussionen i media och politikerna följer efter för att visa att Sverige är i framkant av det som ska kallas ett modernt samhälle.

Sverige har bidragit med det absolut primära i problemet i alla aspekter, en folkminskning. Men sen fyller vi på för att allt bygger på tillväxt. Hur ska jorden kunna räddas om vi snart är 11 miljarder människor. Nej, det är något som inte stämmer i det här drevet?

Läste för övrigt schulmans senaste krönika i expressen, hans problem med jordens undergång är personligt, han har svårt att se ett jordklot utan honom, ja vissa människor behöver inte leta, utan bara ställa sig framför spegeln. Vi tänker just som honom, hur ska vi överleva, inte hur ska jorden överleva. Är mänskligheten verkligen så självklar med tanke på vårt beteende?

Sluta krisa och lev livet, det är tacksamhet!

https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/vi-lever-redan-i-undergangen-vi-har-bara-inte-forstatt-an/
Neo
2019-02-11 10:43:36
SV: Skämmas för att flyga?
Min linje har länge varit att pass och ID bör stämplas med politisk övertygelse. Efter det bör reglerna skyndsamt ändras så att miljöpartister, centerpartister och vänsterpartister förbjuds att flyga helt.

Nu är det här förstås fina och duktiga människor som aldrig flyger ändå, men ibland vill ju även de synda lite och då är det bra med regler som förbjuder dem.

Sedan bör vi förbjuda privat ägande av:

Båtar
Hundar
Katter
Hästar

Varför ska vi ha hästar? Totalt meningslösa djur. Vilka utsläpp bidrar djur med? Tänk på hela apparaten runtomkring dem, produktion och transport av foder, veterinärkliniker som måste finnas till för att inte tala om all metangas de släpper ut.

Men miljöpartister gillar inte sånt snack. De gillar inte att få höra att även sådant de själva uppskattar måste offras på klimatets altare. I deras värld så är husdjur en droppe i havet vars nytta uppväger deras CO2.

Det handlar inte om CO2. Det handlar om livsstil. En miljöpartistfamilj som bor i dåligt isolerad treplansvilla på landet, med fyra hästar, tre barn och två hundar och pumpar ut koldioxid på en nivå som Porsche-ägaren i Vasastan aldrig kommer i närheten av, kommer ändå att leva "rätt". Deras livsstil är rätt. För de lever ju nära naturen, med härliga djur, och två bilar krävs ju för "livspusslet", det rår ju inte de för.

Klimatdebatten kan summeras så här:

Allting som jag inte bryr mig om är klimatfarligt och ska beskattas eller förbjudas.

Allting som är viktigt för mig i just mitt liv är saker som har så måttlig påverkan på klimatet att det inte spelar någon roll.

Om klimatalarmisterna, på fullaste allvar trodde på sin egen alarmism, då skulle de sälja gården och knö in sig på 65 kvadrat omedelbart. De skulle sluta shoppa helt. De skulle inte köpa en (1) enda latte till i sitt liv. De skulle handla second hand och laga kläderna som om året var 1830. De skulle leva på potatissoppa och vatten. Men de gör inte det, för att i deras värld så är deras livsstil rätt. De vill ju väl förstår ni, de är ju pålästa och lajkar rätt grjer på facebook.

Mitt förslag om ni har flygångest är att ni, inför nästa resa, kontaktar 10 vänner på facebook och frågar om de är beredda att avstå alla flygresor 2019 för att på så sätt klimatkompensera din egen. Då kan ni resa med gott mod, och de kan stanna hemma trygga i vetskapen om att de gjort sitt för att rädda jorden.

Win. Win.
@TG
2019-02-11 10:30:20
SV: Skämmas för att flyga?
Påverkar inte vi människor naturen så mycket? Det var nog det dummaste påståendet som jag har hört i år. Det är inte många platsr på jorden där inte människans påverkningar är uppenbar men du kanske menar att klimatförändringarana inte är uppenbara?
Visst kan jag hålla med om att det inte är uppenbart att vi människor påverkar klimatet. Det är dock tydligt att seriösa forskare på området är övertygade om att våra utsläpp av växthusgaser leder till en onaturligt snabb uppvärmning av planeten! Att säga något annat är bara fåningt och pinsamt.

Diskutionen handlar dock om huruvida man ska skämmas för att flyga och det tycker jag definitivt inte. Flyget är framtiden och lösningen på klimatkrisen är teknikutveckling.
Skyvandrare
2019-02-11 09:14:45
SV: Skämmas för att flyga?
TG: På vilket sätt är det helt uppenbart att vi människor inte påverkar naruren särskilt mycket? Jag vill nog påstå att det inte finns så många ställen på land där människans framfart inte syns.
TG
2019-02-10 19:52:14
SV: Skämmas för att flyga?
Jag skäms inte för att flyga, däremot skäms jag över mänskligheten, eftersom så många människor helt utan kunskaper, går på vad som helst för lögner. Det är helt uppenbart att vi människor inte påverkar naturen särskilt mycket, däremot påverkar alla socialister världen i en väldigt negativ riktning och detta är mycket sorgligt.
Skyvandrare
2019-02-10 14:01:25
SV: Skämmas för att flyga?
Skattebetalare & @Mango: Ang. Climategate.

Kortfattat har jag förstått att e-post läckte ut 2009 från några forskare som vars forskning ingått i IPCCs rapport AR4. I det läckta materialet finns saker som kan tolkas som uppmaning till fusk med data.

Detta skrevs det mycket om i olika medier. Alltifrån att IPCC rapporter är helt felaktiga till att det var ett smutskastningsförsök av forskare.

Det som gör att jag har förtroende för IPCCs rapporter är:
-Rapporterna bygger inte på några få forskares resultat eller modeller. Det är många hundratals olika forskare och experter samt flera olika modeller och databankar som används.
-Följande unioner/organisationer har förtroende för IPCC: FN och dess medlemsländer, EU, NASA, WMO, SMHI, för att nämna några.

Vi skulle kunna diskutera detta i all evighet. Istället uppmanar jag alla att bilda sig en egen uppfattning baserad på vetenskapliga resultat. Lättast hittas detta hos världens stora organisationer/unioner samt hos universiteten. Undvik att använda debattörers artiklar och bloggar som faktakällor.
@Mango
2019-02-09 14:39:31
SV: Skämmas för att flyga?
Härmed slutar jag förklara och utveckla sanningen (trots nästa felaktiga argument från er). Ni får tro vad ni vill för ni kommer ändå aldrig erkänna något annat än er egen uppfattning.
@Mango
2019-02-09 13:54:06
SV: Skämmas för att flyga?
Jag snackar om UN/IPCCs climategate som var fusk och data manipulering. Det ar inte forsta gangen som UN har producerat missvisande uppgifter. Glom inte att hela global warming BS startades av en sossepolitiker utan nagon som helst vetenskaplig bakgrund, och ingenting har andrats sen dess, Global Warming fanatiker har ingen aning om istider, varmare perioder, solens/solflackarnas inverkan, eller at nordpolen har varit utan is manga ganger langt innan koleldade kraftverk uppfanns. Det hela ar inget annat an vanstervriden propaganda for "tax-to-the-max" och spridning av socialism sa att alla blir lika fattiga.
Mango
2019-02-08 22:11:07
@Skattebetalare
"Climate Gate" var ett fult försökt till smutskastning av forskningen. Det var e-post som man klipp och klistrade så att det blev helt lösryckt från sitt sammanhang. Det har skett flera utredningar av detta vilket mynnat i ett helt transparent läge. All data är tillgänglig. Säg det om någon annan bransch...

Härmed slutar jag förklara och utveckla sanningen (trots nästa felaktiga argument från er). Ni får tro vad ni vill för ni kommer ändå aldrig erkänna något annat än er egen uppfattning.
Skattebetalare
2019-02-08 15:54:14
SV: Skämmas för att flyga?
UN/IPCCs "climate gate" sager allt om deras "bevis".
Mango
2019-02-08 10:33:18
SV: Skämmas för att flyga?
Ja jag vet det och det är ett icke-problem. Tror ni inte på allvar att de tar hänsyn till sådana saker i sina rapporter?

https://www.carbonbrief.org/explainer-how-data-adjustments-affect-global-temperature-records
https://www.skepticalscience.com/surface-temperature-measurements-advanced.htm
Skyvandrare
2019-02-08 01:17:29
SV: Skämmas för att flyga?
@Mango: Det låter intressant, har du någon källa?
@Mango
2019-02-07 16:28:41
SV: Skämmas för att flyga?
Vet du att tusentals matstationer har eliminerats under arens lopp vilket gor temperaturdata helt vardelost och missvisande.
Skyvandrare
2019-02-07 10:26:59
SV: Skämmas för att flyga?
Mango: Bra där.

Fakta är viktigt. FN (IPCC), NASA, WMO och i Sverige SMHI (för att nämna några källor) presenterar rapporter där de samlade globala vetenskapliga resultaten sammanställs.

Aktivister som t ex Al Gore kan visserligen uppmärksamma problem för den stora massan men risken för polarisering är samtidigt väldigt stor när man presenterar katastrofscenarier.

Jag förespråkar fakta och optimism. Det är inte för sent. Låt ny teknik och beslut baserade på fakta vara vägen framåt. All ny teknik är och kommer inte vara bra, men döm inte ut den innan den prövats och utvärderats.

Skäms inte för att flyga, utan försök istället uppmuntra och lyfta fram de projekt som finns för att förbättra flyget. T ex inblandning av miljöbränsle, utveckling av hybrid/el-flyg, snålare flygplan och kortare/smartare flygvägar/inflygningar.







Mango
2019-02-07 09:27:15
@@Mango
Det är bara du som är lat som inte orkar leta efter bevis. Det finns ÖVERFLÖD av vetenskap som bekräftar det faktum att det finns en direkt koppling mellan CO2-halt och temperatur över tid.
https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/

Här har du keeling-kurvan, vilken jag misstänker att du aldrig hört om. Googla den.
https://scripps.ucsd.edu/programs/keelingcurve/wp-content/plugins/sio-bluemoon/graphs/co2_800k_zoom.png

Sedan får du ta och jämföra med global temperatur, du kan inte gå på temperaturen i Uppsala eller hemma i ditt vardagsrum.

Här får du mer info:
https://www.ncdc.noaa.gov/monitoring-references/faq/indicators.php
https://climate.nasa.gov/causes/
https://climate.nasa.gov/vital-signs/global-temperature/
@Mango
2019-02-06 22:52:14
SV: Skämmas för att flyga?
CO2 halten var mycket hogre pa 1940 talet an vad det ar nu men temperaturen var inte. Korrelation betyder inte samband och det finns inga vetenskapliga bevis att CO2 paverkar temperaturen. Al Gore och sossepolitiker ar inte vetenskapsman utan tax-to-the-max typer.
Mango
2019-02-06 09:43:38
SV: Skämmas för att flyga?
Det är fascinerande mycket gissningar och okunskap här i kommentarerna.

Det finns en DIREKT korrelation mellan temperatur och CO2-halt i atmosfären. CO2-halten har inte varit högre än nu på 800'000 år. Redan för knappa 200 år sedan lyckades forskare bevisa att CO2 (men även andra gaser) bidrar vill att hålla inne värmen i jordens atmosfär - Tack och lov, men det kan bli för mycket av det goda också!

Flyget står för en liten den av utsläppen, men de sker också av en ytterst liten del av befolkningen. Prova göra en kalkyl på hur dina utsläpp ser ut (det finns massor med kalkylatorer för ändamålet - jag litar på att ni kan googla) så kommer du se hur stor del som är flyg förutsatt att du flyger.

Har ni hört talas om IPCC?

Ps. Blotta inte er ignorans genom att komma med Stures eller hans kumpaners länkar... Ds.
Kurt
2019-02-06 06:22:26
SV: Skämmas för att flyga?
@Skattebetalare Instämmar till 100 % På bolaget där jag jobbar blev vi alla tvungna att se Al Gores lögnaktiga propaganda film. Jag kommer fortsätta flyga så mycket jag vill och köra bil så mycket jag vill, helt oavsett vad svenska pk mafian tycker!
Skattebetalare
2019-02-05 19:29:50
SV: Skämmas för att flyga?
Global warming ar dumhetens triumf. Sossepolitikern Al Gore i USA borjade med GW propaganda som nu har okat hans net worth till 200 mill $. Hans egendomar forbrukar 25 ganger energin av medelAmerikanens hem i USA, och han flyger helst privat med business jet. Av ofattbar anledning fick han Nobelpriset...Det finns inga som helst vetenskapliga bevis att CO2 paverkar klimatet, men vanstervridna sprider propagandan for att oka skatterna och "fordela" valfard.

Nordpolen och Gronland har varit isfria tidigare pga hogre temperaturer och mycket mindre CO2 an nu, men fros igen nar nasta istid kom. Sa det ar ingen katastrof om de blir isfria igen. Tvarton -- en fartygsled over Nordpolen skulle innebara en stor besparing.

Sa mht till detta, flyger jag sa mycket jag vill, ater New York steak sa mycket jag vill, producerar sa mycket CO2 som jag vill pa gymet, och bryr mig inte om hur manga cylindrar vara bilar har.

Kurt
2019-02-05 13:28:32
SV: Skämmas för att flyga?
Har precis läst artikel på SvD, där Göteborgs kommun hävdar att dom inte klarar av 1,5 grads klimatmålet HALLO! Har GBG en egen kupol som man lever och andas under, eller hur. KLIMATET är globalt för tusen!! Hur idiotiska kan svenska politiker och pk media bli!
HJ
2019-02-04 19:54:31
SV: Skämmas för att flyga?
https://www.youtube.com/watch?v=BEwe7AXxCU4
Reast
2019-02-04 11:44:49
SV: Skämmas för att flyga?
https://www.expressen.se/kultur/ide/varken-flygresan-eller-trump-ar-stora-miljoboven/
M
2019-02-04 10:49:37
SV: Skämmas för att flyga?
@Kurt: Jag tror att hela grejen är ett sätt att tillskansa sig makt genom skrämselpropaganda. Rösta på MP och C så fixar de den globala uppvärmningen genom att se till att folk inte har råd att flyga eller åka bil. Om de VERKLIGEN vore intresserade av miljöproblemen vore det på sin plats att kraftigt subventionera kollektivtrafik och spårbunden trafik. Bidraget till elcyklarna är ett stort skämt från början till slut. Att framställa batterierna är inte direkt miljövänligt, för att ta ett exempel.
Kurt
2019-02-04 08:31:33
SV: Skämmas för att flyga?
Det som är vidrigt vid den här hetsen mot flyget, är att div. intelligensbefriade politiker, hela kändis och pk eliten vill hjärn tvätta vanligt folk och få oss at tro att om vi bara slutar flyga, och äta kött, då räddar vi klimatet.
Det här är ingenting annat än lögn, bl.a. för att dölja att politikerna inte har mäktat med att säkra vår fossilfria el försörjning för framtiden. Jag kommer fortsätta flyga och iövrigt göra exakt som jag vill. I övrigt har Skattebetalare helt rätt i sina betraktningar när det gäller tåget.

Skattebetalare
2019-02-04 01:58:05
SV: Skämmas för att flyga?
Nar man ser hur otillforlitligt SJ ar sa inser man att inte mycket har andrats sen stenaldern. Om ett tag pajjar ur pa sparet pga tekniskt fel sa blir hela linjen avstangd. Det skulle vara som om luftleden stangdes nar ett flygplan far ett tekniskt fel, men sa ar det inte.

Sen kan man snacka om hur oekonomiska persontag ar. Statliga subventioner haller dem i gang, medan flyget klarar sig utomordentligt utan subventioner.

Elekrtriska lok ar sa rena som kraftverket dar elkraften kommer ifran. Om den kommer fran koleldade kraftverk sa forpestar de luften mera an jetmotorer. Dieseldrivna look ska vi inte ens snacka om, savida de inte har samma avgasreningssystem som kravs for dieselbilar i USA.

Det enda argumenter for tag ar godstrafik. Godstag som ar 3-4 km langa gar med vinst och behover inte matas med skattepengar.

Persontag, daremot, borde forbjudas om de in inte ar luftrena och inte behover matas med skattepengar.

@M
2019-02-03 17:20:11
SV: Skämmas för att flyga?
Och ingenting emot Vasalopp, fotbollsmatcher, etc, dar de deltagande pumpar ut mycket mera CO2 per timme an "normalt", vilket ar litet mera an 1 kg CO2 per 24 timmar, eller omkr 50 gram per timme per person. Om CO2 nu ar problemet sa ska all CO2 behandlas lika oberoende av varifran det kommer, som tex kolkraftseldade kraftverk som producerar "smutsig" elkraft.

/Skattebetalare
M
2019-02-03 16:23:51
SV: Skämmas för att flyga?
@H: jag håller med dig fullständigt. Befolkningsökningen är det största miljöhotet, det blir ju lite märkligt när miljömänniskorna förfasas över att Sveriges befolkning minskar och att man då måste ”importera” fler medborgare. Det är väl alldeles utmärkt att befolkningen minskar.
Sedan är det också konstigt att man ger sig på flyget men inte verkar ha något emot alla tävlingar med motordrivna fordon, husdjur osv. Listan kan göras lång.
DC-10 (den riktige)
2019-02-03 14:30:26
SV: Skämmas för att flyga?
@Skattebetalare Det är sällan jag tycker som du - Men denna gången gör jag det.
Bra Skrivet!!
H
2019-02-03 08:30:20
SV: Skämmas för att flyga?
Nu är ju detta ett flygforum men jag tycker att flyget får ta mycket oförkänt skit av den sk. klimatet hetsen när det finns sjukt mycket annat som isåfall bidrar till den globala uppvärmningen.
Jag hävdar att det bara finns en sak och det är befolkningsökningen som måste ner. Detta är huvud problemet, länder som Kina Indien mfl behöver sätta lagar som begränsar barnafödandet.
Bobby
2019-02-03 04:05:06
SV: Skämmas för att flyga?
Jag tycker det är skönt att läsa att alla håller med om att vill man flyga, så flyger man. Första gången alla verkar hålla med alla på forumet :-) Flyget påverkar inte klimatet SÅ mycket som vissa ”miljökämpar” verkar tro. Blir rätt irriterad när man ser fejkade instagram konton sprida ut info hur kändisar flyger. Dessutom att vissa får ta sådan plats att debatten blir för stor om just bara flyget. Stod i en tidning på nätet att man skulle undvika lägga ut bilder från resor pga det kan locka till att folk reser mer. Nu har det gått för långt, detta är ju löjligt.
@Pierre
2019-02-03 02:16:48
SV: Skämmas för att flyga?
Temperaturer stiger i hundratals ar efter istider. Det ar helt naturligt och har ingenting med CO2 att skaffa. Den branta okningen for nagra ar sedan var pga att tusentals matstationer stangdes och det kollektiva medeltalet blev helt missvisande men anvandes av klimatfanatiker for global warming propaganda. "Korrelation" mellan CO2 och temp finns inte om man studerar de senaste 100 aren och inte bara for tidsperioder "nar det passar".

En global warming oberoende av orsak ar mycket battre an global cooling dar du far skotta sno aret runt och jordbruket gar helt at h-e.

For ovrigt sa foredrar jag flyg manga ganger over elektriska tag dar elkraften kommer fran koleldade kraftverk som forpestar luften med partiklar, NOx, SOx och andra luftfororeningar.

Global warming ar inget annat an en ursakt att beskatta CO2.

/Skattebetalare

CFIT
2019-02-02 22:33:57
SV: Skämmas för att flyga?
Helt rätt! Du har förstått så mycket mer än alla andra.
@Pierre
2019-02-02 22:22:41
SV: Skämmas för att flyga?
Intressant! Kan du utveckla hur den globala uppvärmningen bidrar till köldknäppar?
Ullenhag
2019-02-02 21:27:08
SV: Skämmas för att flyga?
Ska sluta flexa starterna i framtiden i protest mot miljövänstern som bara vill jävlas med kapitalismen.
Pierre
2019-02-02 20:56:37
SV: Skämmas för att flyga?
Den som inte förstår att global uppvärmning kan ge extrema köldknäppar i USA har inte förstått skillnaden mellan klimat och väder. Klimat = långsiktig utveckling, där det tydligt blir varmare på global nivå.
Väder = tillfälligt. Forskningen om klimatet har hela tiden uttryckt att global uppvärmning kan ge också extrema köldknäppar, extrema snömängder utöver extrem värme, extrema regnmängder m.m. Det kan vara globalt varmare samtidigt som det temporärt är iskallt på vissa specifika platser.
Greta
2019-02-02 16:51:22
SV: Skämmas för att flyga?
Det dubbel moralister helt glömt bort är att vi struntar totalt i om de går istället för ta flyget. Flygplanet har ändå en tabell de följer och då förändras ändå inte miljön ett dugg för att de går! :-)
Kalle
2019-02-02 16:35:44
SV: Skämmas för att flyga?
Men planen kommer inte att sluta flyga ändå, det blir bara färre passagerare, vilket innebär dyrare biljetter.

M
2019-02-02 16:15:29
SV: Skämmas för att flyga?
@C: SVT:s meteorolog lyckades skylla den stränga kylan på den globala uppvärmningen härom kvällen. Kommer inte riktigt ihåg hur han fick ihop det...
C
2019-02-02 14:58:03
SV: Skämmas för att flyga?
Håller med jag tar flyget dit jag vill. En annan sak varför har USA haft rekord kyla på vissa håll i vinter? Det stämmer inte riktigt jag tror inte ett dugg på klimat tjaffset.
Linkan
2019-02-01 18:03:40
SV: Skämmas för att flyga?
Varför är ni så beroende av vad andra tycker?

Gillar ni resa, res allt ni kan och önskar.

Inte har jag slutat köra bil för att man beskattar bränslet och inte kommer jag att sluta flyg pga. flygskatten. Betalar glatt och flyger.

John
2019-02-01 16:35:47
SV: Skämmas för att flyga?
Absolut inte!

Det är bara "jag vill synas lantisen som jobbar på tidningen" som vill synas och höras, oftas har den personen fått ett stort lönelyft vid flytten från landet till storstan och genom det rest halva jorden. Så den personen är klar med att resa då går det bra att klaga på folk som reser.. Lite ironiskt men det finns en viss sanning om man kollar bakgrund på vilka det är som klagar på att det flygs för mycket.

Det är jättebra att folk reser det öppnar upp ögonen för oss och vi lär oss en hel del så res ännu mer.
Finns gott om andra alt för att hjälpa miljön med.
Kurt
2019-02-01 13:37:44
SV: Skämmas för att flyga?
Det är väl klart att man gör som man vill, men det behövs inte det där jäkla ” influencer pk skit” på skattebetalar finansierade medier, tack.
Själv kommer jag absolut inte att flyga mindre.
Jansson
2019-02-01 12:57:54
SV: Skämmas för att flyga?
Jag bryr mig inte, jag litar på att flyget tar sitt ansvar för att flyga grönare. I synnerhet i såna här tider då de har luppen på sig i skuggen av den enorma miljödebatt som råder.

Det pratas om höghastighetståg, men det tar ju sån tid att utveckla i Sverige uppenbarligen, och jag tror att restid är och kommer bara bli viktigare och viktigare i en allt mindre värld för varje dag som går.
ESSA
2019-02-01 11:36:58
SV: Skämmas för att flyga?
I Radio och TV lagen ställs krav på opartiskhet. Samt att företrädare för olika ståndpunkter skall ges möjlighet att framföra sina åsikter.
Så sker inte, vare sig hos SR eller SVT, oavsett om det är debattprogram eller nyheter.

Att medborgarna är tvungna att betala en avgift för "propaganda radio och TV", som dessutom säger sig var reklamfri men där reklam bekostar varenda sportevenemang, gala eller tävling (senast Melodifestivalen), kan bara hända och få fortgå i bananrepubliken Sverige.


ABC
2019-02-01 11:16:05
SV: Skämmas för att flyga?
Men ett par grader varmare vore väll ganska trevligt! Räcker det att klimatmupparna åker dieseltåg i Danmark och tåg med brunkålsel i Tyskland för att vi ska få det lite varmare i Sverige eller måste jag flyga mer för att nå mitt personliga klimatmål?
Pojken med guldbyxor
2019-01-31 22:48:59
SV: Skämmas för att flyga?
Självklart ska ni inte skämmas för att ni flyger.
Tror ni kineserna gör det? Deras befolkning är 139 gånger så stor som Sveriges. För att sätta saken i perspektiv.
Tror ni Sveriges politiker skäms när de flyger?
Greta
2019-01-31 22:26:56
SV: Skämmas för att flyga?
Alla är så miljömedvetna men lever inte alls som de lär.
J
2019-01-31 22:20:50
SV: Skämmas för att flyga?
SAS gick idag ut med att dom ska koldioxidkompensera SAMLTILGA resor som görs av en eurobonusmedlem. Vart är den nyheten? Bara sett i expressen...
MP
2019-01-31 20:22:43
SV: Skämmas för att flyga?
Hela it-sektorn släpper redan ut lika mycket koldioxid som flygbranschen. Läs dagens DN och tänk på det nästa gång ni lyssnar på Spotify eller kollar Youtube.
Fridolin
2019-01-31 19:29:28
SV: Skämmas för att flyga?
Trams!
Börja titta på ”fyllbåtarna” över Östersjön i stället.
River av 50 000 kilo råolja på en resa Stockholm-Helsinkiforsi
i motorer som släpper ut mycket mer griseri än turbinmotorer.

Men de behövs väl - för att frakta de miljövänliga östeuropeiska
lastbilarna så de får komma hit och orsaka olyckor på vägen.

Dumheter!
Kalle
2019-01-31 18:40:59
SV: Skämmas för att flyga?
Det är verkligen helt absurt!! Folk måste och behöver flyga. Flygt är en viktig del av det moderna samhället som det borde satsas på istället. Om 10-15 finns det el-flyg och gitt om biobränsle. Det hade varit så uppfriskande om Sverige satsade på teknikutveckling istället för plagitpolitik och kändisar som känner sig stolta när de åker tåg.
Suck
2019-01-31 17:41:02
SV: Skämmas för att flyga?
klimathetsen har gått för långt, människor skall väl inte må dåligt och få ångest för att man vill fly från kyla och mörker som vi har är uppe i norr.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev