Boka billigt flyg på Sveriges största flygsajt

Sök
Du kan även jämföra Charter och Sista minuten
Skriv ut   Tipsa en vän  

Eastjet kör vidare och tittar på Kina

Flygnyheter, Anders Hasselbohm, den 8 januari 2005
Vår resereporter ställer fem frågor till Robert Peric, VD i nystartade flygreseorganisatören Eastjet, vars enda linje hittills varit Stockholm-Bangkok - men som här berättar att man ser på möjligheten att starta en linje till Kina.                  Hur många Thailand-semestrande eller anhöriga till skadade där har utnyttjat ert erbjudande att flyga dem dit eller hem gratis?  
- Tyvärr reste bara två personer med oss från Thailand och ett par från Sverige. Det verkar inte som om UD fick ut budskapet eller engagerade sig tillräckligt i den möjlighet vi erbjöd. I vart fall hörde de inte av sig till oss trots att vi hörde av oss till UD .

Tillhör några av era resenärer de dödade, skadade eller ännu saknade?  

Orient Thai-Enligt uppgifter vi har så har en av dem som flög med oss till Thailand omkommit, men vi har inga uppgifter på saknade. Många har tagit sig hem på egen hand och utan att ha meddelat oss.

 Hur ser bokningsläget ur för er framöver, bokar många av?

 -Många bokade av till flighten den 1 januari, men nu börjar det komma fler nybokningar än avbokningar igen. 

Bilden:Orient Thai Boeing 747 som flyger för Eastjet.

Kommer ni att upprätthålla samma frekvens till Thailand från Stockholm som hittills, d v s varje lördag? Kommer era planerade flygningar från Göteborg och Köpenhamn att starta som planera - och funderar ni fortfarande på att börja flyga från Norge?                 

-Vi kommer att hålla samma frekvens från Stockholm, d v s varje lördag, fram t o m den 9 april. Under sommaren hade vi planerat att flyga till Phuket via Bangkok, men det blir antagligen inte så nu. Vad gäller nästa säsong och linjer från Göteborg, Köpenhamn och Oslo, så kommer vi att ta ställning till det under våren. Men vi kommer med största sannolikhet att utöka både antal linjer och avgångar till nästa säsong.  

Eftersom ert bolag ju endast bedriver flygverksamhet på Thailand, som ju nu katastrofdrabbats, överväger ni att öppna någon annan linje, till något helt annat land?   

 -Vi ser på möjligheten att börja flyga till Kina från Stockholm.

 
   Skriv ut   Tipsa en vän
Air BP
BAM
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev