Flygtorget.se

SDATS söker operativa flygledare till RTC Sundsvall

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab AB

Tjänstebeskrivning:
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Saab Digital Air Traffic Solution AB (SDATS) är ett samägt bolag mellan Saab och LFV (Luftfartsverket), som etablerades 2016. Bolaget fokuserar på att marknadsföra, sälja samt utveckla och driva digitala flygtrafikledningssystem på den globala marknaden.

Digital flygtrafikledning växer i hela världen, drivet av behov att säkerställa flygtrafikledning, med en ökande flygtrafik och samtidigt kunna erbjuda säkra och mer kostnadseffektiva lösningar på en konkurrensutsatt marknad. Vi har idag en internationell kundbas och vi arbetar aktivt på att expandera vår verksamhet med breda erbjudande från tekniska leveranser, och stöd kring myndighetsgodkännande till operativ leverans av flygtrafikledning, både i Sverige och internationellt.

Vi erbjuder ett arbete i en dynamisk miljö, där arbetsglädje, samarbete och driver goda prestationer som i sin tur skapar möjligheter till utveckling för dig, våra medarbetare såväl som kunder och affärspartners.

Din framtida utmaning
Du kommer att vara med och bygga SDATS varumärke, utgående från de styrkor vi har kombinerat från våra ägare, Saab och LFV.

Du kommer i första hand att arbeta som operativ flygledare vid RTC Sundsvall. Då vi har en stor fokus internationellt, så kommer både konsultativt och operativt arbete hos våra internationella kunder vara en naturlig del i arbetet.

Framtida möjligheter finns till olika specialiseringar inom ramen för vårt tjänsteerbjudande både i Sverige såväl som internationellt.

Då verksamheten är regelstyrd, tar du alltid ansvar för att hålla dig uppdaterad och följa gällande bestämmelser och föreskrifter. I din befattning som operativ flygledare medverkar du i fastställda aktiviteter, verksamhets- och utbildningsdagar, ATS möten samt kompetenssäkringsprogram. I din roll ingår behörighet för flera ATS.

Kvalifikationskrav:
Den du är idag
Vi söker dig som trivs i ett självständigt arbete med stort fokus på service, tycker om att driva utveckling framåt, är van att hantera många olika saker samtidigt och arbeta mot deadlines. Rollen ställer höga krav på struktur, ordning och reda, men förutom det tror vi att du har mycket positiv energi och bidrar med ett brinnande engagemang i de uppgifter du ställs inför.

Som person är du nyfiken, energisk, prestigelös och resultatfokuserad. Du har lätt för att skapa goda relationer och är en aktiv problemlösare som tar egna initiativ och ser till att komma i mål i tid med ett stort driv och med en hög grad av integritet.

Vi söker dig som idag arbetar som flygledare och som vill vara med på en spännande resa där du är med och bidrar till SDATS fortsatta utveckling. För att vara aktuell för arbetet som flygledare till RTC Sundsvall behöver du ha med dig följande kompetens och erfarenhet:

- arbetat som operativ flygledare under minst 6 månader under senaste 3-årsperioden
- giltigt certifikat med ADI, APS, samt APP-behörighet

Har du dessutom godkänd MET-obs utbildning så är det meriterande för tjänsten. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska mycket väl i tal och skrift, och är en van datoranvändare.

Vi ser fram emot att utveckla framtiden tillsammans med dig! Välkommen med din ansökan!

Arbetsplats Arbetsgivare
Saab AB
---
--- ---
Sundsvall, Sverige
Saab AB
---
--- ---
Sundsvall, Sverige
Mer om arbetsplatsen
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

http://saabgroup.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Erik Bäckman, rekryterande chef
+46 734 180741
Åsa Mårtensson, HR specialist rekrytering
+46 73 4185107
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2019-03-29
Ansökan sker via företagets hemsida http://saabgroup.com/sv/career/job-opportunities/sdats-soker-operativa-flygledare-till-rtc-sundsvall

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2019-02-21 09:20:07
Senast uppdaterad: 2019-02-21 09:24:28

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Air BP
Volflight
BAM
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev