Tråden startades av: Gunnar M  2014-08-20 11:29:22
SAS lönedumpnings företaget 
Idag börjar Privatair att flyga i SAS färger mellan Stavanger och Houston med inhyrd besättning så när som på 1 egen kabinanställd per flyg. Jag hoppas att Privatairs anställda betalar skatt och sociala avgifter i Norge och inte underminerar samhället med att betala skatt någon annanstans. Eftersom de nu har fast bas i Stavanger de närmaste 3 åren.

SAS finanschef Flemming Jensen har även hyrt in sin danske kompis flygbolag Jettime som för övrigt inte är IATA anslutet. Med gamla 737-300 och -700. Nu verkar det till och med vara 8 stycken Jettime ATR 72 som flyger i SAS färger och uniformer på SAS linjenät. Jag hoppas att Jettime har kollektivavtal med det senioritetslösa danska pilotfacket ;-)

Heja SPF och Unionen, det här gör Ni bra!

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

Pilot (men inte på SAS).
2014-08-21 12:28:02
SV: SAS
Om ett byggföretag får hård konkurrens från ett annat, som har skaffat sig konkurrensfördelar genom att bryta mot lagen, har de all anledning att protestera. Självklart önskar inte fiffelbolaget uppmärksamhet på detta. Sköt er egen business kan de säga, precis som du Lasse.

Använder byggföretaget arbetare från Thailand utan arbetstillstånd, kan du lita på att det blir väsen.

Det skall det bli också!
Olle
2014-08-21 11:57:17
SV: SAS lönedumpnings företaget
Precis som FR skriver så betalar man enligt de nya EU reglerna från 2012 social skatt där man är baserad och inkomstskatt där man bor. Tveksam till att någon av dessa är baserade i Norge eftersom de kör mer rotationsschema. Vad jag vet är Privatair ett seriöst företag och inte speciellt billigt att hyra in.
Självgodhet
2014-08-21 09:44:09
SV: SAS lönedumpnings företaget
SAS= Hyckleriets Mecka Låt Ryan och Norwegian flyga varsin linje åt SAS, sen är dom oxå i hycklarnas finrum, där dom älskar paxen= älskar sig själva
pierre holmgren
2014-08-21 07:17:44
SV: SAS lönedumpnings företaget
@svar Lasse , Sas piloter og alle andre hyler mod noget som de ikke har noget at göre med MEN som de er berörte af da Norwegian er SÅ bange for konkurence at man tager ulovlige midler i brug for at klare den og kun lever på en inkompetent myndigheds godkendelse og alligevel kan man ikke hverken klarer at skabe overskud og ej heller levere et produkt med kvallitet , faktisk så dårligt at man bliver hevet i retten.
Lasse
2014-08-21 01:38:33
SV: SAS lönedumpnings företaget
Helt korrekt. Kanskje de Norwegian besatte SAS ansatte nå snart kan rette sin kritikk mot EGET bolag?? De fortsetter å hyle og skrike mot noe de ikke har noe som helst med å gjøre!
FR
2014-08-20 18:28:00
SV: SAS lönedumpnings företaget
Varför skulle piloterna betala skatter o avgifter i Norge när det på pappret är baserade i Schweiz, väljer de att bo i Stavanger eller annan stad i Norge ska det givetvis betala för sig, dock tror jag inte det är fallet när de kör på ett 14på/14av system.

Betala var du bor och är anställd, inte spenderar enstaka nätter.

De har förmodligen färre nätter i Sverige än en tex. svensk SAS SH pilot har nätter i tx. Skellefteå varje månad.
Pilot
2014-08-20 13:00:05
SV: SAS lönedumpnings företaget
Jet Times' piloter säger själva att de har ett kollektivavtal. Sen att det är ett skämt är en annan femma. Kanske ska ringa norska skatteväsenet och tips dem om Privateairs verksamhet i Norge....
 

Tillbaka

Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev