Innehåll nr 4 - 2019
8 ... Tidig julafton för flygvapnet
Flygvapnet fick merparten av önskelistan uppfylld: En ny flygflottilj, fler JAS, nytt skolflygplan och andra hårda paket i Försvarsberedningen beslut.
10 ... Jet ut – propeller kvar
Flygbolaget BRA flyger i motvind när inrikesflyget minskar. Nu ska de åldrande AVRO-maskinerna fasas ut. Kvar blir en renodlad turbopropflotta, miljövänligast i Sverige.
12 ... Hornet och Gripen i samarbete under FVÖ 19
Det svensk-finska försvars-samarbetet blomstrar. Numera är finska flygvapenförband en självklar del av olika övningar och är en integrerad del av det svenska luftförsvaret.
15 ... Maxad haveriutredning
Fortfarande står Boeings MAX-maskiner på marken. Hur länge till är det ingen som vet när det ständigt dyker upp nya fakta i målet. Flygrevyn checkar nuläget.
18 ... Steg för steg mot månen
I juli är det 50 år sedan månlandningen. Det var ett våghalsigt äventyr som faktiskt föregicks av enbart 19 rymdfärder. Dags för ett återbesök?
24 ... Mer fjärrstyrd flygledning
Sverige ligger i framkant när det gäller remote tower. I Örnsköldsvik och Sundsvall är det tomt i tornen och nu blir också Linköping fjärrstyrd från centralen i Sundsvall.
28 ... Flygtest: AT-802F "Fire Boss"
I Portugal tar man hotet från bränder på största allvar. Året om står ett par av landets åtta Air Tractor i tio minuters startberedskap, redo att slå det första viktiga slaget mot uppblossande bränder. Flygrevyn har testat den effektiva brandbekämparen AT-802F "Fire Boss".
31 ... Piloterna som vaktar skogarna
Det är flyget som håller koll på skogsbränderna. Ett helt frivilligt uppdrag som har hjälpt skogsägare och andra undan lågorna. Vi har mött några av de flygande hjältarna.
34 ... Regionala Flygplatser – Vi är B-laget i Sverige
Sveriges regionala flygplatser kämpar för sin överlevnad, mot flygskam, skatter och pålagor. Peter Larsson, är mannen som ska göra de små flygplatserna till ett A-lag.
42 ... Kina vill bli ännu större på flygteknik
I Kina satsas det hårt för att utveckla det egna flygtekniska kunnandet. Faktum är att landet förfogar över världens tredje största flygvapen och ambitionen är att bli ännu starkare.
50 ... Fåfängans flygplan
Ett statsflygplan måste alla politiker med självaktning ha. Men alla länder har inte en Air Force One. Tvärtom är det i många fall ett mycket ödmjukt flygande som väntar.
54 ... Valiant, Victor, Vulcan – tre V för seger
V-tecknet är en klassisk segersymbol. Kanske var det inspirationen till de tre brittiska V-bombarna som skulle vara Storbritanniens spjutspets när det kalla kriget bröt ut.

 

Mer information: Flygrevyn.se