Innehåll nr 1 - 2020
8 ... Eviation Alice
Allt pekar på att Alice från israeliska Eviation Aircraft är på väg att bli den första helt eldrivna passagerarmaskinen.
10 ... Med Boeing till månen
Inom ett par år återvänder människan till månen, det är NASA övertygade om och Boeing presenterade nyligen ett förslag på en ny månlandare.
12 ... En dag på jobbet – i Gripen
Hur är det egentligen att vara pilot i Flygvapnet? Flygrevyn gjorde ett besök på F7 för att se hur en dag på jobbet ser ut.
15 ... Touchscreens i cockpit
Piloterna som flyger A350 hos China Eastern blir först i världen med att använda touchscreens i cockpit.
18 ... Ny teknik Fello'fly
Kan "kompisflygning" på långa distanser bli en ny metod för att minska bränsleförbrukning och därmed reducera CO2-utsläpp?
24 ... Flygtest: AH 1 "Cobra"
Med UH-1 Huey som utgångspunkt byggde Bell världens första attackhelikopter. Flygrevyns Stefan Löfgren har varit i Atlanta och fått ett flygpass i den amerikanska ikonen AH-1 Cobra, även kallad ”The Snake”!
28 ... Flygrevyn Möter: Hela livet ombord i en Avro
Han har flugit Avron i hela sitt flygarliv. Det blir en stor tomhet nu när maskinen försvinner säger Michael Visonj, tidigare chefspilot på BRA.
31 ... Flygstoppet slår hårt mot Boeing
Flygstoppet för MAX-maskinerna blir ett allt allvarligare problem, inte bara för Boeing utan också för underleverantörer och personal.
34 ... Finlands nya stridsflyg
Finska flygvapnets F-18 Hornet ska pensioneras. Det öppnar för en av de större beställningarna av stridsflygplan i Europa. En av de tävlande är Saab med Gripen E.
42 ... Banlängden är avgörande
Längden på rullbanan skiljer stort bland landets flygplatser och påverkar samtidigt vilken flygverksamhet som flygplatsen kan ha.
50 ... Världens största flygbolag
Vilket flygbolag är störst i världen? Det beror på. Ett sätt är att räkna antalet flygplan i flottan och utan flygplan är det ju inte mycket till flygbolag.
54 ... Historien om MiG
Mikoyan-Gurevich eller mer känt som MiG. Ständigt i frontlinjen sedan 1939.

 

Mer information: Flygrevyn.se