Tråden startades av: Erik  2020-05-03 14:47:18
Norwegian får räddningspaket!! 
Ifrån Aftonbladet:

” I ett uttalande skriver nu flygbolaget Norwegian att de har nått en överenskommelse med obligationsinnehavarna, med ett totalt stöd på 76 procent av rösterna i de fyra lånen. Ett räddningspaket kan därför vara klart.

– Tack vare en konstruktiv dialog och förhandlingar med obligationsinnehavare och andra intressenter är jag glad att bekräfta att vi har nått en överenskommelse, sägerJacob Schram, vd, enligt norska VG.

Enligt honom är Norwegian nu ett steg närmare att få tillgång till de statliga lånegarantierna som är avgörande för att flygbolaget ska ta sig igenom coronakrisen.”

Svar på ovanstående inlägg (Senaste längst ner). Ändra sortering

Akktu Stakki
2020-05-03 16:24:44
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Norwegian får väl anses vara Norges svar på Alitalia.
Grattis till ytterligare några lånade miljarder.
Acke
2020-05-03 16:43:30
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Bra på ett sätt men skjuter tyvärr bara upp det oundvikliga en tid. Vill inte vara negativ men inget har i grunden ändrats.
Katten
2020-05-03 17:19:59
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Nionde livet kvarstår till imorgon
Ftjugoett
2020-05-03 17:32:20
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Bra, då kan man flyga för 299 kronor även i fortsättningen trots att produktionen kostar 839:- / pax
Göran
2020-05-03 17:54:00
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Kan vissa av dessa "livräddare" ha en koppling till skatteparadis och skaffa sig lite vita slantar, tro?
@Erik
2020-05-03 18:14:17
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Det stämmer inte och en blaska som AB är inte ens det sista man kan lita på, men du köpte kanske ett lösnummer?
Imorgon får vi besked.
@Erik
2020-05-03 20:10:46
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Inte innan stämman röstat igenom allt.

Skriv inte saker du inte förstå
Clint Billton
2020-05-04 07:55:13
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Vi kanske ska vänta med naiva glädjeyttringar till showen är färdig. Oberoende vad de försöker med så kommer bolaget inte att klara sig, och helt ärligt, för branschens bästa bör de förpassas till historieboken så snabbt som möjligt, innan fler (inkl norska staten) slänger mer pengar i det bottenlösa slukhålet.
Ola Norrman
2020-05-04 08:31:58
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Re Clint
Vem är naiv egentligen? Du har på detta forum länge spridit din ”visdom”, vilken nu visar sig vara helt verklighetsbefriad. Du ”vet” en massa, du talar om för allt och alla hur saker och ting är. I själva verket vet du ingenting, utan önsketänker. Kanske har du inte ens någon anknytning till branschen, utan är en keyboard warrior med något slags hat till Norwegian? Du sitter inte på fakta i alla fall.

Än en gång, Norwegians problem är inte självförvållade. Motortillverkare och flygplanstillverkare har levererat produkter som har varit undermåliga, kryddat med Coronaviruset. Inget passagerarbolag klarar sådana motgångar. Låt oss nu hoppas för branschens bästa att DY kan flyga vidare, och att vi slipper ”experter” som dig här framöver.
Clint Billton
2020-05-04 10:07:32
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Såja, Ola. Kanske bäst att se på fakta istället för att börja skjuta i affekt.
Att Norwegian är ett slukhål som aldrig tjänat pengar kan väl ingen förneka, eller hur? Sen blur ju diskussionen lite infantil när man tar till argument som ”jo men om inte det hänt, DÅ skulle minsann...” och att @det är alla andras fel att blivit då...”
Sådant håller inte i verkligheten.
OM Norwegian (mot förmodan) skulle överleva så vore det bra för ”Norwegian” och dess personal MEN inte branschen som sådan. Att ha en konkurrent som ständigt säljer biljetter under produktionskostnad och som sedan STÄNDIGT måste bli räddad av ägare, investorer mm är inget den här branschen behöver. Dramatiken som nu eskalerar påminner om Kiviks marknad.
Bröderna Bronett
2020-05-04 10:18:46
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Hahaha, Extra bolagsmötet har röstat igenom styrelsens förslag så nu drar Norwegian ambulerande bondfångeri-cirkus ut på nya äventyr, om än lite skadeskjutna och punka på vagnshjulen. ”Kom o se vår trollerishow! Simsalabim: Skulder blir plötsligt till egenkapital! Se miljarder gå upp i rök! Byxneddragning på ALLA aktieägarna! Kom o se!”
Missa inte detta. Biljetterna är billiga, alldeles för billiga. De har de alltid varit...
Kalle
2020-05-04 10:24:07
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Det var förväntat. För långivarna har det varit som att välja mellan pest eller kolera. Bättre med lite pengar än inga pengar. Jag funderar på hur dom skall lyckats med att skrämma liv i kadavret igen. Det blir svårt när förtroendet är = 0
DY
2020-05-04 10:49:15
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Instämmer helt och hållet, med Ola Norrmans kommentar.
Showen är färdig, så det ok med glädjeyttringar.
Sv DY
2020-05-04 12:47:06
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Glädjeyttringar?
Så du tror att allt är grönt och klart nu?
En mörk dag för aktieägare, småsparare och hela seriösa flygbranschen eftersom man låter denna skurkcirkus fortsätta! Svara på VEM som nu ska skjuta till mer pengar till detta, för även om man får ”stödet” så räcker inte det. VAR ska pengarna komma ifrån? Vem vill låna ut till dessa skojare när man precis trampat ner ALLA som i verserat i bluffen hittills?
Tror ni ska vänta med glädjeyttringarna.
Clint Billton
2020-05-04 14:47:04
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Precis. Man har precis rånat alla aktieägare, stora som små. Det var de som fick betala hela bluffen. Skulderna betalas med fullständigt värdelösa aktier. Nu ställer jag frågan, VEM ska nu skjuta till pengar, bör man tydligt sett att de aldrig haft ett uppsåt att göra rätt för sig? Vem vill låna/skänka/investera i detta korthus nu? ALLA som har finansierat detta hittills har ju blivit fullständigt grundlurade. VEMS pengar ska trollas bort nu?
Om ni tror att allt är löst nu så bedrar ni er grundligt. Förlusterna kommer att fortsätta, redan nu hopas nya Obetalda räkningar som inte ingår i uppgörelsen. Var ska pengarna komma ifrån?
Alla ni som hurrar och gläds åt dagens beslut, varför inte dra ner byxorna på er själva i sympati med alla som nu blivit av med sina pengar?
Det ända som händer nu är den oundvikliga konkursen skjuts fram lite och att ännu mera pengar går förlorade. Frågan är bara vems pengar?
DY
2020-05-04 14:54:23
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Måste kännas tungt för somliga, när man spått SÅ FEL.
Att påstå att Norwegian aldrig gått med vinst, är felaktigt.
Pilot
2020-05-04 15:21:24
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Räddningspaketet omfattar inte norwegians piloter och värdinnor som blivit arbetslösa
Kjosen
2020-05-04 15:26:22
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Bara för att Kjos klev ner ifrån chefsstolen betyder inte att han är borta från manegen, utan har full kontroll över bolaget genom olika företagsorganisationer som även är majoritetsägare.
Statliga stödet kommer fylla styrelsens redan överfulla fickor.
Olof Clarksson
2020-05-04 15:59:39
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Vänta lite nu! Har jag fattat detta rätt?
Tidigare huvudägaren (och konstruktören av ”affärsplanen”) Expanderade bolaget och drog på sig ett enormt skuldberg. Sedan (medan aktiekursen fortfarande stod relativt högt) sålde han i tysthet av sitt innehav och drog sig tillbaka till bakgrunden. Kvarvarande aktieägare blev av med 95% (!!!) av sitt innehav när bolaget förvandlade skulderna till ”egenkapital” och delade ut ”aktier som kvittades mot skulder och krav.
Då, i sista minuten dyker den ”legendariske tidigare huvudägaren” upp från ingenstans och övertygar de sista tvivlande att de inte har något val, och att ”5% är bättre än inget”. När detta skett gör han uttalandet att han nu åter är beredd att satsa på aktier i bolaget (som nu ligger på rekordlåg nivå). Han skulle få (åter igen) kunna avnjuta en sannolik uppgång och sedan troligen följa igen innan man råkar ut för nästa akuta kontantbrist och konkurshot.
Hur är detta inte stöld och bedrägeri, kan man ju undra?
Undrar om de lurade aktieägarna känner dig nöjda med att ha förlorat 95% och möjliggöra för de nöjda på toppen att leka vidare?
Ftjugoett
2020-05-04 16:01:34
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Det svåra valet, respirator eller aktiv dödshjälp.
Dessvärre valdes det första vilket leder till onödigt utdraget lidande!
Locust
2020-05-04 16:19:35
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Hade inte Norwegian konkat för några veckor sedan?
trader
2020-05-04 16:46:04
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Jisses, flera börssidor skriver aktien tokrusar..... 3,6%
Inte särskilt övertygande.
Tveksam
2020-05-04 17:26:44
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Redan samma dag börjar vd:n jaga nya pengar för att skjuta upp det oundvikliga. Det är aldrig klokt att investera i en dålig affärsidé!

https://www.di.se/live/norwegians-vd-kan-behovas-mer-pengar-snart/
Bertil
2020-05-04 19:33:20
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Smart av leasingbolagen.
Nu kan man lugnt invänta bättre tider och när det går avyttra flygplan och leasingar till andra bolag, samtidigt som norska skattebetalare finansierar alltihopa.

När pengarna från norska stödlånet tar slut måste man ha avyttrat allt och sen är det bara att försätta bolaget i konkurs.

Oavsett politisk färg får man ändå ge en eloge till svenska regeringen som drog sig ur och inte förslösar våra skattepengar på lån till utländska leasingbolag som de aldrig kommer betala tillbaka.

Puckelbro
2020-05-04 20:09:39
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Man får väl gratulera då. De har ju i praktiken lyckats med århundradets nyemission. Det handlar väl om några tiotals miljarder som långivare av olika slag kan sägas ha köpt aktier för. Lite trist att de trots det måste låna pengar på studs men det är ju småpotatis jämfört med vad de var skyldiga alldeles nyss. Löneskulder i Sverige med flera länder är ju avskrivna i samband med konkurserna och det borde finnas tillräckligt mycket nyarbetslösa för att täcka alla eventuella nyrekryteringsbehov. Till kraftigt försämrade villkor. Långivarna verkar vara totala klåpare, men det är ju knappast flygbolagets fel. Hatten av för Schram.
Konstapel Pekpinne
2020-05-05 09:01:11
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Det verkar ju vara många som tror att Norwegian nu är ”räddat” men så är det ju inte.
Den fiktiva skuldreduceringen har ju inte gett några riktiga pengar som bolaget är i behov av. Det lån/stöd som de nu möjligen kan få från norska staten räcker ju inte långt, och de har inget att hämta i varken Sverige eller Danmark.
Så nu måste de snabbt ut och hitta nya investerare, men vem vill ha något att göra med ett bolag som just lurat alla tidigare investerare och ägare på 95% av hela deras innehav?
Det ser väl knappast ljust ut eller har jag missat något?
Lalle
2020-05-05 12:20:56
SV: Norwegian får räddningspaket!!
DY´s skulder är ju mkt större än 7 miljarder!
Vad denna summa endast nu gör är ju att skjuta upp en k.k som även innan och nu efter denna deal hängt i luften sedan dom började leka med 787 planen.....

Hade dom flygit vidare med endast 737 plan hade detta bolag varit en moneymaker.
Mr Kjos vill dock visa SAS mfl att DY minsann var störst.
Tips:
DY blev bara störst på 787 lån och lease avtal.
Med hjälp från R/R taskiga turbiner vart sedan 787 trafiken det stora totala röda hålet i DY´s Q rapporter varje år.

Mvh

Man ska skynda långsamt.....
trader
2020-05-05 12:51:44
SV: Norwegian får räddningspaket!!
DY har inte fått någonting och en obligatorisk andra votering sker 18 maj. Utfallet av det blir i linje med gårdagen eftersom aktieägarna bara har det alternativet.
Därefter ska det beslutas om bolaget tilldelas några pengar.

Återigen vad säger att bolaget plötsligt ska gå med vinst i de sämsta av tider när dom gick rejält back innan krisen?
trader
2020-05-05 14:29:33
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Precis som väntat dalar aktien över 3 % idag.
Bolaget har INTE fått några statliga lån och ingenting är klart.
Aktieägarna har fått (tvingats!) acceptera utspädning från 100 till 5,2 d v s majoritetsägarna, leasingbolag, fordringsägare etc äger 94,8%
Bart
2020-05-05 15:46:07
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Suck! Kunde inte Norwegian få vila i frid?
Trorpådetta
2020-05-06 19:16:44
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Vi ska inte glömma att Norwegian kommer fokusera på Skandinavien framöver och bli ett mindre bolag. Dessutom har de som ett av få flygbolag opererat under hela krisen inrikes i Norge eftersom det är enda sättet att transportera sig effektivt där. De har med andra ord flera piloter och flygplan current att bara köra igång med på sin enhetliga flotta så fort krisen är över! Bättre förutsättningar än många andra med piloter och flygplan som bara står och blir out of date, och simulatorer fullbokade världen över :).
Yster
2020-05-07 12:56:52
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Vad händer med alla underleverantörer som inte får sina pengar!? Ska Norwegian knacka på sen och säga-hej igen, nu behöver vi lite städ och catering....
Globetrotter
2020-05-09 21:26:50
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Om nu Norwegian överlever då funderar man ju vad som händer med alla köpta biljetter till fjärran destinationer som inte kommer att flygas eftersom som man nu sagt att i minst ett år framåt blir DY ett litet bolag med fokusering på trafik inom och till/från Norge. Ska de betala tillbaka pengarna eller får man ett värdelöst presentkort på norsk inrikes?
Ludvig den fromme.
2020-05-10 13:27:09
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Man har alltså gett bort 94,8% av bolaget till långivare och leasingbolag, som nu står som ägare till Norwegian.
Dessa herrar kommer nu att bestämma och styra skutan till sitt eget bästa....

Skulle inte tro, finansfolket tänker på personalen i första hand, utan merparten av pengarna från norska staten kommer säkert hamna i fickorna hos finansfolket,.....det som gäller är nog i första hand ta tillbaka så mycket av skulderna som det någonsin går....
Money talks
2020-05-10 20:26:35
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Svar Ludvig. Bra det då kanske de äntligen börjar tjäna pengar igen. Dyr och curlad personal passar inte in i den ekvationen.
Sv Money talks
2020-05-11 19:02:59
SV: Norwegian får räddningspaket!!
...tjäna pengar igen” ??
Det skulle väl i så fall bli en helt ny upplevelse, Norwegian har ju aldrig tjänat några pengar. Lite av grundproblemet.
Ett större problem nu är att man lyckats sälja in illusionen att ”allt är bra” och biljettförsäljningen rullar på. Dessvärre säljer de biljetter till VÄLDIGT MÅNGA destinationer som, OM de överlever, ändå inte kommer att flyga till. Ett drygt år med 7 flygplan i norske inrikes och lite linjer till/från Norge motsvarar knappast det som nu erbjuds till oanande kunder. Detta är ju rent sagt bedrägligt.
Att sedan ”få tillbaka pengarna” från det ständigt luspanka Norwegian blir som att ligga en skallig.
Lycka till med den!
Money talks
2020-05-11 22:11:56
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Ja, men företaget gick ganska bra fram till satsningen på långlinjer? Blir tuffa tider för alla flygbolag nu. Så förstås kämpigt att gå in i detta med en redan ansträngd ekonomi. Som tyvärr är fallet för NAS.
Trader
2020-05-13 08:27:39
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Här är affärsplanen

https://www.abgsc.com/wp-content/uploads/transaction-docs/2020/05/Norwegian-Air-Shuttle-Prospectus-5-May-2020.pdf
Röda Baronen
2020-05-13 09:03:31
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Största problemet för Norwegian har varit Björn Kjos enorma ego. Att starta lågpris långlinjer upp med nya dyra obeprövade flygplan var fullständigt idiotiskt, och ett svart hål ekonomiskt.

Ingen har ännu klarat av att tjäna pengar på lågpris långlinjer, inte heller Norwegian. Bolagets nya VD har sagt att man ser på hur man ska kunna göra långlinjerna lönsamma. På huvudbasen. för långlinjerna, LGW har nästan alla linjer gått med förlust, bara MIA linjen har gått lite bättre.

Om det nu vore en så lysande affär med lågpris långlinjer, är det konstigt att Ryanair inte är intresserad av detta.
Oraklet
2020-05-14 14:16:45
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Norwegian förhandlar om att bara betala leasingkostnaden för de flyg man använder fram till Påsk 2021.
Efterfrågan på nyare plan (som Norwegian har) kan komma att bli aktuellt i tex. Asien som startar upp tidigare än Europa. Viket innebär att leasingbolagen kan komma att hitta nya kunder till sina parkerade flyg innan Norwegian hinner startar upp igen....
Kalle
2020-05-14 19:34:42
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Någon som tror på det här, bara boka betala och vara glad :)

Helsingfors - AlicanteMån 15. jun 2020 kl.05:00
Terminal: 2Flygning D85421 - LowFareUtförs av Norwegian Air International1 Vuxen3.061 SEKHemresaAlicante - HelsingforsMån 22. jun 2020 kl.23:45Flygning D85420 - LowFareUtförs av Norwegian Air International1 Vuxen2.415 SEK
Ektala
2020-05-14 23:29:41
SV: Norwegian får räddningspaket!!
@Kalle

Är det inte bättre att stället boka SAS SK1853 ARN-ALC den 6/6, från 1953kr go light (tomhylsa) om du vill åka dit snart?
DY
2020-05-15 10:02:56
SV: Norwegian får räddningspaket!!
@ röde baronen - utmärkt summerat!

Kjos i två meningar.

” du skal ikke fortelle meg hva som ikke kan!”
Vid ett tillfälle flög en stol genom luften

thomas
2020-05-15 10:14:22
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Alla lögner kan komma ut från bolaget utan straffpåföljd
Ex emissionen skulle vara övertecknad???
Kjos påstod att Ryan var intresserad av att köpa bolaget, vilket direkt dementerades av Oleary,
Ett riktigt proffs som suttit i SAS styrelse i 20 år sa att stater är de enda som kan rädda flygbolag, då ingen med privat kapital investerar i flygbranschen, men Norwegian går ut med att emissionen var övertecknad.
sv Oraklet
2020-05-15 10:49:05
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Förtydligande: Norwegian betalar leasing bolagen per flygtimme. När planen står på backen 0.
DY
2020-05-15 13:12:28
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Ganska allvarligt att officiellt anklaga bolaget för lögn. Pojkdrömmar och andra påhitt hör inte hemma här!
Bartok
2020-05-16 08:59:23
SV: Norwegian får räddningspaket!!
@thomas

En emission hanteras alltid av ett s.k emissionsinstitut, dvs en bank eller annat finansinstitut. Svårt att se att de skulle gå ut med lögner om storlek på en överteckning.
pilot
2020-05-17 14:40:32
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Trevligt att Norwegian overlever. De hade manga destinationer och bra service pa sina 787. Jag kan se dem som Nordens enda flygbolag.
trader
2020-05-18 20:25:29
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Värt att notera är att DY ännu inte kvalificerat sig för statliga garantier om 2,7 miljarder.
Emissionen var övertecknad vilket inte är konstigt med pris på 1kr/ aktie.
Det som är intressant nu är att ta reda på varför kursen tappat stort idag, vilka av storägarna har sålt av?
Blir krist himmelsfärdsdagen symbolisk för DY som nu efter uppståndelsen lämnar jorden?
sv trader
2020-05-19 10:53:00
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Min 2000000 aktier är erbjudandet.
thomas
2020-05-19 11:29:50
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Överteckningsinfon kom ifrån bolagets" pressrelease"
Och hur har det gått med aktie- kursen?, att Kjos ljög om Ryans ev. Intresse finns adekvata skriftliga bevis på.
Blåögda navia som köpte aktier för en 300 tror jag håller med mig om att de blivit gravt vilseledda.
@pilot
2020-05-19 12:40:29
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Vet inte vilken drömvärld du levar i, men det är långt ifrån säkert att Norwegian överlevar. Långlinjerna från Skandinavien var dyra för bolaget att hålla vid liv, kommer knappast tillbaka.
Att önska att cherry picker bolag som Norwegian, blir ensamt bolag i Skandinavien visar på stort okundskap, pilot är du i alla fall inte
Clint Billton
2020-05-19 12:59:06
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Vilken tur att man inte trycker aktiebrevet på papper längre. Med denna otroliga DY-iinflation med gigantisk nyemission och ett aktievärde nära noll så skulle hela norra Europa blivit av med sin skog...
Gubben i månen
2020-05-19 14:10:18
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Du tror fortfarande att man ljuger, om övertäckningen av aktierna.
Det är inte första gången du har fel.
Bartok
2020-05-19 14:18:21
SV: Norwegian får räddningspaket!!
@thomas

Ja, det stämmer att du refererar till en pressrelease om överteckning x 7.2, men som du hävdar är en lögn av Norwegian.
Poängen är att underlaget för pressreleasen kommer från ett emissionsinstitut.
BS
2020-05-19 14:29:38
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Snacka inte bort fakta thomas. Du hade FEL, som du ofta har!
Hampus
2020-05-19 17:03:20
SV: Norwegian får räddningspaket!!
Hellre rädda Norwegian än SAS i Sverige.
För DK och NO är det kanske andra skäl.

Personligen arbetar jag inte i branschen utan är C-kund.
Ache
2020-05-19 19:50:31
SV: Norwegian får räddningspaket!!
@Hampus - det märks att du inte jobbar i branschen och ej heller kan den. Hade du det hade du sett det större strategiska värdet av SAS relativt Norwegian och svaret hade blivit tvärtom.
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev