Flygtorget.se

Ground Coordinator till Stockholm Arlanda Airport

Antal tjänster: 1
Arbetsgivare: Swedavia

Tjänstebeskrivning:
Arlanda Airport Operations Center (APOC) har som uppdrag att leda och koordinera den operativa verksamheten på Stockholm Arlanda Airport. Uppdraget innefattar planering, genomförande och uppföljning av hela flygplatsens operativa verksamhet med fokus på våra prioriteringar säkerhet, punktlighet och service. Våra externa kontakter och samarbetspartners består av beslutsfattande funktioner hos flygbolag, marktjänstbolag, myndigheter och andra viktiga aktörer som påverkar flygplatsens kapacitet och operativa förmåga.

Som Ground Coordinator tillhör du gruppen APOC Performance Team och ansvarar för att stötta den operativa driften med att förbereda, verkställa och utvärdera flygplatsens operativa drift. Till gruppen söker vi nu två Ground Coordinator för tillsvidareanställning.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Ground Coordinator kommer du att ansvara du för två huvudområden, förbereda den operativa driften och utvärdera dess genomförande. Arbetet börjar med att dagligen sammanställa flygplatsens kunder och verksamhetsprocessägare efterfrågan på flygplatsens kapacitet, när efterfrågan är kartlagd blir ditt uppdrag att balansera behoven med flygplatsens kapacitet. Det här arbetet resulterar i framtagandet av flygplatsens dagliga operativa plan (Airport Operations Plan) som distribueras internt och externt. Efter att den dagliga planen genomförts, ansvarar du för att utvärdera genomförandet, göra justeringar av den operativa planen samt sammanställa och återkoppla utfallet till verksamheten.

Som Ground Coordinator kommer du att delta i och faciliteter ett flertal olika operativa och taktiska möten för att inhämta efterfrågan, bedöma flygplatsens kapacitet, samt utvärdera och återkoppla utfallet. Vid driftstörningar kommer Ground Coordinator vara initialt ansvarig för att upprätta driftstörningsrapporter genom att samman ställa den operativa påverkan för flygplatsens och dess aktörer.

Ground Coordinator är en ny roll på flygplatsen. Det innebär att du kommer få möjlighet att vara med och utveckla rollen och arbetssätt tillsammans med övriga aktörer inom APOC och på hela flygplatsen.

Kvalifikationskrav:
Din profil

Du har erfarenhet av att arbeta på flygplats och har förståelse för flygplatsens samtliga processer. Det är meriterande om du har en akademisk utbildning eller tidigare erfarenheter inom exempelvis flygplatsdrift, kännedom om flygets olika lagar och regelverk, flygcertifikat, flygtrafikledning, eller erfarenhet av att jobba med kvalitetssäkringssystem.

Som person har du en hög analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du arbetar självständigt och lösningsorienterat med prioriteringar för att möta kundernas behov och har lätt för att samarbeta, både inom ditt eget team och i större nätverk. Du skapar nya kontaktvägar för att inhämta ny information som är viktig i ditt arbete.

En stor del i rollen som Ground Coordinator bygger på att kommunicera med interna och externa aktörer runt om i Europa. Av den anledningen behöver du ha en god förmåga att formulera dig själv i tal och skrift på svenska och engelska. Du behöver ha goda kunskaper i Microsoft Office-paketet.

Vi erbjuder

På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss. För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

Anställning och kontakt

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här; https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

Vi söker just nu två Ground Coordinators för tillsvidareanställning på Stockholm Arlanda Airport, arbetet sker på dagtid och förtroendearbetstid tillämpas. Arbetspsykologiska tester kommer att användas i urvalet.

Välkommen med din ansökan senast den 11 augusti 2019.

Arbetsplats Arbetsgivare
Swedavia
---
--- Stockholm-Arlanda
Sverige
Swedavia
---
--- Stockholm-Arlanda
Sverige
Mer om arbetsplatsen
Om Swedavia

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige – och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.

https://www.swedavia.se
Kontaktperson 1: Kontaktperson 2: Facklig kontaktperson:
Daniel Skoglund Gruppchef APOC Performance Team
daniel.skoglund@swedavia.se
010-109 41 51
Ansökan
Sista ansökningsdatum 2019-08-11
Ansökan sker via företagets hemsida https://bit.ly/2XD7j6F

Ansvarig för denna annons: Swedavia AB (556797-0818)
Skapad: 2019-07-01 14:52:27
Senast uppdaterad: 2019-07-01 14:52:27

Till listan med alla annonser

Volflight
Air BP
BAM
Flygrevyn
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev