Innehåll nr 1 - 2019
8 ... Full fart mot framtiden
Kombinera behovet av att flyga med behovet av att ta sig fram på marken. Kanske får man då en Pop.Up.Next. Det menar i alla fall Audi och Airbus.
10 ... Helikopterkampen
Bättre än Black Hawk och billigare än Osprey. Det är några av kraven för att få leverera en ny helikopter till US Army. Nu slåss Sikorsky och Bell om uppdraget.
12 ... Överljudsflyget på väg tillbaka
Aerion AS2 med plats för 12 passagerare ska vara i luften 2023. Redan nu planeras det för större maskiner.
15 ... Aldrig mer MH370
Mysteriet med Malaysian Airlines MH370 är fortfarande olöst. Ny teknik ska nu hindra att den sortens katastrofer inträffar i områden som saknar radartäckning.
18 ... Boeing 737-600 lämnar flottan
Boeing 737-600 har varit en arbetshäst i SAS. Nu är epoken på väg att ta slut när den ena maskinen efter den andra lämnar flottan.
24 ... Flera flygplatser bygger om
Arlanda måste reparera en av banorna. Landvetter sin enda bana. I sommar är det en rad flygplatser i Sverige och utomlands som håller stängt när sommartrafiken är som intensivast.
28 ... Viggen i två versioner
Namnet är förknippat med ett flygplan av rå styrka, och med svenska mått, imponerande storlek. Sedan 2012 har Swedish Air Force Historic Flight förgyllt flygdagarna med den metallblanka AJ 37 Viggen. Under förra året kom också den tvåsitsiga SK 37 Viggen i luften.
31 ... Tung warbird återvänder till England
Stryktålig och tungt beväpnad. P-47 Thunderbolt var ett flygplan att lita på under landstigningen i Normandie. Nu har ett flygande exemplar av maskinen återvänt till England.
34 ... Vinnaren i flygfototävlingen
"En perfekt avslutning på en perfekt dag" - så kallar fotografen bilden som vann årets flygfototävling.
42 ... Indoor Wingsuit Flying
Vanligtvis spakar Flygrevyns testpilot olika flygplanstyper men denna gång flyger Stefan Löfgren med egna vingar. Kraften som håller en wingsuit uppe kommer från landets äldsta vindtunnel.
50 ... Rymdbiljard på liv och död
Ge asteroiden en knuff så att den kommer ur kurs och missar Jorden. Det ska nu testas i skarpt läge som ett framtida skydd mot rymdens stenbumlingar.
54 ... Boeing 747 50 år
Den tillverkas än i dag och allt började med ett misslyckande för Boeing. Ny fyller the "Queen of the Skies" 50 år.

 

Mer information: Flygrevyn.se