Innehåll nr 2 - 2022
8 ... Luftburen taxi
När allt fler människor bor i tätbebyggda områden måste den rullande trafiken avlastas. Ett av svaren på det är flygande taxi. Joby Aviation räknar med att var igång redan om tre år.
10 ... BRA sätter i kontakten
Elektriskt flyg är framtiden. Det menar BRA som nu intensifierar samarbetet med svenska Heart Aerospace. Senast 2026 ska maskinen vara i trafik på svensk inrikes.
12 ... Premiärkund för Boeing 777-8 Cargo
Boeing 777-8 är det nya flaggskeppet i linjetrafiken för frakt. Qatar blir launch-customer och räknar med att ha 60 stycken i trafiken om ett par år.
15 ... Femte generationen fighter
Lockheed Martins F-35 Lightning finns nu i hela Norden sedan Finland valde den istället för Gripen. Bästa stridsflygplanet någonsin – enligt piloterna.
18 ... Flygande superdator
NGAD. Bakom den förkortningen döljer sig det program som ska ta fram 6:e generationens stridsflygplan. Det kan mycket väl bli en maskin utan pilot.
24 ... Helikopter på Mars
Landningen var ett tekniskt mästerstycke. Sedan dess har den lilla helikoptern Ingenuity flugit runt på Mars och fortsätter att göra det. Tekniken har visat sig mer hållbar än väntat.
28 ... Spaka en Spitfire I simulator
Undrar du hur det är att flyga en legendar som Supermarine Spitfire? Baksätesturer finns att köpa, men ett mycket billigare alternativ är att prova världens kanske absolut bästa Spitfiresimulator.
31 ... Rena rama regionalflyget
Great Dane och Air Leap är två flygbolag som gett upp. Är det egentligen möjligt att överleva som mindre regionalt flygbolag? Flygrevyn kollar marknaden och de som lyckas.
34 ... Corporate Jets
Trött på att balansera datorn i knät under flygresan? Glöm det. I Airbus senaste affärsjet ACJ TwoTwenty finns utrymme för att ta med hela kontoret på tjänsteresan. Och en dubbelsäng.
42 ... Lake Michigans flygskatt
På botten av Lake Michigan ligger hundratals flygplansvrak som alla är lämningar efter skolan för hangarfartygspiloter i närheten. Nu bärgas de en efter en för eftervärlden.
50 ... Anonym flygplansfabrik
Hört talas om PZL? Bakom förkortningen döljer sig en av Europas främsta flygplanstillverkare. Allt från helikoptrar till stridsflygplan har lämnat fabriken i Polen.

 

Mer information: Flygrevyn.se