Flygtorget.se

Flygtekniker till Gripen

Antal tjänster: 2
Arbetsgivare: Saab AB

Tjänstebeskrivning:
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning
Vi söker nu ytterligare mekaniker och tekniker till vår Gripenverksamhet i Tannefors. I och med att produktionen av Gripen E nu är igång samt en kraftig ökning av antalet tillsyner behöver vi nu snabbt och långsiktigt växa för att klara alla våra uppdrag.

Saab`s verksamhet i hangarerna är mångfacetterad. Vi har tre stycken huvuduppdrag.

- Att genomföra tillsyner, reparationer och modifieringar inom ramen för våra egna militära tillstånd på både svenska och utländska maskiner.
- Att genomföra verifieringar av bränsle, motor och kontrollflyga alla serieflygplan innan de går för leverans till slutkund.
- Att genomföra provflygningar på våra provflygplan samt ansvara för all planering och utförande av flygunderhåll på dessa. Inom flygprov ingår en hel del kampanjverksamhet, ofta på annan ort. Även stöttning vid marknadsföringsaktiviteter, utprovning av basmateriel och flygsäkerhetsmateriel ingår i verksamheten.
- Stötta slutkunden på deras hemmabaser vid felutfall och modifieringar, det innefattar även utlandsresor främst till Ungern, Tjeckien och Thailand.

Kvalifikationskrav:
Din profil
Vi söker därför nu dig som genomgått en EASA godkänd B1:1 alternativt B1:3 utbildning och har erfarenhet av flygunderhållstjänst inom flygplan eller helikopter och särskilt dig som tidigare arbetat med militärt flyg och nu är intresserad av att komma tillbaka och arbeta med Gripen. Vi är en verksamhet i tydlig uppgång så vi satsar nu både på personal, materiel och lokaler för att möta de önskemål våra slutkunder har på support. Utlandsresor samt resor inom Sverige kommer alltså att frekvent förekomma i tjänsten men din anställningsort och huvuddelen av din arbetstid kommer vara i Tannefors, Linköping.

Meriterande:
- EASA- eller RML-certifikat på annat flygsystem
- Annan erfarenhet på Gripen 39C/D

Mycket Meriterande:
- RML certifikat Gripen 39C/D
- Mångårig erfarenhet av Gripen 39C/D
- Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av
Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Underhållsavdelningen ansvarar för att säkerställa en hög teknisk tillgänglighet och kvalité på våra produktionsutrustningar. Avdelningen består idag av ca 25 personer där underhållstekniker, underhållsingenjörer, tekniska ledare, inköp, förrådsansvariga, styr- och reglertekniker ingår.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum gått ut. Har du frågor kontakta ansvarig rekryterare Erica Wiquist på erica.wiquist@skill.se eller kontaktperson Gustav Lind på gustav.lind@saabgroup.com

Välkommen med din ansökan!

Arbetsplats Arbetsgivare
Saab AB
---
--- ---
Sverige
Saab AB
---
--- ---
Sverige
Mer om arbetsplatsen


http://saabgroup.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Se ovan!
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2021-08-30
Ansökan sker via företagets hemsida https://www.saab.com/career/job-opportunities/flygtekniker-till-gripen

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2021-06-11 11:29:48
Senast uppdaterad: 2021-06-11 11:29:48

Till listan med alla annonser

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn