KopplingDenna forumtråd handlar om följande nyhet:

Förändringar som ska rädda SAS

Flygnyheter, Lars Brynielsson, 2012-11-16
Igår torsdag inleddes förhandlingarna mellan SAS och facket, förhandlingar som lär fortsätta fram till den ödesdigra söndagen. Men räcker det med sänkta löner? Var i SAS finns det fortsatt hål som måste täppas till?
Lars Brynielsson försöker ge svar på några av de frågor som avgör SAS framtid.


Läs hela nyheten (Öppnas i nytt fönster)

 Tråden startades av: Anders Stensmo  2012-11-21 14:01:01
KopplingFörändringar som ska rädda SAS 
Några synpunkter
1. SAS-D har få inrikeslinjer och kompenserades genom att få många långlinjer. Detta trots att det är längre flygväg till Asien från Kastrup än från Arlanda. Merparten av affärsresenärerna kom från Sverige och kunde lika snabbt ta sig till Arlanda.
Jörgen L, då VD, replikerade på mitt påstående att resenärerna skulle välja Finnair vid resor österut att F inte hade samma målgrupp som SAS. Facit visade att även affärsresenärer kan välja andra flygbolag än SAS om restiden var kortare och snabbare omstigning i Helsingfors. Direktlinjer från Kastrup till Pir F skulle ge ytterligare tidsbesparing.
2. Den nya planerade linjen Kastrup till SFO borde i stället ha utgått från Arlanda.
3. Den som deltagit på SAS bolagsstämmor inser att liknande tröghet sannolikt har förlamat hela SAS administration. Styrelsen har bestått av dels representanter för de tre statliga ägarna och under en period hade en ledamot vars meriter var stadsministerfru och statlig monopolVD. I stort sett ingen hade någon erfarenhet av flygbranschen utom de fackliga representanterna.
4. Wideroe är i dag det enda lönsamma bolaget och det ska säljas!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Adde
2012-11-21 17:10:38
SV: Förändringar som ska rädda SAS
Vi får väll se om ledningen nu efter att de yxat villkoren för arbetarna kan visa att det är lönsamhet dom är ute efter och inte dansk välgörenhet på svenskarnas och arbetarnas bekostnad!
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev