Skriv ut  

Hårda nedskärningar på Thai Airways

Notiser, Anders Carlsson, den 30 oktober 2014
Linjer läggs ner och personal sägs upp. Thai Airways slåss för sin överlevnad och tar nu till drastiska åtgärder för att komma på fötter igen.

Thai Airways
Thai Airways på Arlanda

Thai Airways kläms hårt av de nya lågkostnadsbolagen i Asien som flyger både kort- och långdistans till priser som det anrika thailändska statliga flygbolaget inte kan matcha. Bara under andra kvartalet i år förlorade Thai motsvarande närmare två miljarder svenska kronor. Det har resulterat i en hårdhänt sparkampanj som i första hand ska reducera kostnaderna med 1 miljard. De första resultaten av den visar sig nu när Thai lägger ner sin enda linje till Afrika i och med att Johannesburg försvinner från linjenätet. Dessutom talas det om att så många som 6 000 av medarbetarna ska sägas upp under den kommande fyra åren.
         
De ekonomiska svårigheterna beror inte enbart på själva driften av flygbolaget även om Thai sedan länge haft en överkapacitet på personalsidan. De politiska kriserna har gjort att de stora passagerarströmmarna sinat när turisterna väljer andra destinationer istället för ett oroligt Thailand.



Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

thai
Skrivet av thomas, 2014-11-02 21:30:29
over crowded
af klm och nu thai ska göra sig av med 6.000 pers vad har alla dessa arbetat med när uppenbarligen de inte behövs, detta med i stort sätt samma trafikupplägg
Anmäl inlägget
Jaha
Skrivet av 4+2=6, 2014-11-02 15:35:38
Det går ju 4st i rotation på Frankfurt och Paris. Sen går det 2st på Sidney.
Anmäl inlägget
Onödiga investeringar
Skrivet av Anders , 2014-11-02 00:46:50
Om det går dåligt för ett bolag varför köper man in så mkt nya plan? Bland annat 6 stycken a380 var av 4 används bara på medeldistans rutter i Asien där varannan flight flyger med halvfulla plan. Thai hade klarat sig utan a380 flottan!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev