Skriv ut  

IATA: fördubbling av flygresorna inom 20 år

Notiser, Anders Carlsson, den 26 oktober 2017
Åtta miljarder flygpassagerare, det dubbla mot idag. Det spår IATA att världens flygbolag ska transportera om 20 år. Och det är inte i Europa som ökningen sker.

I dagsläget flyger cirka fyra miljarder människor på något av världens flygbolag. Och de närmaste åren kommer efterfrågan att öka än mer. Det menar IATA som gjort en framtidsspaning för de kommande 20 åren och räknat fram att år 2036 ska 7,8 miljarder människor resa med flyg.

– Det är fantastiska nyheter för innovationer och ökat välstånd, faktorer som drivs på av flygtrafiken. Samtidigt är det en jättelik utmaning för världens myndigheter och för flygindustrin att möta en så stor efterfrågan, säger Alexandre de Juniac, vd för IATA.

Den största ökningen kommer, enligt IATAs beräkningar att ske i Asien. Om 20 år flyger 3,6 miljarder människor där, alltså lika många som i hela världen idag. Därefter följer USA, Indien, Indonesien och Turkiet som alla kan räkna med en ökning på hundratals miljoner passagerare.

Men det finns också frågetecken. Fortsätter protektionismen och olika restriktioner vad gäller handel och resande att öka, kan det minska den uppskattade passagerarökningen med över en miljard resenärer.



Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev