Innehåll nr 2 - 2007
Det görs kraftfulla försök just nu från flygets sida att profilera sig på ett miljöacceptabelt sätt. Uppfinningsrikedomen är stor. Alltifrån "gröna" inflygningar till bogsering av flygplan till startbanan. SAS senaste utspel har också gröna förtecken. Nu ska passageraren få möjlighet att kompensera för koldioxid i samband med sin flygresa. Att spara bränsle och att stödja klimatprojekt, genom att köpa sig fri, är några sätt att vinna tid innan människan har hittat kraftfullare metoder att bromsa klimatpåverkan. När forskningsarbetet kring nya flygbränslen ger resultat bryts förhoppningsvis den negativa påverkan flyget har på miljön. Med alla goda krafter kommer vi alla kanske ha möjlighet att flyga till drömsemestern även i framtiden. Men vem längtar bort just nu när svenska våren ligger på finalen?
Christina
4 ... PREMIÄRTUR FÖR F-35
Läs hela artikeln i PDF-format Det amerikanska jakt/attackflygplanet F-35 lyfter mot en osäker framtid. Politiska förändringar kan stjälpa projektet.
22 ... SUKHOI SSJ
Med hjälp av nya trafikflygplanet Sukhoi SSJ tänker den ryska flygindustrin erövra marknaden i väst.
24 ... UPPVISNINGSGRUPPEN PC-7
De är inte världens vassaste flygteam. Men den schweiziska flygvapengruppens turboproppmaskiner åstadkommer en imponerande ljudkuliss och ger en vacker visuell upplevelse. Trots bristen på häftighet är teamet populära på flygdagar runt om i världen.
32 ... AIRBUSTURBULENSEN
Den europeiska tillverkargiganten fortsätter att sträva på i motvind. Trots god orderingång hopar sig problemen och cheferna avlöser varandra. Senaste ledningen har lagt ett sparprogram för att möta förseningskostnaderna. En åtgärd som fått tyska och franska fackföreningar att ladda strejkvapnen.
35 ... STINSON 105
Vår testpilot Bob Grimstead menar att Stinson 105 är det bästa flygplanet av alla de högvingade, continentalmotoriserade, amerikanska tvåsitsare som tillverkades mellan 1930 och 1950. Fast det gäller att behärska sporrhjulstekniken vid landning påpekar han.
44 ... LYXFLYG
Lufthansa Technik Completion Center är främst i världen när det gäller att lyxinreda flygplan åt människor som har mer pengar än de behöver. Nydesign av allt från Boeings senaste 787 till Airbus flaggskepp 380 är redan beställt av det kräsna folket.
56 ... HERCULES RÄDDAR LIV
När livet hänger på en skör tråd då kan flygvapnets personal göra en insats. Följ med på ett rutinuppdrag på medicinsk avancerad nivå.
... PLUS MYCKET, MYCKET MERA ...

 

Mer information: Flygrevyn.se