Skriv ut  

Berlins nya flygplats öppnar – kanske 2017

Notiser, Anders Carlsson, den 29 maj 2015
Hittills är Berlins nya flygplats Berlin Brandenburg fyra år försenad och ingen vet egentligen när den kan öppnas. Nu spökar dessutom bygglovet som går ut nästa år.

Berlin Brandenburg skulle ha öppnat i juni 2012 men då satte räddningstjänsten stopp i sista minuten eftersom brandskyddet inte fungerade. Sedan dess har det visat sig att i princip ingenting fungerat i det som skulle bli Tysklands nya storflygplats, Berlin Brandenburg med tillägsnamnet Willy Brandt.

Skandalen har krävt inte bara ansvariga personers avgång utan också enorma summor i extra kostnader. Nu beräknas slutnotan hamna på drygt 5 miljarder euro, om det nu ens blir någon färdig flygplats.

Det senaste orosmolnet är det faktum att byggnadslovet går ut i november 2016 och i princip sätter lagen därmed stopp för arbetet. Det har fått ansvariga att skynda till räddning och säga att själva byggandet ska vara färdigt i mars 2016 och sedan återstår ”bara” testkörningar. Sedan kan flygplatsen invigas någon gång under 2017. Dessutom har ansvariga politiker lovat att, om nu förseningarna fortsätter, ändra lagen så att bygglovet kan förlängas.



Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Jodå
Skrivet av Preben, 2015-05-29 20:33:10
Haha, CPH's dödsstöt? Sällan!!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev