Flygtorget.se

Systemingenjörer till flygsystem

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Saab AB

Tjänstebeskrivning:
På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelningen Camo and Logistic Services består av fyra sektioner och har ca 80 medarbetare placerade i Linköping, Arboga, Såtenäs, Järfälla, Luleå, Växjö och Uppsala. Vi arbetar bl a med att kundanpassa underhållsinformation, driftuppföljning, systemförvaltning och logistikplanering samt framtagande av styrande rutiner och regelverk för våra kunders underhållsverksamhet.

Våra huvudkunder är Försvarets Materielverk (FMV) och Försvarsmakten (FM). Avdelningen arbetar även i större projekt inom Saab.

Din framtida utmaning
Har du intresse för och erfarenhet av materielunderhåll med fokus inom flygområdet? Trivs du också att vara drivande i många kundkontakter där du självständigt bistår med tekniskt stöd och verkar som sakkunnig i tekniska underhållsfrågor och utredningsärenden?

Som systemingenjör hos oss är varje arbetsuppgift en del i att säkerställa den kontinuerliga luftvärdigheten och vi söker nu dig som vill vara med och bidra till det viktiga arbetet.

Det beror på dig som söker vilken inriktning din tjänst hos oss kommer att ha. Den ena vägen kommer att innebära att du arbetar med tolkning av leverantörsdokumentation inklusive framtagning av underhållsinstruktioner för flygmaterielunderhåll, analyser, tekniska utredningar samt planering och författande av Tekniska Order (TO), underhållsplaner och publikationer. Eller också kommer du att ansvara för konfiguration, införande av Tekniska Order (TO) och servicebulletiner, individregistrering samt teknisk bokföring. Personlig matchning är viktig för oss!

Arbetsuppgifterna rör i första hand Försvarsmaktens flygplan, helikoptrar, obemannade flygsystem, basmaterial samt personlig flygförarutrustning och utförs i Försvarsmaktens befintliga informationssystem. I tjänsten ingår vissa resor, främst inrikes.

Kvalifikationskrav:
Den du är idag
Oavsett inriktning på tjänst så ingår många kontaktytor och där kommer din samarbetsförmåga och din förmåga att skapa nya relationer att vara en viktig del. Det är också viktigt att du kan strukturera ditt arbete och gillar att ta egna initiativ inom givna regelverk. Du ser lösningar i problem och kan fånga upp andras behov.

Vi värdesätter att du har utbildning och/eller erfarenhet av arbete med underhållsplanering och tolkning av underhållsdirektiv. Erfarenhet från tekniskt och/eller administrativt arbete med Helikoptersystem, JAS 39 Gripen eller andra komplexa flygsystem, militära eller civila, är meriterande. Det är också meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av arbete rörande kontinuerlig luftvärdighet

För att lyckas i ditt arbete krävs goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift. Körkort B krävs.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen in med din ansökan!

Arbetsplats Arbetsgivare
Saab AB
---
--- ---
Linköping, Sverige
Saab AB
---
--- ---
Linköping, Sverige
Mer om arbetsplatsen
Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

http://www.saabgroup.com
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Anders Klasbäck, rekryterande chef
+46 13 231163
Rebecka Svahn, HR-specialist rekrytering
+46 102164490
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2019-02-28
Ansökan sker via företagets hemsida https://iframe.recruitmentplatform.com/saab/QHMFK026203F3VBQB7968V7GQ/SW/details.html?nPostingId=498

Ansvarig för denna annons: SAAB AB (556036-0793)
Skapad: 2019-01-30 14:51:19
Senast uppdaterad: 2019-01-30 14:51:19

Till listan med alla annonser

BAM
MCC-kurs
Air BP
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev