Innehåll nr 4 - 2022
8 ... Sverige flyger in i Nato
Den svenska ansökan är inskickad men redan idag flyger svensk signalspaning i luftrum som tidigare var stängda. Christer Åhström ger en unik inblick i de utökade spaningsflygningarna.
10 ... Condor flyger randigt
Flygbolagens dekor på flygplanen brukar vara en tämligen stram historia. Det var innan tyska Condor beställde ny dekor, lite wild and crazy. Randigt är bara förnamnet.
12 ... Airbus utvecklar flygtaxi
eVTOL, eller det mer lättanvända begreppet flygtaxi lockar allt fler tillverkare. Nu är också Airbus med tillsammans med bland andra tyska järnvägen. Premiärflygning inom fem år.
15 ... Rafale: Lika vacker som vass
Den är den franska flygindustrins stolthet, multirolefightern Rafale. Självklart gör den också otaliga uppvisningsflygningar. Flygrevyn har träffat piloten som bjuder på showen.
18 ... Ett helt galet flygstunt
"Du hoppar ut från din kärra och jag från min. Sedan byter vi med varandra. Vore inte det häftigt?" Ungefär så gick kanske snacket inför försöket att göra ett flygplansbyte i luften.
24 ... AT-6 Texan
AT-6 Texan har bortåt 80 år på nacken. Fullt så gamla är inte piloterna men det är ett grånat gäng som ingår i uppvisningsgruppen Aeroshell Aerobatic Team.
28 ... Vem ska landa på månen?
SpaceX ligger långt framme med bjässen Starship, men NASA vill ha back-up inför återtåget till månen. Kan det betyda att den klassiska Apollo-tekniken är på väg tillbaka?
31 ... Så är det att jobba på Flyr
Karriären har inte gått på räls, pilot – lokförare – pilot. Emma Nilsson fick ofrivilligt stopp på marken men är nu tillbaka. Vi har mött henne på plats i vänstersitsen.
34 ... Flygteknik – Open fan
Open fan – den "bakvända" turbopropmotorn kan vara på väg mot en ny framtid och kan mycket väl bli drivkällan i efterträdaren till Boeing 737 MAX.
42 ... P-40 med hajtänder
Av alla flygförband är kanske de Flygande Tigrarna det mest kända. Som en amerikansk enhet inom det kinesiska flygvapnet skrev det under ett drygt halvår in i sig flyghistorien.
50 ... Marinflyget 110 år
Etthundratio år på nacken. Det är ingenting för det svenska marinflyget. Mest kända är ubåtsjakterna med Vertolhelikoptrar hovrande över havet.
54 ... Etthundratio år på nacken. Det är ingenting för det svenska marinflyget. Mest kända är ubåtsjakterna med Vertolhelikoptrar hovrande över havet.
Etthundratio år på nacken. Det är ingenting för det svenska marinflyget. Mest kända är ubåtsjakterna med Vertolhelikoptrar hovrande över havet.

 

Mer information: Flygrevyn.se