Skriv ut  

Bengt Roswall rosad som Årets Chef

Flygnyheter, Anders Hasselbohm, den 12 februari 2009
Bengt Roswall, VD för Malmö Aviation, utsågs till Årets Chef i Resebranschen vid reseindustrins stora pris- och festgala, Grand Travel Award, på Grand Hotel i Stockholm, för 17:e året arrangerad av affärs- och branschtidningen Travel News.

Bengt Roswall fick utmärkelsen för sitt kundfokuserade arbete i Malmö Aviation.

Bengt Roswall, Malmö Av
Bengt Roswall, VD Malmö Aviation

I motiveringen sägs att Malmö Aviation som inrikesflygbolag ”håller en klar strategisk linje, trots turbulensen inom flygvärlden, med hög servicenivå och lättillgänglighet för affärsresenärer”.

Bengt Roswall kom till Malmö Aviation hösten 2005, då som kommersiell chef. Två år senare efterträdde han Knut A Solberg som VD för bolaget.

Roswall har över tjugo års erfarenhet från resebranschen, bl a som VD i Resespecialisterna Syd och som marknads- och försäljningsdirektör i American Express Nordic.

Malmö Av, Avro

På Malmö Aviation har man anledning att fira dubbelt. Bolaget tog nämligen dessutom hem förstapriset i klassen Bästa Transport Inrikes.

Under kvällen prisades vinnare i totalt 17 klasser inför 650 av Travel News inbjudna gäster. I 14 av klasserna har vinnarna röstats fram av nära 600 resebyråsäljare runt om i Sverige.

Finnair vann priset som Bästa Flygbolag Europa, följt av SAS och därefter Lufthansa.

I klassen Bästa Flygbolag Interkontinentalt fick Finnair dock finna sig i en fjärde plats, efter de ofta i liknande sammanhang så lovprisade bolagen Singapore Airlines, Thai Airways och Qatar Airways.

Fritidsresor

Fritidsresor fick motta priset som Bästa Charterarrangör, följt av Ving och Solresor, med Apollo på fjärde plats.

Elite Hotels fick priset som Bästa Svenska Hotellkedja och Marriott som bästa Internationella Hotellkedja.

Bästa Specialresearrangör blev Swanson´s Travel, följda av Temaresor.

Bästa Weekendstad – en ny klass för i år – blev New York följt av Barcelona.

Thailand röstades åter fram som årets Bästa Turistland och Sydafrika som näst bästa turistland, med USA på en tredjeplats.

Avis tog hem priset som bästa biluthyrare, följt av Europcar och Hertz.

Scandic prisades i klassen Årets Miljöinitiativ för sitt projekt Scandic Water. 4 miljoner flaskvatten har på 132 hotell i tio länder bytts ut mot det egna kranvattnet, som filtrerats och kylts.

Årets Ekoturismpris fick vilmarksarrangören Skogens Konung i Västmanland.

Priset som Årets Resesäljare gick till göteborgaren Arne Sjögren, affärsresesäljare på Resia. Sjögren, som röstades fram av 1 200 av Travels News läsare, har gått den långa vägen i resebranschen, från vaktmästare till stjärnsäljare.

Kandidaterna i alla klasser nominerades av Travel News och sex beslutsfattare i resebranschen. Därefter har Fürst Scandinavian Research låtit nära 600 resesäljare betygsätta kandidaterna på en sexgradig skala.

I vissa av klasserna som gäller privatresor har endast privatresesäljare fått lämna sina omdömen enligt skalan.

Årets chef har efter nominering röstats fram av 50 ledare i branschen.

Ekoturismpriset utsågs av Ekoturismföreningen Årets Miljöinitiativ utsågs bland insända förslag av en jury och en miljökonsult. 


   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev